VIDEO

A fost odata ca niciodata
Post Reply
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

VIDEO

Post by momolo »

Videodisc, 1981:

http://www.youtube.com/watch?v=Bs1ZqgSz ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=Chgt9y0I ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=DowGYtee ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=miG3EFTc ... re=related" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: VIDEO

Post by Obelix »

5-10 Euro la magazinele de "ocazii" :mrgreen:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: VIDEO

Post by momolo »

in reclamele alea din 1982 se spune ca un disc costa 50 dolari si un aparat 500 dolari. Era o culme a tehnologiei si merita vazute filmuletele despre fabrica RCA.
Prin acele vremuri 500 dolari era o suma mare.

Ar fi interesant de spus (care are chef) cand a luat fiecare contact cu tehnologia video ? La mine intalnirea de gradul III s-a produs prin 1985 cand cineva (care ma stia de surubar-minitechnicus) m-a rugat sa incerc sa repar un video VHS "National" (adica aceeasi firma cu Panasonic-Technics = Matsushita) din acela cu caseta care se baga pe sus si se inchide capacul cu mana. Evident, habar nu aveam cum arata un video pe sub carcasa sau ce contine, mai vazusem aparate in diverse vizite la vazut filme, dar de departe si pe intuneric. De mentionat (azi pare incredibil), in vremurile alea nu exista nici un fel de informatie, nimic, nu aveai nici unde citi ceva sau macar sa vezi poze; foarte rar se gaseau numai pe la cei cu rudele plecate in tarile arabe la munca, diverse reviste.
Cat un geamantan de mare era Nationalul si avea o calitate a imaginii incredibila (la acea vreme :D ). Defectul a fost mecanic, aparatul fusese trantit extrem de puternic incat suferise o completa dereglare a mecanicii si mai ales a capului rotativ. Evident, l-am dibuit dupa vreo 2 nopti nedormite, mai mult sa inteleg intai cum functioneaza, oricum citisem diverse prin tehnium si vreo 2 cartulii sumare; l-am facut sa mearga perfect si.... :lol: l-am tot "reparat" aproximativ 8 luni timp in care....aveam videooo!!! Ma mai suna proprietarul care nu era din cale afara de ingrijorat, un om care nu avea timp de video si mai avea vreo cateva aparate, iar eu ii spuneam ca tre' sa fac rost de o piesa "oculta" si dureaza pana mi-o aduce un bijnitar. Intr-un final nu i-am luat nici un ban si i-am spus ca i l-am facut mai demult dar m-am pierdut in admiratie (si s-a amuzat teribil; oricum, pe vremea aia daca mergea la un depanator consacrat, preturile de reparat asa ceva indiferent de complexitatea defectului, erau colosale); dupa aceea l-am rugat daca mi-l mai da sa-l folosesc; dupa o perioada mi l-a dat sa-l folosesc si tin minte ca l-am tinut pana am facut rost de altul mai evoluat, din ala cu caseta bagata pe front. Insa National-ul asta avea o fiabilitate incredibila, era facut sa mearga pe viata. Sa vedeti ce mai veneau prietenii cu casete VHS ! Pe vremea aia nu trebuia sa ai casete, trebuia sa ai aparat! Daca-l aveai, te vizitau toti prietenii si prietenii prietenilor si rudele cu casete. Dar aveam teve alb negru.... Detinerea unui telecolor era o chestie rara in vremurile alea !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: VIDEO

Post by Obelix »

http://cgi.ebay.fr/Lecteur-laserdisc-Pi ... 19cece84a6" onclick="window.open(this.href);return false;

fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Re: VIDEO

Post by fluffy38 »

Pacat ca nu se gasesc discuri pentru LD-uri :x ,am unul la colectie.

Cat despre video...hehe...vremuri demult apuse. Cred ca am vazut un clip cu Abba in '88, atunci m-am minunat pentru prima oara vazand un player(nu recorder) Akai. :lol:
Il cumparase un amic de nou cu vreo 25000 lei(un sfert de Dacie). Nu voi uita niciodata noptile cand ne strangeam la el acasa, cate 10-15 persoane intr-o camera de 4x4 :lol: .
Unii eram cu prietenele,altii singuri,altele singure.... intotdeauna seara incepea cu un film cu Chuck Norris sau Bruce Lee, apoi ceva action, pe la 12-1 ceva de groaza si pe la 2 un pornosag. Singureii tineau atunci buda foaaaaarte ocupata, ii apuca tzishu' pe toti :lol: :lol: :lol:

Casetele erau usor de gasit prin piata la sarbi(care veneau pe vremea aia aici sa vanda Vegeta,blugi,tigari,etc). Dar erau si celebrele casete traduse de ...cum drac' o chema pe zbieratoarea aia? Ne tavaleam pe jos de ras ascultand traducerile. Frumoase amintiri..poate ca astea redau suflul libertatii neimpartasite de atunci.
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

User avatar
nicumur
Posts: 340
Joined: 03 Oct 2008, 17:57

Re: VIDEO

Post by nicumur »

Irina Margareta Nistor o cheama pe traducatoare 8)
"Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs." - ANDREI PLESU

Post Reply