Burmester cdplayere

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Burmester cdplayere

Post by Gabriel_Wo »

Burmester. Un brand german, aparut in 1977, manufactura berlineza handmade, categorie Maximus. Design si constructie exemplara in buna traditie germana, ca si MBL, fiabilitate teutona, gen Messerschmitt. Se pot considera ca si aliatele lor MADE IN JAPAN, lucruri in care poti avea incredere, cel mai important lucru, mai ales in playere, ca asta ne doare :| .

Dupa critica cu iz trancotar, amprenta sonora a cdplayer lor Burmester ar fi un sunet rece, analitic, de bisturiu clinic, la celalalt capat al placerilor fiind desigur, sunetul cald :o , carnos, gen smantana Clever, dark, serafic, gandurile purtandu ma desigur la un ..Sugden, Marantz..

Din punctul meu de vedere, sunetul unei surse ar trebui obligatoriu sa fie cat mai aproape de realitate, neutru, cu un timbru natural, transparent..o voce de solist, un pian forte, o vioara sau un violoncel de exemplu, ascultate on stage NU suna nici pe departe cald, serafic, lanos precum lana de aur al lui Jason :wink: , ci ..f. antrenant :lol:

Atasez un link cu 061 cd, playerul lor BASIC>transport Philips CD 2 Pro, unul dintre cele mai bune la ora actuala.

http://www.burmester.de/out/fck_files/P ... ch/061.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

Eu l am ascultat si mi a placut :)
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
hersorin
Posts: 764
Joined: 12 Oct 2008, 18:35
Location: Bruxelles

Re: Burmester cdplayere

Post by hersorin »

Exista asa ceva "cat mai aproape de realitate, neutru, cu un timbru natural, transparent " ?
Imi poti da exemplu de o asa marca ?
RME 9632 Bel Canto 3.5 Unico 200 Pioneer S1EX Jena Labs Furutech

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Burmester cdplayere

Post by Gabriel_Wo »

De fapt sunt 3 intrebari, in loc de una

1. Ce marca nirvaniana poti da, ca exemplu?
2. Ce branduri au in custodia lor playere care SE APROPIE de acel sunet natural, mult visat?
3. Daca exista asemenea minune audilica?

raspunsurile mele de trancotar cu substrat conspirat audiofilic, ar fi>

1. Daca as avea un raspuns clar universal valabil si laudat de toata lumea, in secunda 2 as fi intronat ministrul Culturii intr o ipotetica lume mai buna

2. Sunt cateva, le numesc cutarex, cutarey, cutaricaZ..ele se cunosc deja, evident fiind vorba de componente, care pentru a le avea, as fi nevoit sa muncesc 500 ani pe branci, deci nu e cazul..

3. Exista, sau poate nu..Revelatia ne va fi aratata in curand..

Aplecandu ne nitzel asupra povestirii epic homerice Calatoria lui Momol, asteptam cu sufletul la gura epilogul lungii Sale incursiuni plecata de pe baza UFOlogica din Audez Gryphonic Mikadia CDX2, cu nava Sa Accapelis, de fapt un ledZeppelin cu niste minunate panze Jadis, gasit pe Ebanoiada galactica si reconditionata de o rasa superioara numita auschnitzi SOmega2, cu motor principal transrotoric, elici Genelexsylvanice Military, cu fuzee elicoidala accuphesiana.

Pornita initial pe cursul principal al tronsonului tramvaiului cosmic deCeSian de mare viteza, numit BurmesKrellis HtoHe 008, in tenebrele universului melomanic, tocmai la inceputurile sale native. Urmarit de aproape, cu piedici nenumarate in lunga Sa calatorie de cei din partea nevazuta a lumii, de printul Naimiei, cu infatisarea neagra infricosata in tenta verzuie, cel cu cele mai bune playere, desigur la nivelul lor de pret, scoborator direct al Dinastia SithBarmekizilor, ajutat de ingerii sugderieni, fini ca matasea si regalieni pufosi.

In curand n i se va releva, peste ce a dat, noua cetitorilor, asta numai cu bunavointa sa si vom afla si noi minunea. :)

NA>povestea Seherezadai, la cererea surorii sale Dunyazada fiind pur fictiva, orice asemanare cu realitatea, NU poate fi concludenta.
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Burmester cdplayere

Post by momolo »

Gabriel_Wo, nu e usor sa faci caracterizarea tuturor playerelor unui brand in cateva cuvinte. Mai ales pentru faptul ca exista modele diferite la preturi de multe ori extrem de diferite. Ce am ascultat eu de la Burmester nu mi s-a parut catusi de putin asa cum ai scris mai sus, "rece si analitic". Probabil respectiva opinie ti-a survenit din aspectul foarte cromat si nichelat dar nu e cazul sa "ascultam" dupa poze.... zic asta asa ca sa fiu in spirit SF :)

Pe de alta parte, ascultarea unui player Burmester intr-un sistem de amplificare care nu este Burmester... se face pe proprie raspundere. Nu ar fi o noutate ci dimpotriva, chiar un caz generalizat, sculele lor se potrivesc perfect intre ele si mai putin cu altele. Am zis asta si la un alt subiect, Audio Note unde nepotrivirea cu alte branduri este chiar iesita din comun!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Burmester cdplayere

Post by Gabriel_Wo »

Dle Momolo, nu m am facut inteles si asta e din vina mea. Am accentuat destul de violent :wink: faptul ca, unii au caracterizat sunetul Burmester ca fiind teutonic, adica nu pe placul unor urechiute pufoase.

Am evitat intetionat faptul sa trec numele Burmester in randul doi, printre laudaci, gandindu ma la o reclama complet gratuita si asa fara valoare, eu fiind din Iasi..

Am specificat la sfarsit faptul, ca l am ascultat. Nu eu l am luat in custodie, ci un amic de al meu e mai fericit, el fiind cu dare de mana, in plina convulsie fiscal planetara :cry: ..mai sunt si din acestia, altfel comerciantii seriosi ar dispare cu totul si asta ar fi dramatic ptr. toti..

Merg mai departe si relatez ca impricinatul a fost scuturat doar pe 2 riguri de electrostatice STAX. Primul combo unul de top, un STAX SR-007 MK2 format din driver SRM 727 tII pe 4 tuburi si SR 007 MK2 care apartine respectivului si combinatia mea mai modesta, un SRS 323 S solid state cu SR 507 si SR 407. Castigatorul dintre combinatii e lesne de inteles, mai multi bani, mai multa savoare. Si cand te gandesti, ca toti din ei au pierdut razboiul :idea: si Matruska a iesit mare invingatoare :mrgreen:
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Burmester cdplayere

Post by momolo »

Desi am ascultat cateva chestii, sisteme de top de la Burmester, nu mi-am formulat o parere ferma, dimpotriva, un pic m-au intrigat. Cred ca problema o constituie (poate) boxele, despre care nu as spune ca-s proaste sau nereusite ci mai degraba nu pe masura pretului foarte mare si nici sculelor, in special amplificarilor impresionante ca aspect si lucratura.

La un sistem Burmester cam al doilea, al treilea din capul seriilor la nivel de acum vreo 3 ani, mi-a placut ceva in sunet. Am spus atunci, imi amintesc, "e perfect pentru redat fanfara!"....dar lucrul asta nu e de rau. E greu de redat fanfara, poate al naibii de greu! (si cine a ascultat live, stie!)

Basul mi s-a parut greu, planturos dar fara bubuiala..... poate unii ar spune teutonic si eu as spune ca seamana cu alte productii germanice, de exemplu basul de la German Physics sau Ascendo. E ceva luxos in genul asta de bas, parca iti vine sa te lafai pe un fotoliu excesiv si insolent de mare, un consum de lux egoist, fara grija planetei verzi ! :D

Oricum, executia sculelor Burmester vazute de mine provoaca un nod la stomac, este nebunie in perfectiune. Iar presupunerea ca nemtii sunt tari in perfectiune tehnica la electronica.... mi se pare un pic de cliseu. In realitate, judecand dupa trancotele vintage, japonezii au fost cu zece clase si peste nemti.

Am mai observat unele lucruri care ma pun pe ganduri (bune!) - fanii brandului raman cu brandul asta pe viata, multi nu mai vor alta marca. Alta chestie interesanta, mai ales in lumea germanica Burmester pare un fel de brand pentru muzicieni la ei acasa.
Rari muzicienii, in special instrumentisti in orchestre de muzica clasica, sa fie si audiofili, multi sunt varza la sportul asta, asculta Beethoven pe galena din bucatarie si nu-i deranjeaza sau nu fac nici o diferenta intre un sistem scump audiofil si o combina Zgomotek, mai precis spus, li se par indiferente. Dar aia care au invatat ca pe lumea asta boxele pot fi detasabile si legate cu niste sarme la niste cutii puse teanc, unii merg pe Burmester (cum am spus, in lumea germanica; ii stim, ei sunt un pic nationalisti, o chestie demna de respect).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Burmester cdplayere

Post by SOLO »

B25 sunt poate cele mai proaste boxe pe care le-am ascultat in viata mea .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Burmester cdplayere

Post by momolo »

SOLO wrote:B25 sunt poate cele mai proaste boxe pe care le-am ascultat in viata mea
poate nu erau puse in valoare. Tot asa se poate spune si despre alte marci, de exemplu Triangle in anumite situatii si folosiri nefericite (cand iti poti forma o impresie ca nu mai doresti o a doua incercare....).
Cred ca la Burmester boxele au nevoie de amplificatoare peste masura de puternice, mari, scumpe, disproportionate, etc. Mie asa mi-au dat senzatia.
Si sti probabil, din scule scumpe si chiar bune se poate obtine sunet deosebit de prost. De aceea mereu spun cateodata, omul conteaza si nu sculele. Ca la scoala, cu totii invatam mai bine si ne placea materia acolo unde ne placeau si profesorii; inversa e perfect valabila.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Burmester cdplayere

Post by SOLO »

Problema este ca le ascult de vre-o cativa ani cu toate natiile de amplificari . Pur si simplu zero sanse sa obtii ceva audiofil de la ele . Bubuiala perfecta pentru un sistem home theater de clasa .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Burmester cdplayere

Post by TomJones »

SOLO wrote:Problema este ca le ascult de vre-o cativa ani cu toate natiile de amplificari . Pur si simplu zero sanse sa obtii ceva audiofil de la ele . Bubuiala perfecta pentru un sistem home theater de clasa .
Ca toate sculele germane sunt ff dificile ca potrivire cu boxele si cu cablurile, insa sunt facute foarte bine fara economie de materiale sau compromisuri: T+A, Symphonic Line, Accoustic Arts - niste scule ce m-au fermecat cand au stat cam o luna prin showroom la dl. Iura. De remarcat ca erau hibride...
Un film interesant cu Proac D100
http://www.youtube.com/watch?v=HdCE0v8tHgU" onclick="window.open(this.href);return false;

La boxe la fel, sunt greu de potrivit sa sune, dar cand le gasesti perechea cu sculele, boxele germane suna de vis..ma refer la Ascendo si German Physiks, ultimele fiind preferatele mele ca sunet, dar Ascendo imi plac ca aspect - retro si masive ca o mobila florentina veche...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Burmester cdplayere

Post by momolo »

Eu am ascultat un sistem pe topul Burmester, cele care se vad in spatele lor, culoare, aspect identice:

http://www.youtube.com/watch?v=Vj7ayuOJuzU" onclick="window.open(this.href);return false;

si un sistem mai mic cu numarul 2 din gama, B80 ( http://www.burmester.de/en/Products/Com ... eaker.html" onclick="window.open(this.href);return false; ) care, culmea, mi-au placut mai mult decat topul de mai sus. Dar conta si camera, in primul caz era o camera extrem de mare, as spune uriasa si proasta, in al doilea caz o camera normala, "umana" de aprox 20 mp ca la bloc.

Desi o sa vi se para ciudat, mie mi-au dat senzatia ca suna cam in stilul.... Dynaudio. Mai ales cele din top. Oricum, la ce am ascultat aveau niste merite si tipul cu sistemul mare spunea intruna de cabluri ca-s foarte importante. Nu retin marcile de cabluri, stiu doar ca erau amestecate si foarte aratoase, pareau sa fie din game extrem de scumpe.....dar nu retin deloc ce marci erau, doar ca necunoscute mie la acel moment.
SOLO wrote:Problema este ca le ascult de vre-o cativa ani cu toate natiile de amplificari . Pur si simplu zero sanse sa obtii ceva audiofil de la ele . Bubuiala perfecta pentru un sistem home theater de clasa .
e posibil ca acolo unde se tot chinuie cu ele sa nu iasa nimic niciodata. Poate spatiul nu e prea fericit, poate omul nu prea le are cu tainele meseriei, etc, eu ce am auzit din B100 si B80 nu concorda cu impresia ta horror insa nici nu pot spune ca am dat pe spate de prea multa Nirvana. Pot spune doar ca nu mi s-au parut fara speranta dar nici geniale. Si asa cum spune si TJ, constructia si materialele sunt fara compromisuri, impresionante! Daca pipai simti indata ca cei care le-au facut nu cunosc compromisul si nici nu glumesc. Cam asa e cu toata marfa de varf germana, cel putin tehnic sunt realizate impecabil.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Burmester cdplayere

Post by Gabriel_Wo »

Draga Hersorin, gandindu ma la buzunarul din ce in ce mai mic al unui client roman, la zicala englezeasca, Sunt prea sarac, sa mi iau lucruri proaste, indraznesc sa dau cateva referinte, strict in ce privesc playerele digitale, aici gandindu ma desigur la acel CD cumparat si colectionat, ce nu va fi detronat asa curand..

O solutie pe tuburi ar fi o solutie absolut viabila. Alegerea mea, Unison Research CDE, pentru cei care nu pot varsa mai mult de 3000 euro. Constructie frumoasa, ce poate impodobi oricand un vechi scrin de nuc.. :) . Un buffer analogic cu 4 tuburi ECC 83/ 12AX7 EH, ce se pot upgrada cu NOS uri din diferite scoli nationale, dupa priceperea fiecaruia, gandindu ma la un Philips, un RCA, un Mullard..un converter Crystal CS4392, exceptional ptr banii dati, transport TEAC CD5010A, se gasesc, iti iei rezerve si l ai pe toata viatza :wink: . Desigur, se mai pot considera si alte branduri ce vin cu astfel de solutii..

Gandind mai sus, la un buget superior, Accuphase e alegerea mea, indiscutabil. Fabuloase, un design retro ce place la multi, blocuri optice practic indestructible precum un T 34, lucratura interioara de exceptie. Poti merge linistit pana in varf!

Printre fanteziile sexuale personale :) includ> Nagra CDC ,

http://www.nagraaudio.com/highend/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;

si Audio Research cu solutia de top REF CD9, care pe langa mecanica de referinta Philips PRO2R si electronica all-tube, aduce ca mare noutate setul de inputuri digitale de pana la 24bit/192kHz (inclusiv USB-HS) 13.000 USD

Multi ar zice si un dCS de varf, dar avand preturi absolut astronomice, ce frizeaza realitatea mondiala, nu prea se pot lua in considerare..

Nota>postand acestea, am facut o gandind o solutie cdplayer combinat cu un combo de casti cat mai scump, o alegere gustata din ce in ce mai multi, din ratiuni financiare. Combinatia cu amplifuri, monobloace, preuri, boxe, matze platinate la 6000 euro m, imbaiate in ulei de sarpe, mochete audilice, camere tratate, aranjamente florale, fiind prea complicate :roll:
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: Burmester cdplayere

Post by TomJones »

Gabriel_wo wrote:O solutie pe tuburi ar fi o solutie absolut viabila. Alegerea mea, Unison Research CDE, pentru cei care nu pot varsa mai mult de 3000 euro. Constructie frumoasa, ce poate impodobi oricand un vechi scrin de nuc.. . Un buffer analogic cu 4 tuburi ECC 83/ 12AX7 EH, ce se pot upgrada cu NOS uri din diferite scoli nationale, dupa priceperea fiecaruia, gandindu ma la un Philips, un RCA, un Mullard..un converter Crystal CS4392, exceptional ptr banii dati, transport TEAC CD5010A, se gasesc, iti iei rezerve si l ai pe toata viatza . Desigur, se mai pot considera si alte branduri ce vin cu astfel de solutii..
Vezi ca la acel unison putini stiu ca se poate upgrada dac-ul, iar placa costa 170 de euro...in toate reviewurile e super vazut...Site-ul unison e mai slab, dar au trecut aceasta posibilitate...(vezi la pagina cu unico cde la download). Mai mult de atat se pot folosi ambele dac-uri in paralel in functie de preferintele muzicale si ale cd-ului ascultat.
http://unisonresearch.com/wp-content/up ... P2_ENG.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
Gabriel_Wo
Posts: 899
Joined: 14 Sep 2010, 19:56
Location: Iasi

Re: Burmester cdplayere

Post by Gabriel_Wo »

Cine spunea de cavalerii teutoni, ca stau degeaba ?! Iata o ultima aparitie a celor de la Burmester, mezinul player lor..102 cd player. :)

http://www.burmester.de/en/Products/Com ... layer.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Deasemeni, infratit cu cel mai mic integrat..101

http://www.burmester.de/en/Products/Com ... ifier.html" onclick="window.open(this.href);return false;
"Este intotdeauna de preferat compania oamenilor care cauta adevarul, fata de a celor care l-au gasit deja" Terry Pratchett

Post Reply