Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
  Versiune printabilă

Player pentru Accuphase
Autor Mesaj
MesajScris: 07 Mar 2009, 09:50 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 06 Dec 2008, 14:38
Mesaje: 631
Localitate: Bucuresti
Ma intreb, exista pe piata un player pe care sa-l atasezi si sa se ridice la nivelul calitativ in primul rand al combinatiei Accuphase pre CX-260 si power PX-600 ?

_________________
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 07 Mar 2009, 18:43 
Moderator
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 05 Oct 2008, 16:08
Mesaje: 1774
Localitate: Audiofilsburg
Pai ar fi urmatoarele

CEC TL1N
DENON DCD SA100
LUXMAN DU80
SONY SCD DR1
MARANTZ SA13S1
ESOTERIC X-01

Toate le poti vedea aici - mai putin Esotericul

http://www.audiocubes2.com/category/Dig ... f1d8160474

Esotericul - http://www.musicdirect.com/category/29? ... nreFilter=

_________________
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 08 Mar 2009, 11:46 
Moderator
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 02 Oct 2008, 10:11
Mesaje: 13308
Localitate: Bucuresti
cea mai sigura "imbucare" fericita este Accuphase cu Accuphase. Restul pot constitui experimente fericite sau nefericite, pentru cei cu buzunarul larg si multa rabdare. :wink:

Dupa cum sti, adunarea unor scule audio scumpe intr-o gramada numita sistem nu va garanta calitatea si satisfactia strict proportionala cu pretul total (ridicat). Mai sintetic spus, cu scule proaste nu faci sistem audio bun, cu scule bune (si din pacate, scumpe!) nu e garantat un sistem audio bun. Potrivirea e cea care dicteaza.

Ori din ce am auzit si vazut, Accu merge garantat cu Accu iar in rest, e loz in plic. Insa din cazurile pe care le stiu, toti care si-au luat initial amplificare Accuphase avand alta sursa decat acest brand, au ajuns intr-un final, implacabil, tot la o sursa de la Accuphase.

O problema destul de neplacuta e ca diferentele nu sunt ca intre alb si negru. Exista combinatii placute si aparent bune intre surse diverse si amplificare Accu. Insa acestea sunt placute pana intr-un singur moment, atunci cand vi cu un player Accuphase in brate si-l bagi in propria amplificare! :lol: In acel moment intervine "revelatia"! :lol:

Unii le prind din vorbe si sfaturi, altii mai caposi experimenteaza pe buzunarul si pielea lor. Unii isi permit, insa cei mai multi, NU!
Important este sa-si dea seama de asta la timp! :D Altfel pleaca cu ideea de economie si sfarsesc prin a plati dublu intr-un final de mare fast. :lol:

PS - mai e si proverbul ala ca trebuie sa te intinzi numai cat iti ajunge plapuma. :wink:

_________________
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 08 Mar 2009, 18:27 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 06 Dec 2008, 14:38
Mesaje: 631
Localitate: Bucuresti
Mi-e teama ca am fost gresit inteles: e vorba de player DVD care nu exista la Accuphase. Acea combinatie e multicanal, pentru Home Theatre.

_________________
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 08 Mar 2009, 18:42 
Moderator
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 05 Oct 2008, 16:08
Mesaje: 1774
Localitate: Audiofilsburg
DVD Player BD - ( ce fel de conexiuni vei face cu Accuphase 2 canale/stereo? )

MARANTZ BD8002 http://us.marantz.com/Products/2393.asp

DENON DVD-A1UDCI http://www.usa.denon.com/ProductDetails/4760.asp

PIONEER ELITE BDP-09FDhttp://www.pioneerelectronics.com/PUSA/Products/HomeEntertainment/Blu-rayDisc+DVD/EliteBlu-rayDiscPlayers/ci.BDP-09FD.Kuro

SONY ES S5000 http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/sto ... 1665532071

_________________
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 08 Mar 2009, 19:07 
Moderator
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 02 Oct 2008, 10:11
Mesaje: 13308
Localitate: Bucuresti
eu am crezut sa vrei sa imbini utilul cu placutul, adica sa-ti iei amplificare multicanal pe care sa o folosesti si in scopuri audiofile.

Nu cred ca sunt probleme prea sofisticate legate de sunetul surround encodat pe formatele video de toate soiurile. Orice player video ceva mai scump deja asigura o buna calitate in formatele surround. Mai ales ca inafara de stereo, lucrurile trebuiesc si e normal sa fie judecate altfel. In realitate complet diferit. Spre exemplu, in cazul sunetului surround din receivere si diverse procesoare nu prea se mai poate judeca sau pune problema de naturalete, soundstage, transparenta, etc, chestii care sunt determinante in stereo.
In aceste cazuri, conteaza pur si simplu ....manareala meseriasa pe care o pot face diversele procesoare de sunet. Sunetul in sine de la coloanele sonore de film sau chiar show-uri inregistrare (evident live) este produsul unei "manareli" electronice, de multe ori facute foarte bine (multi oameni destepti si talentati in muzica s-au refugiat la coloanele sonore ale filmelor cedand locul paiatzelor de doua parale care umplu acum piata muzicala comerciala).

Apropos de subiect. Am constatat in timp (asta ar fi un subiect foarte interesant) ca multe boxe audiofile nu sunt prea geniale puse si intr-un aranjament surround. De multe ori boxe proaste si bubuite sunt chiar minunate cand sunt folosite pentru film-surround, pot da senzatii interesante la filme.

Pe de alta parte, e complicat de judecat performantza multicanal. Aici intervine o doza de subiectivism MULT mai mare decat in cazul stereo. Pur si simplu nu prea ai nici un reper, iar muzica, sunetul natural.....e o chestie din alta lume in acest caz!

Argumentele sunt multiple, plecand de la acustica unui spatiu intzesat de boxe care se bat cap in cap pana la compresiile standart folosite pentru coloanele sonore la filme.

Nu vreau sa fiu inteles gresit. Ceea ce spun e ca audiofilia, recte calitatea sunetului STEREO nu are nici o treaba cu multicanalul!

Unii ar sari in sus spunand ca sunt sisteme audiofile multicanal, de exemplu cu sursa SACD.....insa de care nu prea a auzit nimeni, cel putin in RO!

Problema tot la acustica ajunge. Degeaba ai boxe minunate, amplificari superbe si o sursa digitala multicanal de mare arta (exemplu un SACD de top) caci gramada de incinte acustice interactioneaza cu spatiul si intre ele. Nu se mai poate pune problema de sounstage, aici avem deaface cu forta bruta, spatiul audio e creat artificial prin forta bruta si control electronic. Iar ca orice lucru artificial nu poate fi judecat dupa standarte naturale, adica acele standarte care conteaza in audiofilie.

In opinia mea, calitatea audio la un player video surround sta cel mai mult in procesarea de sunet si mai putin in partea lui audio analoaga de iesire, parte ce ar putea teoretic sa fie judecata dupa standarte audiofile dar care nu are importanta foarte mare atata vreme cat un procesor de sunet foarte destept si bine programat isi face treaba in mod meserias.

De exemplu, am testat diverse dvd-playere care pe stereo nu prestau mare branza de audiofilie, insa pe surround deveneau geniale!

Pentru acele Accu multicanal eu as alege chiar si un player nu foarte scump. M-as uita mai mult in ograda Denon si Panasonic in cazul playerelor multicanal video cu decodari interne bune.

Dar in cazul de fata nu as merge pe Accuphase multicanal decat in cazul ca as avea o camera deosebita (si mare...adica un palat....:D ) dar si niste boxe de calitate. Adica o camera dedicata filmului de exemplu, chestie care ar costa mult mai mult decat electronicele!

Altfel m-as multumi si cu un receiver cap de serie de la Yamaha, Denon sau Pioneer.

_________________
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 11:47 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 06 Dec 2008, 14:38
Mesaje: 631
Localitate: Bucuresti
Am deja capul de serie de la Marantz. Se aude exceptional. Insa, pe viitor, tind sa merg exclusiv pe Accu in ceea ce priveste camera HT / auditie pe care mi-o amenajez.

De ce zici ca trebuie un palat pentru asa ceva ?

Daca omul (eu) e pretentios la calitate, ce sa-i faci ? :P

_________________
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 13:05 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 05 Dec 2008, 09:39
Mesaje: 410
e nevoie de spatiu pt sunet ;)

daca tot ai bani si vrei sa faci ceva cu cap, ia scule potrivite pt camera, nu doar cu numele si renumele.

a, si potrivite scopului final :mrgreen:

_________________
"it's time to transfer all those mp3 on vinyl"


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 13:22 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 06 Dec 2008, 14:38
Mesaje: 631
Localitate: Bucuresti
Nu e vorba de nume sau de renume. E vorba de ce se muleaza pe pretentiile tale. Pe ascultate.

_________________
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 13:41 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 05 Dec 2008, 09:39
Mesaje: 410
imi rezerv dreptul la "rezervare" la acest capitol tinand cont ca nu ai avut set-up final acasa si suficient timp. creierul nostru are prostul obicei de a ne juca feste destul de des.

_________________
"it's time to transfer all those mp3 on vinyl"


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 13:45 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 06 Dec 2008, 14:38
Mesaje: 631
Localitate: Bucuresti
Nu l-am avut dar am deja habar ce inseamna accuphase. Prin analogie am dedus.

_________________
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 14:04 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 05 Dec 2008, 09:39
Mesaje: 410
cred ca momolo a avut un moment de tresarire acum :lol: :lol: :lol:

auditii placute oricum :wink:

_________________
"it's time to transfer all those mp3 on vinyl"


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 14:12 
Moderator
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 02 Oct 2008, 10:11
Mesaje: 13308
Localitate: Bucuresti
nu am avut nici un moment de tresarire, ci cosmin are unul de exaltare!

Si sustin ce spui, c6t9

Am incercat si eu sa-i sugerez sa nu piarda contactul cu solul!

Ca sa se merite amplificarea aia de la Accu trebuie sa ai incinte acustice de inalta calitate si sursa de inalta calitate, toate amplasate intr-o camera surround de inalta calitate in fata unui ecran de inalta calitate si marime! Altfel e ca si cand am manca icre negre din borcan pe marginea santului la o ceapa sparta pe ziar.

_________________
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 15:51 
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 06 Dec 2008, 14:38
Mesaje: 631
Localitate: Bucuresti
Aveti dreptate. Iar momolo a spus-o foarte bine.
Insa, nu ma grabesc deloc. Prefer sa investesc in timp dar sa fac totul de foarte buna calitate. Inclusiv camera, tratament acustic, proiector + ecran, boxe pentru sculele surround...

In fond asta e lectia nr. 1 pe care am invatat-o de la voi si alocuri si pe propria piele: sa nu te pripesti si sa iei ce iti face placere.

_________________
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)


Sus
 Profil  
 

Re: Player pentru Accuphase
MesajScris: 09 Mar 2009, 16:00 
Moderator
Avatar utilizator
Neconectat

Membru din: 02 Oct 2008, 10:11
Mesaje: 13308
Localitate: Bucuresti
ce ai tu acum in materie de surround multi nici nu viseaza. Macar sa ai camera klumea sa le amplasezi asa cum ar trebui si macar sa ai timp si sa fi lasat in pace sa vezi un film in liniste cap-coada! Asta ar fi "accuphase"-le tau cel adevarat si e mai greu de "cumparat" decat amplificarea mentionata in acest topic ! :wink:

Cu sistemul tau actual faci fatza (cu un supliment de inca minim un subwoofer) la vreo 40...50mp cu brio! Nu vad rostul schimbarii decat de dragul schimbarii ca nici macar nu ai apucat sa le folosesti klumea.

_________________
prostia, ignoranta, lipsa educatiei elementare sunt cele mai letale arme de distrugere in masa.


Sus
 Profil  
 

Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  

Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România