http://www.hifi-stereo.eu/forum/

Tuner radio tip SDR
http://www.hifi-stereo.eu/forum/viewtopic.php?f=1&t=2229
Pagina 1 din 1

Autor:  DorinD [ 06 Mai 2017, 16:27 ]
Subiectul mesajului:  Tuner radio tip SDR

Folosesc de ceva timp un "software defined radio" luat din curiozitate deoarece chiar si unul de calitate a ajuns sa coste sub 100 coco, era pacat sa nu incerc:

https://www.itead.cc/airspy-mini.html

L-am luat in ideea unui scanner pt. canale de utilitati, aviatie, meteo etc. dar vad ca-l folosesc tot mai des ca sa ascult Romania Muzical si chiar n-am nimic sa-i reprosez. Am avut intr-o vreme un 2nd hand Technics ST-9030 foarte aratos:

http://www.fmtunerinfo.com/ST-9030.jpg
http://www.fmtunerinfo.com/ST-9030inside.jpg

cu condensator variabil cu 9 galeti si cu care am incercat multe tipuri de antene insa tot n-am reusit sa depasesc acest mini AirSpy, dimpotriva. Eu zic ca merita o incercare, mai ales ca teoretic poate fi transformat in orice tip de receptor pana la frecvente de ordinul GHz.

Ca principiu, este un convertor A/D al unui spectru de cativa MHz, cam ce iese dupa prima heterodinare, restul prelucrarilor facandu-se in digital, la iesire obtinandu-se audio sau date. Se simplifica totul, in loc de o valiza plina de bobine si filtre ceramice, ecrane, frecvente intermediare, demodulatoare etc. e doar o bricheta. Din programul DSP-ului se stabileste functionarea si pare ca ne aflam din nou in domeniul speculatiei analog vs. digital doar ca la nivelul radiofrecventelor.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/