Mari branduri disparute sau chinezarite

A fost odata ca niciodata
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by momolo »

M-am gandit sa fac un nou topic, un fel de "ferpar" pentru marile branduri (cu care unii am crescut) decedate sau chinezarite (e cam acelasi lucru).

Cea mai decedata firma este AKAI, toata lumea stie, mai putin cei care vad in ziua de azi prin supermarket-uri diverse deseuri electronice (noi) fabricate in China de o firma care si-a insusit denumirea de AKAI fara sa aiba nici o legatura cu marele brand defunct. Lumea nu prea stie, asa ca acesti chinezi producatori de gunoaie au ceva succes pe piata, mai ales datorita pretului foarte mic (vorba aia, putin dai, nici atat nu face!).

Ideea de a face un topic dedicat comemorarii decesului unor mari branduri mi-a venit azi dupa ce am vazut stirea despre SHARP:

http://adevarulfinanciar.ro/articol/sfa ... a-foxconn/" onclick="window.open(this.href);return false;

Un mare nume japonez incaput pe mana unor taiwanezi. Tot e bine ca nu a incaput pe mana chinezilor din mainland!

Pe langa articol ar mai trebui punctate cateva chestiuni:
- Foxconn (Hon Hai Precision) este o firma destul de veche care fabrica toate placile de baza de la Intel. Defapt este o firma care fabrica placi de baza PC pentru multi integratori de top.
- Un sub-brand SHARP pentru divizia de audio a fost (in vremurile bune) OPTONICA. Sub care au fost produse scule audio exceptionale. Din pacate in articol nu se aminteste. De exemplu, am vazut un catalog electronice tiparit prin 1979...1983 in Italia, foarte gros, din pacate alb-negru dar de calitate si cu preturile in lire italiene la fiecare aparat din cele cateva sute... poate mii! Ei bine, la cassetedeck-uri ce aparat credeti ca era cel mai scump atunci ?! Nu era un Nakamichi, era un deck.... Optonica! (adica Sharp).
- Sharp s-au specializat foarte mult pe celule fotovoltaice, cea mai performanta firma in domeniul asta, dar asta se spune si in articol.
- Sharp in ultimul deceniu devenise cel mai bun producator de televizoare LCD, la un moment dat erau categoric primii la capitolul calitate TV-LCD.
- prin anii 70-80 Sharp era sinonim cu calculatoarele de buzunar si mai ales cu radiocasetofoanele celebre (boom-box). Nici un alt brand nu a facut boom-boxuri mai bune ca SHARP!
...etc.
Din pacate marile branduri japoneze care au scris istoria in domeniu sunt pe duca. Din cate stiu si Panasonic e cu un picior in groapa, iar de SONY stie toata lumea ca-si scot banii din orice altceva, mai putin din electronice (care e divizia lor falimentara)! Asta in timp ce niste idioti precum koreenii de la Samsung sau LG au inundat pietele (cu mediocritatile lor tampit gandite) si tin capul de afis. Koreenii defapt nu sunt in stare sa faca nimic klumea, eventual sa le faca pantofii la japonezi. Pana si taiwanezii sunt peste ei. Insa koreenii s-au adaptat conditiilor moderne de piata, mai ales la marketing! Iar acum in electronica cel mai mult conteaza nu mecanica ci softul. Deci cu totul altceva. Iar japonezii care-s cei mai mari maestrii in mecanica nu au inteles la timp ca asta nu prea mai conteaza in ziua de azi! Acum conteaza sa scrii softuri, coduri, programe! Cei care fac asta mananca caimacul, ceilalti (aia care muncesc sa proiecteze si faca hardware-ul) sunt sclavii lor. Intr-un fel as spune ca japonezii sunt niste mestesugari mecanicisti, geniali si idealisti (din pacate si prea cinstiti), falimentand intr-o lume care incepe sa fie dominata de imaterial, de speculatii cu fum, cu idei, cu nimic, hartii, cifre pe un monitor la bursa, etc. O lume din ce in ce mai consumista, materialista dar manipulata cu idei, unde legea e facuta de pretul cel mai mic, de iluzia chilipirului, calitatea fiind ultima pe lista prioritatilor si prima pe lista celor sacrificate (in interesul profitului).
Tranzacţia vine după ce Sharp, un concern cu picioare de lut, a fost deja salvat de către băncile creditoare şi după ce Sharp a înregistrat în ultimii ani pierderi financiare imense, de miliarde de euro.

Pentru cine este obişnuit cu lumea electronicelor, numele Sharp este sinonim cu calitatea în domeniul televizoarelor. Grupul are, însă, mult mai multe premiere la activ în istoria sa de mai bine de peste 100 de ani.

„Creionul ascuţit“

Puţini ştiu că Sharp a pornit la drum în anul 1912, când fondatorul său, Tokuji Hayakawaa pus bazele unui atelier în Tokyo. Primul său produs a fost o cataramă metalică de curea, dar primul său succes a fost lansarea unui creion mecanic în anul 1915. De acesta se leagă, de altfel, chiar numele companiei. Creionul în cauză se numea „Creionul gata ascuţit“, iar de la „sharp“ (ascuţit – n.r.) provine însuşi brandul sub care se vând acum produsele sale.

În 1925 compania a realizat primul aparat radio japonez, în vreme ce în 1953 a realizat primul televizor produs în Japonia. Acesta costa de două ori şi jumătate mai mult decât câştiga lunar un absolvent de facultate, astfel că era foarte scump.

Regele televizoarelor LCD

Totuşi, Sharp a perfecţionat televizoarele sale astfel că a rămas un nume în domeniu. În 2013, Sharp era al zecelea producător mondial de televizoare şi cel mai mare din Japonia.

În1973, compania a produs primul calculator cu ecran cu cristale lichide (LCD).

În anul 2012, anul centenarului, Sharp a realizat atât cel mai mare televizor de la acea vreme, de 80 de inci, dar a bifat şi cea mai mare pierdere din istorie, de 4,7 miliarde de dolari.

Anul trecut, compania a pus în vânzare primul televizor 8K disponibil publicului larg. Spre comparaţie, nici măcar televizoarele 4K nu sunt aşa răspândite, după cum nici posturi tv care să emită 4K nu prea există…

Primul telefon cu cameră

O altă premieră mondială a avut loc în anul 2000, când Sharp a realizat primul telefon mobil cu o cameră foto.
Chiar şi acum, compania este al treilea producător de smartphone-uri din Japonia.

Tot în sectorul smartphone-urilor, Sharp realizează şi o parte din ecranele folosite de Apple în iPhone, după ce producătorul american a decis să mute o parte din producţia de la Samsung, cel mai mare rival sl său în domeniul smartphone-urilor.

În fine, anul trecut, compania a anunţat un smartphone-robot.

Cea mai eficientă celulă solară din lume

Dar Sharp nu înseamnă doar atât: produce şi celule solare, iar Sharp a realizat în anul 2013 cea mai eficientă celulă solară, cu un randament de 44,4%, un record în domeniu. De asemenea, Sharp realizează şi electrocasnice, precum aere condiţionate sau cuptoare cu microunde, dar şi copiatoare şi multifuncţionale.

Lupta pentru supravieţuire

Ultimii ani au însemnat o permanentă luptă pentru supravieţuire. Sharp a trecut de două ori şi printr-o telenovelă cu actualul său proprietar, grupul taiwanez Hon Hai Precision, cunoscut cel mai bine sub numele Foxconn.

În anul 2012, cele două părţi au agreat ca Foxconn să cumpere un pachet de 10% din acţiunile Sharp, dar şi 50% dintr-o fabrică a Sharp ce produce ecrane LCD pentru telefoane şi tablete. Însă din cauza declinului preţului acţiunilor, oferta a căzut.

Ulterior, în luna februarie a acestui an, Sharp a acceptat o ofertă de preluare în valoare de 6,24 miliarde de dolari din partea Foxconn pentru 66% din acţiuni. Şi aceasta a fost cât pe-aci să cadă, după ce s-a aflat că datoriile Sharp ar putea fi mult mai mari. Ca urmare, taiwanezii au oferit mai puţin, astfel că tranzacţia se face acum pentru 3,5 miliarde de dolari.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by Kostas »

Akai

http://museumofmagneticsoundrecording.o ... sAkai.html" onclick="window.open(this.href);return false;

A fost un mit, o zeitate... ce design, ce cataloage, ce casetofoane, ce maguri!
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by Dadix »

Chinezii de la Hisense vând televizoare sub brandul Toshiba pe piața din S.U.A.
Grundig a fost cumpărat de turcii de la Beko.

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by DAN_TM »

Viitor de aur lumea noastra are.Fum, biti, iluzii 3,4,5,6,7 D.Acum cateva sute de ani se stia ca totul se reduce la atom, la materie, solid.Apoi a aparut ideea ca de fapt totul e energie, unde, lumina, dualiatea corpuscul-unda.Acum cred ca e era informatiei.Atat a mai ramas din materie.

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by DAN_TM »

.... mergem tot inainte, ca inainte era mai bine.

masacre
Posts: 17
Joined: 31 Jan 2016, 18:38

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by masacre »

Dadix wrote:Chinezii de la Hisense vând televizoare sub brandul Toshiba pe piața din S.U.A.
Grundig a fost cumpărat de turcii de la Beko.
Unele modele de televizoare Grundig se produc la ........Gaesti.

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by Dadix »

Hisense a cumparat si Gorenje producatorul sloven de electrocasnice. ( E cam in afara topicului recunosc dar e un vechi brand european aparut prin anii 1950 ) .

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by momolo »

Dadix wrote:Hisense a cumparat si Gorenje producatorul sloven de electrocasnice
Un brand "comunist" foarte bun! Prin minune au reusit sa ramana pe piata. Finalul chinez este previzibil daca vezi la ce a ajuns China in momentul asta!

Exista unele adevaruri pe lumea asta care nu pot fi anulate. Unul din ele spune ca doar cine produce, castiga! Unii mai jmecheri au ales la un moment dat sa faca PROFIT REPEDE SI USOR. Adica sa plimbe hartii, sa invarta cifre pe computer, sa dea cu gura. Foarte profitabil.... o vreme! Pentru ca in realitate, asa cum ziceam, doar cei care PRODUC castiga!
Istoria e plina de exemple. Insa cine invata din ea ?!?! Nimeni!
De exemplu Japonia dupa WW2. Demolata toata, la pamant, fara resurse, milioane de vieti, oameni tineri si in putere pierduti. Dezastru total, saracie crunta, haos!... Cum au iesit din aceasta situatie ajungand una din cele mai mari puteri economice ale lumii !?!?! MUNCIND si PRODUCAND!
Alt exemplu, Koreea de Sud. Dupa razboiul impartirii tarii era la pamant, mureau de foame. Cum au ajuns una din cele mai mari puteri economice ale planetei desi sunt o tara mica, una doar putin mai mare decat Romania?!?!! MUNCIND si PRODUCAND! Imi aduc aminte, prin anii 90 o data am calatorit cu trenul de la Vienna la Venezia si vagonul era cam gol, frica de hoti, te duceai la buda si cand te intorceai puteai sa nu mai gasesti bagajul. Noroc cu un coreean (din SUD) cu care am facut cu randul. El avea rucsacul legat cu un lant gros cu lacat, era obisnuit sa calatoreasca ieftin (cu trenul) prin Europa ca student in vacanta (vara). Am stat de vorba tot drumul, amandoi vorbeam aceeasi engleza "de balta", asa ca ne-am inteles perfect. Mi-a povestit cum e la el in Koreea de Sud si despre parintii lui pentru care avea un respect enorm, ii dadeau lacrimile cand povestea de ei! Eram cumva in varste apropiate, eu poate ceva mai batran. In copilarie apucase si el perioada de saracie si MUNCA. Parintii lui munceau zi lumina, el singur la scoala, peste tot, invatat sa se descurce cum poate fara bani. Mi-a povestit cum lucrurile s-au schimbat enorm in tara lui, cum au venit vremurile bune dar numai dupa zeci de ani de saracie si multa munca! Mi-a spus ca pe vremurile alea oamenii nu munceau 8 ore ci minim 10...12 ore pe zi inclusiv sambata. Fericiti ca aveau de munca! Era din Seul. I-am povestit si eu de perioada comunista si mi-a spus ca ceea ce-i spun seamana cu ceea ce a auzit el despre Koreea de Nord. Dar ideea de baza era simpla.... numai prin MUNCA si PRODUCTIE se poate iesi din saracie!
Unii poate isi imagineaza ca treaba asta e depasita, ca acum poti sa te imbogatesti altfel, de exemplu producand softuri pe computer. Tare ma tem ca e doar o iluzie. Unii da, castiga enorm din calcultoare insa nu prea vad cum o tara poate iesi din saracie si isi poate depasi conditia cu treaba asta?!?! De obicei ceea ce vad sunt contrastele enorme, de exemplu in India se produce foarte mult soft si cei care muncesc in domeniul asta sunt bine platiti si traiesc bine, mai ales ca acolo viata e foarte ieftina. Dar India nu va iesi niciodata din conditia ei de saracie numai cu softuri de computer. Tot asa si in USA unde in California este o super zona de productie soft si tehnologii avansate. OK, aia acolo castiga nu bine, ci prea bine, in San Francisco chiriile au ajuns la un record istoric, sunt colosale, numai cei care castiga enorm isi permit sa mai locuiasca in oras. Rezultatul este ca si in USA ca si in India polarizarea este mare, unii castiga enorm, altii nu au bani sa manance. In USA sunt cateva zeci de milioane de americani carora nu le ajung banii de mancare de la o luna la alta. Nu mai spun cate milioane sunt boschetari pe strazi!
Asa ca in final unica metoda reala de iesire din saracie este PRODUCTIA. Asta o spuneau comunistii si aveau dreptate! Probabil unicul punct in care au avut dreptate.
Pe calea asta China s-a ridicat mai mult decat ne putem noi imagina la ora actuala (pentru ca in genere habar nu avem de China si multi care merg acolo se duc boi si se intorc vaci). In prezent devine o forta atat de mare incat micii producatori in zone precum Europa pur si simplu ar fi striviti daca nu ar mai exista bariere comerciale!
Dar neo-bolsevicii de la conducerea UE, adica acea clasa de trantori de lux in numar de cateva zeci de mii (care isi aleg ....COMISARI! Un termen care imi da fiori!) cred in Zana Maselutza care le aduce PROFITUL numai cu un click de maus! Astia sunt preocupati de orice altceva infara de BUNUL SIMT!

E ca in principiul vaselor comunicante, undeva scade, in alta parte creste. La un moment dat disproportia de capacitati de PRODUCTIE va fi asa de mare incat partea mica va fi anihilata instant!

Totul se petrece cand Conductatorii sunt niste IMBECILI care dorm linistiti somnul ratiunii si mai ales sunt lipsiti de BUN SIMT elementar.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by johndoe21ro »

Mie imi pare rau de cei de la Gorenje. Toate echipamentele de bucatarie din casa mea sunt de la ei si eram/sunt foarte multumit de ele. Si, din ce intelesesem, faceau si frigidere foarte bune. Sper sa isi pastreze totusi calitatea constructiei chiar daca capitalul e chinez. Pana la urma si cei de la Volvo se descurca bine tot cu niste chinezi in spate...
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by momolo »

Cand pe vremuri De'Longhi avea fabrici in Italia produsele lor erau foarte bune si fiabile. Si foarte apereciate, nu tocmai in zona cea mai ieftina. Acum multi ani au hotarat sa inchida fabricile din Italia si sa mute productia in China, acum au chiar si in Romania cautand zone cu forta de munca cat mai ieftina.
In prezent De'Longhi e la fel cu "Zgomotek-NoName", aceleasi boraturi chinezesti doar cu numele mai sclifosit. Nu mai ies cu nimic in evidenta. Pe vremuri De'Longhi era cu totul altceva, era un brand care reprezenta CALITATE.

Eu stiu de Gorenje de multa vreme, inca din vremea comunista. Foarte buni! Stiu cel putin sigur la masini de spalat, excelente la un pret decent. Vor lua urma De'Longhi, AKAI, Grundig si altele.

Alt fenomen, de la o vreme observ din ce in ce mai multe produse NoName chineze care incep sa fie utilizabile si chiar decente raportat la pretul mic. Si mai observ branduri 100% chineze care incep sa scoata chestii deja bune si care tintesc zona de top dar la un pret mult inferior celor consacrate. Si mai observ in acelasi timp branduri consacrate (care intre timp produc toate in China) cum incep sa dea gherle nasoale si sa nu se mai justifice la pret si pretentii avand in vedere numele si pretentia.

Greseala fundamentala este ca toti s-au bulucit sa produca in China momiti cu PROFITUL mare din costul mai mic al productiei.

Un oarecare exemplu pe care cei mai multi din forumul asta il stiu direct = un produs MADE IN JAPAN nu poate fi egalat NICIODATA de un produs MADE IN CHINA! Oricat s-ar stradui toti cei implicati,chiar si japonezii. Pur si simplu nu le iese ca in Japan!

Un oarecare exemplu, seria X de la aparatele foto Fujifilm ( https://www.fujifilm.com/products/digital_cameras/x/" onclick="window.open(this.href);return false; ). Cele de top pana acum, adica X-H1, X-Pro2 si X-T2 sunt MADE IN JAPAN. Restul sunt MADE IN CHINA. Diferentele le vezi numai daca le ai in mana si le folosesti. Ei bine, anul trecut au scos noul model de top, X-T3 care este MADE IN CHINA. Initial proiectasera o eticheta pe fundul aparatului (idem cu celelalte, cam toate in zona capacului de la baterie) pe care scria MADE IN CHINA. Stiu treaba asta deoarece initial au trimis la unii sa faca review si aia le-au pozat, iar pozele au ramas pe net. Ulterior cand au scos aparatul pe piata.... l-au scos fara eticheta, adica nu mai scrie nimic pe el.

...Mai e nevoie sa mai zic oare ce diferenta este (la orice brand) intre obiectivele foto MADE IN JAPAN si alea MADE IN CHINA (Vietnam, Thailanda, Malaysia)????
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by Dadix »

In ultima perioada am citit despre unele scandaluri de culise scapate in presa si trecute cu vederea de către public . E vorba de faptul ca Toshiba si Sharp care au cedat dreptul de folosire a numelui brandului pe cativa ani , au acuzat pe chinezi ca in decursul acelui timp au scazut perceptia publicului referitoare la produsele lor.
Hisense a facut asta prin calitatea slaba atat estetica cat si functionala a produselor vandute cu logoul celor 2 mari branduri japoneze.

Asadar iata o strategie de castigare de cota de piata . Cumpararea unui brand mare costa multi bani dar "inchirierea" de logo pe 5 -10 ani si aducerea lui la mediocritate in acest timp pare o afacere buna. In paralel produsele proprii sunt produse la calitate mai buna si iata cum se schimba percepția publicului consumator .

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by Dadix »

Akai , Sansui si Nakamichi apartin de un holding chinezesc numit Grande Holdings .

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by momolo »

Prin 2006 am vazut calorifere electrice AKAI intr-un magazin din Italia. Brandul era scris cu literele si culoarea originala. Pe atunci inca nu ajunsese in Romania.

Sau poate stiti ce GUNOAIE se fabrica cu brandul GRUNDIG scris pe ele!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by Schindler »

Dupa cate se vede, orice brand de TV iti cumperi, e chinezesc, turcesc, sau - la fel de proaste - coreean :
http://en.tab-tv.com/?p=14940" onclick="window.open(this.href);return false;
"Stop hearing music. Start listening to it."

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Mari branduri disparute sau chinezarite

Post by Kross »

Nu se menționează și Phillips? La decese?
Toate televizoarele lor mi se par niște...vortex. A apărut acum Hisense, și parcă sunt mai reușite la imagine, și parcă și vortex și teletech se văd mai bine ca Philips. De unde odată printre cei mai tari în tv, au ajuns acum ultima găină de gostat la calitatea tv. Eu am luat de curând un Panasonic led. Păi pardon, Panasonic își menține supremația, alături de Sony (care însă e prea scump). Inițial, vroiam să iau un LG sau Samsung, pe criterii de preț... Dar alături era un Panasonic de generație precedentă, care pe același conținut le dădea clasă lui Samsung și LG. Pe stick-ul de demo al lui samsung îi dădea clasă lui samsung și lui LG. Aproape că și ăla de la standul samsung plângea că ceea ce reprezintă el ca și marca nu poate atinge Panasonic și Sony. Dar sunt mândrii de sorcovele lor. Privind însă la Philips, m-am întristat, și cel mai buget tv de la vortex sau teletech se vede mai bine...foarte rău a decăzut Philips. Doar la electrocasnice de bucătărie și electrocasnice mai stau ok...aaaa. Am primit cadou de nuntă o combină Philips, frumușică ca design, 2 vu metre, BTB8000. E, se aude ca un tomberon spart. Orice Genius sau orice set de boxe 2.0 de pc se aud mai bine. Vu metrele alea se Mișcă de dragul de a se mișca. Nici la bucătărie nu pot să o pun... Sună mai rău decât radio casetofonul comunist Stereo Spațial, orice Bucur sau Maestro pe UM sună mai bine. Păcat, arată binișor.
De Akai, Lenco, Sansui, Nakamichi, Mitsubishi, Orion, Salora, Luxor, Tandberg (doar divizia profesională a rămas), DUX (Philips), Loewe, Telefunken, Nordmende, Saba, Blaupunkt, Uher, Continental Edison mai știe cineva? Sharp s-a dus pe copca, Toshiba și Hitachi au renunțat la divizia audio și fac doar TV URI la turci, JVC și ea e cam dusă, kenwood au renunțat la audio, se concentrează doar pe stații radio. Luxman, am văzut unul la cineva, se auzea mai prost ca un tomberon crăpat. Jbl - Harman Kardon a fost luat de Samsung. De ce? Nu aveau divizie audio, să se faleasca și ei. Denon, Marantz, Onkyo, Pioneer acum sunt deținute (au acționariat) și de la firme de investiții. Se vede criza în care se află. De aceea, toți fac boxe Bluetooth, doar din măruntaiele astea supraviețuiești. Thorens, ce am văzut azi...m-a făcut să râd. Dual, rip.... Aaaaa, să nu uit de Suptaphon... A devenit Project.

@Schindler : Panasonicul meu e original, nu OEM turcesc. E seria 700. Făcut în Cehia. Încă e ok. Display-ul e AUO ( Taiwan, au display-uri excelente) - l-am desfăcut de curiozitate. M-a uluit calitatea și rigurozitatea asamblării. Rar mai vezi așa. Poate doar Sony să mai fie așa. La TV uri sunt Panasonic & Sony și restul. Poate doar LG să scoată capul dar e departe. Am avut posibilitatea de a pipăi noile Technics sl1200 și 1500C.La calitatea construcției și materialelor, se mențin în top, peste Pioneer, Audiotechnica. De Project sau Rega nu mai zic. Și am auzit și sculele și le-am pipăit (Amplificatoarele). Nu se aud rău, sunt peste marantz, Denon, Onkyo, Yamaha, mărci de alte astăzi, dar sub accuphase, vitus, electrocompaniet. Cam pe lângă Nad - Rotel., mai frumos lucrate și materiale mai bune decât Nad. Pick-up urile sunt văzute bine. Și sunt bune. Amplifurile sunt cam în partea de jos a celor de vârf. Peste cele ordinare, de Altex, Flanco sau Saturn/mediamarkt, dar la limita de jos a celor high end. Asta este ce am constatat. Dar vu-metrele tot îmi plac.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Post Reply