Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Cinema , Filme , Recievere multi-chanel
sltraian
Posts: 73
Joined: 11 Dec 2015, 22:45
Location: Timisoara

Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by sltraian »

Salut,

initial am sperat ca pot sa va cer un sfat legat de achizitionarea unui receiver AV.
Sfatul ar fi sunat cam asa:

As vrea sa ma ajutati in achitionarea unui receiver AV nou care sa satisfaca cerintele:
- sa se "imperecheze" cu perechea de Wharfedale Diamond 10.5 cumparate anul trecut
- sa aiba tuner integrat
- sa integreze un pre-amp decent, cu iesiri de pre-amplificare in vederea inserierii cu un amplificator deja existent: Behringer A500 (atat am putut cand l-am luat)
- sa aiba multe input-uri in vederea folosirii mai multor surse: CD/DVD, PC, poate stick USB
- sa poata fi folosit si pt home cinema in viitor
- sa se incadreze in buget de 3000 ron aproximativ

Am cautat si am gasit pe net urmatoarele oferte:
https://www.flanco.ro/receiver-marantz- ... negru.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.stereomag.ro/receiver-av-onkyo-tx-nr646-7001" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.stereomag.ro/receiver-nad-t748-4030" onclick="window.open(this.href);return false;

Insa, sambata trecuta nu am mai avut rabdare si am facut alegerea deja: Marantz SR5010.

Inca sunt la faza in care il descopar, dar sunt din ce in ce mai multumit de alegerea facuta.
Combinatia cu Wharfedale este superba mai ales pe genul Acoustic Guitar, flac, mod Stereo.
Nu cred ca mai am nevoie de adaugarea amplificatorului de putere, Marantz-ul imi ofera 2x140W/6 ohm, mai mult decat suficient pt o sufragerie de apartament.

Imi cer scuze ca cer un sfat intarziat, dar dilema mea ramane: am ales bine ?
Credeti ca erau oferte mai bune pe piata?

Multumesc anticipat.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by momolo »

sltraian wrote:Imi cer scuze ca cer un sfat intarziat, dar dilema mea ramane: am ales bine ?
Credeti ca erau oferte mai bune pe piata?

Multumesc anticipat.
dintre cele 3 mentionate de tine, Marantz-ul este cel mai slab din toate punctele de vedere. ONKYO era alegerea cea mai buna dupa care NAD-ul pentru calitatea sunetului.
Pentru Wharfedale Diamond 10.5 eu ti-as fi recomandat ceva de la Yamaha. Dar si Onkyo era o alegere cat de cat decenta (avand in vedere destinatia sculelor).

Chiar si daca fara sa stim nimic am judeca numai dupa greutate (un aspect foarte important) Marantz-ul este mai usor cu 1,5....2,5 kile decat celelalte. Defapt Marantz vinde in primul rand numele (si mai mult aer sub capota).

Cat priveste sunetul si concluzia ta ca nu mai ai nevoie de stereo, probabil esti foarte incepator. Toti am trecut prin asta, incantati la inceput pentru tot felul de chestii slabute. Nu-i bai, tu sa fi multumit.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

sltraian
Posts: 73
Joined: 11 Dec 2015, 22:45
Location: Timisoara

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by sltraian »

Multumesc momolo pentru feedback.
Eu am cerut-o :)

Sunt de acord ca sunt incepator, dar deocamdata chiar ascult doar in modul Stereo.
Ideea cu home cinema era exclusiv pentru vizionare filme.

Legat de alegere, este posibil sa ai dreptate.
Din pacate, in Timisoara nu ai posibilitatea sa probezi / asculti mai multe echipamente.
Doar cand am cumparat boxele le-am putut compara la acel magazin (singurul care-l stiu), dar ei au doar amplificatoare din gama Audiolab.

Crede-ma ca am stat mai bine de o saptamana pe net pentru review-uri la receivere.
Yamaha mi-ar fi placut si mie, dar nu au iesire de pre-amp decat in gama mult mai scumpa.

Pana la urma m-au convins aprecierile legate de tehnologia HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) folosita de Marantz, care in mod normal se gaseste in seria mai scumpa de la ei.
Si fapt-ul ca a fost la reducere de la 4200 ron :)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by momolo »

"tehnologia HDAM" e labareala de marketing. Am avut si eu pe vremuri chiar sculele lor stereo, "audiofile" cu HDAM si semnatura haurita a lui Ken Ishiwata, un violonist japonez pe care l-au platit ei sa le fie mascota de marketing. Deci am pus si eu botul acum multaaa vremeee, eram mandru de "haureala" seriei speciale si in final am ajuns sa fac comparatie si Marantzul a trecut in istorie (istoria mea). Etajele HDAM erau bagate sub cupole galbene de cupru, o frumusete, rolul lor era sa coloreze sunetul si am descoperit ca nu-mi place colorat, imi place cum ar veni din mama natura. Ceea ce nu era cazul. Macar ca pretul era mic, asta era consolarea si nu e de colea! Orice clasam trebuie s-o facem prin prizma pretului!

Intre chinezarile astea alegerea cea mai buna se face la kilogram. Il iei pe ala care atarna cel mai mult la cantar, simplu! Tot bulllshitul cu tehnologii speciale si extrambulante doi bani nu face. Netul e plin de bullshit, iti impuie capul, intri ca cetateanul turmentat si iesi ca Stan si Bran.

Partea nasoala este ca toate brandurile astea mari fac chestii ceva mai bune abia la preturi mult mai mari, intradevar. La toti ai calitate daca platesti cam de doua, trei ori mai mult decat ai platit tu. Toti isi vand numele. Marketingul lucreaza de zor. Iti impuie capul sa-ti vanda chifteaua glazurata pe afara si goala pe dinauntru.

Am ramas suprins, noi in general suntem subtil indoctrinati ca din cauza tehnologiei exilerante capatam din ce in ce mai ieftin pe an ce trece. Ei bine, constat ca acum e mai scump decat era in trecut, culmea, chinezii s-au jmecherit, stiu sa pompeze si mai mult aer gol in gogoasa si sa o glazureze si mai subtire dar mai stralucitor. Marketingul e mult mai agresiv si piata merge catre monopol. Uite, de exemplu acum daca iei Marantz sau Denon e cam tot aia si ambele sunt cam tot aia in comparatie cu concurenta, toti o apa si un pamant, toate sunt facute in aceleasi fabrici chineze. Diferentele sunt subtile si de obicei se intampla ca o companie sa aiba un moment in care sa incerce sa se mai ridice deasupra oferind putintel mai mult pe aceeasi banuti. Dar cu mare zgarcenie! Marile corporatii sunt foarte zgarcite azi! Totul e calculat la gram, iti baga numai daca este obligat si pus la zid, altfel iti da apa colorata in loc de lapte. Defapt tehnologia in loc sa ieftineasca, scumpeste! Calculatoarele permit sa se proiecteze cu o precizie imposibila pentru fiinta umana care lucra manual. Acum toate sunt proiectate sa tina fix in garantie, totul e prevazut sa nu cumva sa lasi mostenire la nepoti. Deoarece ar ramane cu totii someri daca nepotii nu s-ar duce sa cumpere si ei! Pe vremuri nu era posibil sa controlezi fenomene atat de complicate in proriectare, acum computerul rezolva. Problema este ca in garantie nu are voie sa se strice deoarece reprezinta paguba pentru companie. Calculatorul a salvat situatia! Omul mai gresea, avea si mandria muncii de proiectant, inginer, etc si facea cateodata lucru trainic si frumos. Acum exista o baza de date si astfel noul model apare imediat extras de acolo. E aceeasi mamaliga numai ca intra in functie Marketingul care povesteste clientului cum mamaliga asta e mai speciala, e ultimul raknet de amestec in malai dupa ultima descoperire in spirala exponentiala! Si din experiment s-a dovedit ca omul e o maimuta usor influentabila, daca are asteptari, va percepe conform acestora. Realitatea e relativa si lucrul asta este exploatat de Marketingul avansat.

Altfel, sunt de acord cu tine, Yamaha, ca tot am dat exemplu, merita doar la o categorie de pret mai mare. In fond nu e asa diferenta (aceleasi chinezarii facute din mareeeeee economie!) dar asa suntem toti, ne place sa stim ca am ales cea mai buna varianta chiar si la diferente extrem de mici.

In concluzie (daca poate exista?!) calitatea a ajuns azi si mai scumpa decat era pe vremuri iar pacaleala cu marketingul mult mai sofisticata.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

sltraian
Posts: 73
Joined: 11 Dec 2015, 22:45
Location: Timisoara

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by sltraian »

Buna dimineata !

In primcipiu, iti dau dreptate. Marketing-ul agresiv si mincinos este prezent in toate domeniile, vezi de ex. industria auto.
Exista marketing si acum 50 ani dar acum sunt mai versati si te fac sa crezi ca ai nevoie de nush ce tehnologii de care nici nu aveai habar. Si fiind "ultimul racnet" bineinteles ca sunt foarte scumpe. Nevoia de a asculta muzica de calitate ramane mai la coada. Ei doar iti spun ca ai nevoie de mai multe boxe: 5.1, 7.1, 9.2, 11.2 etc

Problema e ca si oamenii s-au schimbat sau au fost schimbati si nu mai stiu sa recunoasca valoarea reala.
Mai sunt cateva marci care se lauda ca fac produse de cea mai inalta calitate (Accuphase si marcile acelea din tarile nordice) dar la niste preturi exorbitante. Nici acolo nu se justifica raportul pret/calitate.

Care ar fi solutia? Sa ne intoarcem la sculele SH din anii 80-90 ? Macar pe alea poti le asculti la om acasa.
Numai ca nu stii cat te mai tin componentele.

De curiozitate momolo, tu ce folosesti acum ca sa asculti muzica?

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by johndoe21ro »

sltraian wrote:Buna dimineata!

In principiu, iti dau dreptate. Marketing-ul agresiv si mincinos este prezent in toate domeniile, vezi de ex. industria auto.
Exista marketing si acum 50 ani dar acum sunt mai versati si te fac sa crezi ca ai nevoie de nush ce tehnologii de care nici nu aveai habar. Si fiind "ultimul racnet" bineinteles ca sunt foarte scumpe. Nevoia de a asculta muzica de calitate ramane mai la coada. Ei doar iti spun ca ai nevoie de mai multe boxe: 5.1, 7.1, 9.2, 11.2 etc

Problema e ca si oamenii s-au schimbat sau au fost schimbati si nu mai stiu sa recunoasca valoarea reala.
Mai sunt cateva marci care se lauda ca fac produse de cea mai inalta calitate (Accuphase si marcile acelea din tarile nordice) dar la niste preturi exorbitante. Nici acolo nu se justifica raportul pret/calitate.

Care ar fi solutia? Sa ne intoarcem la sculele SH din anii 80-90? Macar pe alea poti le asculti la om acasa.
Numai ca nu stii cat te mai tin componentele.

De curiozitate momolo, tu ce folosesti acum ca sa asculti muzica?
Pentru cine nu se justifica raportul pret-calitate? E un detaliu pe care ai omis sa-l postezi. Poti asculta 'Accuphase si marcile acelea din tarile nordice' si la oameni/membri acasa.. si alte 'cateva marci'. Audiofilia exploateaza pretentiile cele mai exagerate ale melomanilor si pentru asta nu trebuie o justificare aplicabila in lumea 'normala'. La fel, nici eu nu gasesc vreo justificare pentru a cumpara un Luchian, un Cretulescu sau poate un Ressu cu 30k eur dar asta nu inseamna ca e o prostie sau ca 'oamenii nu mai stiu sa recunoasca valoarea reala'! Audiofilia nu e pentru toata lumea.. nu are cum sa fie inteleasa de toata lumea! :wink:
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

sltraian
Posts: 73
Joined: 11 Dec 2015, 22:45
Location: Timisoara

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by sltraian »

In primul rand imi cer scuze daca am jignit pe cineva cu afirmatiile mele.
Stiu ca multi membri detin deja scule audiofile scumpe.
Ai spus-o bine: audiofilia este o mica obsesie pentru care se plateste scump.

Mai stiu ca exista scule profesionale care nu costa cat cele audiofile.
Dar ele suna neutru, asa trebuie sa sune.
Eu mi-am luat boxele pentru ca sunau mai "armonios" prin comparatie cu o pereche de monitoare de studio KRK.

Deci audiofilie nu este despre calitatea/corectitudinea sunetului, ci despre cum te face sa te simti un anumit sistem audio.
Armonia unui sistem poate fi usor distrusa de un echipament care nu se potriveste in tot sistemul.

Scuze pentru off-topic, deja deviem.
Eu sunt destul de.multumit de ce am ales prin prisma optiunilor variate de surse de input si calitatea sunetului.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by johndoe21ro »

sltraian wrote:In primul rand imi cer scuze daca am jignit pe cineva cu afirmatiile mele.
Stiu ca multi membri detin deja scule audiofile scumpe.
Ai spus-o bine: audiofilia este o mica obsesie pentru care se plateste scump.

Mai stiu ca exista scule profesionale care nu costa cat cele audiofile.
Dar ele suna neutru, asa trebuie sa sune.
Eu mi-am luat boxele pentru ca sunau mai "armonios" prin comparatie cu o pereche de monitoare de studio KRK.

Deci audiofilie nu este despre calitatea/corectitudinea sunetului, ci despre cum te face sa te simti un anumit sistem audio.
Armonia unui sistem poate fi usor distrusa de un echipament care nu se potriveste in tot sistemul.

Scuze pentru off-topic, deja deviem.
Eu sunt destul de.multumit de ce am ales prin prisma optiunilor variate de surse de input si calitatea sunetului.
Nu cred ca ai de ce sa-ti ceri scuze. Cat despre neutralitate, eu consider ca un sistem audiofil trebuie sa fie cat mai fidel realitatii, chiar daca nu o poate atinge pe aceasta. Neutralitatea este o conditie sine qua non a unui sistem audiofil, un stalp esential al acelui adevar absolut in jurul caruia orbiteaza mai multe adevaruri relative. Deci, din punctul meu de vedere, audiofilia este despre calitatea si corectitudinea sunetului si, mai ales, despre schimbul emotional care se petrece in timpul auditiilor! Exista niste variatii mici de la normal, niste preferinte care trebuie insa sa se situeze intre anumite limite. Altfel, nu mai vorbim de audiofilie ci de bambilici.
Cel mai important este sa fii fericit cu sculele pe care le ai si sa le poti asculta sanatos fiind si in tihna. Restul este doar umplutura. :)
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
remoteviewer1
Posts: 936
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by remoteviewer1 »

sltraian nu trebuie sa fii timorat pentru alegerea ta, daca esti interesat (de sunet) aceasta experienta (cu achizitionarea Marantz-ului) va trece la partea de "skill points", sau lectii de viata, in caz contrar, in cativa ani vei risca sa descoperi un amplituner vintage ce va tavali pe jos cu minunatia proaspat iesita de pe poarta fabricii chineze, ca sa nu zic vapor...Eu cred ca te inteleg foarte bine, in anul 2008, tanar si proaspat intors in tara, am achizitionat (tot de la Flanco) o minunatie de receiver Harman Kardon, modelul cel mai de jos, la o valoare de aproximativ o treime fata de Marantz-ul tau. Tin minte ce vesel eram si incantat in momentul cand ascultam radio X si auzeam si eu un bass (patetic) pentru prima oara, curios ca am avut si Accuphase in casa ulterior, si nu am fost la fel de incantat cand l-am bagat prima oara in priza. Primul receiver achizitionat este asemanator cu prima masina achizitionata, o experienta ce nu se va uita niciodata. Problema este ce facem dupa, cand urechea se obisnuieste cu tziuiala, si intervine dezamagirea si dorinta de mai mult, apare dracusorul ala de pe umarul stang, ce te indeamna la prostii? Ne auto-amagim ca Accuphase-ul e prea scump pentru ceea ce ofera, inghitim in sec si ne culcam fericiti in necunostinta (sau inocenta) noastra? Sau poate luam taurul de coarne si intram cu dreptul (picior) in acest hobby? Audiofilia, spre deosebire de ce crede lumea, pentru omul de rand presupune o disciplina mentala deosebita, cu ochii jinduind in societatea moderna dupa tot felul de chiftele glazurate aerisite bine pe dinauntru. In tarisoara noastra si in anul de gratie 2015, cine mai are rabdare sa puna un ban deoparte pentru audiofilie cand marketing-ul ucigator ne atrage atentia tot timpul cu aiphoane, tv-uri cu led-uri si ecrane curbate, tablete, autoturisme dizal, boarfe made in china, etc. La un moment dat, telul meu era un sistem din 3 componente la 1000 de euro bucata pret de lista, eu sperand sa il cumpar cu jumatate de pret. Cautam in magazine cu disperare brand-uri cu scule ieftine si bune, sperand totimpul sa "pacalesc" sistemul. Tin minte cand am ajuns prima oara la un audiofil acasa, avea niste boxe Piega imense in mijlocul camerei legate la niste scule Electrocompaniet, cred ca sunt nordice...Nu imi venea sa cred ca exista asemenea magaoaie de pus in apartament, il consideram un pic "sarit de pe fix" pe respectivul posesor. Ce sa o mai lungesc, am avut momente de pierzanie cu tot felul de componente, noi, vintage, pana cand la un moment dat, s-a ivit si posibilitatea de a achizitiona ceva mai de calitate. Cunostinte de ale mele isi upgradau masinile, la cativa ani, eu bagam o parte din banii (dobanditi cu sudoarea fruntii) in componente. De multe ori, ma intrebam daca nu arunc banii degeaba, fiind descurajat de rezultate, insa pana la urma, cu oarece insistenta, am reusit sa strang un sistem decent...Nu am trecut nici in extrema cealalta, adica sa investesc tot ce castig in audio (cu toate ca la un moment dat eram tentat), am incercat sa am o viata "echilibrata", sa nu ma transform intr-un frustrat. Deci pana la urma, a fi sau nu audiofil, este alegerea fiecaruia si nu trebuie sa fim judecati la fel si cu non-audiofilii ce isi cheltuiesc banii altfel. Pentru mine personal, nimic nu se compara cand dupa o zi "dificila" pe plan profesional sau personal, ajung in fata sistemului si imi pun niste muzica sa ma destind, sau poate sa me energizez, deobicei creierul meu simte o placere teribila.

Cu privire la aspectul neutralitatii si corectitudinii sunetului pentru un sistem audio, aici vorbim despre echivalentul unui circuit de asfalt rapid, daca imi permiteti o analogie cu lumea auto. Pe acest circuit, pentru a nu te face de ras, nu poti sa te arunci cu Audi tdi (sau BMW X5), oricate turbine ar avea si cate gogoase umflate infipte in motor, iti trebuie ceva elegant, sportiv, cu o repartitie de mase echilibrate, cu o anumita setare a suspensiei, fara briz-briz-uri inutile, sa zicem pornim de la un Ford Foscus ST sau Renault Megane RS minim, si apoi cerul este limita pana unde putem ajunge cu banii cheltuiti. Bineinteles, viata cu acestea din urma la mall este grea deoarece nu suporta mai mult de doua persoane pe locurile din spate, bagaje putine, ne scutura la speed-bump-uri, etc. Alegeri, alegeri, alegeri. Marea majoritate a audiofililor, la fel ca marea majoritate a pasionatilor de masini, sunt oameni normali, ce si-au "rupt" de la gura si au facut sacrificii pentru a achizitiona anumite bunuri, nu pot fi judecati ca au nasul pe sus, sangele albastru, ori ca suntem fii de deputati(romani) ce fac afaceri cu statul. Marea majoritate a audiofililor cunoscuti de mine sunt oameni modesti, cu bun simt, ce nu epateza cu ultimile noutati in materie de haine, haiphoane,viloaie,masini etc, ci au ales sa isi consume agoniseala pe amplificatoare, boxe, surse si nu in ultimul rand pe muzica...

Regula numarul unu ramane (in toate domeniile): nu incercati sa compensati pretul mic de vanzare cu marketing mult, nu veti ajunge nicaieri! Pentru cine nu are minime cunostinte economice, as vrea sa le reamintesc ca in economia capitalista, pretul se afla la intesectia dintre cerere si oferta, nu are nicio legatura cu aerul din scule, cu numarul de led-uri sau de pianisti corupti ce fac reclama mai mult sau mai putin mincinoasa.
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

sltraian
Posts: 73
Joined: 11 Dec 2015, 22:45
Location: Timisoara

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by sltraian »

remoteviewer1 iti multumesc pentru raspunsul cuprinzator.

Tocmai de dracusorul acela care te indeamna tot timpul sa incerci altceva mai bun voiam sa scap cumparandu-mi un receiver :)
Stiu cat de mult influenteaza conectica si zgomotul electromagnetic calitatea sunetului, asa ca am ales un integrat cu radio AM, FM si de pe internet, cu posibilitate conectare analog (RCA) si digital (HDMI, optic) a tot cam ce este intr-o sufragerie: DVD/CD, TV, PC, chiar si o consola de jocuri.

Recunosc ca am incercat sa prind 2 iepuri: sa reduc aparatura la minimum (sugestie de la nevasta ;) ) si sa fac si un loc de ascultat muzica de calitate. De aceea am cautat un receiver cu pre-out pentru o conectare ulterioara cu un alt amplif.

Mai posed si ceva scule vintage: un amplif Creek S4040 anii 89-90 si tunner Metz anii 79-80.
Din pacate dau semne de imbatranire si am decis sa trec la ceva mai nou.

Apropo, credeti ca pot scoate un sunet decent cu acest recever + un amplif stereo bun ? Am posibilitatea sa sectez Pure Direct output. Bineinteles, sursa conteaza mult: aici intentionez sa raman in domeniul digital CD si lossless audio.

sltraian
Posts: 73
Joined: 11 Dec 2015, 22:45
Location: Timisoara

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by sltraian »

Sarbatori fericite la toti membrii forumului alaturi de familiile lor !

kizzi
Posts: 2
Joined: 28 Jan 2016, 13:28

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by kizzi »

salutare,

sunt nou pe aici :D , si am nevoie de un sfat.

la un buget de 2500 lei ( +/- ) vreau sa achizitionez un receiver AV. M-am oprit la 4 variante si m-am blocat:
Onkyo TXNR 626
Denon X2100
Pioneer VSX924
Yamaha RX579

detin:
4 boxe Bose 301 Direct Reflecting
2 boxe de podea Sony
1 SW Sony

ce sfat imi dati, mie mi se pare ca toate sunt ok.
nu vreau sa intru in multe polemici, dar poate unii din colegi au deja vreun model specificat si ma poate ajuta cu detalii despre plusuri/minusuri...

merci mult

sltraian
Posts: 73
Joined: 11 Dec 2015, 22:45
Location: Timisoara

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by sltraian »

Salut si bine ai venit pe forum !

Nu detin unul din cele 4 enumerate de mai sus, dar am citit despre ele cautand sa-mi iau si eu.
Toate sunt decente si nu difera f mult.
Ce este important pt tine pentru ca ai boxe mixte, este sa aiba sistem de calibrare automata a sunetului surround. Marantz si Dennon au Audissey, Yamaha si Onkyo au sisteme lor si ele.

momolo ma sfautia sa-l iau pe cel mai greu, adica cel mai solid facut, posibil din componente mai multe si/sau mai de calitate.

Le poti compara ca si review pe avproductreviews.com, whathifi.com, hometheaterreview.com.
Eu personal votez cu Onkyo :)

kizzi
Posts: 2
Joined: 28 Jan 2016, 13:28

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by kizzi »

tot din citit..., am inteles ca Audissey este mai ok decat YPAO.

pacat ca nu am unde sa ascult varianta cu Audissey. Yamaha am ascultat la Bose ( show-room ), nu suna rau deloc...
in orice caz, am ramas pe Onkyo sau Denon, probabil raman la Denon x1200. am vazut ca are si Atmos (pentru viitor...)
mai studiez, :D , doar in martie am posibilitatea sa achizitionez ( asta daca nu apare vreo oferta)

poate mai primesc informatii, sfaturi, etc

merci mult

digitalmind
Posts: 1
Joined: 10 Sep 2018, 05:16

Re: Sfat (intarziat) pentru achizitie receiver AV

Post by digitalmind »

salut. ma gandesc la un Yamaha RX-V3900 la maxim 300 euro. merita banii astia? momentan ar fi folosit cu Infinity reference 60, dar in viitor poate cu ceva mai greu. Am alte variante in pretul asta? Amplituner cam obligatoriu, 1/2 din timp va sta pe radio. muzica gen oldfield si jarre. detinator in trecut de ax1050, in teorie obisnuit cu yamaha din 90, rx e cu aproape 2 decenii mai nou. multam

Post Reply