BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23 ... ansate.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

https://www.youtube.com/watch?v=a5VCbPxU6X8&t=1271s" onclick="window.open(this.href);return false;

Astia se indreapta (iar) catre un zid de beton cu piciorul blocat pe acceleratie. Lumea zice ca alora de la USR li s-a suit la cap dupa europarlamentare dar macar li s-a suit la cap dupa ceva concret, niste voturi reale. Astia de la PNL s-au imbatat acum cu niste sondaje, deci chiar mai grav! Daca as fi PSD-ist as merge pe lungirea anticipatelor cat mai mult, daca se poate impinse chiar la termen. PNL va cadea ca un mar putred pana in toamna. Acum sunt disperati sa perfecteze "actul de casatorie" cu poporul (vesnic violat si abuzat) deoarece imediat dupa semnarea casatoriei vor incepe cu bataia, violul si abuzul. De aceea spun ca anul asta poporul iar da examen. Si din pacate nu pot fi optimist dupa ce in 30 de ani a pierdut toate examenele, de multe ori lamentabil.

Totusi, bufonul asta agitat are tupeu de parca ar fi mitic de Bucale si nu ardelean. El spune ca Nicusor Dan e sovaielnic si il impinge (pe micutul soricel simpatic) sa muste din bucatica de cascaval pusa in cursa de soareci. Tocmai el, Rares Bogdan, care si-a tradat profesia de ziarist (talentat) bagand ratul la troaca plina a marilor porci politici. E un caz mai degraba tragic, multe persoanje CU TALENT din istoria Romaniei au esuat lamentabil din cauza caracterului de porc. Exemple fara numar. El nu avea ce cauta in politica, un ziarist e ca si un arhanghel, nu are cale de intors, altfel devine un Iuda jalnic, nici macar originalul.

E un examen si pentru Nicusor Dan. Acum e momit cu cascaval extrem de placut la miros! Astia de la PNL sunt fix o mafie IDENTICA cu aia din PSD iar Primaria si primariile in general sunt vaci grase de muls. Cel mai mult in tara asta se fura din primarii! Adminstratia locala e cea mai manoasa pentru facut avere! Administratia centrala (guvern si ministere) e mai de Formula 1, acolo fac avere numai cativa artisti adevarati (ca la moda sau arta, unul vinde un chilotzel cu o suta de mii de euroi, altul face doua trenuri de camasi pe nici o zecime din pretul chilotzelului "de firma"), adica unul da tunul de multe milioane si restul sug ciorapul sau ajung legati la DNA. Insa in locale mii de sobolani politici se ingrasa linistiti si la adapost in mandate de 4 ani. Bonus chiar si pensii speciale! Din Primarie se face AVEREA! Acolo e CASCAVALUL! Cum sa accepte MAFIA pe un "neica-nimeni", "soricel simpatic" pe care sa nu-l poata CONTROLA ?!?! (unul acceptat trebuie sa fie manjit si avut la mana, deci controlabil) Sunt in joc bani grei, numai Bucurestiul invarte peste 1 miliard de euroi pe an!

Este examen si pentru bucuresteni anul asta. Dar aici e chiar mai rau decat media (prostiei) nationale. Sperante si mai putine! E foarte fain Bucalistanul pentru MAFII, se poate fura in voie oricat, fara numar, fara numar, fara sa fie deranjati! Deja ultimii cativa ani demonstreaza urat treaba asta! Turma de oi umane din Bucalistan poate fi violata, abuzata, furata, tunsa, dusa la abator, etc, ca nu exista consecinte!

PS - ce stil are bufonul asta! Talentat! Ce misto baga soparle cu "caracterul" adversarilor pe care vrea sa-i controleze! Vorbe din astea le arunca pecetea pe toata viata daca prind la populatie. Chit ca in realitate totul e complet altfel! Asta trebuia sa se fi nascut mitic de Bucuresti!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de către CURS, pe un eșantion reprezentativ pentru populația Capitalei, Gabriela Firea este considerată de bucureșteni ca fiind politicianul cel mai pregătit pentru funcția de Primar General, 40% dintre cei chestionați considerând-o potrivită și foarte potrivită, în timp ce pe locul secund se situează Traian Băsescu, cu 29%

Locurile următoare sunt ocupate de Nicușor Dan (26%), Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

De remarcat că actualul primar general înregistrează și cea mai mică diferență între părerile nefavorabile și cele favorabile, de doar 16 procente, în timp ce restul potențialilor candidați înregistrează diferențe mult mai mari.

În ce privește genul persoanei care ar putea administra cel mai bine Bucureștiul, marea majoritate (61%) consideră că nu este important daca primarul general este femeie sau barbat, în timp ce 23% consideră că mai potrivit ar fi un bărbat.

Un alt fapt relevat de sondajul CURS este acela că bucureștenii își doresc în Capitală un echilibru politic într-o proporție covârșitoare - (90%) consideră că pe scena politică trebuie să fie un echilibru între partidele de stânga și de dreapta, și unele și altele fiind indispensabile pentru democrație.
https://www.realitatea.net/stiri/politi ... 520243cf72" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Locuitorii de pe o stradă din Sectorul 5, sufocați de gunoaiele aruncate pe un teren privat/ În loc să-i amendeze pe vinovați, Poliția Locală a dat avertisment vecinilor care făceau curățenie
https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... atenie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

E o intelegere la nivel inalt (unii ii spun blat), madam Firea primeste al doilea mandat cu concursul PNL-ului. E "combinageala". Daca PNL o pune pe madam Violeta Alexandru, adica un ZERO, in Bucuresti (nu o cunoaste nimeni), o sa o voteze 7%, Nicusor Dan nu va mai candida deoarece el a spus ca nu accepta decat sustinut de intreaga "dreapta" (deci inclusiv PNL).
Ciolos va rasufla usurat si USR+ va avea candidat un alt ZERO, adica Vlad Voiculescu.

Campania electorala nu conteaza si nu schimba mai nimic, niciodata. Singurele schimbari sunt cele de tip Dan Barna din toamna cand RISE Project a scos dosarul si l-a coborat vreo 5%.

Cei din "dreapta" se vor ataca intre ei si oricum, nu conteaza deoarece cei doi ZERO de la PNL si "PLUS" oricum nu au nici o sansa contra lu' madam Firea. Nici daca oricare din cei doi ZERO ar fi sustinut impreuna de PNL si USR+ (printr-un scenariu SF) tot nu ar avea sanse garantate, doar daca madam Firea se impiedica, imbolnaveste, e arestata sau gaseste iar o sarma ghimpata in colon, etc.

Eu ma gandesc ca Ludovic Orban si ai lui nu sunt atat de prosti sa nu inteleaga. De aceea, parerea mea, exista un blat, o intelegere ascunsa pentru impartirea puterilor intre PNL si PSD care asa cum am spus din vara trecuta si nu ma las, vor guverna IMPREUNA, si au in plan asta inca de anul trecut datorita "liniilor" trasate de la Inalta Poarta ("fara USR, oamenii lui Soros"!).

Orice om cu minim de logica in politica vede ca unica sansa contra lu' madam Firea in Bucuresti este Nicusor Dan sustinut de "dreapta" coalizata, adica PNL si USR+ (restul nu conteaza. Doar Basescu mai poate tulbura apele dar nu cred ca se baga).

Unicul candidat cu notorietate inafara de madam Firea este Nicusor Dan. Insa el se teme de "dosarele" pregatite impotriva lui si care pot fi lansate fix inainte de final, la fel ca in cazul luzerului Dan Barna din toamna.

Nicusor Dan stie ca doar daca PNL si USR+ il vor sustine IMPREUNA ar putea sa fie scutit de asemenea lovituri (probabil deja) pregatite.

Ori daca PNL va merge pe candidat propriu, se naruie orice sansa pentru Nicusor Dan deoarece doar USR (si mai putin "Plus" deoarece astia il vor musai pe baietul asta de Vlad Voiculescu si nu vor trage pentru Nicusor....ba poate din contra - sa nu subestimam apetitul miticilor de a devora intre ei!) nu il poate promova cat sa si castige mai multe voturi peste madam Firea.

Probabil daca ar fi sustinut doar de USR+ ar lua usor sub madam Firea in cel mai fericit caz, restul voturilor se vor consuma aiurea iar prezenta la vot ar putea fi slaba.

Prezenta la vot conteaza foarte mult (dar oamenii nu vor veni la vot daca vor vedea ca PNL si USR+ se mananca intre ele si au candidati niste NEICA NIMENI - lumea pe "dreapta" va fi scarbita si revoltata - si nu ar fi prima oara!).

Ori pentru candidati precum Vlad Voiculescu sau Violeta Alexandru de care majoritatea bucurestenilor nici nu au auzit, adica habar nu au cine sunt, alegatorii majoritari, adica grosul nu se vor mai duce la vot.

Pe Vlad Voiculescu il voteaza o minoritate de feisbucisti iar pe Violeta Alexandru o voteaza cam 7% din electoratul Bucuresti care are legatura cu PNL fara ca multi din ei sa aiba macar habar cine e cucoana asta?!

Probabil unii mai naivi din PNL isi fac iluzia la campania electorala (= ZERO EFECT) si la o confruntare electorala madam Firea cu madam..... Alexandru (repet.... cine e totusi cucoana asta?!?! Nu am auzit!).

Simplu si previzibil madam Firea va avea tipul de "campanie" pe care l-a avut Iohannis in toamna, adica nu se confrunta cu nici un contracandidat, va refuza orice intalnire si isi va vedea de treaba. ROATA SE INTOARCE.... insa tragicul situatiei... banuiesc, cu complicitatea lui Voda care a trasat halcile de putere intre cele doua grupuri de hiene politice.

Practic la Bucuresti madam Firea este in pozitia in care era Iohannis in toamna daca PNL refuza sa se coalizeze cu USR pentru sustinerea independentului Nicusor Dan. Acesta e foarte prudent (pentru ca a trait multe in Bucurestiul asta al tradarii si duplicitatii) si nu se va baga decat in cazul in care vor exista sanse (coalitia).

Dar la cum arata situatia azi, madam Firea are deja al doilea mandat. Numai de ea depinde ca restul sunt praf.

Insa.....fiind intotdeauna nevoie si de un pic de ton optimist, iata, ce vedem azi - PNL a jucat politic murdar, necinstit (cu cele doua tururi) si acum a intrat ca bivolul in mocirla. O sa-i joace PSD-istii la joc marunt.

APROPOS - am gasit echivalente politice in lumea animala. PSD este crocodilul, PNL este bivolul si USR este zebra. Se stie, cele doua din urma jivine trebuie sa se teama de crocodil cand apele fluviului sunt opace. Bivolul este tampit (ca un bivol) si nu gandeste mult pana sa se arunce in apele negre ale fluviului iar zebra e nevricoasa si nu are rabdare asa ca poate sa o prinda crocodilul ori de cur, ori de cap, degeaba necheaza precum Dan Barna din cauza prafului de stele (recomand canalul TV WILD)

https://adevarul.ro/news/politica/surse ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Arde Delta Vacaresti. Vantul puternic a extins focul pe 30.000 mp
http://www.ziare.com/stiri/incendiu/ard ... eo-1598943" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by DorinD »

Eu unul sunt de acord cu comentariul: "Cat mai tineti mizeria asta numita Delta (Marţi, 25 februarie 2020, 14:35) ggiiggii [utilizator]
Este un focar de infectie, un loc pentru boschetari si gunoaie, un loc neingrijit si sincer cam sinistru.
Asociatia care ingrijeste locul...defapt doar ia banii si nu face nimic, nu tu paza, nu tu amenajare, nu tu nimic...
De ce nu transformati aceasta zona intr-un parc...sau intr-un cartier rezidential si asa va pricepeti de minune la betoane si dat autorizatii de constructie ilegale"

Ce bine arata locul acum:
https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... l-mort.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
"It is never too late to have a happy childhood"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

DorinD wrote:Eu unul sunt de acord cu comentariul: "Cat mai tineti mizeria asta numita Delta (Marţi, 25 februarie 2020, 14:35) ggiiggii [utilizator]
Este un focar de infectie, un loc pentru boschetari si gunoaie, un loc neingrijit si sincer cam sinistru.
Asociatia care ingrijeste locul...defapt doar ia banii si nu face nimic, nu tu paza, nu tu amenajare, nu tu nimic...
De ce nu transformati aceasta zona intr-un parc...sau intr-un cartier rezidential si asa va pricepeti de minune la betoane si dat autorizatii de constructie ilegale"
eu unul nu sunt de acord. Este comentariul unui cretin, un rebut al speciei umane. Este acelasi rebut uman care a permis nazismul, rasismul, comunismul si toate cancerele sociale care au existat in civilizatia umana. Este acelasi rebut uman care este rasist fara sa cunoasca macar pe cei pe care-i uraste si vrea sa-i extermine. Este deja de notorietate ca cele mai rasiste zone din UE sunt exact zonele care... nu au avut contact cu emigrantii ("cioroii musulmani"). Vedem si in Harghita la secui!.... Ignorantul uraste ceea ce nu cunoaste.

Tu esti de acord pentru ca habar nu ai despre ce e vorba si nu ai fost acolo niciodata.

Eu cunosc bine zona, am fost aseara imediat ce am aflat de incendiu, am reusit chiar sa fac si niste foto (pe intuneric) si am vazut cum au reusit sa stinga incendiile. Cand am ajuns eu pe la ora 18.40 deja era noapte si incendiile se vedeau perfect. Erau 3 focare mari. Politie si pompieri. Masinile mari de pompieri erau in linie pe cheiul Dambovitei, exact la 1Km de locul incendiilor si nu cred ca au putut face ceva. Incendiile au fost foarte mari (am foto), flacarile se ridicau cam de inaltimea a 2 etaje. Au reusit sa stinga pe metoda manuala, cu lopata si galeata. Se pare ca a intrat doar o masina mica de la Pompieri, banuiesc un Duster. Nu am putut vedea de aproape, nu ma lasa politia sa intru si oricum, era bezna totala. Avand in vedere ce flacari imense am vazut, consider ca cei care le-au stins sunt niste eroi! Pe la ora 19.30 nu se mai vedeau flacarile.

Acum sa-ti explic de ce esti ignorant daca iti place acel comentariu (probabil ala e un trol de la imobiliare, ca cei care au pus foc acolo intr-o zi cu vant intens, cand vegetatia e uscata dupa seceta si exact in zona cu balta unde sunt cormorani si alte pasari mai interesante....Apropos, acum cateva saptamani am pozat acolo unde acum a ars un starc albastru. Alaturi de cativa cormorani mari. Lebedele si lisitele sunt deja banale in zona). Deci:

1) zona e perfect NATURALA, adica nici un Gigel nu a semanat/ameneajat ceva, nici unul nu a dat cu var pe pomi, nimeni nu a intervenit sa betoneze alei, sa puna garduri de "fer", banci si alte acareturi (ca de exemplu chioscuri cu pufuleti si acadele). Daca doresti asa ceva ai mai aproape parcul IOR si restul parcurilor din Bucuresti. Asta e singurul parc (zona) natural... tocmai pentru ca nimeni NU AMENAJEAZA NIMIC. Daca cineva ar amenaja ceva nu ar mai fi NATURAL.

2) copiii, tinerii de la acel ONG dintr-unul din turnurile Asmita fac treaba buna, sunt inimosi si muncesc rupand din timpul lor pe gratis. Cel mai des aduna gunoaie pe care rumanii "civilizati" le arunca in urma lor pe unde trec. I-am vazut de multe ori curatand chestii scarboase sau ingrijind sa nu fie gunoaie. Este uimitoare "eficienta" majoritarului de a arunca gunoaie peste tot!
Aseara am vazut tineri inimosi care veneau sa dea o mana de ajutor la stingerea incendiilor pentru ca aflasera de incendiu pe net.

3) cu toate astea in 99% din timp am intalnit numai oameni de calitate plimbandu-se pe acolo. Clar peste medie, de exemplu din parcul IOR unde o parte sunt marlani/manelari. Foarte des in Vacaresti am vazut straini, cateodata ma minunam ca nici nu aveai cu cine vorbi romaneste! :) Am auzit acolo toate limbile pamantului!!! Chiar in zile ciudate, nu neaparat weekend. Unii vin din partea ailalta a planetei, am intalnit o data si niste australieni care vazusera pe net si au venit sa vada in realitate fiind in Bucuresti cu afaceri.

4) intr-un oras mizerabil si mai poluat decat Mumbai din India orice petec de verdeata e o minune! Dar asta e si mai mult, este NATURAL, repet, NATURAL.... ADICA TOT CE ESTE ACOLO E REZULTATUL NATURII SI NU OMULUI!
Unde ai mai vazut asa minune?!
Unde gasesti asa ceva?!?!
Mergi cand este verde acolo si apoi mergi in parcul amenajat IOR (poate cel mai bine amenajat si curat din Bucuresti la ora asta). Apoi fa o comparatie! E ca si cum ai compara CD-audio cu mp3! IOR-ul este poate frumos... dar fals, sintetic, este ca orice curte de casa sau ca orice "spatiu verde" urban!
Pe cand groapa aia de la Vacaresti este o minune!
Daca sti sa vezi, acolo vei gasi plante salbatice pe care nu mai ai unde sa le vezi ca, spune-mi, cate locuri NATURALE care SUNT LASATE IN PACE SI FARA INTERVENTIA NIMANUI vezi in alte parti !?.....inafara de gropile de gunoi! Si aici greseti pentru ca vorbesti fara sa habar nu ai, acolo NU ESTE GUNOI NICAIERI! Pentru ca niste oameni fac curat (fara sa sti).
Nu ai habar ce minune este sa mergi acolo cand e verdeata sa stai langa apa cu pasari, sa auzi numai vantul! Este ceva fermecat!

5) trebuie sa existe un echilibru intre un loc natural care sa nu sufere interventia umana (ca deziderat) si....interventia umana. Asta nu e un parc urban clasic, ar fi mai degraba o rezervatie naturala.... insa in rezervatiile naturale nu poate intra orice Gigel sa puna cortul si faca gratarul! (desi o data am vazut un tip cam de 30...40 ani care venise cu 2 copii si facea gratarul, era vara trecuta intr-o sambata dupaamiaza langa panta de beton spre Dambovita, mai ascuns. Mi-am dat seama ca individul era nebun, vorbea incontinuu, tare, bietii copii, o fata si un baiat se uitau la el jenati, probabil tat-su, dar sigur dus rau cu capul dupa ce mutra avea si cum vorbea!)
La punctul asta le-am zis si eu aseara ca macar niste camere puse pe turnurile alea, inclusiv in infrarosu, ar fi de folos, sa vada diversi indivizi pe unde isi fac veacul si focul de tabara.

6) cat am fost eu pe acolo de-a lungul timpului nu am vazut niciodata boschetari sau indivizi dubiosi. Maxim ce am vazut, grupuri de tineri cu un telefon dat tare sa cante muzica cu ceva sucuri si tigari facandu-si veacul si mini-petrecerea pe acolo. De cateva ori am vazut si tineri care si-au legat hamacul de stalpii de la foisor si citeau la umbra. Dar numai lume buna. Altii mi-au spus ca au vazut cateodata si boschetari. Eu nu am vazut niciodata.

Locul ala este o minune fragila. E ca o turma cu antilope care pasc inconjurate de tigrii si hiene. Daca cineva ar interveni sa betoneze, sa puna garduri, etc, ar strica locul. Locul ala este o exceptie, ceva special....si tare ma tem ca pana la urma omul-pradator ii va face felul! Nu poti pazi 100% asa ceva cu nimic. Depinde totusi de.....civilizatie.....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by DorinD »

Imi mentin parerea, dar ca sa te linistesc te asigur ca nu am nicio legatura cu niciun troll, imobiliar sau nu. Recunosc ca parte de impresia proasta provine si din faptul ca acum ceva timp am incercat sa iau legatura cu acea asociatie dar n-am primit niciun raspuns la mesaje, idem la numarul de telefon (acum vad ca si-au schimbat pagina web si dau impresia de activitate). Nu incerc sa te conving de nimic, doar vreau sa spun ca exista si alte pareri diferte si ne-imobiliare; sa vedem cum evolueaza lucrurile in secolele urmatoare :)
"It is never too late to have a happy childhood"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Pana la urma nu ai calcat pe acolo, habar nu ai cum arata locul, l-ai "privit" din internet. Ce vina are biata natura ca tu nu ai luat legatura cu ONG-ul ala?!?! Oricum, cu asa opinii nu ma mir de ceea ce se petrece in orasul asta. E pe merit! Asa-s oamenii, asa e si orasul!

Intre timp am fost acolo azi, pe zi cu soare sa vad ce a ars. Evident, am facut poze. Am gasit o situatie stranie (DorinD, nu ma adresez tie, esti oricum pierdut. Pe langa faptul ca ai "opinii" despre ceea ce nu cunosti, te stiu ca o data ce ai apucat sa emiti "opinia", la revedere, o ti pana in panzele albe. Imi aduc aminte despre "opinia" ta despre boxele German Physics Borderland cand am scris eu despre astea dupa ce le ascultasem. Tu nici nu le vazusesi si deja "stiai" cum suna si faptul ca le poate face oricine la domiciliu cu o foarfeca si ceva tabla de aluminiu ca sa lipeasca un con pe un difuzor de radio Cora....evident, me exprim metaforic. Si atunci ca si acum te-ai exprimat prin "opinii" radicale despre lucruri pe care nu le cunosti si ai dat dovada de o incapatanare absoluta. "Opinia" aluia la care tu aderi este o crima impotriva unui oras si asa ranit de moarte! Stiu oameni mai putin pasnici ca mine carora daca le-ai spune asa ceva ai ajunge batut zdravan la UPU. Oameni inimosi care.... iubesc anumite chestii. Adica nu urasc).

Deci, am aflat ca pompierii nu au stins nici o basina aprinsa pentru ca nu aveau cu ce si cum. Cica au intrat prin coltul ala unde se poate intra cu masina, cu una mica si pishatoarea lor nu avea nici un efect la ditamai palalaia si suprafata.

Straniu este ca focul s-a stins de la sine dupa ce a conmsumat ce a avut. Si mai straniu este ca a ramas stuf uscat intreg nears, nici macar afumat in zone care au ars puternic si total. Straniu este ca majoritatea copacilor din zona de maxim incendiu par sa fi scapat, sunt afumati cu cenuse la trunchi dar coroana arata aproape neatinsa. Am vazut tufe de trandafiri salbatici in mijlocul focului care par neatinse. In zona de cenusa e consumat tot stuful pana la pamant si sunt gramajoare, un fel de musoroaie peste tot, nu stiu ce sunt. Cel mai ciudat este cum focul s-a oprit la unele carari cu limita bine definitia, cararile azi au iarba verde neatinsa.

Pasarile au fugit toate in zona care nu a fost atinsa, exista o balta cu peste 50 de lebede. Cred ca e asa cum spun cei de la ONG, nu s-au gasit animale moarte.

Alt aspect ciudat, iarba (uscata) spre Damovita care e in zona care nu a ars arata ca afumata, usor inegrita pe cand zone de vegetatie uscata care delimiteaza zonele negre de cenusa arata ca neatinse. Ca si cand focul s-a oprit la milimetru. La balta cu cormorani a ars inclusiv o insulita in mijloc dar stuful uscat iasca din jurul baltii e neatins ca si cand focul s-a oprit la milimetru.

Nici un foisor (astea sunt din lemn) nu a fost afectat macar.

Zona arsa este mare, undeva la o cincime din tot.

Deci, nu par sa fie distrugeri prea mari, dimpotriva, multe au scapat ca prin minune. Inclusiv o casa de lemn a ONG-ului langa care focul s-a oprit cam la cativa metri. Acolo a fost mare, se vede dupa cenusa.

Cred ca incendiul asta va regenera vegetatia care va creste si mai frumoasa. Anul trecut au dat foc intr-o zona centrala cam de forma rotunda unde este un foisor. O zona minuscula fata de cea de acum. Atunci a ars partial si foisorul, intre timp refacut. Acum nu a ars deloc, nu e nici macar afumat, e neatins cu cenusa in jur. Ei bine, anul trecut in zona aia crescuse cel mai mare si frumos stuf, cam 4m, o frumusete, plin de alte plante cu flori, libelule rosii, albastre, verzi, fluturi de toate felurile, etc. Se vedea ca zona arsa avea cea mai frumoasa vegetatie. Acum probabil va fi la fel..... daca nemernicii astia nu dau foc in continuare!

Deci e de bine!.....Pana acum (noroc ca nu sunt multi bizoni care vor betonarea! Dimpotriva, daca vreunul deschide pliscul sa macaie asa ceva pe acolo, si-o fura nasol!)

PS - azi am intalnit acolo un pensionar care locuieste in zona din anii 80 si a vazut tot, inclusiv constructia si lacul plin (si eu am vazut lacul plin! Din toti cu care am vorbit pana acum, e primul intalnit care a vazut lacul plin, ca mine!). Constructia a fost megalitica, tot digul ala a fost adus cu basculantele. Probabil (adica sigur) sunt daramaturile si ce au scos din zona Casei Poporului. Deci in digul ala se afla si casa in care a locuit bunica mea pe strada Uranus disparuta sub Casa Poporului. Cica pana sa faca santierul erau gradini de zarzavaturi foarte frumoase si multa liniste, o minune, ca la tara. Acum e liniste cateodata si mai mult jos prin zonele ferite dar de multe ori urla salvarile, claxoanele si cateodata in weekend se mai aud spectacolele date la Mall. Sunt foarte putine materiale foto ramase si ar fi interesant de adunat niste marturii. Un santier de marimea astuia azi e practic imposibil! Ar costa astronomic! Tot ce este azi acolo pana la ultima piatra sau beton rasturnat e ramas incremenit din 1989. Nimeni nu a mai mutat o piatra din loc. Cararea aia centrala care taie totul in doua era drumul basculantelor. Exista niste constructii subterane (canale) din beton, inclusiv unele care aveau rolul sa aduca sau sa scoata apa.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
DorinD
Posts: 264
Joined: 20 Nov 2008, 16:18
Location: Bucuresti
Contact:

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by DorinD »

Momolo, prea te arunci cu presupunerile despre ce cred si fac altii, dar in privinta mea cel putin esti liber sa o faci, te cunosc suficient cat sa stiu ca esti bine intentionat. Ai totusi grija sa nu ajungi din ala care te ia la bataie ca sa-ti faca un bine. Acela ar trebui sa-si puna treburile la punct in propria privinta inainte de a purcede sa salveze lumea.

Si cunosc locul, am vazul demolarile, santierul si lacul plin.
"It is never too late to have a happy childhood"

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

DorinD wrote:Si cunosc locul, am vazul demolarile, santierul si lacul plin.
dar nu ai vazut dupa 2016 de cand e parc natural protejat. Asa ca vorbesti fara sa cunosti.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

In sfarsit le-a venit mintea la cap!

Un punct bun pentru Nicusor Dan, este un om care nu se lasa! L-au presat (santajat) cat au putut de tare astia de la PNL sa-l faca membru de partid si el nu s-a lasat! A pus un principiu (al lui personal) deasupra functiei si dorintei de putere! E o noutate in politica! Banditii vor avea de furca cu Nicusor!
Ludovic Orban a anunțat că a luat decizia de a-l propune pe Nicușor Dan candidat la Primăria Capitalei, susținut de PNL.
https://www.hotnews.ro/stiri-politic-23 ... ut-pnl.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Din ce miros eu PNL a sondat si investigat sa afle ca defapt bucurestenii nu-i sufera la pipota, adica sunt cam cat PSD-ul in Bucuresti. Si-au dat seama ca daca merg separat chiar si cu Papa de la Roma si-o vor lua la bot. Asa ca au hotarat sa ia "trenul" USR care are mare sustinere in Bucuresti. In felul asta isi maresc sansele sa aiba o felie ceva mai grasa din Consiliul General (acolo unde se feliaza cashcavalul) lipiti de Nicusor Dan si suportandu-l, facandu-si cruce cu limba in gura sa nu dea de naiba cu omul asta! (caci asa ca si PSD-istii, PNL-istii au afacerile lor cu imbobiliarele in primul rand, dar si altele, chestie de sobolani "capitalisti").

Vitzelul lui Ciolos, adica Vlad Voiculescu incurca lucrurile. Se pare ca Nicusor nu-l vrea, l-a mirosit ca e marioneta "unora", si bine face, sper sa-l uite pe drum. Deci mai e un mic hop, sa scape de acest Vlad Voiculescu cumva. Pun pariu ca daca va accede la functie secunda (ca acum atat mai poate) va fi toxic.

Deci, daca Nicusor se impune ca unic candidat, madam Firea e ca si dusa.

De la PSD vor fi candidati deghizati fantoma, sa umple lista, sa mai zapaceasca din electorat.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Rețeaua națională și rețelele independente de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri record ale poluării cu PM 2,5 și PM10 duminică noapte și luni dimineață. Pentru poluarea cu PM2,5, un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, s-au înregistrat depășiri cu 900-1000% peste limitele maxim admise, datele fiind colectate și de senzorii oficiali din rețeaua națională, integrați în platforma airly.eu, iar pentru PM10, particule mai mari de praf, s-au înregistrat depășiri de aproape 800%. Și platforma aerlive.ro a înregistrat depășiri spectaculoase.
https://www.hotnews.ro/stiri-administra ... ineata.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Ministrul Mediului, Costel Alexe, a declarat luni că poluarea record de azi noapte din București se datorează unui incendiu de vegetație pe o suprafață de 5.000 de metri la Crevedia, unui incendiu la Gara de nord, dar și faptului că oamenii au ars cauciucuri, în gospodăriile din jurul Capitalei.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... triale.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Individul asta mananca banii statului de pomana impreuna cu ministerul mediului si garda de mediu, o adunatura de putori care zac peste mormanul de gunoi!

Trebuie sa-i spuna cineva acestui cretin ca lunea trecuta au ars 30.000 mp in Parcul Natural Vacaresti si valorile masurate erau MULT mai mici atat lunea seara cat a ars cat si zilele urmatoare. Fumul din Vacaresti era absolut urias cand am fost sa vad cu ochii mei lunea trecuta pe la ora 18. Si valorile masurate pe site erau chiar mai scazute decat de obicei.

Aceasta adunatura de incompetenti care dorm pe banii statuluil numiti politic si pe pile sa mance si gura lor ceva de trantori, trebuie desfintata total si luat de la zero!

Acum cativa ani venisera in zona mea unii de la primaria de sector sa taie niste copaci de 50 de ani sa faca parcare in gradinile blocurilor. Am reusit sa-i opresc numai cu ajutorul unui post de televiziune si 2 ziare! Am alergat contra cronometru si pana i-am oprit au doborat vreo 7 plopi si tei grosi. Tot atunci am sunat la garda de mediu, era ocupat sau nu raspundea. Am trimis emailuri si reclamatii online, sa fie, oricum erau de negasit si nu au venit niciodata la fata locului.

....Asta se intampla in primavara, undeva prin luna aprilie, nu retin exact, erau frunze verzi in pomi. ....Ei bine, in ziua de 31 august, tin bine minte data ca era sfarsitul verii, ma trezesc cu un email de la Garda de Mediu.... in legatura cu reclamatia mea! Deja si uitasem! (in primavara ii oprisem pe criminali) Asta le-a fost reactia, sa-mi primita un PDF ca "au verificat si s-au dispus masuri"! Daca reclamam ca se taiau toate padurile tarii, aveau timp sa taie toata tara pana primeam raspuns de la impostorii astia impotenti!

Alta chestiune - anul trecut pe la sfarsitul verii mergeam cu bici pe bulevardul Pallady pe unde sunt mall-urile alea multe si un santier care facea alt mall. Un nor COLOSAL de praf era carat de vand de pe terenul (enorm) care se amenaja cu niste basculante acoperind tot bulevardul in zona aia, cred ca era intr-o sambata dupaamiaza pe la orele 16....17. Aveam si foto la mine, am tras poze (teribile - imi era grija ca raman fara aparat!). Nu se mai vedea de praf, era ca o furtuna de nisip din Sahara! Credeti ca i-a pasat cuiva?!?!

Tot anul trecut era acel vesnic santier care a schilodit zona Piata Muncii pentru multa vreme. Praful plecat din acel santier s-a depus sa nu-l poti lua cu lopata, cand batea vantul erau trambe uriase de praf mai ales vara, totul in zona e prafuit sau namolit, e un dezastru. Credeti ca i-a pasat cuiva?!?! Piata Muncii e buricul orasului! Zona e practic terminata de praf!

Intreg Bucurestiul este ingropat in praf sa nu-l poti lua cu lopata. Primariile fura bani prin afacerea cu niste masinute care cica matura, spala, aspira, dar nu fac decat zgomot, consuma combustibilul de pomana si nu lasa nimic schimbat in urma lor. Dar incurca traficul deoarece ii apuca umblatul cu astea (si masinile de gunoi) fix cand e circulatia mai aglomerata in timpul zilei!

Nu ai cum sa iei tonele de praf/noroi din strazile pline de gropi cu jucariile alea!

Oricine are masina parcata stie ce gaseste pe ea! Traim intr-o groapa de praf si gunoi. Pur si simplu cantitatea de praf e mult prea mare si se plimba de colo, colo dar nu dispare nicaieri deoarece nu-l aduna nimeni! E de buldozer, de lopata, numai prin masuri radicale se mai poate face ceva.

Cateodata sunt conditii atmosferice plus gunoiul ars in gropile de gunoi, de exemplu groapa de gunoi Rudeni din zona Lacul Morii (unde acum valorile sunt maxime, 1000%). Praful de pe strazi probabil adunat ar construi un munte. Masinile sunt multe si aduc contributie serioasa. Toate impreuna fac suma unui oras lasat in paragina, populat cu oi umane inerte si inepte pe care poti sa te pisi ca politician si ele sa nu observe! Un popor civilizat s-ar rascula cu baricade din cauza acestei situatii de pura nesimtire, incompeteneta, prostie si hotie! Dar la noi inca o parte din electorat e multumita de madam Firea ca le da iepurasi si beculete! Majoritarul e obisnui in cocina lui infecta, se teme de coronavirus insa poluarea, mizeria si uratenia il omoara lent si implacabil zi de zi ca pe broasca idioata fiarta de vie la foc mic. Broasca ar putea sari din oala doar daca o intzepi in cur. Altfel va sta cuminte la foc mic pana ajunge ciorba.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Ce mi-e cu campania asta electorala! Toate "organele" s-au trezit din somnul cel de moarte. DNA-ul care nu mai exista din ziua alegerii Furerului Flaushat s-a trezit brusc s-o prinda pe ministra sanatatii, acum dupa taraboiul cu poluarea in Bucuresti (care poluare este aceeasi de cand ne stim) se trezesc si astia sa arate ca mai exista "organu":

https://adevarul.ro/news/bucuresti/perc ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: BUCURESTI, probleme la zi dar si arhive, istorie, etc

Post by momolo »

Marea Mușamalizare a Aerului din București (X) | Trei panouri noi de informare a populație zac în depozite. PMB refuză să transmită de ce nu dă autorizație de construcție
https://buletin.de/bucuresti/marea-musa ... nstructie/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply