Page 16 of 20

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 12 Feb 2015, 12:48
by momolo
Alternative la cafea:

http://www.foodstory.ro/cafea-ceai/alte ... diminetile" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 02 Mar 2015, 13:50
by momolo
Deşi cafeina este un element excitant care dă ceva palpitaţii, nu este deloc dăunătoare sănătăţii cardiace, ci dimpotrivă. Cafeaua este băutura pe care o consumă cel mai mult francezii, după apă, cu o medie de două ceşti şi jumătate zilnic, potrivit cifrelor furnizate de Federaţia Naţională a Băuturilor.

În raportul său din 2015, Consiliul consultativ asupra recomandărilor alimentare arată că un consum moderat de cafea, de trei-patru ceşti pe zi, nu produce probleme de sănătate, ci chiar duce la o scădere a riscului de diabet şi de boli cardiovasculare.

"Este un lucru stabilit în numeroase studii de observaţie. Se spune despre cafea că ar face rău inimii, dar un consum moderat este mai degrabă protector la nivel cardiovascular", spune dr Francois Paillard, cardiolog specialist în nutriţie preventivă vasculară la Spitalul de Urgenţă din Rennes. Cafeina este un factor care acţionează favorabil asupra sensibilităţii la insulină, ceea ce împiedică o evoluţie spre diabet — este explicaţia dată de dr Paillard. Această boală, favorizată de rezistenţa la insulină, constituie un factor de risc de ateroscleroză, adică de artere înfundate. Pe scurt, cafeina exercită un rol protector împotriva diabetului, a "riscului de depunere de grăsime pe artere" şi a riscului de apariţie a unor evenimente cardiovasculare.

Această influenţă a cafelei pe termen lung trebuie să fie separată de efectul său pro-aritmic, organismul putând să nu o tolereze bine: fiind un excitant, cafeaua concentrată poate da palpitaţii. "Ea nu se asociază cu evenimente grave de ritm cum ar fi moartea subită, ceea ce nu se poate spune despre băuturile energizante", afirmă dr Paillard.

Totuşi, persoanele înclinate să aibă palpitaţii nu trebuie să bea neapărat cafea şi să îşi asume riscuri suplimentare doar pentru a se feri de riscuri cardiovasculare, recomandă doctorul. Este însă mai degrabă o problemă de confort decât de risc.

Toate observaţiile sunt valabile pentru un consum moderat. "La mai mult de cinci ceşti pe zi, apare un mic risc de de hipertensiune la persoanele predispuse", avertizează medicul.
http://www.descopera.ro/dnews/13917336- ... t-demontat" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 02 Mar 2015, 18:11
by momolo
De citit si de luat aminte!

http://www.gandul.info/sanatate/unul-di ... e-13908455" onclick="window.open(this.href);return false;
● Medicii care prescriu foarte uşor antibiotice. Specialistul în boli infecţioase spune că există medici în România care prescriu cu multă uşurinţă antibiotice. Întrebat ce ar trebui să facem în această situaţie, conf. dr. Popescu a punctat: ”Să îl întrebăm dacă consideră că este absolut nevoie de un astfel de medicament pentru boala pe care o avem”. Acesta consideră că această problemă ar fi rezolvată dacă pentru medicul prescriptor ar exista ghiduri terapeutice, în care să se explice cazurile în care este indicată o terapie cu antibiotice. ”Infarctul miocardic, de exemplu, se tratează la fel la New York, la Beijing, la Bucureşti. În cazul infecţiilor bacteriene lucrurile sunt diferite: se aplică principiul aici şi acum. Rezistenţa bacteriană de la noi, nu se suprapune peste cea din Suedia sau din Anglia, ori din SUA. Contează istoricul tratamentului cu antibiotice pe care îl are fiecare ţară în parte; dar şi fiecare spital în parte, deoarece unele spitale de pe teritoriul aceleiaşi ţări au niveluri de rezistenţă la antibiotice diferite după cum au folosit mai mult sau mai puţin numite antibiotice. O soluţie ar fi introducerea de programe de utilizare corectă a antibioticelor în spitale, în cadrul cărora medicii infecţionişti să coordonee modul de prescriere. ”Medicii infecţionişti ar trebui să se găsească în fiecare spital. În Bucureşti, de exemplu, din cele aproximativ 60 de spitale, doar câteva au astfel de specialişti”.
....
● Pacienţii care se tratează după ureche cu antibiotice sau care sunt ipohondri. Datele ultimului raport al Comisiei Europene arată că 18% dintre români obişnuiesc să ia antibiotice fără a avea o reţetă de la un medic, asta în timp ce media europeană la acest capitol este de doar 3%. Acest lucru este condamnat de medici, care avertizează că ne expunem unor riscuri ce pot avea urmări grave asupra sănătăţii noastre. ”Există şi categoria de români care îşi fac analize la cerere. Îşi fac analize nu pentru că au o problemă de sănătate, ci pentru autoevaluare, iar unele dintre aceste analize sunt inutile. Cele care arată prezenţa de bacterii pe suprafaţa sau în interiorul organismului unei persoane sănătoase. Aşa cum am mai spus organismul uman este o gazdă pentru un număr imens de bacterii. Cu siguranţă vei găsi stafilococi pe piele sau în nas, în urotocultura se depistează uneori bacteria E. coli. Aceşti germeni nu au nicio semnificaţie dacă persoana respectivă nu are semne de boală. Trăim cu ei de când ne naştem şi până murim în cea mai mare parte a timpul în stare de neagresiune. Nu trebuie să ne tratăm în asemenea situaţii pentru că nu obţinem niciun beneficiu. Ne expunem lîn schimb la riscul de a selecta germeni rezistenţi sau de a dezvolta o candidoza sau o diaree cu Clostridium difficile”, spune specialistul în boli infecţioase. Medicul spune că în perioada începeri anului şcolar sau a grădiniţei laboratoarele de analize sunt luate cu asalt de părinţi, care îşi duc copiii să facă o serie de analize ce le-au fost cerute de unităţile de învăţământ. ”În acea perioadă laboratoarele se întrec în orferte de analize: exudat nazal, faringian şi coprocultura şi urocultură, eventual cu reducere de preţuri. Aceste analize sunt inutile pentru că în comunitate colonizarea cu anumite bacterii este atât defrecventă încât chiar dacă astăzi copilul ar fi decontaminat a doua zi s-ar contamina din nou de la colegii. Tratamentul cu antibiotic trebuie prescris numai atunci când este cazul, nu în mod iraţional”.

● Alimentaţia poate şi ea să favorizeze colonizarea organismului uman cu bacterii rezistente la antibotice. Legislaţia din România interzice ca pe teritoriul ţării noastre să se vândă carne sau produse din carne ce provin de la animale ce au fost tratate cu antibiotice. ”În momentul în care un animal a fost tratat cu antibiotic în organismul lui rămân urme de antibiotic pentru un timp. În momentul în care mâncăm astfel de produse riscăm să creştem rezistenţa bacterilor care ne colonizează la aceste antibiotice”, mai spune conf. dr. Popescu.

Virozele respiratorii, adesea tratate cu antibiotice

Românii obişnuiesc să ia antibiotice în mod excesiv, chiar şi în situaţii în care nu sunt utile: când răcesc, când au roşu în gât, când au o toxiinfecţie alimentară. Medicul punctează că în perioada sezonului rece consumul de antibiotice creşte şi asta pentru că românii au tendinţa de a-şi tratat răcelile cu acest tip de medicamente. ”80-90% dintre infecţiile respiratorii sunt de cauză virală şi de aceea nu ar trebui tratate cu antibiotic. Noi românii avem tendinţa de a ne tratat guturaiul, gripa, laringita, bronşita cu antibiotic. Toxiinfecţiile alimentare sunt şi ele tratate cu această categorie de medicamente, deşi nu e nicio bacterie implicată sunt doar toxine”.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 05 Mar 2015, 18:09
by DAN_TM
Ma uitam pe Nasul Tv la o emisiune despre vindecarea prin tratament cu lumina sau doar cu aer.Era dat si numele celei care a initiat miscarea, o tipa numita Jasmuheen.Wikipedia imi spune ca e o impostoare.Au murit oameni care au renuntat la apa si mancare, incercand sa se hraneasca doar cu lumina.Tare.Ce minuni poti afla.
http://en.wikipedia.org/wiki/Jasmuheen" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 05 Mar 2015, 19:47
by momolo
Numărul deceselor de gripă până la 1 martie, peste dublul celui din aceeaşi perioadă din 2014

http://www.mediafax.ro/social/numarul-d ... 4-13938333" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 05 Mar 2015, 19:56
by momolo
Cu medicamentele pentru 1 roman tratezi 4 nemti. Cine raspunde pentru cei 6 ani in care preturile au fost mai mari ca "afara"

Romanii sunt tratati cu aceleasi medicamente ca in alte tari, doar ca platesc pe ele si de 4 ori mai mult, spune ministerul sanatatii. Oficialii le cer producatorilor sa actualizeze preturile, asa cum ii obliga un ordin pe care nu il respecta nimeni.
http://stirileprotv.ro/stiri/sanatate/c ... afara.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Dupa 6 ani, brusc am aflat!

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 05 Mar 2015, 20:00
by momolo
Paracetamolul, administrat în doze zilnice, a fost asociat cu un risc sporit de infarct, accident vascular cerebral şi moarte subită, se afirmă într-un studiu de amploare realizat recent în Marea Britanie, informează dailymail.co.uk.

Potrivit acestei cercetări ştiinţifice, pacienţii cărora le-au fost prescrise doze mari de paracetamol pentru perioade îndelungate prezintă un risc cu 63% mai mare de moarte subită.

Riscul de a suferi un infarct sau un accident vascular cerebral era cu 68% mai ridicat, iar aceleaşi persoane se confruntă cu un risc cu 50% mai mare de a avea ulcer sau hemoragii stomacale.

Medicii consideră că paracetamolul este un medicament mai sigur decât aspirina, care poate să provoace hemoragii la nivelul stomacului, şi decât ibuprofenul, care a fost anterior asociat cu infarctul şi accidentul vascular cerebral.

Cu toate acestea, cercetătorii britanici, care au realizat o meta-analiză, pe baza unor studii anterioare realizate pe 666.000 de pacienţi, spun că riscurile provocate de administrarea acestui medicament au fost subestimate şi au solicitat o revizuire majoră a normelor medicale recomandate.

Ei cred că paracetamolul ar putea determina o serie de boli întrucât previne acţiunea unei enzime în organism - COX-2.
http://www.descopera.ro/stiinta/1393287 ... rte-subita" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 31 Mar 2015, 14:25
by momolo
Mesajul profesorilor este sustinut de un manifest, semnat si de personalitati precum Florin Piersic jr., Tudor Giurgiu, Vlad Petreanu sau Alex Gavan, prin care se solicita Parlamentului “adoptarea de urgenta a unor prevederi legale prin care fumatul sa fie interzis in TOATE SPATIILE PUBLICE INCHISE”.

Romanii sunt cei mai mari fumatori pasivi dintre cetatenii europeni. Desi de 7 ani legea permite fumatul la locul de munca doar in camere separate si izolate, 62% dintre romani raporteaza ca au fost expusi la fum de tutun la locul de munca.

Este cea mai buna dovada a faptului ca „solutia” acceptarii unor spatii pentru fumat in interiorul cladirilor nu functioneaza nici in Romania, asa cum nu a functionat in nicio tara, afirma profesorii semnatari, printre care se numara presedintele Societatii Romane de Pneumologie, Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Cardiologie, Gabriel Tatu Chitoiu, sau presedintele Societatii Romane de ATI, Dorel Sandesc, care este si secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Forma legii votata de Senat in urma cu doua saptamani „arata aproximativ la fel ca legea veche din 2002. Vorba lui Trahanache: Esti tare, stimabile, la machiaverlacuri”, scriu profesorii si medicii semnatari. Toate amendamentele discutate initial s-au evaporat. Formularea ramasa in proiectul de lege votat de Senat prevede „restrangerea fumatului in spatiile inchise". Dar aceasta formulare este considerata „diabolica” de catre liderii medicali, formularea existand si in legea veche, smecheria constand in mentinerea termenului "a restrange", notiune vaga care permite continuare situatiei actuale.

In ciuda legii, in barurile si restaurantele din Romania se fumeaza in continuare si in afara camerelor special amenajate pentru fumat.

Proiectul de lege in forma depusa initial „a fost maltratat scriptic si verbal de reprezentantii poporului care nu numai ca nu inteleg misiunea unui astfel de demers legislativ dar nu au nici notiuni elementare legate de relatia dintre fumatul pasiv si activ si sanatatea unei natii”, afirma profesorii.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19 ... lacuri.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 02 Apr 2015, 06:47
by momolo
Pâinea viitorului, făcută din cânepă - invenţia de milioane a unui tânăr din Cluj. Beneficiile extraordinare pentru sănătate ale produsului medaliat cu aur
http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/p ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 28 Apr 2015, 07:13
by momolo
Din vremuri stravechi se stia de tot soiul de amestecuri din plante ca fiind foarte benefice pentru tratatarea diferitelor boli. Vom numi acest tonic maestrul de curatare al organismului pentru ca este o formula antivirala si antifungica puternica, creste circulatia sangelui si a fluxului limfatic, in toate partile corpului si confera o stare de bine in tot organismul.
http://www.libertatea.ro/detalii/artico ... 33786.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 13 May 2015, 21:31
by momolo
despre sare:

http://adevarul.ro/locale/slatina/cat-e ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 21 May 2015, 07:33
by momolo
lamaie cu usturoi (pare scarbos):

http://www.realitatea.net/elixirul-vind ... 76786.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 27 May 2015, 20:36
by momolo
Intentiile UE de a restrictiona chimicale daunatoare pentru hormoni, asociate cu cancerul si infertilitatea la barbati au fost abandonate in urma presiunilor din partea oficialilor comerciali americani in legatura cu Parteneriatul Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP), scrie The Guardian, care citeaza documente obtinute de un ONG.
http://economie.hotnews.ro/stiri-ttip-2 ... i-ttip.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Banii si profitul primeaza in lumea licuriceasca. Nu conteaza ca barbatii vor avea putza din ce in ce mai mica si corpul precum si tzatzele din ce in ce mai mari! Se observa ca femeile devin din ce in ce mai barbate si barbatii din ce in ce se vor asemana cu "femeia cu barba" de la Eurovision (aia care reusesc sa se infometeze, ceilalti vor ajunge ca cei de pe canapea din poza de mai jos). Oricum, in prezent licuricii se pregatesc de alegerea unei femei in locul negrului, probabil de la indopaciunea cu pesticide si mancare modificata genetic li se trage deviatia. Hei, ma refer la acei licurici care scapa neimpuscati dupa ce merg la supermaket sau la scoala! Deoarece se mai intampla ca vreunuia sa i se suie hormonii la cap si cum sunt toti inarmati, iese prapad.
Astfel, in curand multumita TTIP vom manca hamburgeri giganti cu chiftea de la 100 de vaci si vom bea cola din caldari, probabil se vor modifica si standardele la closete sa incapa rahatul modificat genetic si plin de pesticide hormonale.
Dar stiti, vorba aceea, e bine sa incepem sa ne imbalsamam inca din timpul vietii. Asa iese PROFITUL!
Cat priveste sexul, se va rezolva prin telefon sau virtual ca oricum, barbatul umflat si modificat genetic nu-si va mai gasi instrumentul specific, intre timp atrofiat. Noi romanii (ca suntem si noi in mUE) il vom pastra in gura, asa cum deja ne-am obisnuit la fiecare fraza.

Image

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 18 Jun 2015, 22:05
by momolo
http://stirileprotv.ro/stiri/csid/cum-i ... ltori.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sunt pietele pline de tzuguiate (cu ac la varf si lemn la mijloc). Niste facaturi.
Daca nu stiati, rosia care provine din America (Mexic-Peru-Amazonia) nu se coace niciodata complet rosie, adica aia adevarata; stramoasa salbatica a tuturor rosiilor din lume ramane verde pe o parte, adica nu se face niciodata complet rosie insa din cate se povesteste are aroma si e mai buna ca orice rosie moderna care se coace uniform rosie.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 20 Jun 2015, 09:47
by momolo
Chiar uimitor! Se poate trage si concluzia ca vata sintetica este o mizerie periculoasa. Poate si hainele sintetice ar fi daunatoare pentru sanatate.

http://stirileprotv.ro/stiri/csid/a-ram ... ml?ref=yfp" onclick="window.open(this.href);return false;