http://www.hifi-stereo.eu/forum/

muzica ELECTRONICA
http://www.hifi-stereo.eu/forum/viewtopic.php?f=2&t=84
Pagina 1 din 22

Autor:  momolo [ 22 Oct 2008, 08:27 ]
Subiectul mesajului:  muzica ELECTRONICA

Mi-a scris cineva intr-un mesaj privat ca ii este....jena sa intre pe forum, pentru ca el este pasionat de muzica electronica iar noi.....audiofili!!!! :roll:

...Asa ca m-am gandit, ce pot intelege unii din atitudinea noastra de ...audiofili ?! :roll:

In mod clar, este necesara o precizare - a fi pasionat de domeniul asta NU inseamna sa preferi numai muzica jazz si clasica! Exista multi printre noi care sunt in egala masura pasionati si de muzica electronica (sau de alte genuri).

Eu unul ma numar printre ei si pot spune ca de cand ma stiu, capitolul muzicii electronice de tot felul e la mare pret pentru mine! Colectionez muzica electronica de multi, multi ani! Si, cum am spus, nu sunt singurul!

Asa ca se cere neaparat un topic special pentru asa ceva.


As incepe prin a spune ca nume precum Vangelis, J.M. Jarre, Klaus Schulze , Tangerine Dream si Edgar Froese, Gandalf, Isao Tomita,

http://ro.wikipedia.org/wiki/Vangelis
http://en.wikipedia.org/wiki/Jean_Michel_Jarre
http://www.klaus-schulze.com/
http://www.tangerinedream.org/
http://www.edgarfroese.com/htm/enter.htm
http://www.gandalf.at/profile
http://www.isaotomita.net/

dar si Yanni, Omar, Back To Earth, Oliver Shanti, Carbon Based Lifeforms,

http://www.yanni.com/index.aspx#Scene_1
http://www.omarmusic.com/html/index.html
http://www.backtoearth.ch/
http://en.wikipedia.org/wiki/Oliver_Shanti
http://www.ultimae.com/en/composers/car ... index.html

plus MULTI altii, cel putin pentru mine, NU pot lipsi din colectia personala ! Eu unul ii pun la loc de cinste.

Astfel ca in acest topic ii invit pe toti pasionatii domeniului muzicii electronice (de toate genurile, inclusiv house, capitol unde gasim nume valoroase.... :roll: cel putin pentru mine si alti cativa!).

Autor:  kaav [ 22 Oct 2008, 11:40 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

As mai recomanda Biosphere(tot),Bola,colaborarile lui Pete Namlook cu Move D,Geir Jenssen (Biosphere),Dr. Atmo, Richie Hawtin (personal le consider cele mai reusite albume ale teutonului P.Namlook).Ceva cu tenta techno dar bine impanat cu electro ar fi si Monolake.Ambient pentru sambete lungi si ploioase :Steve Roach,Stars Of The Lid si pt.cine are ceva nervi, ceva mai special :Rapoon Vs. Kinder Atom.Recomand cu caldura :Murcof (tot).Din gama techno (ma refer la ceva mai vechi :Laurent Garnier si cu mici rezerve Sven Vath).Personal nu prea ''inghit'' drum'n'bass,techno pur (aberatie) dar sunt si mici exceptii: Adam F.,Photek (daca are elemente de jazz si este bine integrat poate fi grozav).Cum nu mai ascult de mult timp I.D.M nu mai stiu ce s-a mai produs pe la WARP, Asa ca din zona asta recomand ''clasicii'' :Autechre,Isan,Casino vs Japan,Arovane,Boards of Canada,Plaid

Autor:  tataee_titi [ 22 Oct 2008, 12:53 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Dar de Future Sound of London ce ziceti? alaturi de ei mai ascult Oliver Shanti, Carbon based lifeforms, Raison d'etre etc.

Autor:  momolo [ 22 Oct 2008, 12:57 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

uitati aici o sursa suculenta de ambientala:

http://www.ultimae.com/

PS - se recomanda pe buna dreptate ascultarea pe sisteme cu lampi! :wink: :lol:

Autor:  kaav [ 22 Oct 2008, 13:17 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Am uitat de Múm ,Nautilis
Electro Úber alles!(imi permit sa nu fiu modest dar fara sa fiu arogant.De ce? Fara pasiune totul poate cadea sub incidenta ridicolului si criticii).Exista si jazz.Tin minte ce m-a impresionat Jan Garbarek & Ravi Shankar -''Song from Everyone'' acum vreo 10 ani si mai multi altii (ma refer doar la jazz) dar i-am uitatn(de pe caseta, normal) M-a salvat muzica electronica (sunt un om condus de ''foame'' si am inceput cu Tangerine Dream,Klaus Schulze (intamplarea) si fiind ''nazist si stupid'' cum sunt tinerii am refuzat definitiv parte luminoasa a fortei - J.M.Jarre,Kitaro,e.t.c)Acum imi pare rau, dar dupa cum spunea Dafne Du Maurier nu asi mai vrea sa fiu tanar :twisted: .Nu vreau sa par ca ma indepartez de subiect dar din nefericere doar muzica elecronica este capabila paradoxal sa exprime din sufletul omului mai mult decat alt gen.Cand exista viziune, consider ca una din putinele cai nonverbale de comunicare e un ''MOOG''.Mai exista si vocea in muzica,poate sa stearga cu tine pe jos,dar daca a fost nevoie de voce nu a fost muzica perfect ''slefuita''.Parere pur personala,cine ma contesta poate in fond sa gandeasca la fel ca mine dar in contra timp.Sau nu, lucru iarasi ok.

Autor:  kaav [ 22 Oct 2008, 13:24 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Future Sound of London,am ascultat prima data in 1996 cand mi-am cumparat albumul original ''Dead Cities'' pe suport caseta originala.Cand l-am pierdut m-am simtit ca mireasa parasita.Ai ascultat ''From Arhives 1-5''?

Autor:  kaav [ 22 Oct 2008, 13:30 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Referitor la ce spune d-nul Momolo despre muzica electronica (ambient - neotrance electronic) pe lampi daca asi avea certitudinea ca face ''asemenea fapte'' il invidiez oficial :lol: Nu stiu cum suna concret un amp.pe lampase dar mi-e teama ca e ceva de bine :D

Autor:  kaav [ 22 Oct 2008, 13:48 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Tin sa precizez ca nu vreau sub nici o forma sa par nici macar vag ostil(ieftin si mediocru) sau sa lezez gusturi apropiate oamenilor care sunt diferiti inerent uni fata de ceilalti.M-am simtit un pic cu musca pe caciula (comentariul despre voce)

Autor:  tataee_titi [ 22 Oct 2008, 16:06 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Future Sound of London am ascultat aproape tot cu mentiunea ca nu le am in original :( (doar .mp3 si .flac)

Cat despre muzica electronica ascultata pe lampi... ce sa zic... o experienta interesanta pe care eu cel putin o gust. Lampa acorda caldura, o magie unei muzici creata pe instrumente care prin definitie sunt reci, seci, digitale (poate ca exagerez dar ma rog, cam asa imi place mie sa cred).

Voiam sa completez cu un artist nou, care l-am auzit din intamplare pe site la Jamendo (http://www.jamendo.com --- nu stiu daca e bine sa postez adresa, daca am gresit va rog sa stergeti, desi din cate stiu eu totul este in limita legii, nu este warez sau altceva) si anume SaReGaMa. Muzica este eletronica dar genurile abordate sunt diverse. Personal mi-a placut atat de mult incat mi-am salvat toate albumele si le ascult asa, la o rata complet neaudiofila. N-are a face. Mie imi transmite emotia necesara si suficienta, sub bagheta magica a lampilor (chinezesti) :D

Autor:  kaav [ 22 Oct 2008, 16:48 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Muzica electronica nu este o muzica rece.''Slagarele'' facute integral pe ''computador'' :shock: nu se pun.

Autor:  kaav [ 22 Oct 2008, 17:14 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Tin minte cum am cumparat cd-uri originale cu Vangelis (Soil Festivities,Mask,L'apocalipse des Animaux - zona mea preferata).Cinismul(stiam eu?) cu care le-am dat (eu nu vand,dau).Daca ar fi sa ma intalnesc intr-o bucla temporara cu mine cel care inca gasea cd-uri originale de la Polydor si le ar fi dat degeaba as fi loat-o sigur pe cocoasa de la mine.Acum ce mai gasesti?Nici macar ''capra cu trei iezi'' :(

Autor:  LEKTOR [ 22 Oct 2008, 17:28 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Fan GIORGIO MORODER - in special compozitiile produse si interpretate de el - Chase, From here to eternity, E=MC2 ( the world's firstt electronic live-to-digital album - cum scrie pe coperta vinilului ) - http://www.giorgiomoroder.com

Alti preferati - Gino Socio , Kraftwerk , TELEX, Ultravox

Autor:  kaav [ 22 Oct 2008, 18:40 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Múm - ''We Have A Map Of The Piano''
http://www.youtube.com/watch?v=gDb8hduT ... re=related

Autor:  kaav [ 24 Oct 2008, 13:59 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Telefon Tel Aviv (lasa un gust bun in cuget ca un vin de casa rosu :) )

Autor:  kaav [ 29 Oct 2008, 20:33 ]
Subiectul mesajului:  Re: muzica ELECTRONICA

Un inceput corect in a aprecia '' obiectiv '' muzica electronica:
Biosphere - ''Substrata''
Pete Namlook & Higher Intelligence Agency - ''S.H.A.D.O 2''
Pete Namlook & Richie Hawtin - ''From Within 1''
Múm - ''Yesterday Was Dramatic - Today Is Ok''
Arovane - ''Atol Scrap''
Autechre - ''Incunabula'' ; ''Tri Repetae'' ; ''Amber''
Loscil - ''Triple Point''
Aphex Twin - ''Selected Ambient Works ' 85-' 92 ''
Future Sound of London - ''Lifeforms'' ; '' I.S.D.N''
Global Communication - ''76.14''
Pole - ''3''
Proem - ''Among Others''
Tetsu Inoue - ''World Receiver''
Vangelis - ''Soil Festivities''
Bola - ''Gnayse'' & ''Fyuti''
Ca o ciudatenie (aparenta) nu am nimic cu J.M.Jarre, dar nu m-a interesat niciodata muzica lui (stiu ca a influentat enorm dar ce imi place imi place si ce nu ,nu diferenta poate sa fie un fir de praf ) Aici mai intra Kitaro,Isao Tomita si Vangelis (anumite albume, in mod special ''Oceanic'' album care m-a dezamagit teribil.Fata de ce a facut in anii lui buni parea un album facut de om care a involuat mental)

Pagina 1 din 22 Ora este UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/