Page 17 of 20

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 20 Jun 2015, 12:38
by Kostas
Un reportaj interesant despre corelația dintre sărăcie si obezitate in SUA

https://www.youtube.com/watch?v=7MJnm5X9NN0&app=desktop" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 28 Jul 2015, 10:09
by momolo
Sute de mii de copii de gradinita sunt testati inutil in fiecare an. Abuzul care poate crea un dezastru medical.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-20 ... edical.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 20 Oct 2015, 14:30
by momolo
(stimati adolescenti de Crevedia, nu uitati, e toamna! :D )

De ce e bine să mâncăm gutui:

http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si- ... -14833254/" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 22 Oct 2015, 18:47
by momolo
DESCOPERIREA secolului, făcută din pură întâmplare de cercetătorii danezi. Posibil leac împotriva cancerului.
http://www.descopera.ro/stiinta/1484605 ... -au-cautat" onclick="window.open(this.href);return false;

multe mari descoperiri s-au facut din greseala, asa ca nu m-ar mira.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 19 Dec 2015, 11:12
by momolo
Secretele celei mai bune brânze din Mărginimea Sibiului. Cum se prepară delicatesa care i-a dat gata pe nemţi, francezi, turci şi chinezi
http://adevarul.ro/locale/sibiu/secrete ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 29 Feb 2016, 08:56
by momolo
5 alimente care pot cauza cancer
http://www.csid.ro/health/sanatate/5-al ... -15085760/" onclick="window.open(this.href);return false;

Băuturi carbogazoase
Popcornul la microunde
Alimentele cu un conţinut ridicat de sare, cele murate sau afumate
Făina albă procesată
Fructele non-organice

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 29 Feb 2016, 15:02
by momolo
Oul-minune care ar putea înlocui antibioticele. Alimentul care întăreşte imunitatea organismului este produs într-o fermă secretă din România
http://adevarul.ro/locale/pitesti/oul-m ... ml?ref=yfp" onclick="window.open(this.href);return false;

Image

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 07 Mar 2016, 22:18
by momolo
Premieră URIAŞĂ! Terapia revoluţionară care a SALVAT pacienţi aflaţi în faza terminală de cancer.
http://www.descopera.ro/stiinta/1507799 ... dent-video" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 07 Apr 2016, 07:22
by momolo
Fungicidele folosite în ultimii 20 de ani în agricultură reprezintă un PERICOL URIAŞ pentru neuroni. Care sunt fructele şi legumele cu probleme - VIDEO
http://www.descopera.ro/stiinta/1518444 ... leme-video" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 16 May 2016, 08:53
by momolo
Cum ne omoară berea, vinul, ţuica şi votca. Medic: „Dacă consumi 40 de grame de alcool pur pe zi, faci ciroză în 5 ani”
http://adevarul.ro/locale/galati/cum-om ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 16 May 2016, 09:59
by glucica
Se spune că dacă consumi 40 de grame de alcool pur pe zi, faci ciroză în 5 ani de zile, alţii vorbesc de 70 de grame pe zi, alţii de 100 de grame pe zi”, explică doctorul Dan Botezatu, şeful secţiei de Gastroenterologie din Spitalul de Urgenţă din Galaţi.
Eu optez pentru ultima varianta, cintarind mult mai mult decit forumistul mediu. :D

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 16 May 2016, 11:21
by momolo
Medical vorbind, nu greutatea totala (in viu) conteaza ci mai degraba marimea si eficienta ficatului precum si cantitatea totala de sange (avand in vedere dilutia alcoolului).
Mai e un aspect, la oamenii obezi (ceea ce este cazul unora de aici, ma includ partial) ficatul e impachetat in grasime si obosit, deci face fatza mult mai dificil alcoolului, e ca un alergator cu greutati legate de picioare.

Ceea ce am observat in timp, adevaratii bautori (cu vadra) sunt oameni slabi (dar foarte sugative). Am cunoscut astfel de profesionisti si era impresionanta cantitatea de alcool absorbita pana sa ajunga sa muste din bordura!

Mai este un aspect, tehnica datului pe gat. Tot de la profesionisti stiu, nu e buna atitudinea de "Haplea" (care da ca nesatulul toata vadra dintr-o data pe gat, chit ca-i GRATIS!), dozarea trebuie facuta cu atentie in timp si bautura trebuie "vorbita" si "descantata".

Legat de asta o alta observatie - alcoolicii se imbata repede, pentru unii e de ajuns o prima "doza" si deja sunt manga (moment in care sub efectul halucinant, trancotarul se viseaza audiofil dupa primul tzap de bere gratis, dupa al doilea tzap de bere GRATIS deja viseaza cum asculta stechere si la al treilea deja e la orizontala pe trotuar)

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 30 May 2016, 13:02
by momolo
De ce trebuie sa fiti atenti cand cumparati rosii cu mot in afara sezonului: Aparitia tuguiului e cauzata de stimulenti chimici - inginer roman
http://economie.hotnews.ro/stiri-consum ... -roman.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Chestie cunoscuta de ani de zile celor care se informeaza. In continuare aud la tot pasul in piata ca rosiile cu tugui sunt cele mai cautate. Am vazut cum majoritarul exact asta cere si de cateva ori l-am intrebat pe majoritar care e motivul preferintei. Invariabil raspunsul a fost ceva de genul, "-Asa am auzit, asa zice lumea".

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 30 Jun 2016, 08:18
by momolo
Buruiana-minune: „iarba grasă”, folosită de străini în salate şi medicamente, fiind bogată în Omega-3
Image

http://adevarul.ro/locale/buzau/buruian ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 13 Dec 2016, 12:15
by momolo
O indiancă de 51 de ani a descoperit secretul tinereţii. Cercetătorii confirmă că alimentele recomandate de aceasta luptă împotriva îmbătrânirii
....
„Îmi place să gătesc legume proaspete, în special pe cele verzi, şi sunt atentă să nu foloseasc coloranţi artificiali şi conservanţi“, a declarat aceasta pentru The Daily Mail . Dar, pe lângă obiceiul de a folosi ingrediente proaspete, Anjula spune că utilizează foarte multe condimente cum ar fi chimen, coriandru, seminţe de muştar maro, ardei iute, turmeric, scorţişoară şi cardamom verde. Anjula încearcă să includă aceste condimente în aproape orice preparat, fiind convinsă că modul în care arată li se datorează în mare parte.

„Cred că cea mai mare dovadă a faptului că aceste condimente pot păstra organismul tânăr sunt chiar eu“, a spus Anjula. În timp ce teoria conform căreia câteva condimente rezolvă problemele anti-îmbătrânire poate părea puţin probabilă, o serie de cercetări a constatat că alimentele picante chiar aduc o serie de beneficii organismului. Un studiu realizat de Universitatea Oxford, Harvard şi Academia Chineză de Ştiinţe Medicale a constatat ca persoanele care au mâncat alimente condimentate aproape în fiecare zi şi-au scăzut riscul de a muri de cancer şi boli de inimă. În plus, condimentele sunt încărcate cu antioxidanţi, care sunt consideraţi aliaţii pielii tinere.
http://adevarul.ro/life-style/stil-de-v ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;