DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Ce repede se raspandeste si ce consecinte are. Aspectul asta va modifica relatiile dintre oameni. Nu ma asteptam sa se intample pe bune ce se intampla in lume acum, dar nu ma mir deloc. E plin de stiri de cat de iresponsabili pot fi uni oamenii. Incredibil. Arata de fapt din ce aluat sunt.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

kaav wrote:Ce repede se raspandeste si ce consecinte are. Aspectul asta va modifica relatiile dintre oameni. Nu ma asteptam sa se intample pe bune ce se intampla in lume acum, dar nu ma mir deloc. E plin de stiri de cat de iresponsabili pot fi uni oamenii. Incredibil. Arata de fapt din ce aluat sunt.
Șeful OMS a mai afirmat că numărul cazurilor în afara Chinei s-au multiplicat de 13 ori în ultimele două săptămâni.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... ndemie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Nu-ti face iluzii kaav. Astia care au constiinta si empatie si sunt buni reprezinta o minoritate anulata de turma de bizoni marlani care nu se schimba decat plesniti cu biciul peste mutra. Eu ma uit zilele astea in jurul meu si nu observ nici o schimbare de comportament. Nici un nespalat nu se spala in continuare, aia care sunt obisnuiti sa ti se bage "in suflet", adica sa-ti vorbeasca cu scuipat de la 15cm au ramas la fel, chiar daca incerci sa te departezi vin dupa tine pana la cei 15cm cum stiu ei. Aia care baga mana in gura de 17 ori pe ora nu s-au lasat de obicei. Aia care tusesc fara sa schiteze macar un gest de acoperire a ratului, fac la fel. Nu observ nici o schimbare in jur, nici la cunoscuti si nici la necunoscuti. Doar ca unii sunt mai speriati, mai panicati dar de schimbat (in micile gesturi, acolo unde e important acum) nici vorba!

Asa cum am scris mai sus, Romania este foarte vulnerabila din cauza puhoiului de rumani din Italia. Acum au dat navala vreo 40.000 in cateva zile. Nu au contat apelurile, am mai scris, isi pot smulge autoritatile si "influensarii" parul din cap in direct la TV, pot sa le scrie afise cu becuri care palpaie si sa le vare astora in ochi, nu conteaza, turma de bizoni nationali face ce stie si ce vrea, nu asculta decat de bici si de frica..... dar ghinion, noi nu suntem "stat totalitar" precum China! Avem DEMOCRATIE si acum o s-o inghitim pana in fundul gatului!

Romania in stilul asta si invadata de hoardele de conationali din Italia are sanse sa ajunga nr.2 dupa Italia in curand! Este gresit sa-i duca sa-i "carantineze" prin toata tara, pe la locurile de bastina! Trebuia gasit un singur loc sau o singura zona de carantinare si bagati cu forta cu jandarmeria si armata. Cum face unul scandal ca aia de aseara la granita, bagati la bulau cu bulanul, dat exemplu. Acum astia peste 40.000 se imprastie peste tot sa duca virusul la toata lumea. Si e o prostie asta cu doar cei care vin din zonele rosii si galbene, Toti care vin reprezinta un pericol potential ca de aia a ajuns pandemie! Ar fi mult mai usor acum sa pui bulanul pe toti decat mai incolo cand incep sa apara peste tot focare si .... ce o sa faca "organele" prin orase de rahat care nu au decat un dispensar prapadit?! Deja pacientul ala din UK zice ca asteptat salvarea ("izoleta") 12 ore. Acum sunt vreo 30 spre 40 infectati oficial ...... dar cand vor fi 3000....4000 !?!? Se vede dupa cazul cu militianul venit din Israel cati poate infecta unul singur! Si acum ala e bagat la reanimare/ventilatie, poate si o mierleste si nu o sa mai aiba astia cui sa faca dosar penal!

Parerea mea, hoardele de marlani conationali veniti din Italia, zecile de mii, astia ne aduc ciuma.

Trebuiau toti grupati intr-o singura zona dupa metoda chinezeasca. Pun pariu ca multi injura Romania, le pute, dar acum cand ciuma a blocat Italia au dat navala dobitocii inapoi acasa unde le pute. Aici vor avea parte de un sistem medical ceva mai deosebit! Ca in vremea ciumei din evul mediu.

Mie mi se pare un lucru clar si logic din tot ce am urmarit! Ca sa diminuezi eficient problema trebuie practic sa inchizi granitele si sa-i inchizi pe toti care vor sa intre.

Adica, fugi de carantina din Italia (si pun pariu ca italienii sunt cinici si chiar s-au bucurat sa le dea voie sa plece! Ca ne au mult la pipota..... si o meritam!), deci nu-ti mai place in Italia, nu-i nimic, te asteapta lagarul de carantina in Romania!... Dar "organele" noastre sunt slabe si foarte DEMOCRATICE!

Deci am belit-o!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Mai asteapta putin ca trebuie sa ajunga si aia din Spania :lol: :lol:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Marea fofilare: cum fentează românii din Italia controalele din aeroporturi ca să intre în ţară fără a fi puşi în carantină
https://adevarul.ro/locale/timisoara/ma ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Aia din Spania au mult drum de facut si nu mai au sanse, ungurii ca de obicei ne dau clasa! Bravo lor! Acum ne apara ungurii de ai nostrii!
Ungaria reintroduce controlul la frontiera cu Austria şi Croaţia. Românii care vin cu maşinile din Italia nu mai pot trece pe acolo
https://adevarul.ro/locale/timisoara/un ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Si iata ce aduc ai nostrii din Italia (asa cum ziceam):
Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinati în Arad imediat, la sosire.
Ei sunt contacți ai bărbatui de 57 de ani care s-a întors luni din Italia si a fost confirmat pozitiv marți.
https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-2 ... uns-44.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Coronavirus Cases:

https://www.worldometers.info/coronavirus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Adrian Streinu Cercel, șeful Spitalului Matei Balș, a declarat că spirtul medicinal nu este bun ca dezinfectant pentru coronavirus, ci substanțele pe bază de alcool care sunt biocide. De asemenea, substanțele pe bază de clor sunt active pentru COVID-19, a precizat el.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel,
la reportajul din spitalul din Wuhan, reporterul a spus ca aia tin camera de filmare 1 ora in dezinfectant dupa utilizarea acesteia in spital (de aceea a folosit o camera go-pro). Deci virusul asta e dat naibii! Crapa greu!... Insa la noi in magazine deja s-a epuizat spirtul. Ar trebui comunicat pe toate caile ca spirtul normal nu e bun! Multi il folosesc crezand ca rezolva problema.
Premierul italian Giuseppe Conte a anunțat miercuri seară noi măsuri față de restricțiile draconice impuse deja pentru limitarea epidemiei de coronavirus. Astfel, în Italia vor fi închise de acum toate magazinele cu excepția magazinelor alimentare și a farmaciilor.
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... zinele.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Daca nu au actionat la timp, la asta se ajunge!
Președintele Donald Trump a declarat că suspendă, începând de vineri, toate călătoriile din Europa în SUA pentru următoarele 30 de zile pentru a frâna extinderea cazurilor de coronavirus în America. Excepție face Regatul Unit al Marii Britanii, scrie Financial Times. Domnul Trump a instituit măsura la câteva ore după ce Organizația Mondială a Sănătății a declarat focarul drept o „pandemie” globală, numărul de pacienți infectați din SUA ajungând la 1.281 de cazuri. „Angajăm întreaga putere a guvernului federal și a sectorului privat pentru a proteja poporul american”, a declarat Trump din Biroul Oval al Casei Albe. „Răspundem cu mare viteză și cu profesionalism.”
https://www.hotnews.ro/stiri-internatio ... pa-sua.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Totusi UK este mai infectata decat multe tari din UE. Si noi avem un pacient infectat in Londra.
Si cum o sa-i departajeze pe calatori?! Multi din continent pot merge la Londra sa ia avionul catre USA.
O tânără de 26 de ani din Valea Jiului s-a ales cu dosar penal după ce nu a respectat măsura izolării la domiciliu. Ea a fost depistată cu coronavirus însă înainte s-a plimbat liberă aproape o săptămână, ajungând și în două spitale, nespunând niciun moment că a venit dintr-o zonă roșie din Italia.
https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-2 ... italia.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Asta a provocat acelasi dezastru ca militianul din Bucuresti.
Totul poate pleca de la o singura persoana:
La final de ianuarie, producătorul german de componente auto Webasto anunța că 16 angajați au contractat coronavirus, dar toți s-au vindecat apoi. Compania a venit recent cu un set de argumente, după ce virusologi din Italia au spus că epidemia din peninsulă ar fi pornit de la un angajat Webasto care ar fi călătorit în Lombardia. Cei de la companie spun că nu a existat o astfel de călătorie și că nu este nicio o unitate în zona Milano. Reamintim că Italia este țara europeană cel mai grav lovită de epidemie, cu peste 800 de morți.

Totul a început pe 20 ianuarie când o angajată Webasto venită din China a mers la sediul din Bavaria, iar pe 21 a început să se simtă rău, dar a pus senzațiile neplăcute pe seama zborului foarte lung.

Pe 23 ianuarie angajata era înapoi în China și starea ei era gravă, iar în Germania au început să se îmbolnăvească mai mulți angajați care intraseră în contact cu ea. Webasto a închis pe 29 ianuarie sediul bavarez timp de două săptămâni și a făcut o dezinfectare serioasă. Au fost testați pentru coronavirus 200 de angajați, iar pentru 16 dintre ei testele au ieșit pozitive. Toți au stat izolați și s-au vindecat, iar Webasto a fost dată ca exemplu pentru modul de a trata o situație specială.

Virusologi de la Spitalul Universitar Luigi Sacco din Milano au spus însă că lucrurile nu au stat așa de bine și că situația nu a fost rezolvată în modul excelent prezentat. Cercetătorii spuneau, citați de Washington Post, că o persoană infectată la Webasto a călătorit în Lombardia și ar putea sta la baza răspândirii infecției în nordul Italiei.

Massimo Galli, specialist în boli infecțioase, spune că probabil virusul s-a răspândit mai rapid decât s-a crezut și că datele de laborator arată faptul că sunt atât de apropiate compozițiile genetice ale tulpinilor virusului din Germania și cele din Italia încât o mare parte a epidemiei declanșată în Lombardia a pornit probabil de la cineva care s-a infectat la Webasto.

Compania neagă vehement și spune că are argumente serioase și explică faptul că nicio persoană de la Webasto Germania și nimeni din grupul celor care au avut contact cu angajații nu a călătorit după 27 ianuarie în Italia. Webasto a explicat că a închis sediul între 29 ianuarie și 12 februarie și niciunul dintre angajați nu a călătorit nicăieri în această perioadă. Germanii mai amintesc faptul că prima infecție confirmată în Lombardia a fost pe 18 februarie la un spital din Milano, ceea ce înseamnă mult peste cele două săptămâni considerate ca perioada maximă de incubație și aproape trei săptămâni de la închiderea sediului.
https://economie.hotnews.ro/stiri-auto- ... ebasto.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Un bărbat care ajuns în ţară din Italia a ieşit, miercuri seară, pe geamul hotelului din Craiova unde este obligat să stea izolat şi a început să ţipe că nu are coronavirus. Şi alte persoane au refuzat să intre în centrul de carantină, relatează Mediafax.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... a-iasi.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Un bărbat din comuna vâlceană Laloşu, care a plecat de acasă, deşi era în izolare, a fost bătut de un vecin care l-a văzut pe stradă. Vâlceanul plecase la primărie să ia o adeverință, potrivit Mediafax.
https://www.hotnews.ro/stiri-esential-2 ... olarea.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Sistemul public de sănătate dispune de 4.000 de paturi în secțiile de terapie intensivă, care sunt utilizate integral, a spus miercuri seară, într-o intervenție la Antena 3, ministrul interimar al Sănătății, Victor Costache.

„Nu putem păstra paturi doar pentru bolnavii de coronavirus în momentul în care avem atâția bolnavi care suferă de boli grave... Avem aproximativ 4.000 de paturi de terapie intensivă la nivel național, care sunt toate utilizate”, a declarat Costache la Antena 3, conform Mediafax.

Potrivit acestuia, sistemul privat de sănătate dispune alte câteva sute de paturi, la care se poate apela.

„Putem avea în spitalele private încă 300 de paturi”, a precizat Costache.

Ministrul Sănătății a mai declarat că la nivel național există 107 epidemiologi, dar numărul acestora va fi suplimentat, dacă este nevoie.

„La nivel național, în DSP-uri, avem 107 epidemiologi. Am mai găsit 20 de tineri epidemiologi care nu erau în post. Suntem în discuții cu spitalele private, care ne vor pune la dispoziție încă 20 de epidemiologi”, a precizat Costache.

Acesta a comentat decizia luată, miercuri, de autorități privind sistarea exportului de medicamente.

„Vrem ca stocurile de medicamente pe care le avem în România să rămână aici. Nu vrem să pierdem stocurile care nu sunt foarte mari, așa că am luat această măsură logică, să blocăm exportul paralel”, a explicat Costache.

La nivel național s-a constituit un centru de comandă care redă evoluția în timp real a cazurilor de coronavirus la nivel mondial și, totodată, situația în timp real, la nivelul fiecărui județ, a resurselor, a numărului de medici epidemiologi, dotărilor și stocurilor. Totodată, acesta redă situația în timp real a centrului de telemedicină unde este monitorizată starea pacienților.
https://revistapresei.hotnews.ro/stiri- ... lizate.htm" onclick="window.open(this.href);return false;


https://www.digi24.ro/stiri/externe/cum ... ul-1273612" onclick="window.open(this.href);return false;
Tom Hanks și soția sa, Rita Wilson, diagnosticați cu noul coronavirus
https://www.digi24.ro/stiri/externe/tom ... us-1274051" onclick="window.open(this.href);return false;
12 oameni aduşi sub escortă de autorităţi au refuzat să fie izolaţi la centrul de carantină din Craiova. A fost nevoie de intervenţia jandarmilor şi poliţiştilor pentru ca măsura obligatorie să fie pusă în aplicare. Zeci de oameni care au venit din Italia au fost aduşi în noaptea de miercuri spre joi la Craiova pentru a fi carantinaţi. Unii au intrat în ţară prin vama de la Nădlac, alţii pe la Cenad. Oamenii au fost escortaţi până la centru, dar în momentul în care au ajuns la locul izolării, aceştia au refuzat să intre în clădire şi au început să pună tot felul de întrebări. "Băi, asiguraţi-ne confort dacă vreţi să stăm aici. Spuneţi-ne ce ne oferiţi!", spuneau unii. "De ce nu ne lăsaţi să mergem acasă? Ne luăm ce ne trebuie şi venim! Asă cum să stăm?... Măcar pot să vină rudele să ne aducă cele necesare? Suntem de atâtea ore pe drumuri şi voi ne obligaţi să intrăm în carantină! Ne ducem acasă şi stăm acolo izolaţi!, spuneau alţii.
https://adevarul.ro/locale/craiova/pret ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Un bărbat din judeţul Vâlcea, întors din Italia în urmă cu mai puţin de o săptămână şi care ar fi trebuit să respecte măsura de autoizolare la domiciliu, a fost prins băut la volanul unui autoturism, pe o stradă din Râmnicu Vâlcea, după ce a provocat un accident rutier, joi dimineaţă, 12 martie.

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii IPJ Vâlcea, bărbatul în vârstă de 32 de ani din municipiul Râmnicu Vâlcea a revenit din Italia în data de 9 martie şi ar fi trebuit să se afle în autoizolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile conform deciziilor autorităţilor din domeniul sănătăţii publice. Joi dimineaţă, bărbatul a fost prins de către poliţiştii rutieri după ce a provocat un accident rutier pe strada Râureni din Râmnicu Vâlcea. La verificarea cu alcooltestul, oameni legii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0,71 mg/litru alcool pur în aerul expirat, iar în urma verificărilor amănunţite au constatat şi că ar fi trebuit să se afle la domiciliu. Accidentul nu s-a soldat cu victime. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precizează IPJ Vâlcea.
https://adevarul.ro/locale/ramnicu-valc ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Am scris mai sus, la noi nu functioneaza decat biciul ca in Russia unde Putin a bagat 5 ani de bulau alora care fenteaza carantina si cei care nu declara corect.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: DIVERSE

Post by Obi Wan »

De ce trebuie sa avem resentimente fata de conationalii nostri care se intorc in tara. Nu ei sunt de vina ca statul roman nu este capabil sa gestioneze situatia. Multi dintre ei se intorc de nevoie nu de placere. Cand trimit miliarde de euro sunt buni dar acum nu mai sunt buni si le dam un sut in fund. Daca eu as fi in situatia lor iar la revenirea in tara as fi dus intr-un cotet care mi se spune ca este locul unde voi sta in carantina si eu m-as revolta. Marea majoritate inteleg situatia si se conformeaza. Dar cand ii duci ca pe vite la taiere si ii arunci intr-o cladire fara acces la utilitati si ii pui claie peste gramada fara ai testa sa vezi cine e bolnav si cine nu este ilogic sa te astepti ca acei oameni sa nu se revolte. Aici vorbesc de acei oameni cinstiti a caror vina este doar ca au incercat sa-si faca un rost in alta parte iar acum cand acolo s-au inchis portile doresc sa se intoarca acasa. Borfasii, criminalii, violatorii etc. nu intra in aceasta categorie.

Eu unul nu cred niciun cuvant din ce ce declara rusii. Si la fel metodele chinezilor nu fac cinste speciei din care fac parte.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Nu exista scuza pentru cineva care e virusat si stie asta dar subestimeaza situatia. In virtutea carui argument trebuie sa fiu eu relaxat pe tema asta daca un bou inconstient isi imprastie mucii pe tot locul si pune viata oricui din proximitatea sa, intr-o situatie dificila?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Obi Wan, probabil faci parte dintre cei care numai cand sunt loviti personal le vine mintea cea de pe urma. Modul tau de gandire este daunator situatiei actuale. Iti explic de ce:

1) molima asta e o problema SOCIALA. Exista cat exista contacte sociale intre oameni. Tine direct si exclusiv de contactul intre oameni. Si acest virus chiar daca nu ucide in masa ca alti virusi, este extrem de periculos prin modul in care se transmite, adica purtatorii raspandesc o lunga perioada de timp fara sa prezinte simtome, virusul se poate lua direct din aer (ca respiri si ala infectat expira prin preajma) ca si de pe obiectele pe care cade unde traieste extrem de mult. Eu am ajuns la concluzia (ca de obicei dupa ce citesc mult) ca ne putem "feri" de acest virus intr-un unic mod.... sa NU ne intalnim cu o persoana infectata. Din punctul meu de vedere botnitza (chiar aia cu filtru), manusile, spalatul pe maini, etc, NU te protejeaza daca ai ghinionul sa dai de unul infectat. Evident, rezultatul nu e 100% infectare, insa procentul de probabilitate este foarte, foarte mare! Deci, este o problema de CONTACT UMAN chiar si protejat, chiar daca pastrezi distanta de 1...4 metri, etc, etc. Azi am citit ca la infectare intr-un timp fulgerator se multiplica virusul in caile respiratorii (esofag, trahee, plamani) cat nu ai deloc simtome. Astfel devi un "spray uman" care pulverizeaza virusul neincetat in jur. Nu degeaba chinezii imbraca combinezoane complete si tin camera video scufundata 1 ora in alcool pur! Unicul echipament care te protejeaza este un combinezon complet si apoi eliminarea acestuia in conditii controlate pentru ca virusul colcaie pe echipament. Tine doar de super spitale!

2) multi se consoleaza cu ideea ca vine vara si moare virusul. Nu are nici o treaba, acum se raspandeste chiar navalnic in Singapore unde sunt 30...33 grade in fiecare zi a anului si in Australia unde e vara vesnica. Intradevar, zile mai lungi, radiatii ultraviolete mai multe, caldura, sunt factori care poate il va mai incetini dar nu scapam de asta numai pe baza verii. Scapam numai prin carantina, adica prin reducerea IN MASA a contactelor umane!

3) in CARANTINA (de oras, zona, tara) toti trebuie SA RAMANA in carantina. Rumanii din Italia care au fugit de acolo, de carantina, nu se deosebesc cu nimic de oricine care refuza sa execute carantina. Sunt vinovati de egoism si prostie pentru ca toata boala din Romania e importata acum din Italia si pentru ca de boala asta nu poti fugi.... cu fuga! Adica toti astia care au dat navala in tara cand s-a bagat acolo carantina, sunt niste nemernici. Si isi vor afecta inclusiv propriile familii. Dar idiotul e idiot, nu ai ce-i face. Am vazut cu ochii mei "fauna" de rumani din Italia, mare parte din ei sunt niste exemplare de care IMI ESTE SCARBA. niste jeguri umane! Numai o parte sunt oameni de calitate si taman astia nu au fugit de acolo. Pun pariu ca italienii, carabinierii s-au bucurat cand au vazut coloanele de rumani (jeguri) ca fug. Asa cum poate ne-am bucura noi daca am vedea coloane de tigani care fug din tara! In primul rand ca ei nu mai fac fata in spitale, apoi ca nu-i mai suporta la cate fac in Italia zi de zi, apoi ca probabil se bucura ca ajunge boala si in Romania (de ciuda). Eu o vreme mai spuneam, cand eram intrebat, ca sunt din Romania si multi se inverzeau la fatza insa dupa o vreme am renuntat sa-mi mai afisez originea, mai ales dupa ce am vazut "fauna" de specimene provenite de aici! Oricat stiam, nu-mi puteam imagina ca tara asta produce asemenea cazaturi, gunoaie, lepre umane! Si atat de MULTI! Mi-a crapat obrazul de rusine la multe faze pe care le-am vazut in Italia! Zicea un cunoscut, citez, "suntem un popor de fecale.... nu re rahat.... de fecale!"...Nu i-am dat dreptate, simteam si eu o mica revolta in mandrie.... dar mereu ma gandesc ca are si el dreptatea lui.

4) UNICA REZOLVARE la pandemii sunt masurile politico-sociale de carantinare severa, fara exceptii (exceptia anuleaza carantina, mai ales la o molima care pleaca de la un singur om si ajunge sa umple milioane!). Deci numai masurile luate dur si ferm de catre state pot stavili problema. Nu ne putem baza pe vara sau noroc. Modelul este China care a reusit sa faca ceea ce parea aproape imposibil. Trebuie sa ne imaginam si proportiile Chinei! Oras cu 11 milioane de oameni! Zona cu peste 30 de milioane! Colosal! Pai aici in UE multi capoteaza daca incearca ce fac chinezii pe 2 milioane de oameni, nu pe 30...60 de milioane! Iar China are RESURSE pentru ca toata industria mondiala e mutata acolo si ei produc orice, inclusiv botnitza pe care o punem noi la gura.... adica care nu mai e in comertul nostru bazat pe import (ca nu stiu ce mai produce Romania?!). Am vazut in foto ca intreaga China poarta masca din aia ieftina, ei au de unde! Pentru ca..... MUNCESC si.... PRODUC.... Stiu, probabil par comunist! :lol:

Uite aici ce zice un profesor care stie ce zice (si vezi conditia):
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... -iunie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Numai daca tarile iau masuri!

5) puhoiul de imbecili care au dat fuga in tara aduc cu ei o problema pe care statul actual e incapabil sa o gestioneze. Practic rahatii astia de oameni au infundat canalul. Din ora in ora mai creste numarul de infectati cu acte in regula, toti din astia veniti acum din Italia. Toate aceste molime au o marja extrem de scurta de "se mai poate face ceva".... dupa care urmeaza faza de "care pe care". Moment cand le vine unora mintea cea de pe urma. Dar preventia este apanajul oamenilor inteligenti, inconstienta si bravada este apanajul prostilor. De aceea nu sunt foarte optimist.

6) corect ar fi ca un om care si-a facut studiile PE GRATIS in Romania si care alege dupa majorat sa emigreze, sa plateasca statului nostru acele studii. Banii pomana pe care ii trimit cei plecat la milogii ramasi aici nu ridica pe nimeni, nici pe milogi, nici pe nimeni inafara de niste comercianti de rahat intr-un stat subdezvoltat care importa mai mult decat exporta. Tara asta se prabuseste constant de 30 de ani si una din cauze este si plecarea multora. Sa nu fim ipocriti, oamenii au motive sa plece, dar intreb si eu.... AICI in tara, cand e momentul sa faca ceva (chiar si un mic vot, un minuscul efort dupa efortul de informare si gandire).... fac ceva?!?! Nici vorba, marea majoritatea nu fac nimic pentru nimeni din jurul lor, se gandesc numai la ei ca animalul prost si incoltit. Deci sa nu-i facem eroi, ca nu sunt decat niste emigranti care asa vor ramane pana la moarte oriunde ar pleca pe planeta asta, mai putin Romania. Nu e vorba de sentimente, resentimente, e vorba de logica, gandire, empatie, morala, constiinta, respect. Iar unul care se afla intr-o zona (intamplator) straina lovita de ciuma si nu ramane acolo in carantina plecand catre casa.... nu stiu ce sa spun, dar parca nu i-as gasi scuze ca aduce acasa LA EL ciuma din straini! Culmea ca se si strofoaca ca nu sunt bagati la hotel de lux! Ca si cand nu stiu in ce tara s-au intors! Eu pe astia as fi pus acum armata, lagarul si sarma ghimpata si i-as fi grupat intr-o singura zona. Sa le piara cheful altora sa mai vina din zona de ciuma de acolo. Iata, Slovacia, stat mic condus de unii care gandesc, au interzis intrarea oricarui strain si pe ai lor ii baga direct in carantina indiferent de unde vin. Ei au inteles ca LA INCEPUT daca nu se iau masuri DURE SI RADICALE, dupa aia patesti..... ca Italia!

7) cat priveste organizarea aici in RO.... pai de aia au fugit! Ce, nu stiau la ce se intorc?! Asta e statul! Tocmai am vazut niste maimutoi la TV in direct de la guvern, adica guvernul de maimute in direct la Digi24. Parca erau niste moshi pe o banca in Cismigiu care cleveteau si isi dadeau cu parerea. M-am ingrozit, tara asta defapt nu e condusa de nimeni, soferul autobuzului in care calatoresc este mort cu capul pe volan! Marionetele astea fac figuratie! Ei se bazeaza pe.... formularele scrise cu pixu' de oameni cu constiinta :lol: :lol: :lol: la intrarea in granita! Ei apeleaza la constiinta oamenilor! :lol: :lol: :lol: Cand stim bine care e aia!

Ce folos ca multi au constiinta daca se gasesc specimene precum militianul din Bucuresti sau tanara di Petrosani?!

Daca esti CONDUCATOR si cica ai PUTERE (se necesita oo, adica coaie.... nu e cazul), trebuie sa gandesti sisteme care sa NU se bazeze pe ....constiinta oamenilor! E de ajuns ca o minoritate sa nu aiba constiinta (ghici..... nicaieri in lume nu exista rata de 100% constiinta) ca tot "sistemul" tau birocratic de rahat gandit PE TEORIE sa se naruie impotent! Si asta se si intampla!

PS - noutati bine sintetizate:
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... spania.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Lista in direct din Germania:
https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/N ... ahlen.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

Ok, da eu banii pe scoala tot nu ii returnez :wink:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Am citit un articol foarte bine documentat si cu date economice ca in realitate tarile din estul Europei au dat mai mult tarilor din vest dupa integrarea in UE decat aparent au primit. Adica au fost oleaca jefuite dar intr-un stil elegant, ca atunci cand iei "credit cu buletinul" de la banca pe "repede inainte".
Pe hartie, contabil, pare ca din vest au venit multi bani nerambursabili (adica aparent, pomana) insa introducand in ecuatie toti factorii, in realitate tarile estice au dat mai mult decat au luat. Si cel mai grav, din est au plecat milioane de oameni bine educati, muncitori, destepti, talentati si mai ales tineri! Practic tarile din estul Europei au fost colonizate in stil modern si drenate de ceea ce aveau mai bun. Din colonii se scoate, nu se baga, asta e regula.
Asta e rezultatul pietei unice in care intra aparent pe picior de egalitate puteri economice (si culturale) alaturi de tari subdezvoltate si pline de probleme. E cum ai alinia la start un sportiv de performanta cu un handicapat dar prin ipocrizie cautand sa dai impresia ca il compensezi pe handicapat ca sa concureze egal cu atletul profesionist. Dupa aia "se regleaza" din acele "compensari" si handicapatul nu are nici o sansa, ba la urma poate si moare de prea mult efort pentru ca regulile de concurs (si mascarada compensarilor) sunt facute de atletii prieteni cu concurentul.
Este o situatie profund nedreapta care defapt a si adus la putere politicieni populisti si nationalisti in est, mai ales la natiunile estice care aveau inca din istorie un nivel mai ridicat de cultura si civilizatie. Asta e defapt rezultatul trezirii esticilor (unii dintre ei) si lipsa de alternative in afara de populistii pacalici care par "altfel".
Dupa "luna de miere" care a durat ceva timp, oricum peste o decada, iesiti din bezna lagarului sovietic ca niste copii naivi (care credeau ca pedofilul care le ofera inghetata le vrea binele, desi el vrea ce stim noi) esticii mai sprinteni la minte si cultura istorica au inceput sa vada adevarul, si revolta lor a fost alegerea pacalicilor populisti, unii mai talentati ca domnul acela din Ungaria, altii mai mafioti ca prin Slovacia si Cehia, altii mai nebuni ca in Polonia, etc
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: DIVERSE

Post by Obi Wan »

@ momolo si kaav

Ori nu am fost eu destul de explicit ori ati citit voi in fuga. In niciun caz nu m-am referit la aspectele la care ati facut referire.

In situatii de acest fel cred ca e mai bine sa tragem aer in piept si sa reflectam un pic. Panica si reactiile emotionale nu fac bine.

Total de acord ca in vremuri exceptionale e nevoie de masuri exceptionale. Dar luate cu cap. Altfel daca le luam otova mai mult stricam.

Apropo de oameni cu cap. Mi s-au parut foarte ok reactiile premierului Conte si presedintelui Macron. Dupa parerea mea oameni politici care au ceva in cap si stiu sa actioneze in astfel de momente.

Si ca fapt divers. Si pe la noi am vazut oameni care dau dovada ca stiu sa actioneze eficient. Din pacate la noi in teritoriu nu prea ai cu cine sa lucrezi. Asta in principal din cauza numarului foarte mare de conducatori numiti pe cumetrii si care nu au legatura cu domeniul in care activeaza. Dar nu suntem noi nici primii nici ultimii cu astfel de probleme. Important cred ca este ca acum sa nu ne pierdem calmul si sa actionam in consecinta. Nu de alta dar dupa ce trece epidemia sa nu ne trezim in situatia ca operatia a reusit dar pacientul a decedat.

User avatar
Obi Wan
Posts: 456
Joined: 21 Mar 2011, 15:03

Re: DIVERSE

Post by Obi Wan »


Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: DIVERSE

Post by Kross »

Din păcate, nu am învățat nimic din perioada, cică, comunistă. Nu vom învăța nici din cea capitalistă. Suntem genul care își uită rapid istoria. Și vorba aia, cine își uită istoria riscă să o repete.
Pe scurt: 1990, a fost criză. Aveam 8 ani, dar se vedea clar agitație în popor, nu știa ce i-a lovit, vedeau produse capitaliste în vitrine, dar nu și le puteau permite, aduceau mașini sh din vest (vw, Mercedes, Opel, etc) dar tot ca pe dacii, volgi, lade și trabanturi le exploatam...la scule, după atâta Tehnoton, IEI, Electronica, RFT, Tesla orice pioneer sau technics sau chestie sh din vest aruncată la gunoi era mană cerească. Criza reunirii Europei.
Anul 2000, a fost și atunci ceva. Aveam destule pe cap... Nu mai știu ce, dar știu că a fost ceva.
Anul 2010, a fost austeritate și criză.
Anul 2020, nu mai știau ce să inventeze...
Vedem 2030, 2040, 2050...dacă mai rămân în țară...
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Cât costă un test pentru coronavirus. De ce este important ca numărul persoanelor care-l fac să fie cât mai mic
https://adevarul.ro/locale/timisoara/ca ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply