Page 15 of 20

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 12 Jul 2014, 14:19
by DAN_TM
Aseara, fiind la JazzTm, pe o ploaie zdravana , in centrul Timisoarei,am fost imbiat sa mananc o chestie de la MacDonalds denumita MacChiken.Fiindu-mi foame, am acceptat.Parca am mancat plastic.Fara nici un gust.O chestie pufoasa de proasta calitate.Din ce dracu le fac???

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 12 Jul 2014, 15:46
by comanr
coaie de cucos oparite.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 13 Jul 2014, 15:53
by atyclb
comanr wrote:coaie de cucos oparite.
Sa avem pardon, asta ar fi mancare sanatoasa, ba chiar un moft. Fuduliile de cocos sunt o chestie ce se serveste la mese cu pretentii :D

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 13 Jul 2014, 18:45
by comanr
asa e, nu stiu daca fudulii de cocos dar fudulii de porc sau alte animale mai mari in mod sigur sant specialitati.

cel mai bine suna in "moldoveneste" : "coaie di cucos oparite!", o sa explic si sensul

umblam cu serviciul, am ajuns la un abator din asta de pui crescuti cu acul in vena, la care li se rup oasele si de la a caror carne fetitele ajung sa aiba tzatezele cat bostanul sau menstruatie la 9 ani.

in ce hal putzea acolo era nemaipomenit, carnea asta se degradeaza imediat fata de o carne normala , naturala, e plina de apa si chimicale(hormoni de crestere).

baiatul din echipa ma intreaba intr o zi daca mergem iarasi la "coaie di cucos oparite" facand referire la mirosul insuportabil din acea fabrica de cancer si de atunci rad ca bezmeticul cand imi aduc aminte.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 26 Sep 2014, 13:35
by momolo
"Agricultura ecologică sună frumos, dar şi aici avem o mare problemă, o problemă în primul rând de a înţelege ce înseamnă agricultură ecologică. O altă problemă este că la noi, de câte ori se aude de câte un trend, se duc toţi ca înecaţii, fără să ştie despre ce e vorba. Se duc toţi acolo", a spus Baciu.

El crede că, astfel, România a ajuns să compromită "într-o oarecare măsură" termenul de agricultură ecologică, pentru că s-au apucat de ea toţi nepricepuţii.

"Agricultura ecologică implică nişte cunoştinţe aparte faţă de agricultura clasică. Astfel, am ajuns ca în Europa să fie în jur de 400 de ferme ecologice. În toată Europa. Ştiţi cumva câte sunt în România? Sunt 4.400. Mai toate controalele care au fost pentru avizarea acestora le-au găsit magaziile ticsite cu îngrăşăminte chimice", a mai spus Baciu.
http://www.mediafax.ro/economic/conferi ... 0-13351752" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 30 Sep 2014, 13:36
by momolo
pana la urma care e adevarul, le prajeste sau e scamatorie? Sau e asa de mare diferenta la porumbul de floricele?!

http://www.youtube.com/watch?v=KF4jy0UBVQc" onclick="window.open(this.href);return false;

si:

http://www.youtube.com/watch?v=YJZ3nIGFY3o" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 30 Sep 2014, 13:45
by comanr
scam

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 13 Oct 2014, 15:07
by momolo
Un film de vazut, foarte interesant! Lipici pentru carne.
Cine stie cata mancam si noi in mezeluri si in diverse sunci ?!

http://adevarul.ro/news/societate/manca ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 24 Oct 2014, 12:39
by momolo
poate este utila unora, gasita azi:
De obicei, meiul este un remediu incredibil, care te poate ajuta sa tratezi cu usurinta problemele rinichilor. Nu putini sunt cei care au declarat ca meiul a facut miracole in cazul lor, reusind sa scape de diverse afectiuni ale rinichilor.

In medicina naturista, meiul este folosit in tratarea litiazei urinare ( calculi renali, sunt depozite minerale intarite care se formeaza in rinichi).

Meiul are capacitatea de a curata rinichii intr-un mod eficient, eliminand nisipul (pietrele); ajuta in vindecarea problemelor femeiesti si de asemenea vindeca cistita.

Va recomandam aceasta minunata reteta din medicina naturista rusa. Are eficienta in vindecarea rinichilor, ajuta la detoxificarea acestora, curata nisipul si sprijina eliminarea pietrelor mici.

Ce trebuie sa faci?

Seara, spala aproximativ 200 de grame de mei cu apa calduta. Pune meiul intr-un borcan mai mare si toarna aproximativ 2 litri de apa fierbinte peste el. Dimineata vei vedea ca a rezultat un lichid alb, iar acela este tocmai tratamentul tau! Asa ca, pune lichidul intr-un alt recipient si bea-l de-a lungul zilei fara vreo limita, adica poti bea cat iti pofteste inima.

Pastreaza meiul folosit. Cu acela iti poti pregati un terci sanatos pentru micul dejun (1 pahar de mei, 3 cani de apa, se prepara rapid).

Seara, pregateste o noua portie din acest amestec, trebuie sa urmezi acest tratament pentru 15 zile, astfel incat sa aiba eficacitate.

In aproximativ 10-15 zile pietrele vor fi complet dizolvate, iar corpul le va elimina prin urina, rinichii fiind curatati de nisip. Va disparea si inflamatia, iar ambii rinichi si tesuturile se vor regenera.
http://www.kfetele.ro/scapa-de-pietrele ... _7977.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 28 Oct 2014, 08:39
by momolo
http://www.121.ro/fitness-si-dieta/ulei ... ajit-36330" onclick="window.open(this.href);return false;
Uleiul de masline, in special cel extravirgin, are o multitudine de beneficii pentru sanatate si este de nelipsit din camara oricarui bucatar care se respecta. Cand vine vorba de prajit, insa, am invatat ca uleiul de masline are un punct de ardere foarte scazut, astfel ca nu ne dorim sa il folosim decat in salate sau sosuri reci. Ce trebuie sa stii, insa, este ca uleiul de masline este de cel putin 3 feluri si ca fiecare dintre aceste varietati se comporta diferit. Despre cum sa folosesti corect uleiul de masline pentru gatit citeste mai multe aici!

Un nou studiu, publicat recent in Journal of Agricultural and Food Chemistry, sustine faptul ca uleiul de masline rafinat (atentie! Nu cel virgin sau extravirgin!) este cel mai bun ulei pentru prajit.

Mohamed Bouaziz si colegii au plecat de la premisa ca diferite tipuri de uleiuri au diferite tipuri de proprietati fizice, chimice si nutritionale, care se modifica diferit la temperaturi ridicate si schimba valoarea nutritionala a alimentelor prajite. Ba mai mult, unele uleiuri, daca sunt incalzite la temperaturi foarte mari, pot produce compusi toxici pentru organism.

Cercetatorii au folosit in studiul lor patru tipuri diferite de uleiuri rafinate: de masline, de porumb, din boabe de soia si de floarea soarelui, pe care le-au refolosit la prajit de 10 ori. Experimentul a aratat ca uleiul de masline este cel mai stabil, in timp ce uleiul de floarea soarelui se degradeaza cel mai repede. Concluzia cercetatorilor a fost ca, pentru prajirea alimentelor, uleiul de masline este cel mai recomandat pentru ca isi pastreaza calitatile si valoarea nutritionala mult mai bine decat celelalte tipuri de uleiuri.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 27 Nov 2014, 15:30
by oake
momolo wrote:http://www.kfetele.ro/scapa-de-pietrele ... _7977.html
Foarte interesant articolul...chiar am probleme cu rinichii (cel drept)
Am să aplic această metodă să văd ce se întâmplă.
Mulţam momolo!

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 26 Dec 2014, 10:59
by momolo
Cum recunoaştem mierea autentică:

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actua ... +autentica" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 29 Jan 2015, 18:18
by DAN_TM
http://portal.tfm.ro/porfiri-ivanov-met ... in-frig-i/" onclick="window.open(this.href);return false;
Credeti ca este posibil?Ma intereseaza subiectul.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 29 Jan 2015, 19:08
by Kostas
Ce am constatat prin experienta proprie este ca incalzirea excesiva nu este buna, regele Carol I si regina Maria erau adeptii unei scoli germane de medicina care considera ca ,,frigul este bun'' defapt fiind vorba de absenta caldurii excesive, nu de frig propriuzis. Astfel diverse personaje aflate in vizita la rege se plangeau ca au fost primiti in frig - de fapt nu in caldura excesiva din casele vremii.
Cand a fost zapada si viscol m-am descurcat binisor in timp ce alti tipi in toata firea se vaitau ca niste fetite ca este frig , vant, etc.
Nu am facut insa economie la mancare - una din placerile mele la care nu renunt.
Cred ca trebui pastrata o zona de temperatura in interior care sa te faca adaptabil la frigul de afara ( femeile tot cu gura mare catre mine - da tie nu ti-e frig, vai cat esti de nesimtit! :D)

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 11 Feb 2015, 11:58
by momolo
Potrivit medicului Jeffrey Gladd, dacă adaugi un anumit ingredient în cafea, te ajută să concentrezi mai bine, îţi taie poftele alimentare si iti îmbunătaţeşte metabolismul.

Doctorul susţine că după ce a început să consume cafea cu unt a pierdut în jur de 6 kilograme. Această metodă ar putea fi una revoluţionară, în special pentru femei.

Dave Asprey, inventatorul acestei reţete a numit-o „bulletproof coffee” ( nr. cafeaua antiglont). Cafeaua combinată cu unt şi cu ulei de palmier sau de cocos promite să îţi asigure energia de care ai nevoie pentru a face faţă unei zile încărcate. În plus, aceasta pare să fie un aliat de nădejde în curele de slăbit, deoarece ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate pe o perioadă mai lungă de timp.

Untul, ulei de cocos şi de palmier sunt uşor absorbite de organism. Untul neutralizează pofta de mâncare şi îi furnizează creierului nutrimentele necesare pentru a funcţiona la capacitate maximă.

Dave Asprey spune că ideal este să folosesti cafea bio, proaspăt macinată şi unt natural, provenit de la animale hrănite cu iarbă. Acesta menţionează că această conbinaţie de ingredinete va oferi un gust mult mai bun decât orice caffe-latte pe care l-aţi băut vreodată.

Mai jos puteţi citi reţeta pentru a vă prepara chiar la voi acasă o cafea cu unt.

Ingrediente:

● 80 de grame de unt bio, fără adaos de sare;

● 15 mililitri de ulei de cocos sau de palmier;

● 500 de mililitri de cafea deja preparata;

●sirop de agave sau zahăr.

Modul de preparare:

Într-un blender se adaugă untul, uleiul de cocos/palmier şi cafeaua deja preparată. Acestea se mixează până când deasupra se formează un strat de spumă, ca în cazul unui caffe-latte. Apoi, se toarnă băutura în cană şi se îndulceşte după gust cu zahăr sau sirop de agave.
http://www.doctorulzilei.ro/alimentul-m ... -slabesti/" onclick="window.open(this.href);return false;