EXTERNE, STIINTA, DIN LUME ADUNATE SI (câteodată) COMENTATE

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

De bezna mintii, numai in tara asta se poate intampla asa ceva!
Românul amendat degeaba de 440 de ori pentru lipsa rovinietei. Cum a dovedit, după ani de chinuri, că Dacia „vinovată“ avea numărul de înmatriculare modificat
https://adevarul.ro/locale/buzau/romanu ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

PS - Adica 7 ani iar dreptate s-a facut in 9 ani pe cheltuiala victimei!
"Organele" erau ocupate cu altceva (sa schimbe shpaga la casa de schimb) - am pus in posturile de mai sus, vedeti video si dati peste tot, sa vada toata lumea ce cocalari sunt in politia romana!

https://adevarul.ro/news/bucuresti/vide ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

Cetatenii maghiari vor alege un primar viril! Deja au un Conducator foarte viril. Care e prieten cu alt Conducator si mai viril situat ceva mai la nord-est. E o adevarata casta de virili in neo-feudalismul aflat la moda in EST. (Apropos, va dati seama cat de putin virili sunt "conducatorii" nostrii?! Deci la noi e o adevarata sfintenie!)

Cultura de export licuriceasca face ravagii! Telul suprem in viata (adica atunci cand ajungi "invingator") = iaht de lux (obligatoriu!) plutind in Caraibe dar se poate accepta la nevoie si Croatia (vara), curve care ti-o sug ( https://www.pornhub.com/view_video.php? ... c16cc62a48" onclick="window.open(this.href);return false; ), cocaina trasa pe nas, conturi offshore, masa plina de sticle cu bautura in timp ce tu (invingatorul) in izmene, te rezemi de doua parasute dezbracate, etc toate in timp ce nevasta grasa, paroasa, aspect de mistretz isi ineaca amarul (intre doua vizite la psiholog) in uriasa vila din sticla, iar beizadele tale ucid cu Aston Martinul personal la 240Km/ora diversi nefericiti nimeriti in drumul de la un CLUB la alt CLUB (toate cluburile fiind aprovizionate din plin cu cocaina, curve si bautura fina pentru ghertzoi prosti, sub obladuirea Politiei care merge la casa de schimb din Mihai Bravu sa schimbe shpaga din euro in lei, "uitand" Haudi A5 imprumutata de la "interlopi", parcata pe trecerea de pietoni, dar cu avariile puse!).

Adica toate cliseele Holiudului adanc intrate in capul primatelor inevoluate, cu denumirea gresita de "oameni".

https://adevarul.ro/locale/oradea/foto- ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by kaav »

Se intampla multe lucruri rele pe lumea asta, dar prin jonglerii sofisticate de manipulare care se aplica asupra oamenilor, atentia lor este canalizata artificial, spre detalii superficiale. Deja exista o industrie pe tema divertismentului foarte puternic dezvoltata. Care bineinteles ca influienteaza cat poate ea de mult. Egocentrimul este exagerbat (toate ''vedetele'' se cred numarul unu, chiar daca sunt ca trasi la xerox, unul dupa altul). O disolutie cauzata de dorinta de a ''reusi'' in viata cu orice pret, a empatiei sociale. Prafurile alea care le trag ''boierii'' pe nara, intretin o stare a lucrurilor din care face parte sclavia, defrisarile de paduri in America de Sud, asezonate cu deseuri toxice, coruptie si multe alte aspecte evident negative. Nu m-as muta in alta tara, m-as muta pe alta planeta :lol:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

Decat sa te muti pe alta planeta (destul de dificil) mai bine incerci sa faci ce poti in locushorul tau ca sa fie mai bine si mai multa dreptate si situatia mai sanatoasa moral.

Romania a ajuns in halul in care este datorita oamenilor care o populeaza. Asa cum marea e formata dintr-un numar imens de picaturi, societata omeneasca e formata dintr-un numar imens de oameni.

Ceea ce observ cel mai mult in jur este:
1) egoism absolut si feroce care vine la pachet cu "nu-mi pasa de cei din jurul meu!"
2) lasitate maxima. Dar asta e o "calitate" veche a neamului. Duce la imposibilitatea unirii si colaborarii, ori numai unirea si colaborarea pot construi sau schimba cu adevarat. De aceea in Romania este foarte raspandita ipocrizia si forma fara fond (forma goala) deoarece astea cautioneaza si mascheaza lasitatea.
3) tradare. Rumanul majoritar are tradarea in sange, o trage pe nara de mic mai ceva de cum trage ungurul ala praful pe nas in timp ce profesionista i-o suge. Din nou o "calitate" veche a neamului. Dealtfel un neam "daco-roman" nascut din tradare, caci legendele spun ca Traian l-a infrant pe Decebal datorita tradarii. Toata istoria noastra e un lung sir de tradari. Lista e prea incarcarata spre a fi mentionata.
4) toate de mai sus genereaza iresponsabilitate care la randul ei genereaza debandada, accidente si disolutia autoritatii.

Toate aceste tare se manifesta in toate domeniile, de la cel mai marunt pana la cel politic.

In final avem ceea ce meritam.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by kaav »

Faza cu mutatul evident ca este o gluma, dar exprima o stare de spirit. Personal, nu consider ca merit sa fiu mintit/manipulat. Ma simt cumva dezarmat sa zic asa, cand remarc ce usor si rapid se pot intampla tampenii grave in cadrul social.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

Am stat sa citesc toata bulibaseala pana la capat.
Pana la urma nu inteleg ce "mari dovezi" au impotriva lui Barna, toate aceste povesti provoaca greata (coruptia provoaca greata) dar totusi e instructiv de citit. Insa si depresiv in acelasi timp pentru ca toate aceste relatari sunt ca o radiografie a societatii romanesti dar si ceea ce inseamna UE.
Eu unul ma ingrozesc, nici mintile bolsevicilor sovietici nu imaginau asa ample (ca sa folosesc un termen consacrat) actiuni de taiat frunza la caini! Intreg acest sistem de la UE mie unul, dupa logica mea, mi se pare de bezna mintii! Sume enorme de bani aruncate efectiv pe Apa Sâmbetei ! Milioane de euro cica pentru ajutorarea "persoanelor vulnerabile" ajung in buzunarele unor jmecheri frecatori si plimbatori de hartii titrati cu diplome de specialisti taietori de frunza la caini. Totul este ingropat sub un morman de hartii birocratice!
O tona de bani din care ultimele resturi de doi lei ajung doar cateodata la cei pentru care (cica) UE ii da!
Firma lui peste prajit de croitorie toaca un sac de bani pe utilaje si acareturi (care in final sunt furate de "jmecheri"), baga salarii mari la sefi si in final angajeaza croitorese "vulnerabile" platite cu 1185 lei pe luna! Adica UE da 1 milion de euro si in final din banii astia traiesc cateva luni niste amarati cu un salariu de mizerie prestand o munca inutila care nu aduce nici un profit! Pai nu era mai simplu SI MAI EFICIENT sa ia milionul ala si sa-l imparta din camion la saracii care reusesc sa ajunga in fatza peste gloata bulucita!??!

E un scenariu halucinant (adica de bezna mintii) care se repeta la infinit deoarece buboiul este exact la sursa, la UE! Bani aruncati in vant! Ajunsi sa tina o clasa de trantori frecatori si plimbatori de hartii incarligati cu mafioti si jmecherasi politici locali, in final o mare cloaca!
Asta se intampla CAND DAI BANI DE POMANA! Asta e marea imbecilitate! Intreg acest sistem este din start, din conceptie, ca principiu sortit esecului! Pentru ca nu trebuie sa dai bani de pomana niciodata! Banii se castiga! Nu se capata pomana! Cand exista pomana apar imediat profitorii.

E cum te duci in savana din Africa si pui de mancare un cadavru de vaca (pomana) la jivinele "defavorizate". Primii care infuleca sunt cei mai puternici, leii locali. Dupa lei raman oasele la hiene. Dupa hiene raman resturi la vulturi. Dupa astia poate musca si un micut sacal. La urma vin furnicile si termina putinul care a mai ramas.

IMBECILITATEA suprema a IMBECILILOR de la UE(-mue) este ca ei se duc sa puna mancare cu intentia sa dea la furnicile defavorizate! Reusesc sa puna ditamai leshul de vaca ca in final sa imbuibe niste lei, hiene, vulturi imbuibati si la urma sa aiba si furnicile parul de pe varful cozii. Costul = vaca juma tona + camion transport + mana de lucru + combustibil + o piramida de hartii. Beneficiul = cateva furnici au avut activitate (aveau oricum). Finalul = un furnicar a mancat mai multe furnici in ziua aia iar leii dorm satui fara sa fi facut macar putin sport pentru o masa imbelsugata si gratuita.

Dupa care unii (mai slabi de inger) se mira ca sa indoapa leii pe gratis! (dupa ce le-ai servit POMANA sub nas!) Sau ca chelalaie hienele prea satule. Intentia imbecililor de la UE a fost idem cu intentia SOVIETICILOR bolsevici care au taiat picioarele la un purice ca sa surzeasca, concluzia lor, nemaiauzind comanda sovietica nu a mai sarit. In cazul astora se stie rezultatul istoric. Probabil si defapt chiar logic, UE(mue) va cadea si mai urat! E de bezna mintii! Sfideaza legile naturii si logica elementara. Oare cetatenii UE sunt intrebati daca vor sa plateasca taxe si impozite ca banii obtinuti sa fie ARUNCATI pe asemenea CRETINII ?!?!!

Deci, revenind la oile noastre. Asa cum am explicat mai sus, la Inalta Poarta asta vara s-a ales cine va fi Voda si cine va face Divanul Tarii.

Atacul cu pricina vine fix la moment impotriva unui concurent al lui Voda cel Ales de Inalta Poarta.

Defapt e simplu de condus (= manipulat) Tarile Romanesti. Cum nici unul nu e curat si toti au bagat mana in sacii cu galbeni, toti sunt in acelasi timp vulnerabili. Asa ca-s lasati sa huzureasca numa' aia care-s pe placul Inaltei Porti. Daca vreunul din toti nemernicii astia (unii cu pacate grele, altii cu pacate mai putin grele.... insa depinde cine si pentru ce le cantareste!) deci, daca vreunul devine neplacut Inaltei Porti, imediat se scot la lumina diversele lor potlogarii (mari sau mici, nu conteaza, pentru ca important este cum le prezinti pe alea mici sa para mari si pe alea mari sa para mici!).

Adica exact la momentul potrivit:

https://www.riseproject.ro/articol/adev ... dan-barna/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by kaav »

Din punctul meu de vedere (aspect care are legatura cu informatiile la care le dau credit de incredere - nu ma informez doar de pe net, mai citesc si carti - aspect care nu deranjeaza campul atentiei cu informatii redundante...) traim intr-o lume mult prea complicata ca sa mai fie posibil sa ajungem la sursa raului facil. (Mafia globala corporatista e ca si energia neagra din spatiu cosmic, distorsioneaza gravitational deciziile guvernelor, dar nu e vizibila la nivel de tembelizor :lol: )
De ce? Daca nu ar fi asa cum stau lucrurile acum, tot ce ar fi fost in neinregula pe lumea asta, la modul generic era DEJA era de mult reparat.
Mintile slabe, oamenii cu suflet de SLUGA, vor sa domine cu orice pret, asupra altora.
Probabil ca uni au o vocatie sa fie tampiti la modul profesional, enigmatic aspect...
''Stiinta'' contemporana (inclusiv ingineria sociala) se poarta in pofida faptului ca nu stie de fapt cate prune are in straitza - ca si cum le-ar sti pe toate (aspect care il recunoaste, dar nu pe ''prima pagina'' :wink: ) Manipulare ordinara, mustind de tupeu care are ca efect ''secundar'' distonanta cognitiva.
Pentru cei care au puterea, sper sincer sa ii muste de cur o intuitie din categoria asta:
Sa fi ''destept'' este prea putin, trebuie incomparabil mai mult ca sa ai credibilitate. Sa fi destept in ziua de azi, orice bou poate daca e dresat punctual. Sa tinzi catre statutul de om cu toate calificativele superioare e incontestabil mai complicat decat un motor de be-am-ve ''super smecher''. Se spune ca scopul relatiilor umane este sa ne faca mai constienti, nu fericiti. De fericire se ocupa nevasta la o adica.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

Drumul spre iad este pavat numai cu intentii bune!

A fi prost este o arta!

Toata cretinia a plecat de unde pleaca toate, din America, de la Marele Licurici. Acolo a inceput discriminarea inversa. Angajatorii fiind fortati cumva sa angajeze negrii sa nu cumva sa fie acuzati de rasism. O singura remarca si zbori acuzat de discriminare rasiala! Apoi au fost impinsi sa angajeze femei pentru a nu discrimina "de gen" dupa care au navalit poponarii si lesbienele care apoi se angajeaza intre ei/ele sau naiba ce or mai fi ca acum s-a inventat si al treilea gen, adica sa nu te mai declari nici barbat si nici femeie. Apoi baietii au inceput sa arate ca fetele si fetele sa se poarte ca barbatii, sa ia cu japca baietii la cina si sa "vaneze" barbati sau chiar sa-i violeze. Apoi lumea a inceput sa aiba lideri de frunte femei si iata, UE condusa din umbra de femeia (-barbat) de stat germana (RDG-ista, UTC-ista si barbata ca Zoe) a ales acum o alta femeie in locul bosorogului paralitic. Asta ca femeie a ales-o pe Rovana, alta femeie propusa de alta femeie, Viorica! (pentru egalitatea de gen!) Dar Rovana e scolita in arta coruptiei spre deosebire de europeanca scolita in arta prostiei stilate dar cu ifose adanci (desi cand era ministra armatei germane se zvonea ca pute a coruptie. Apropos,se rasuceste Romel in mormant cand vede de sus cine conduce Wehrmacht-ul si Germania! Un popor de fosti militari si razboinici din tata in fiu a ajuns un popor de castrati condusi de femei, stand grupati la gara cu ursuleti roz in maini asteptand trenurile pline cu tigani refugiati!). Toate s-au rasucit cu curul in sus! Asa ca in final America de disperare l-a ales pe Trump. Urmeaza Europa! Orice dezechilibru major produce un dezechilibru si mai major dar de sens opus.

Problema care mi-o pun.... oare cine mai munceste si mai produce CEVA UTIL societatii intre atatia taietori de frunza la caini!??!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by kaav »

Dupa cateva zeci de mii de ani de cand omul isi lasa umbra pe pamant, totul a fost bine mersi, cu plus si minus si la un moment dat se trezesc niste ''destepti'' care stiu mai bine decat natura insasi, cum sta treaba cu problema :!: . Fluiditatea genului, deviatii sexuale care erau in mod firesc (si sunt) o anomalie/exceptie acum intra in ''normalitate''. Flexibilitatea asta nu este pe gratis. Nu mi se pare deloc normal ca din cauza influientelor sociale sa capete statut de lucru firesc ca un copil mic care inca nu are habar pe ce lume traieste sa vrea sa-si schimbe identitatea sexuala, pentru ''se poate''.
Occidentalii astia nu mai pot de bine, accepta (nu totii) sa se stearga cu buretele propria mostenirea culturala, identitate, ca ei e cu ''avangarda'' ideologica. Astia sunt mai spalatii pe creier de cat am fost noi in ''comunism''. Stirile despre mizerii grave nu sunt ''corect politic''. Deci emanciparea sexuala, libertinajul excesiv, bagat in aceasi oala cu intoleranta religioasa a celor prea zelosi care au venit, ba la pomana, ba sa scape de razboi.
Cum va fi peste 5 ani, dar peste 10 ani? Azi maine te trezesti ca mai auzi ca prin tarile nordice, in manualele oficiale, negrii erau acolo de pe vremea daciilor :lol:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

VIDEO Imnul Rusiei, „masacrat“ în faţa lui Putin
https://adevarul.ro/international/in-lu ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

O echipă de cercetători de la universitatea americană MIT, printre care și românca Daniela Rus, a realizat un sistem prin care mașinile autonome vor putea „să vadă după colț” pentru a evita mai bine accidentele, a anunțat luni MIT News.
https://www.startupcafe.ro/idei-si-antr ... a-colt.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

FOTO Şase metode prin care poţi deosebi ceramica originală din Horezu de falsuri. Doar 2% dintre produsele vândute anual respectă reţeta certificată de UNESCO
https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valc ... photo-head" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

Poveste incredibilă în Kosovo: O adolescentă a fost violată pe rând de profesorul său, de polițistul la care l-a reclamat, de ginecologul unde a mers pentru avort și de avocat
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... avocat.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Urmeaza s-o violeze si judecatorul, apoi primarul si in final guvernul sau ce forma de conducere tribala au salbaticii astia jegosi.

E uimitor ce contraste exista in Europa la distante atat de mici pe un continent atat de mic!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

Greta Då Rusynne
https://www.youtube.com/watch?v=pJYKyeNEPY4" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE (se vrea a fi fara politica dar nu se garanteaza

Post by momolo »

Facțiunile militante din Gaza au tras zeci de rachete, marți dimineață, către sudul și centrul Israelului după ce armata israeliană a ucis, luni noapte un militant jihadist de grad înalt, scrie Haaretz.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... l.htm?pbox" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply