http://www.hifi-stereo.eu/forum/

Audiofili in filmele contemporane
http://www.hifi-stereo.eu/forum/viewtopic.php?f=3&t=2140
Pagina 1 din 1

Autor:  Philalenthes [ 28 Aug 2016, 23:40 ]
Subiectul mesajului:  Audiofili in filmele contemporane

Astazi am fost la The Mechanic 2. Observ ca personajul lui Statham este un audiofil convins si recidivist. In primul Mecanic apare la inceput un pick-up, care apoi explodeaza. Am observat grija acordata de marele asasin pickup-ului si discurilor de vinil. In primul film se poate vedea un Pro-Ject RPM 9.2, aplificator pe lampi, nu cunosc boxele. In Mecanicul 2 apare, la inceput, iar tema pickup-ului, recunosc o doza Grado din lemn. Are si o colectie de discuri vintage, cu coperti dezlipite si ingalbenite.
Mai sunt destul de multe filme recente in care apar diverse sisteme audio deosebite. Sistemele audio exotice si discurile de vinil sunt folosite pentru a sugera ca respectivul personaj este complex, profund, excentric, elevat etc.
Revenind la mecanic, dupa ce a pierdut in explozie primul sistem audio, in al doilea film descoperim ca si-a facut upgrade, apare un pickup clar mai scump decat primul si o doza exotica, plus colectia de viniluri vintage.
Iata ca revirimentul vinilurilor patrunde si in filme. The Return of the vinyl as putea spune pentru a parafraza titlul unui legendar film.

Pagina 1 din 1 Ora este UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/