De ce muzica actuala este groaznica

CD, vinil, concerte
trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by trancotistu »

Permiteți-mi să nu fiu de acord.... Muzică bună este în underground. Gustul nu se discută dar se educă. Muzica de calitate există în toate formele importante sunt criteriile de selecție.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by Kross »

Referirea este la muzica de tip comercial. Care muzică comercială din anii 60-90, astăzi încă o mai auzi și fredonezi. De exemplu o melodie comercială din 2010, sau 2012 nu o mai auzi azi... Poate doar la vreo terasă obscură. Cel puțin după 2000, abia de mai auzi o melodie de Doamne ajută. Ce e azi e o înșiruire de interjectii, onomatopei, și niște vorbe. Nu are început nu are sfârșit, începe din neant, se termină în neant. Măcar la melodiile vechi era un început, continuare și un pasaj de sfârșit...
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by momolo »

Cred ca voi va referiti mai degraba la ceea ce se raspandeste in "cultura"(=subcultura) de masa.

Evident, exista si muzica buna de toate genurile dar asta nu razbate "la popor", e doar ceva de nisa, pentru cei putini, minoritari, cei "altfel" si care stiu unde sa caute. Insa marea masa e hranita cu ciocane pe creier. Calculatorul este actualul "Florin Bogardo" (care se mutase la mine in bloc si teroriza locatarii cu pianul.... omul compunea la pian in vremurile alea). Calculatorul "canta" ritmuri (beat-uri) si pe fondul acestor zgomote repetitive diverse fatuci sau fatalai gheraie sa-si verse bojocii. A canta in ziua de azi este echivalent cu a tipa, a zbiera. Vocile preferate dupa anul 2000 sunt agresive, vulgare, genul care zgârie pe creier si emana nesimtire, vulgaritate, tupeu, egoism feroce si mai ales narcisism. La baieti sunt preferate vocile de adolescenti de tip magaresc sau fatalaii trecuti de o varsta, totul e sa semene a limbrici, nu barbati in sensul vechi. Lumea cumva se inverseaza ca gen, femeile incep sa conduca popoarele avansate (Europa/UE e din ce in ce mai condusa de femei) in timp ce barbatii ajung fatalai cu curul mare si umerii ingusti, bursucei molateci de calculator. Fetele incep sa prezinte apucatori barbatesti in timp ce baietii se feminizeaza. Cica ar fi si de la diversele substante cu care suntem indopati prin mancare si cosmetice. Fetele umbla azi cu tigarea in gura pe strada (pe vremuri asta insemna identitatea unei prostituate de trotuar) si acum fetele agata baieti si ii invita la intalnire. Baiatul molatec cu fundul mare si pufos, alb-galben la fata cu privirea rosie si aspect bolnavicios se culca la 4 dimineata dupa ce mai face un joc pe computer si o laba.

Muzica comerciala reflecta de fapt starea din societate si in general se adreseaza generatiei tinere, deci este un fel de oglinda.

Ca stare de spirit tinerimea rezoneaza cu egoismul, narcisismul, vulgaritatea (prostul gust zgomotos si colorat strident), comportamentul teribilist de puber subdezvoltat mintal dar superdezvoltat glandular si animalic. De aceea astia in majoritate rezoneaza la o "muzica" de tip "anti-muzica", un fel de zgomot repetitiv, agresiv, vulgar, la baza cu tente sataniste.

Rusinea, finetea, tihna, delicatetea au disparut, le gasim numai in cartile uitate pe rafturi. Acum lumea nu mai citeste carti, citeste ecranele "smart".

Se inmultesc cazurile de violenta nejustificata, sinucideri, accidente stupide, in general manifestari extreme de rabufniri ale unor frustrari reprimate brutal.

Superficialitatea este la rang de dogma sociala. Precum penele la gaina. Daca o gaina nu mai are pene este exclusa din grupul social al gainilor.

In general deviza societatii subculturale este, "Tara te vrea prost!". Un prost este usor manipulabil, controlabil si materialul perfect pentru consumerism. Din el rezulta marea crestere economica. Un fel de "Caritas" (joc piramidal) la nivel planetar.

Muzica reflecta toate astea.

Muzica este probabil esenta spiritului. Este foarte posibil ca dincolo de atomi, de sub particule cuantice, de entitati probabil sub cuantice, dincolo de orice sa gasim doar ..... muzica! Este foarte probabil ca totul sa fie alcatuit (la baza) din muzica. Cand acea muzica va fi inlocuita cu linistea.... Universul stiut nu va mai exista.

Intr-un fel, daca va uitati cu atentie la orice..... orice "canta" o anume muzica!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by Messer »

Buna ziua ,cred ca noi oamenii suntem de vina ,pentru ca impresia generala este ca traim o involutie ,in muzica ,pare ca toti artisii de carton pe care-i auzim nu fac altceva decat sa remixeze,sa reediteze ,sound-uri ,parti sau chiar cantece intregi ale unor atisti consacrati ,ca si cand ar duce si chiar duc o lipsa totala de calitate si inspiratie,este o davada clara
ca lacomia si foamea de bani este la cote mari ,spre maxime.
Cu.multi ani in urma ,pentru ca sa devii un cantaret,instrumentist ,sunetist,tehnician de sunet,scena ,orice ar tine de acest domeniu numit muzica(aparent simplu) ,erau necesari ani grei de studii ,invatare,daruire,sacrificii care de care mai grele ,pe care din pacate artistii din ziua de azi ,nu stiu sa le aprecieze sau sa faca aceste sacrificii ,cu toate ca,daca ar fi sa ascultam atent ,exact cum am scris mai sus ,ei fura realmente bucati /piese intregi ,se fura si intre ei ,dar asta e lumea in care traim .Rautatea ,ingimfarea,narcisismul amintit de Momolo ,este omniprezent.
Orice artist nou ,daca ar fi bun ,de calitate ,ar fi redus la tacere ,expulzat,interzis de asa zisii artisti ,impresari ,formatii pentru ca in "muzica de azi" daca nu aduci sau nu faci bani ,nu existi.

Sa fim seriosi ,in ziua de azi artistii existenti si la noi si in afara, n-au nici o treaba cu muzica adevarata si de calitate .
Exista si exceptii ,dar putine si greu de gasit ,trebuie cautat atent si mai ales cu urechile ciulite.
Parerea mea pur personala.
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by momolo »

Cu ocazia retrezirii acestui subiect de catre tine, Messer, mi-am recitit traznaia scrisa anul trecut. Subiectul mi se pare unul important si greu, deloc usor de rumegat.

De curand la un moment dat am descoperit pe undele radio FM un post denumit "Chill FM" ( https://www.chillfm.ro/" onclick="window.open(this.href);return false; ). Ca tocmai am un tuner "vintige" foarte bun (8 kile, l-am luat la pachet bonus cu un amplif pe care-l voiam de mult) si aia de la Cultural-Muzical sunt penibili ca ori latra aiurea ("Titanul de la Bonn" etc, mi-e scarba ce texte au amaratii astia care se cred culti in cap!) si mereu, ori baga muzica clasica moderna care seamana cu bormasina mesterilor care renoveaza un apartament vizavi, ori vorbesc tampenii culte. Cu cei de la Romantic am luat o pauza ca si astia se repeta si au zile cand aleg numai chelalaieli de caini batuti in ploaie. Asa ca am dat de "chill" care in fond e muzica electronica, eu fiind mare fan de electronica deoarece am fost intzarcat cu Vangelis, Isao Tomita, J.M.Jarre, Klaus Schulze, Tangerine Dream, Edgar Froese, Gandalf, etc. Ce vremuri!

OK, "Chill FM", taman bun de zgomot de fond muzical cand lucrez la PC. Insa dupa cateva zile am simtit ca se repeta ca o flasneta. Practic nu canta nici un om cu nimic, sunt chestii generate de softuri de PC, prelucrari dupa voci inregistrate sau sunete generate total. Posibilitati infinite, rezultate incredibil de limitate. Observ ca de fapt e aceeasi....sa-i zicem.... melodie la toate. Un soi de cantecacel destul de primitv ultra, super, mega prelucrat in softurile alea de PC atat de performante ca pot scoate sunete pe care Universul inca nu le-a inventat. Cele, sa zicem, mai interesante sunt bazate pe foste chestii muzicale f vechi din perioada de "haur". La capitolul noutate, originalitate, aport de inventivitate (macar... nu spun compozitie, e un termen prea complicat pentru maimutele actuale!) sunt ZERO absolut. Practic muzica asta e ca si cand un tip primeste cadou niste super sofisticate scule de pictura, tuburi de culori cu jdemii de nuante ca nimeni nu le mai stie denumirea, pensule din par de macac de Madagascar ce nici chinezul care picteaza pe bobul de orez nu a vazut, sevalet atomic, ce mai, in suma niste scule de pictat ca nici Rembrandt nu ar sti ce sa faca cu atatea! Numai ca omul nu prea le are cu munca (e cam beizadea), se scoala tarziu si nu are rabdare de nimic. Cultura in capul lui.... ce i-a dat Goagal de mic, inca de cand i-a pus ma-sa tableta in manute sa scape de el. Profunzime?! Cam cat are o treieratoare. Chef de muzica... Nu prea, mai degraba chef de facut un banut. Si un talent al maimutei care imita, a vazut cum se face pe undeva (Goagal sa traiasca) si se apuca sa "picteze". Problema este ca si asa, daca Natura i-a dat un har, inca ar mai fi o speranta. Dar nu. Multimea de scule si infinitele posibilitati il deruteaza si il deraiaza. E nasol sa vrei dar sa nu ai cu ce. Nasol este este si sa le ai pe toate, atunci nimic nu te mai atrage. Asa ca omul pune cu pensula culoarea 2368-B si ii place, e faina culoarea aia..... dar in curand descopera ca alta e si mai interesanta, culoarea 459-A, faina rau! Si uite asa in loc sa picteze ceva, mazgaleste. Ca oricum, nici nu are nimic in cap, nu stie ce vrea, dar s-a apucat de treaba! Oricum, se va gasi o nulitate ca el sa-i cumpere mazgalitura. E colorata frumos, faine sculele de pictat!.... Cam asta e acum! Pe vremuri unii se chinuiau rau, abia le lua ma-sa o chitara si dormeau pe o banca, uitau sa manance si abia castigau la spectacole cat sa mearga inainte. Industria muzicala de milioane de dolari a aparut tarziu si a inceput sa treiere talentele. Incet, incet, producatorul hotara peste artist. Asa cum la scule (trancote) departamentul de marketing hotara peste capul inginerilor ca astia risipisera materialele si iata, acum la 43 de ani inca mai functioneaza perfect magnetofonul facut de ei. Pana a venit departamentul de marketing si dupa sedinta CEO unde s-au prezentat graficele cu PROFITURI au hotarat sa intervina peste capul celor care muncesc si creaza. Spunea cineva o data ca in lumea asta ca sa construiesti ceva trebuie sa ceri voie/aprobare de la oameni care nu au construit nimic, niciodata in viata lor si nici nu sunt in stare!

O data cu mega industria muzicala artistul a devenit o maimuta cu margele tinuta in lant la circ. Aia cu talent din ala adevarat si foarte rar sunt si cam zgubilitici, nu stau cuminti, sunt maimute rele, fac prostii. Asa ca INDUSTRIA a rezolvat problema, a pus la punct LINIA DE PRODUCTIE unde in curand poti aduce si un magar sa raga ca il scoate Nana Mouskouri din calculator. Asa cum le scoate pe fatucile alea de la Hollywood pe care daca le vezi pe strada nu le recunosti, zici ca e femeia de servici care spala liftul dimineata, insa pe ecran salivezi cand le vezi gata fotoshopate.

Asa ca la Chill FM am ascultat nu muzica ci.... PRODUSE, ale industriei muzicale! Acum orice beizadea cu bani se poate face compozitor, desi termenul nu mai este modern, se spune producator sau mai infatuat, creator! Este fix magarul pe care l-au inregistrat si l-au transformat intr-o Nana Mouskouri sintetica. Inveti ca maimuta un soft de facut muzica si gata, ai pus-o de o "compozitie"! Grasunel, cu curul din ce in ce mai mare, mancand fast food si pizza comandata la 2 noaptea, in mediu frumos si aer conditionat scoti .... adica PC-ul scoate cantecacelul, adica PRODUSUL.

Numai ca toti (magarii) astia nu stiu sa raga decat o nota. Numai aceeasi nota. Una! O poti asculta o vreme dar la un moment dat simti ca te tampesti. Cum putea Vangelis sau Klaus Schulze sa faca ce au facut?! Mai facuse cineva inaintea lor ceva macar asemanator?!?! Nici pe departe! Cum a putut Isao Tomita cu mijloace atat de primitive sa faca ceva atat de complex ca frizeaza muzica clasica aia foarte clasica?!?! Eu am avut privilegiul sa-mi explice un specialist din garda veche cum a procedat Isao Tomita. Este ceva ca pictura pe bobul de orez, munca titanica! Pune o maimuta din asta de azi de la PC sa imite macar ce a facut Isao Tomita! Iese un chici sinistru, simti in 3 secunde ca e o facatura! Iar asta azi e ca un tren TGV si Isao Tomita e ca mocanita de la 1890 cu carbuni si apa fiarta. Arta e una si productia de serie e alta. Calculatorul "stie" un singur lucru, sa repete si asta o face efectiv perfect. E un aparat de clonare. Numai ca una la mana, trebuie sa ai ce clona si a doua la mana, clona ramane.... tot o clona. Creatia e altceva. Unul care creeaza o poate face si cu o chitara in canal dar si cu cel mai sofisticat calculator modern. Problema e in alta parte, selectia talentelor, concurenta, ce cere piata, omul normal trebuie sa aiba din ce sa traiasca si se inregimenteaza in SISTEM. Asta il transforma in ceva, in cazul actual in maimuta cu margele tinuta de lesa la circ. E un sistem din care traiesc multi, prea multi trantori! Prea multe lipitori! Si taman astia castiga bucata cea mai mare si mai buna de cascaval. Maimuta capata cat sa nu crape si numai daca ajunge vedeta i se da carutul cu banane sa crape de pofta celelalte maimute si sa-i urmeze calea! Banul a stricat totul. Banul prea mult. Profitorii si lipitorile care au umflat INDUSTRIA muzicala sa se umfle ei. Cu cat astia s-au umflat, cu atat a mai murit din MUZICA. Pana in ziua cand nu o mai gaseste nimeni in cotetz.

De altfel INDUSTRIA asta are un efect "benefic" pentru lumea actuala, tara te vrea prost, am spus-o mereu! Astia mici deschid ochii pe gunoiul asta si numai asta stiu. Acum a fi rebel e ceva la fel de fals ca pantalonul de blugi rupt gata din fabrica. Pe vremuri cine ajungea cu blugii zdrente avea o istorie in spate, ala era rebel cu adevarat! Acum a fi "rebel" e o râgâitură in plus dupa un hamburger care nu seamana deloc cu poza de pe perete. Totul e de masa, e industrie! Miliarde de oameni vor sa fie la fel cu idolii care le sunt prezentati in mass media. Dintr-o mie abia daca unul are chemare adevarata! Asta se pierde in masa de falsitate industrializata. Totul se CONSUMA si iata.... am ajuns in CAPITALISM in forma lui suprema, SOCIETATEA DE CONSUM care vinde ILUZIA de a fi vultur la gaini flescaite crescute la lumina neoanelor dintr-o hala de PRODUCTIE!

In mod cert Creedence Clearwater Revival nu erau un produs de consum! Cand ii asculti simti ca traiesti! Unici! Un oarecare exemplu! Au aparut din neant! Cine mai poate compune azi ce au compus cei din generatia lor?!?! Muzica a murit! Traiasca productia de masa!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by Messer »

Salutare Momolo,e trista descrierea ta dar foarte realista si adevarata,din pacate pentru altii(colegi ai mei,adiacenti,etc) radio nu ascult defel ,cam 80 % din munca mea este condus si 20% munca efectiva .
Pe cât posibil ascult,in masina de serviciu, muzica ce-mi place,rock insa si rock ul asta a devenit curvisag de cocote mari si mici ,unii au reusit altii inca mai pasc in speranta ca or prinde vreun loc la un concert bun sa le iasa si lor ceva cash ,ma rog ,concert impropriu spus ,pentru ca si ele,concertele au devenit o adunatura de vaci si boi care altceva decât sa se inghesuie ,sa se impinga,sa racneasca,sa se bata ,sa se drogheze ,nu stiu si nu cunosc vreun alt mod de manifestare .
Probabil ,din spusele rockerilor mai vechi,asta este modul reprezentativ pentru ei si asa trebuie facut,comportat conform unui cod nescris pentru rockeri ,trist dar adevarat,nu fac parte din asa ceva.Din pacate ,in teritoriul rock ului ,cam tot ce ai scris,in postul tau, este mult mai evident ,pentru ca aici greselile facute nu se uita ,automat sunt tinute minte si de multe ori date ca referinte de prostie ,din pacate ,desi exista voci care stiu cum sa se faca auzite si astea incep sa paleasca ,in fata celor multi ,pentru ca sunt multi si fac o muzica proasta lipsita de calitate ,substanta si mesaj ori in conditia in care ,mai ca nu reinviem Sodoma si indreptam turmele spre canibalism ,vocile critice din domeniu incep sa dispara pentru ca incet ,nu se mai pot face auzite de la atâta harmalaie ,galagoe si scandal .
Cam asta se intimpla in toate teritoriile muzicii,daca o mai putem numi asa .
Ascultind primul album al lui zzTop ,First album ,1971,ma minunez cum baietii astia au incercat sa reziste ,desi n-au prea reusit ,tentatiei supreme ,banul .De la Pinchusion ,album Anntena ,1994 ,totul a fost comercial .
La fel ca ei sunt multi ,cad in dizgratie si acolo ramân ,pentru ca nu-i mai scoate nimeni indiferent ce ar face.
Asta ,cred ca inseamna moartea muzicii,e trist pentru ca ramânem cu amintiri amare de pe urma unor artisti pe care i-am iubit ,dar ne-au dezamagit intr atit de mult incat chiar e greu sa-i mai asculti .
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

trancotistu
Posts: 97
Joined: 31 Dec 2018, 12:45

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by trancotistu »

Accesul la media a persoanelor cu o educație mai precară a făcut ca industria muzicală sa își schimbe target-ul. Eu aș face conexiune intre muzica mainstream și mijloacele media ale timpului. Azi până și cei mai...au smartphone, ascultă și dă like! Există muzică bună și foarte bună, eu nu reușesc să cuprind decât o mică parte dar profit cât pot și parcă nu prea am timp. Rock nou există și la nivel foarte bun dar nu mai e ținta publicului larg.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by kaav »

trancotistu wrote:Accesul la media a persoanelor cu o educație mai precară a făcut ca industria muzicală sa își schimbe target-ul. Eu aș face conexiune intre muzica mainstream și mijloacele media ale timpului...
Mi se pare logica concluzia ta. Avand in vedere felul in care este lumea acum, tot mai rapida in miscarea ei, tehnologiile care se adapteaza la aceasta miscare - faptul de a fi si ele tot mai adaptate la viteza mare cum este cazul calculatorului (care este aproape instantaneu in operatiunile lui).
Aspectele astea modifica mintea oamenilor inevitabil, fie ca le place sau nu pana in punctul in care nu isi mai pot pune nici macar anumite intrebari si perpetueaza in tot felul de anomalii care sunt din belsug in epoca actuala, logice de altfel daca ne gandim la relatia dintre cauza si efect. Nici eu nu sunt scutit de asemenea influiente dar macar incerc sa le pastrez efectul lor asupra mea cat mai minimalizate.
Oamenii foarte bine adaptatii la zilele noastre cu mentalitatea specifica de a nu mai avea rabdare, de a fi mai superficiali ca alta data (din cauza ca memoria lor care ar trebui sa fie ceva interior, au predat-o unui instrument mecanic adica internetul). Schimbarile astea catre un artificial grosier din muzica electronica, pop sunt consecinte logice a industriei muzicale care si-a schimbat evident prioritatile si lasa orice buruieni sa se dezvolte cata vreme aduc resurse in cont. Dusa la ''extrem'' ideea asta, singurul gen muzical necontaminat de ''modernitate'' ar trebui sa mai fie doar muzica clasica, pentru care ori ai ''organ'' sensibil de apreciere (educatia, inclinatie naturala) sau este ceva ce te plictiseste.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by Messer »

Buna ziua,daca e sa o luam dal capo ,muzica,la inceputul erei moderne ,cred ca era toata facuta pe ,clape ,chitare,tobe,voce,care in multe chiar foarte multe cazuri chiar era voce si alte instrumente autohtone specifice fiecarei zone de pe glob .Ce traim acum nu e muzica ,e un amalgam greu de inteles si de digerat care pe lânga faptul ca este creatoare de palpitatii si nelinisti este oribila ,muzica rock nu vred ca a evoluat ,ea se dezvolta insa nu pe placul tuturor.
Nu cred ca ca vor mai exista formatii ,ca Van Hallen ,Judas Priest,Ac/Dc,Pink Floyd,Deep Purple,ZzTop,autohtoni Celelalte Cuvinte,Pro Muzica ,Phoenix formatia veche,Adrian Berinde,care chiar au facut muzica,daca e sa asculti Spiritual Ravishment care pur si simplu te devasteaza prin grohaiturile si pig tailurile pe care le au ,
O fi si s-o gasi muzica buna ,dar imcepe sa dispara pentru ca nu mai au putere sa reziste oripilarii zgomotului care se face azi cu sunat de talanga facuta de un fierar beat de i zice rock metal .
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by kaav »

Ca sa mai existe ceva similar trupelor mentionate de tine, ar trebui sa mai existe un climat propice cu acei ani cand au aparut albumele apreciate de la Van Hallen ,Judas Priest,Ac/Dc,Pink Floyd,Deep Purple,ZzTop etc, aspect nevalabil in prezent. Partea buna este ca macar supravietuiesc in amintirea iubitorilor de rock-ul acelor vremuri. Cam asta consider ca mai poate fi accesibil concret. Lumea asta ''super dezvoltata'', niveleaza in jos ce consuma oamenii, adica exista o tendinta descendenta cand privesti in ansamblu.
Pe de alta parte si aici ma repet si pe mine si ce au mai spus si alti forumisti este faptul ca exista albume mai ''de nisa'' indiferent de genul muzical care merita atentia, dar care trebuie doar sa fie cautate. Chiar daca radioul clasic nu mai este ce o fost, exista posturile de radio online care satisfac orice asteptari muzicale.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by Messer »

Corect pct tau de vedere Kaav ,dar in ziua de azi nu prea mai poti vb de muzica ci de zgomot ,sunt albume de nisa asa cum spuneti ,insa sunt rare,statiile radio de pe net majoritatea repeta la nesfarsit aceleasi piese ,din lipsa ,zic eu ,de material,pentru ca nu prea mai este cine sa faca muzica ,va dau un exemplu ,Bernd Steidll ,a scos trei albume ,cateva compozitii de exceptie facute cu instrumentisti adevarati,inclusiv cu orchestrele din Berlin si Viena, din 91,primul album si apoi 2001 a revenit cu doua albume,acum a disparut si nu de ieri de azi ci de ceva vreme,cazul lui e cazul multor artisti rasariti care cred ca au renuntat la a se mai bate cu morile de vant.
Cat despre accesul la media ,in mediul online ,da exista ,insa volumul enorm de muzici si zgomote amestecate e greu de deslusit si gasit ceva ce sa sune bine sau sa zici ca e la locul lui din toate punctele de vedere .
Daca-mi permiti Kaav ,omul sfinteste locul ,la fel cred ca e si in muzica ,o mie de oameni o mie de pareri si impresii,au facut muzica adevarata,au fost oamenii potriviti la momentele potrivite ,care a lor muzica, desi serveste ca model sau inspiratie ,nu este urmata si nu este gandita sa fie ,pentru ca omul contemporan in impotenta lui intelectuala ,din ziua de azi ,asa vrede el dobitoceste ca poate sa o faca mai bine ,rezultatul final al celor mai multi contemporani de cele mai multe ori refuzabil de la primele zece secunde de auditie .
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by kaav »

Ce putem face referitor la trecut este sa luam/pastram ce este bun din el pentru noi in prezent, ca de reprodus nu mai este posibil. Copacul care da fructe nu mai devine el fruct, adica sunt aspecte ireversibile. Topicul asta are o nota nostalgica inevitabila, nu stiu ce ar putea consola cu adevarat melomanii mai in varsta, poate doar un club cu intalniri periodice unde se pot croseteaza povesti si deapana amintiri. ''kaav'' este o eticheta, nu corespunde la ceva personal, am apelat la ea ca sa am si eu de unde sa fiu apucat de urechi (cateodata :P )

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by Messer »

Inteleg asta ,dar nici nu pot si nu -mi permit sa va spun tu sau bre sau alte apelative,suna a jigni, cu atit mai mult cu cât sunt nou pe forum si in primul rând respectul fata de domniile voastre este si trebuie sa fie maxim,stacheta trebuie sa ramâna sus ,daca nu se impune altfel de catre cei cu care interactionez, mai ales pentru munca depusa pentru acest loc ,pentru rabdarea pe care o aveti cu noi care suntem mai tineri.

Tinde si devine nostalgic topicul pentru ca toti am trait si am simtit fiorii pe care muzicile ,vocile ,instrumentele si de ce nu chiar numele artistilor pe care i-am iubit traiesc prin noi.E firesc .:))
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by kaav »

Sunt de acord cu atitudinea ta, afecteaza pozitiv persoana care se adreseaza echilibrat, dispar tensiunile interne si este la fel de firesc sa-si doreasca sa fie tratata corect. Mai sunt momente in care lucrurile nu stau chiar asa, dar partea buna este ca sunt trecatoare. Apropo de nostalgii, nu am mai ascultat de multa vreme Pink Floyd cu al lor Ummagumma :)

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: De ce muzica actuala este groaznica

Post by Messer »

Depinde stare ,depinde de moment,toti avem zile bune sau mai putin bune,daca oamenii nu pot intelege asta si percep totul ca pe o ranchiuna de moment,o vorba urâta spusa la nerv ,inseamna ca sunt depasiti si de discutii si de situatii ,dar au asteptari mari .
Ummagumma ....ce fantastica formatie a fost Pink Floyd ,ai zice ca nici nu sunt de pe Pamânt. :)
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

Post Reply