PICKUP (Turntable) VINTAGE

A fost odata ca niciodata
User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by remoteviewer1 »

As dori sa va prezint un pick-up interesant Kenny KD990 ce este vedeta principala din sistemul audio personal in aceasta perioada. Este un direct drive quartz locked semi-automat. Este o tabla de dimensiuni mari (490 x 182 x 410mm) cu o greutate de peste 13kg destul impunatoare ca fizic (integratul meu Accu pare o piticanie pe langa acest tanculet). Sub carcasa aparent banala furniruita insa finisata destul de atent, se ascunde un schelet de aluminiu ce contine motorul si este conectat la brat. Acesta din urma are un design extras parca din Razboiul Stelelor fiind un brat in forma de J din categoria grea ce accepta "in teorie" doar doze cu compliance redus si masa medie/redusa. Headshell-ul este deasemeni destul de greu avand aproximativ 11 grame. Picioarele reglabile in inaltime sunt destul de plasticoase si nu se potrivesc calitativ cu restul pieselor, pot fi upgradate eventual cu niste conuri. Bratul are un lift controlat prin buton cu care se ridica si se aseaza pe disc. Folclorul de pe web spune ca acest model in declinarile sale(exista mai multe modele fabricate la aceleasi specificatii insa de firme diferite) reprezinta unul din modelele de top Kenwood situandu-se sub (probabil la mare distanta) impresionantul L07-D (intr-o scara valorica bineinteles imaginara) si nefiind exportate in SUA, dupa impresia mea fiind exportate destul de mult in Germania.

Am desfacut motorul si am aplicat niste vaselina (cu litiu si grafit gasita in magazine bricolaj) pe ax, deoarece cea veche se uscase si era aproape inexistenta. Headshell-ul si constructia dreptunghiulara a dozei ajuta foarte mult la reglajele facute cu ajutorul protractorului. Ajunge foarte rapid la viteza de rotatie (led-ul quartz locked se aprinde dupa cateva secunde) si sper sa nu creeze probleme viitorul apropiat avand in vedere varsta de aproximativ 25 ani. Bratul este reglabil pe inaltime printr-un sistem destul de ciudat, fiind fixat impreuna cu soclul cu doua suruburi hexagonale

Am ajuns la partea cea mai importanta din fericire, calitatea sonora. L-am conectat la o doza japoneza Nagaoka si cred ca impreuna fac o combinatie reusita. Aceasta doza(low compliance) se caracterizeaza prin finete si suavitate in sunet insa nu in detrimentul implicarii (ascultatorului) si muzicalitatii. Impresionanta este calitatea redarii pianului, avand impresia ca sunetul pare sa vina din maruntaiele instrumentului, nu dintr-un difuzor subdimensionat (ca la unele cd-playere entry-level). Se aud vibratiile corzilor si ale carcasei pianului (cel putin in mintea mea :o ) si delicatetea ciocanelelor in momentele mai lejere. Vioara este si ea redata realist, cu toate ca are o anumita dulceata un pic exagerata. Deasemeni, jazz-ul se aude foarte realist, distributia instrumentistilor fiind foarte usor de intuit, impresia de sound-stage fiind credibila. Instrumentele de suflat se aud foarte vivace,un pic aspre exact cum ar trebui (dupa urechea mea bineinteles), contrabasul fiind un pic mai "rusinos" insa poate si datorita influentei boxelor un pic mai timide in zona extrema de joase. Observatiile anterioare se bazeaza pe colectia mea actuala destul de redusa de viniluri (sub 100 bucati).In acest moment acest pick-up reprezinta sursa principala de redare impreuna de un mic preamplificator phono cu constructie dual-mono.



Image
Image
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by momolo »

remoteviewer1 wrote:Acesta din urma are un design extras parca din Razboiul Stelelor fiind un brat in forma de J din categoria grea ce accepta "in teorie" doar doze cu compliance redus si masa medie/redusa. Headshell-ul este deasemeni destul de greu avand aproximativ 11 grame.
remoteviewer1 wrote: L-am conectat la o doza japoneza Nagaoka si cred ca impreuna fac o combinatie reusita. Aceasta doza(low compliance) se caracterizeaza prin finete si suavitate in sunet insa nu in detrimentul implicarii (ascultatorului) si muzicalitatii.
DENON DL-103 scrie pe fruntea ta (recomand varianta simpla, adica cea mai ieftina, insa neaparat cumparata de noua si NU second hand! Ce-i drept varinata cu "R" nu am incercat dar din alte informatii se pare ca-i mai taioasa). Fara indoiala are si preul importanta lui, DL-103 necesitand totusi un preu MC pe care-l recomand a fi pe tranzistoare si NU pe tuburi. Dealtfel, cred ca preurile phono de adevarata calitate audio care sa fie construite pe tuburi sunt foarte, foarte rare (si scumpe), si cu atat mai putin sunt in varianta MC. Tuburile nu se descurca prea bine cu semnale mici sau mai bine spus, nu oricine stie sa construiasca un phono de calitate pe tuburi. Insa constructia pe tranzistoare da rezultate bune la pret si efort scazut (desi unii spun ca FET-urile sunt superioare, eu nu cred in aceste superioritati, conteaza schema si calitatea pieselor). Integratele nu sunt o solutie high-end desi pot fi o solutie low-end foarte buna raport calitate/pret. In nici un caz integratele fabricate in ultimii 20 de ani, adica cele din China care-s absolut inferioare celor japoneze din perioada "de aur". Desi multi nestiutori si "Dorei" se fascineaza de data-shit :D , integratele "fabuloase" moderne nu fac doi bani (mai ales daca sunt produse in China). Exista multi Dorei care "imbunatatesc" prin schimbarea integratelor istorice cu unele noi "mai bune". Asta e opinia mea....
In consecinta, daca ai parale, incearca un Denon DL-103. Ti-am recomandat sa cumperi de noua pentru a mari sansele. La dozele second hand poti nimeri destule "chiftele", nu ai de unde sa sti cine le-a abuzat in fel si chip, de la campuri magnetice pana la scaparea pe disc si alte brutalitati sau pur si simplu cele second hand pot fi exemplare nereusite din fabrica vandute la pret foarte atractiv. La doze nu e bine de riscat, recomandabil de mers pe un comerciant de incredere (NU-i recomand pe comerciantii din Romania, tara tzeparilor), la doze e bine de mers pe marfa noua si garantata la origine (o alta problema - azi chinezii copiaza orice!).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by remoteviewer1 »

momolo sa nu crezi ca am uitat de recomandarea ta, insa pentru a nu ramane fara doza la pick-up si implicit fara muzica am fost obligat sa fac un compromis pentru a avea muzica in casa, dupa incercari nereusite de a obtine doza DENON pe piata europeana (la preturi cam mari). Zilele trecute am deschis un cont nou la banca portocalie din 3 litere cu card Visa ce va fi atasat la Paypal (in prealabil mi-am facut si cont pe e-bay). Dupa ce termin formalitatile bancare ridicarea cardului si atasarea cardului la contrul de paypal si e-bay(si gasesc si banutii disponibili) , ma pregatesc sa achizitionez doza(DL-103) de preferabil si cu un headshell din HK sau Japonia unde am vazut preturile cele mai bune. Voi face un review detaliat dupa sosirea dozei.

Cu privire la preu phono(MM/MC), am mers pe o varianta buget ce este superioara oricum improvizatiei mele anterioare(foloseam intrarea phono de la un integrat de prin anii 70 cu mufe DIN (I hate them!) si ieseam prin mufa de casti in amplificatorul de putere), am ales trancotar aceasta varianta fabricata in germania (cica... :? ) cu piese chinezesti probabil (totusi testata auditiv in prealabil) deoarece intr-un review mai vechi de pe web, autorul declara ca se potriveste foarte bine tocmai cu Denon DL-103. Caut de ceva vreme un preamplificator decent vintage cu intrare phono, insa nu am gasit ceva satisfacator, sper sa nimeresc unul in viitor. Totusi, cutiuta isi face bine treaba dupa parerea mea, avand muzica in casa in acest moment, ceea ce e cel mai important, cine stie ce mai poate aduce viitorul...prin casa.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by oake »

Doresc să revin la pickup-ul CEC BD-2000 al lui momolo.
Un pickup absolut banal al anilor '70. Nu arată cine ştie ce şi nici nu e construit într-un mare fel. Până la urmă un pickup Japonez nu foarte scump al anilor '70.
Mă intrigă platanul uşor (1,1Kg), carcasa gen butaforie fără suspensie la bază, masa totală mică pentru un pickup cu oarecare pretenţii (7,8 Kg), braţul unipivot în ''S'' cu headshell-ul de rigoare.
Belt drive cu un motor sincron (adică depinde de frecvenţa reţelei) dar placa de bază (în care se odihneşte lagărul platanului) este din oţel gros suspendată de carcasă prin 4 arcuri (bănuiesc elicoidale). Cea mai mare parte din masa totală a pickup-ului se duce în această placă.
Şi totuşi sună spectaculos. Nu are rumble (nu se aude motorul) nu are reglaje decât lift şi schimbarea mecanică (bănuiesc) a turaţiei.
Repet: şi totuşi sună spectaculos...să fie sârma bună, să fie braţul bun (bine făcut), să fie şasiul bine calculat care potoleşte vibraţia motorului...să fie motorul foarte bine făcut ( şi asta nu m-ar mira)...
Bănui că acest pickup are patru puncte tari: motor bine echilibrat, braţ bine făcut (cu sârme cu tot), lagăr al platanului cu toleranţe mici şi cu o frecare minimă şi un şasiu ceva mai greu suspendat pe nişte arcuri cu o constantă elastică bine calculată încât să absoarbă ce a mai rămas din trepidaţia motorului.
Cred că în mare măsură marea lui calitate rezidă în faptul că e foarte simplu...este elementar.
Acest fenomen l-am descoperit şi la amplificatoare.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by remoteviewer1 »

As dori sa va prezint pe scurt o ultima gaselnita ce a aterizat oarecum neasteptat in propria sufragerie.

Este vorba despre un CECDD-8200, un direct drive cu un look absolut banal si prima impresie de plastic ieftin. Insa sub coaja banala (cu look de plastic argintiu), se ascunde un sasiu solid de lemn si o masa respectabila de 10 kg cu un platan de 1,5kg.

Bratul are o constructie simplista dotat cu 2 greutati. In starea lui initiala arata destul de jalnic, insa dupa ce l-am curatat pe exterior prezentandu-se cu un look (cu tenta de) modern destul de profi cu toate ca este fabricat in anii 70 (butoane de aluminiu, stoboscop tip prisma, controalele accesibile cu capacul asezat, etc.) fiind un cap de serie din catalogul lui (maaama cat imi doream sa gasesc contextul potrivit pentru a folosi acest termen !!!).

Picioarele sunt destul de ciudate ca si constructie fiind in plastic si avand o suspensie de cauciuc pe interior in care se infinge surubul de legatura cu carcasa, deduc ca trebuiesc schimbat deoarece pick-up-ul este foarte sensibil la miscari, cum se atinge un pic carcasa se misca acul pe disc.

Mecanismul automat merge bine (cel putin in acest moment), motorul tine viteza constanta (tot pentru moment, un DD iti poate oferi oricand surprize neplacute...), doar sistemul de coborare al acului pe platan da erori cateodata, acesta din urma facand cateva salturi pana se aseaza in sant (am descoperit ca actionarea hotarata a butonului si nivelarea corecta da rezultate mai bune). Motorul are 20 de poli de tip DC Servo si este destul de hotarat in functionare nearatandu-si prezenta prin zgomote usor audibile.

Pana acum l-am testat cu o singura doza atasata pe bratul (light)in forma de S, un Shure M95ED vintage cu ac aftermarket si suna al naibii de bine dupa parerea mea pentru simplitatea lui. Nu se compara cu starul Kenny ce are doza noua, insa dupa ce l-am pus in priza si am reglat pozitia dozei in headhell a inceput sa cante cu o voiciune ce m-a impresionat imediat. Pur si simplu imi place cum suna cu toate ca nu este nici pe de parte un campion. De 3 zile ascult in continuu la el si nu ma plictiseste deloc este un bun entertainer, suna bine... dupa umila mea parere.

Scriu aceste randuri cuprins un pic de entuziasmul de moment (ce se va risipi in urmatoarea perioada probabil), astazi la birou fiind, ma gandeam cu placere la momentul cand voi ajunge acasa si sa il ascult in tihna.

http://www.vinylengine.com/turntable_fo ... ge_id=7054
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by comanr »

sa fie intr un ceas bun, bravo!
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by remoteviewer1 »

Multumesc mult comanr pentru urari. Nu stiu care e treaba...o fi doza (apropo recomand cu caldura doza Sigur M95), o fi pick-up ul cu dimensiuni de tanculetz argintiu...insa am 6 zile continue in care ascult numai acest pick-up. Are ceva in el...un sunet viu ce nu ma lasa sa il scot din priza.

Are o gaurica de vizitare langa axul de rotatie a motorului DD si am turnat niste picaturi de ulei inauntru ca sa-l ajut sa isi faca treaba mai bine (recomandarea manualului gasit pe vinilengine), in rest rontaie viniluri fara sa oboseasca cu multa voiciune.

M-am interesat si de doza originala, un Ortofon (mai de top de pe vremea lor) vintage gasit pe bay cu destul de multi dolarei, mai studiem problema. Am gasit si un ac NOS pentru doza Shure, iarasi la un pret destul de semnificativ. Problema este ca incep sa simt gustul dozelor vintage, care par mai naturale si mai putin pitzigaiate ca astea noi :D (bineinteles confima sfaturile celor ce le cunosc mai bine ca mine...de pe acest forum).

Week-end placut va doresc!
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by comanr »

parca ma furnica si pe mine pentru o noua trancota in batatura, faza e ca nu prea mai am loc de gunoaie, probabil va fi vorba de ceva pe lemn, vintage, cine stie ce o fi, singura conditie sa fie defect, vreau sa ma distrez :mrgreen:
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by remoteviewer1 »

Pai (asta ar fi la mine candidatul tinta) sa fie greu cat de cat, sa fie din anii 70 eventual sau inceputul anilor 80, sa aiba furnir la greu si metal tzapan, un platan si el cat mai masiv, eventual fabricat de un specialist de pick-up din anii respectivi (chiar daca e rebranduit, unii producatori OEM faceau lucruri bune pentru toata lumea pe vremea aia). O doza vintage decenta agatata de brat este un bonus binevenit! O constructie solida (la vintage)deobicei aduce un sunet natural. Spor si bafta la procurat!

Eu din nefericire (sau din fericire cine stie cum m-as regasi ingropat) stau la bloc si nu am posibilitatea sa aduc multe pe acasa deoarece ochiul "sever" al consoartei se activeaza instant, insa daca as fi stat la casa si as fi avut spatiu ar fi fost deja periculos... (incerc sa mentin un numar decent de nu mai mult de 2-3 pick-up-uri deodata fiind de mult ori, din pacate, obligat sa ma despart de ele :cry:, ultimile doua pe care le-am dat le regret si acum...)

Ps. in aceste momente imi face cu ochiul boxa de la subsol unde am niste rafturi...pline cu tot felul de prostii...sa depozitez o parte din achizitiile neesentiale.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by comanr »

la subsol de obicei e umezeala, se ruineaza tot ce pui acolo inafara de muraturi.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by remoteviewer1 »

As dori sa va prezint inca un reportaj din raiul trancotelor vintage, cu aceasta ocazie as dori sa ii multumesc lui comanr pentru ajutorul dat in acest mic proiect inceput acum cateva luni. Ceea ce a inceput ca o tzeapa tipic romaneasca, cu un pick-up vandut ca perfect functional de un samsar generic dintr-un judet considerat polul trancotelor vintage la preturi exorbitante(a fost ultima oara cand am cumparat pick-up pe incredere), s-a transformat pana la urma intr-un pick-up functional la limita cu multe lucruri de imbunatatit pe viitor.

Va las ma intai sa va clatiti ochii la lucratura lui.

Image

Este vorba de un DD Pioneer automatic din anii 70(motor curent continuu brushless) cu brat in forma S de constructie simpla si robusta. Plinta este de lemn pick-up odihnindu-se pe o suspensie cu 4 arcuri. Calcatura pe pamant este de peste 11 kg, constructia fiind de o robustete tipica anilor 70. Platanul este facut din aluminiu si are o greutate sanatoasa.

In momentul in care a ajuns la mine in batatura mai nimic nu functiona, bratul statea sa cada, sistemul de oprire automata nu actiona, multisoare piese lipsa (greutate auxiliara, brat-ul de actionare al auto-stop-ului, arcurile suspensiei, etc.), suspensia fiind inlocuita cu un surub de tip bricolaj ce tintuia pick-up ul de plinta, headshell-ul rupt si lipit cu superglue,capac anti-praf si balamale lipsa, azimut-ul era stramb, mai grav...motorul Direct Drive nu tinea turatia si gonea ca un nebun.

In aceste conditii, a fost trimis in urgenta catre colegul comanr, ce l-a pus pe picioare pe scurt, as dori sa ii multumesc pe aceasta cale deoarece nu e usor sa faci un DD sa mearga din nou atunci cand a innebunit (nu vreau sa se considere reclama totusi, este un gest sincer din partea mea...) turatia. Am uitat sa mentionez, pana si mecanismul antiskating nu functiona, sunt mirat si acum in ce stare tehnica jalnica era, nu m-am mai intalnit cu un asemeni exemplar degradat.

Bratul cu o constructie simpla si robusta este on the light side si accepta doze cu compliance maricel.

Pus in priza (nici acum nu imi vine sa cred ca functioneaza) este un pick-up interesant (a venit cu o doza entry level AT),ce te face sa savurezi muzica in still old-school. Are un sunet specific al lui, cu o prezentare realista a scenei sonore, pianul si vioara fiind redate decent parand ca au dimensiunea care trebuie (unele combinatii doza/pick-up prezinta cateodata o imagine exagerata dimensional a instrumentelor). Am reglat overhang-ul conform manualului la 15,5 mm si suna bine dupa umila mea parere in ciuda cablului rca de duzina(de teste la mine in casa) cu care este conectat la preamplificator-ul phono. Este usor de reglat in stilul pick-up-urilor japoneze avand un mecanism de ridicare/coborare pentru brat de tip lift.

Ca si pozitionare in catalogul Pioneer din anii 75, se afla sub modelul PL-71 impartind acelasi motor si capac de praf, in rest pare a fi total inferior ca si constructie.

In acest moment, detin un numar de 3 pick-up-uri in casa(in diferite stadii de restaurare), am ajuns la un numar maxim se sloturi ocupate in comoda din sufragerie(incluzand si cd-playerul si amplificatorul), sper sa ma opresc aici, colectionarea de pick-up-uri avand tendinta sa se transforme la mine intr-un viciu din pacate... :mrgreen:Am mai multe decat pot sustine in apartamentul de bloc destul de limitat ca spatiu si trebuie sa ma opresc pentru moment, chiar daca am incercat sa salvez de la pieire tot felul de vechituri. Sper ca nu v-am plictisit cu prezentarea mea si va urez noapte buna!
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by comanr »

multumesc pentru gandurile bune, a fost nasol cu turatia mi a mancat zilele, fara schema esti fiul ploii, DD urile astea au tendinta sa iasa pe nas, tehnologia folosita este extrem de avansata pentru acea perioada, ulterior pioneer a folosit drivere integrate pentru motoare, macar stii una buna, nu merge, dai din buze si il transformi in bibelou :D

sa l folosesti cu placere, bratul e bun, turatia sta ceas, estetic mie nu mi a placut, a fost abuzat dar deja vad ca l ai mai aranjat, e clar ca e pe maini bune.

motorul nu avea joc, insa carcasa era ciobita ici si colo, una peste alta nu exista marfa nasoala doar pret nasol, ce stiu vanzatorii astia cata dragoste incape in ruina lor expusa pe tzepador.ro

suna cel putin la fel de bine ca al meu tangential pioneer cu nasul pe sus, merita achizionata scula, as remarca sensibilitatea la reglaje fata de tangential la care nu ai mare lucru de reglat in rest, e de nota 10 ca sunet (cu acea audiotechnica vintage).
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by remoteviewer1 »

comanr poza de mai sus este luata de pe net, as dori sa fie in starea respectiva si trancotzel al meu.

Dupa ce l-am ascultat "mai bine" in week-end-ul trecut, mi-am dat seama ca mai am mult de lucru la el pentru a-l face sa sune decent(adica audiofil). Pe langa CEC, este din pacate intr-o liga inferioara ca sunet (Pionierul avand o doza ce se vinde cu tot cu ac la vreo 50 de dolari), fata de Kenny+Naga este la ani lumina (Dacia Logan vs S-class).

Inafara de unele lipituri pe care trebuie sa le performez la firele de la doza, trebuie sa scap de headshell-ul cu superglue si sa ma gandesc la o doza mai acatari(cu compliance maricel), ca de nu... il folosesc ca mobila (arata binishor si ca mobila totusi...); astept sa treaca si perioada de concedii pentru zile mai optimiste financiar. Are ceva in sunetul lui ce imi da speranta de imbunatatire, in plus este decanul de varsta al sistemului-merita o noua sansa, insa in acest moment are riscul sa si-o ia in gura de la un cd-player decent ceea ce il transforma intr-un opritor de usa (nu asta e scopul pick-up-ului, dupa parerea mea).
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
comanr
Posts: 517
Joined: 26 Apr 2013, 21:36
Location: galati
Contact:

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by comanr »

parerea mea ca e ok si asa, oricum daca nu iti place ai la ce sa asculti, important e ca il ai functional si pe viitor te mai joci cu doze pe el, nu stiu daca pretul e neaparat ceea ce trebuie sa urmaresti, fireste sculele scumpe au calitate buna teoretic dar eu am gasit doza aia technics la 100 ron si pot sa zic ca suna foarte bine.
my soul project - http://www.analogicsound.ro

cablurile cu sens.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: PICKUP (Turntable) VINTAGE

Post by momolo »

Sa ne clatim ochiul:

http://www.youtube.com/watch?v=rUgOUftRSjk" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.youtube.com/watch?v=4hnTHw_67a4" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply