http://www.hifi-stereo.eu/forum/

Sunet, termeni audiofili si altele
http://www.hifi-stereo.eu/forum/viewtopic.php?f=1&t=2488
Pagina 1 din 1

Autor:  SOLO [ 12 Iul 2020, 12:25 ]
Subiectul mesajului:  Sunet, termeni audiofili si altele

Mi s-a parut un articol interesant.

https://parttimeaudiophile.com/2020/07/ ... ound-like/

Autor:  momolo [ 13 Iul 2020, 09:44 ]
Subiectul mesajului:  Re: Sunet, termeni audiofili si altele

Citat:
Before the Music Dies
https://www.youtube.com/watch?v=9RIkDljsk0s

Si o carte, Steve Knopper, “Appetite for Self-Destruction
https://www.nytimes.com/2009/01/07/books/07garn.html

PS - adica in curand o sa ramanem numai cu termenii de descriere dar fara Muzica. Digitalul, flacul si dacul si acum "strimul" ingroapa Muzica, insa oricum ingroapa cel putin industria muzicala care totusi se umflase ca broasca lui La Fontaine (cea care inncerca sa ajunga cat boul).

Autor:  SOLO [ 13 Iul 2020, 14:43 ]
Subiectul mesajului:  Re: Sunet, termeni audiofili si altele

Ne adaptam, asta-i viata pana la urma, ne place sau nu.

Autor:  momolo [ 13 Iul 2020, 21:13 ]
Subiectul mesajului:  Re: Sunet, termeni audiofili si altele

SOLO scrie:
Ne adaptam, asta-i viata pana la urma, ne place sau nu.
ce spui nu are nici o legatura cu ceea ce am postat mai sus si e cu totul alt subiect. Ca nu am zis niciodata sa ne punem latzul de gat pentru ca nu mai avem etc/etc/etc. Viata merge inainte mereu!

Cat priveste primul post al tau, problema este aceeasi din anii 1950, nu s-a schimbat nimic, e vorba de perceptie si fiecare om are perceptia lui. Mai rau este ca si problemele lumii audiofile au ramas cam aceleasi, de unde si glumele si atacurile trancotare de batjocura care au si unele miezuri de adevar (de exemplu snobismul si obsesia unora).

Eu prin ceea ce am postat atrag atentia ca dincolo de termenii de apreciere audiofila si dincolo de perceptia fiecaruia diferita avem MATERIALUL MUZICAL. Intr-o zi cand asculti ceva pe sistemul tau, nu conteaza, sa-ti pui intrebarea.... cati morti si cati vii asculti in momentul ala! Daca faci asta cativa ani la rand o sa constati ca pe timp ce trece vei asculta din ce in ce mai multi morti pana intr-o zi cand vei asculta numai mortii (daca nu ai si facut-o deja). Ei bine, parerea mea, ce este sounstage-ul sau transparenta (tzi-tzi sau altceva?!) chiar nu conteaza daca materialul auzit provine de la oameni mutati la cimitir. De acord ca ne putem adapta (la orice, de foame mancam si curele de acordeon fierte) dar trebuie sa ne intrebam, la ce?! Si cu ce pret?! Si cateodata chiar daca ne costa mult nu ar trebui sa ne predam fara lupta!

Pagina 1 din 1 Ora este UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/