ACCUPHASE

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: ACCUPHASE

Post by SOLO »

Atentie la limbaj.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

arpadgicu
Posts: 64
Joined: 27 Jan 2019, 20:18

Re: ACCUPHASE

Post by arpadgicu »

Am intrat si eu in "clubul Accu" acum vreo 2 luni, mi-am luat un integrat mai vechi, un E-308. Care a inlocuit cu succes un combo pre+power pe lampi. Imi place foarte mult cum presteaza, astfel ca a inceput sa ma zgandare o intrebare: cum s-ar compara cu un integrat din clasa A, gen E-550, 560, sau chiar E-600. A avut cineva de pe-aici ocazia sa compare un E-3xx cu cele de clasa A?

User avatar
Micky
Posts: 116
Joined: 04 Oct 2008, 11:49
Location: Eugene, OR, US

Re: ACCUPHASE

Post by Micky »

Felicitări arpadgicu! Să-l stăpânești sănătos și cât mai multe audiții bune.
Fac apel la cei care au experiență cu amplificatoare Accuphase, am un final A-45 și simt că aș putea câștiga la sunet daca ii schimb cablul de alimentare, momentan folosesc un VDH Mainstream, ce alte cabluri de calitate foarte buna v-au lăsat impresia că se potrivesc cu acest final sau unul asemănător A-46, 47, 60....
Vă rog să postați doar daca ați ascultat și testat personal, mulțumesc anticipat.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

arpadgicu wrote:Am intrat si eu in "clubul Accu" acum vreo 2 luni, mi-am luat un integrat mai vechi, un E-308. Care a inlocuit cu succes un combo pre+power pe lampi. Imi place foarte mult cum presteaza, astfel ca a inceput sa ma zgandare o intrebare: cum s-ar compara cu un integrat din clasa A, gen E-550, 560, sau chiar E-600. A avut cineva de pe-aici ocazia sa compare un E-3xx cu cele de clasa A?
ti-ai tras amplif adevarat, sa-l folosesti sanatos! Si sa ai boxe potrivite la el! E super amplif!
Exista, vad o facinatie (din prea multa lectura) pentru clasa A. Mie unul mi-au placut la fel de mult modele in AB ca si in A. Nu conteaza asta. Conteaza sa ai boxe potrivite la modelul respectiv. Contrar unor legende Accuphase se pare ca nu "duc" orice fel de boxe, ba dimpotriva, sunt destul de mofturoase. Suna ele bine aparent oricum (cand nu ai ureche prea nevricoasa) dar isi dau talentul ascuns abia cand le gasesti boxele. Clasa A nu este automat superioara si de fapt nu e clasa A pura, este un AB cu sectiunea de A mai mare. Totul (cu clasele A si AB) depinde de potrivirea cu boxele. In general A-ul cere boxe mai intunecate si mai harnice si AB-ul mai rezolute, mai deschise si conduce sarcinile grele poate oleaca mai bine. Dar asta e asa o afirmatie prea generala si mai mult trancotara. Oricare model, ca e A sau AB, si indiferent de putere, greutate si marime poate sa sune nemultumitor cu boxe nepotrivite. Deci intrebarea nu se pune la modul general ci la o anume combinatie X+Y. Evident, trebuie testul practic.
Eu zic ca ti-ai luat o jucarie minunata si mai bine cauti boxe potrivite (daca nu ai deja), cabluri, acustica, sursa, etc, decat sa te canonesti cu povestea asta cu clasa A. Eu am intalnit situatii cand AB-ul mi-a placut mai mult. Deci depinde de potriveala.
Micky wrote:Fac apel la cei care au experiență cu amplificatoare Accuphase, am un final A-45 și simt că aș putea câștiga la sunet daca ii schimb cablul de alimentare, momentan folosesc un VDH Mainstream, ce alte cabluri de calitate foarte buna v-au lăsat impresia că se potrivesc cu acest final sau unul asemănător A-46, 47, 60....
Vă rog să postați doar daca ați ascultat și testat personal, mulțumesc anticipat.
si in cazul asta depinde de boxe, acustica si restul sistemului dar poti arunca o privire la Siltech. Numai ca ai grija, e plin de facaturi chinezofile! Si cum am spus, depinde mult de boxe si acustica, nu e leac universal.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Micky
Posts: 116
Joined: 04 Oct 2008, 11:49
Location: Eugene, OR, US

Re: ACCUPHASE

Post by Micky »

Mulțumesc momolo pentru sfat, pfff îți spun că exact la Siltech Cables mă uitam, pentru că am cablu de boxe de la Siltech G6 Signature Eskay Creek care pur și simplu din momentul in care l-am băgat în sistem, deși am mai testat ulterior alte cabluri, nu am putut să-l mai înlocuiesc cu nimic altceva. Problema e prețul mare și cum ai spus foarte multe falsuri. Eu am Cabasse Riga cu sub activ Santorin 25 M2 și preamplificator Van den Hul Emerald surse cd Oppo udp 205 și pickup Acoustic Research cu preu de phono Aqvox phono 2 Ci, interconecturi sunt Van den Hul 3T Mountain Xlr cu excepția celui de la braț la phono stage care e un VDH de phono dedicat tot balansat. Dar știind cum este Siltech mă gândeam și la interconecturi sa schimb, am avut pentru o perioadă scurtă un Siltech balansat Compass Lake care a făcut instrucție cu Van den Hul Mountain, l-am incercat și între cdplayer și preamp deasemenea între preamp și final, influenta cea mai mare a sunetului a fost între cd player și preamp. Sfatul tău îmi întărește ideea că Siltech din seria Signature este o variantă sigura. Sunt deschis la alte opțiuni și sugestii pentru cablu de alimentare. Mulțumesc anticipat.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: ACCUPHASE

Post by resitent »

Am citit până la sub activ, acolo m am oprit.Nu mai citesc
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ACCUPHASE

Post by momolo »

resitent wrote:Am citit până la sub activ, acolo m am oprit.Nu mai citesc
desi te crezi in varful dealului e posibil sa nu fi apucat nici sa urci panta. Acum vreo 13 ani un audiofil din Elvetia avea panouri MartinLogan, modele adevarate, cele mari, ultimele din cate inteleg ca dupa aia au facut numai cele mici. Erau cat paravanele dupa care se dezbracau damele la inceputul secolului 20. Niste minuni deosebit de greu de amplificat deoarece coboara spre 1 ohm si astfel pun in scurt mai toate amplifurile. Cum stim, panourile astea nu au bubuiala cu care s-a obisnuit audiofilul majoritar, unii spun ca nu au bas. Probabil asa si este. Cert este ca folosea un subwoofer REL sistem downfire, culmea si mic, adica cu un dif de 20cm, un cubulet intr-o incapare foarte mare, ceva de genul 60mp dar si inalta. Mai folosea un EQ.... Technics din anii 80. Eu nu l-am crezut nici in ruptul capului, am fost convins ca e o trancotarie la el acolo.... Pana l-am vizitat! Si am inteles ca avea dreptate! Era grozav ceea ce obtinuse si daca scotea subwooferul si EQ-ul se ducea naibii toata audiofilia de rang Nirvana! Iti spun clar, extrem de putine ocazii au fost sa ascult sunet mai bun in diverse alte locuri cu alte sisteme audio! Efectiv eu nu-l puteam crede pana nu am auzit cu urechile mele! Daca eu as fi fost in locul lui faceam la fel! Ajunsese la solutia de atunci dupa ani si ani de incercari si multe lucruri cumparate degeaba! Prejudecatile si fixatiile nu te ajuta sa progresezi. Tu te dai ateu si impotriva bisericii insa in multe ocazii te arati la fel de fanatic cum sunt credinciosii habotnici.
Asa ca mai ai multe de invatat!

Micky, ia legatura cu glucica, el este doctor in chestii din astea si te poate ajuta cu sfaturi adevarate. Eu nu am avut Siltech decat de vreo doua ori la teste acum multi, multi ani si atunci mi-a cazut basca din cap de la un cablu din asta.
In sistem unele cabluri conteaza mai mult decat altele, eu pun pe primul loc cablurile de curent si locul doi cele "interconect", exceptand digitalul care pe domeniul sau e absolut esential (ma refer la coaxial S/PDIF si AES-EBU care in unele cazuri par sa conteze mai mult decat.... DAC-ul). Dar toate cablurile sunt importante, nu poti scoate ce merita din scule bune fara toate cablurile potrivite.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
Micky
Posts: 116
Joined: 04 Oct 2008, 11:49
Location: Eugene, OR, US

Re: ACCUPHASE

Post by Micky »

Salut resitent
Uite m-am tot gândit dacă să-ți scriu sau nu și asta din cauză că stric topicul și ar trebui sa o fac in alta parte. Daca nu mai citești pentru că ideea de a avea un sub in sistem este greșită, să ști că te înțeleg perfect. Acum 15 ani daca îmi spuneai că un sistem de muzică poate avea un sub activ as fi adus f multe argumente în acest sens și cred că și tu la fel gândești. Îți spun că dacă e așa te privești. Sunt sub-uri făcute să sune foarte muzical in lumea asta și ai ce alege. Eu din momentul in care am ascultat prima data în anii 2000 in America m-am pus pe gânduri și am început să îmi dau seama că un sistem poate canta și în felul acesta și o poate face excelent.
Dar sa fiu mai specific în cazul meu, schimbarea de incinte prin conectarea de boxe Cabasse Riga cu sub activ a fost un salt într-o altă direcție fata de ce aveam până atunci și anume Triangle, Usher și JMR. Nu m-am ferit să fac schimbări și în general am incercat sa fiu deschis la ceva nou daca suna mai bine in urechile mele. Știu, e greu de acceptat ce va ce nu-ți poți explica și când ai argumente solide contra. Totuși am găsit motive și idei care m-au făcut să fac acest pas. Am gândit că dacă firme mari de incinte folosesc așa ceva , nu ar trebui sa fie greșit. Apoi când am ascultat prima oara Cabasse Baltic nu mi-au plăcut din cauză că în capul meu era aceiași idee că au sub activ și faptul că erau construite cu materiale moderne care sunau complet diferit, ne spunând că sunt coaxiale. Uite câteva idei care între timp m-au ajutat să îmi explic de ce se poate ai cu sub activ:
- a scoate basul din boxa este o idee buna, frecventele joase distrug coerenta mediilor și înaltelor oricât de bine decupate ar fi în aceiași incintă, e exact că atunci când o membrană trebuie să execute mii de mișcări pe secundă și tu vi să-i dai cu un ciocan, am exagerat dar nu sunt departe de adevăr, incintă va cânta mult mai bine zona înaltelor și mediile asemenea unde acolo sunt vocile și cele mai multe instrumente.
- a face basul activ ajuta foarte mult amplificatorul sa cante mai bine boxele, in acel moment ai luat de pe umerii lui o sarcina grea și e lăsat să cânte mai puțin și cred că o va face mai bine
- așezarea unor incinte in camera este o sarcină mult mai ușoară căci nu mai ai problema bașilor față de pereți și poți să le așezi in zone în care înainte nu o puteai face.
Cam astea sunt ideile și punctele pozitive pe care sa le ai când asculți și iei decizia chiar de a achizitiona un sistem cu sub activ. Ar mai fi multe de spus despre acest subiect dar mă opresc aici momentan cu aceste idei. Daca deschide cineva un subiect pe tema asta nu promit că o să scriu dar incerc sa fac timp, e vorba de teorii de construcție, folosire, reglare... Ce am experimentat eu. In general, deși foarte rar eu zic că am adus un aport pozitiv acestui formul și celui anterior prin postările mele, sunt experiențele trăite de mine așa cum eu le-am perceput și gândit.
Aștept să îmi dați și alte firme de cabluri de alimentare ce au mers pe Accuphase.
Mulțumesc și baftă!

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: ACCUPHASE

Post by resitent »

@all

Eu sânt un purist, știu că exista cheie de rezerva care funcționează, dar am filozofia mea, tâmpită. Așa cum e ea, nu a ținut cont de celelalte filozofii audiofile deși am avut răbdarea sa le cunosc, am fost printre puținii care au înlocuit ace pe la doze cu rezultate absolut bune, am inceput de la zero și am contestat totul. Știu că este posibil ca un sistem cu sub sa fie ok insa știu că probabilitatea este de sub 4%. Lumina vie va doresc

Sfântul Graal audiofil este contestarea propriilor convingeri. Partea mai puțin buna este că se aplica la toată lumea, momolo așa cum bine ai subliniat. Sărbători cu bine
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: ACCUPHASE

Post by SOLO »

Salut resitent
Uite m-am tot gândit dacă să-ți scriu sau nu și asta din cauză că stric topicul și ar trebui sa o fac in alta parte.
Eu m-am tot gandit da ca sa-i sterg reactia sau nu si am facut bine ca nu am sters. Fiecare avem convigerile si principiile audiofile proprii, totusi nu toate gandurile personale trebuiesc transformate intr-o exprimare publica neconstructiva si dificila de interpretat.
Eu admir ca reusim sa fim toti cu capul pe umeri pana la urma si ne adaptam rapid la cerintele forumului.
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: ACCUPHASE

Post by resitent »

@SOLO sunt absolut consternat de ceea ce afirmi. Așa e in lumea în care tu trăiești? Așa ești tratat?
Cum să îți treacă prin cap așa ceva. E o postare, decenta, la obiect, o idee, o opinie, un crez.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

arpadgicu
Posts: 64
Joined: 27 Jan 2019, 20:18

Re: ACCUPHASE

Post by arpadgicu »

Micky cred ca e o coincidenta, insa si eu folosesc cabluri VdH in sistem. La E-308 am Mainstream iar la DP-77 am Mainserver. Iar ca interconnecturi, VdH Orchid, balansat la CDP si RCA-RCA din SUT in placa phono (Accu AD-50). Practic, doar picapurile nu-s legate cu VdH, la unul cablul e captiv oricum.

Referitor la boxe, am facut o copie de Altec 620, insa le-am facut de 9 cuft efectiv. Cu difuri coaxiale (super duplex) GPA (Altec) 604-8H-ii. Ar trebui sa fie foarte eficiente, pela 97-100 dB/W/m. Iar filtrele is astea: https://www.ebay.com/itm/Crossover-Freq ... SwaiBcDDuR" onclick="window.open(this.href);return false;
Dupa descrierea lui momolo, cred ca boxele s-ar incadra mai degraba la "intunecate si harnice". Initial am avut o retinere sa pun amplif de 100W pe boxe asa eficiente. Acum insa, tocmai fiindca boxele is eficiente, m-am gandit sa incerc si clasa A dela Accu, cred ca le-ar duce usor. Ce e curios e ca amplificatorul anterior, pe lampi (EL84) era dat ca 15W, insa cred ca era cam la limita cu puterea pe boxele astea. Eu am pornit cumva pe calea "vintage", si ma gandeam ca boxele astea ar putea fi facute sa cante si cu putini wati, insa ceva nu s-a potrivit. Ma intreb si acum la ce boxe asculta cei cu SET-uri de 3-5 wati....

User avatar
Micky
Posts: 116
Joined: 04 Oct 2008, 11:49
Location: Eugene, OR, US

Re: ACCUPHASE

Post by Micky »

resitent wrote:@SOLO sunt absolut consternat de ceea ce afirmi. Așa e in lumea în care tu trăiești? Așa ești tratat?
Cum să îți treacă prin cap așa ceva. E o postare, decenta, la obiect, o idee, o opinie, un crez.
Este o chestie de moment pe care SOLO a simtit-o, drept dovada că nu a șters postarea ta și bine a făcut, dezbaterea de idei cu argumente este de multe ori factor de progres iar granita cenzurii este ușor de trecut, libertatea de exprimare primează atâta timp cât rămâne bun simț, decența și respectul.
Momolo a făcut o figură de stil cu faptul că poți să te consideri sus când tu nici nu ai urcat de fapt, eu as spune că fiecare urcă diferite vârfuri căci sunt mai multe posibilități, variante, înălțimi si chiar și pe același vârf.
Un lucru sa adaug la ce ai scris tu la ultima postare resitent că în evaluarea calității unui sistem primează cum se aude și tipul de construcție mai puțin.
Scuze de greșeli făcute, totul e scris pe telefon și în viteză, dar mi-am rupt din timp să o fac.
Eu nu cer des ajutor, mai degrabă dau sfaturi când știu dar acum o fac doar că să găsesc soluția cea mai buna și să nu cheltui bani aiurea.
Baftă și mulțumesc pentru orice părere.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: ACCUPHASE

Post by resitent »

Micky wrote:
resitent wrote:@SOLO sunt absolut consternat de ceea ce afirmi. Așa e in lumea în care tu trăiești? Așa ești tratat?
Cum să îți treacă prin cap așa ceva. E o postare, decenta, la obiect, o idee, o opinie, un crez.
Este o chestie de moment pe care SOLO a simtit-o, drept dovada că nu a șters postarea ta și bine a făcut, dezbaterea de idei cu argumente este de multe ori factor de progres iar granita cenzurii este ușor de trecut, libertatea de exprimare primează atâta timp cât rămâne bun simț, decența și respectul.
Momolo a făcut o figură de stil cu faptul că poți să te consideri sus când tu nici nu ai urcat de fapt, eu as spune că fiecare urcă diferite vârfuri căci sunt mai multe posibilități, variante, înălțimi si chiar și pe același vârf.
Un lucru sa adaug la ce ai scris tu la ultima postare resitent că în evaluarea calității unui sistem primează cum se aude și tipul de construcție mai puțin.
Scuze de greșeli făcute, totul e scris pe telefon și în viteză, dar mi-am rupt din timp să o fac.
Eu nu cer des ajutor, mai degrabă dau sfaturi când știu dar acum o fac doar că să găsesc soluția cea mai buna și să nu cheltui bani aiurea.
Baftă și mulțumesc pentru orice părere.
Da Micky, in realitate percepția fiecăruia este greu de șlefuit . De aceea e bine să ținem cont și de experimentele audio făcute de ingineri de prestigiu vis a vis de fază și frecvența. Trăim intr o lume a DSP ului în audio, totuși sunetul suprem și limpede aparține anilor 70 atunci când crema producătorilor au țintit răspunsul unitate (1) al unui sistem și alinierea in faza/frecventa a sunetului. Mi e greu sa cred că un amalgam de struțocamile cu subwoofer si diverse boxe mai respecta acea filozofie. Știu că urechea poate fi ușor păcălită, atât îți zic.

Nu comentez atitudinea moderatorilor, consider că pot revizui. Toți avem de învățat, mult.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

User avatar
Micky
Posts: 116
Joined: 04 Oct 2008, 11:49
Location: Eugene, OR, US

Re: ACCUPHASE

Post by Micky »

arpadgicu wrote:Micky cred ca e o coincidenta, insa si eu folosesc cabluri VdH in sistem. La E-308 am Mainstream iar la DP-77 am Mainserver.
Încearcă să schimbi cablurile între ele (deși îți va părea aiurea) și să pui în prima priza de la intrarea curentului Mainstream cu DP-77 și apoi Mainserver cu E-308, să îmi spui după 1-2 zile dacă s-a îmbunătățit sunetul. Eu așa cred, e ușor de făcut și gratis!
arpadgicu wrote: Ma intreb si acum la ce boxe asculta cei cu SET-uri de 3-5 wati....
Ar putea asculta la difuzoare de hârtie usoare full range. It's not my type!

Post Reply