COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Doar o vorba sa-ti mai spun
puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by puf »

Totusi situatia deceselor in Romania nu a fost dramatica, nici macar grava, conform statisticilor suntem sub media deceselor din ultimii 5 ani cu toata epidemia corona:
https://www.g4media.ro/exclusiv-cum-a-s ... rilie.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Este vorba de luna aprilie considerata varful epidemiei, in martie au fost cei mai putini morti din ultimi 3 ani.La noi orice persoana decedata si testata, eventual postmortem, ca infectata covid este declarata ca victima covid, indiferent de alte comorbiditati.
Nu acelasi lucru se poate spune despre alte tari din EU, unde mortalitatea a crescut pana la 90% iar punctual recordul il detine orasul New-York cu o crestere de 600%.
Pana la urma, ca orice in medicina, totul se reduce la statistici, singurele care ofera imaginea globala a dimensiunii pandemiei.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Apropos! Si altii care mint precum chinezii:
În Rusia, notează The Moscow Times, mortalitatea din luna aprilie a crescut cu 20% față de aceeași perioadă din 2019. Asta în condițiile în care statisticile oficiale spun că rata mortalității provocate de COVID-19 la Moscova este de 0,9%, ceea ce ridică semne de întrebare asupra raportării deceselor survenite în urma infectării cu noul virus, mai notează jurnaliștii ruși.
Daca cresterea e pe toata Russia cat este de mare, inseamna ca la Moskova si Leningrad mor aia ca mustele (de "pneumonia lui Putin"). Ca in restul Russiei de unde naiba sa iei virusul daca aia locuiesc la sute de kilometri unii de altii?!

Cat priveste pe ai nostrii ca brazii cu gena dacica (si tiganeasca), nu e timpul pierdut, ca de guvid nu scapam datorita verii, poate sa oboseasca virusul de capul lui, dar timpul de vara nu-l impresioneaza prea mult avand in vedere ce se intampla in tari tropicale cum ar fi Brazilia si multe altele.

La noi bag de seama ca guvidul a lovit rumanul majoritar mai degraba la cap. Multi au plecat cu capul in perioada asta!

Apropos de ai nostrii, daci blonzi cum suntem, din tot ce am citit se pare ca in RO avem o mare proportie de infectati fara simtome (pe care nu-i doare nici in cur, minim o treime) sau cu simtome lejere ca de receala.
Inca mi se pare o enigma de ce unele zone din occident sunt doborate si alte zone nu?! Pare ca e o problema de inghesuiala.... dar nu este; de exemplu exista si alte zone din lume inghesuite, sa luam chiar exemplul Italiei si sa comparam orasul Milano cu orasul Roma!
Sau sa luam exemplul Suediei (dar totusi sa tinem cont ca are popor suedez!) care la cum nu a tinut nici o carantina nationala si nici inchidere de activitati trebuiau sa fie mai rau decat Lombardia si nu sunt.
E totusi foarte ciudata molima asta! Unica explicatie logica ma duce in zona geneticii. De exemplu America de Sud cu 3 tari guvizate urat, Brazilia, Ecuador si Mexic, tari calde (ale naibii de tropicale!). E incontestabil ca virusii nu se simt bine in conditii de soare si clima foarte calda. Atunci unica explicatie pe care o gasesc, pe langa tigania lor specifica (ca stau unii in altii nas in nas ca tiganii) ar fi si bagajul genetic; poate popoarele native din America sunt mai sensibile la "raceala" asta chineza de liliac. Si mai "nesimtiti" la raceala ar putea fi altii, de exemplu prin Europa centrala si de est, precum si scandinavii. E doar o simpla presupunere logica. Dar posibil ca mecanismul de multiplicare al epidemiei sa tina de altceva, de exemplu de chestii sociale.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

VIDEO De ce a fost mai blând COVID-19 în România? Explicaţia surprinzătoare a lui Alexandru Rafila
https://adevarul.ro/news/societate/vide ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

''Dacă nu reuşim să dezvoltăm un răspuns naţional coordonat, pe bază ştiinţifică, mă tem că pandemia se va agrava mult şi se va prelungi, provocând un număr nemaiîntâlnit de îmbolnăviri şi decese. Este un fapt indiscutabil că la toamnă va urma o recrudescenţă a COVID-19, care va complica dificultăţile gripei sezoniere şi va supune sistemul de sănătate unei presiuni fără precedent'', consemnează depoziţia oficialului. ''Dacă ignorăm ştiinţa, ne expunem unui risc crescut dramatic de a înrăutăţi răspândirea virusului în lunile următoare. Ca urmare, ar putea apărea mai multe focare extinse şi s-ar putea pierde mult mai multe vieţi'', susţine Bright.
....
Mai mulţi epidemiologi din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) au formulat în scris, pe 63 de pagini, instrucţiuni pentru deblocarea în siguranţă a economiei. Raportul respectiv a fost ignorat de Casa Albă, afirmă dpa. Documentul, ajuns la presă, stabileşte parametri mai riguroşi decât cei din instrucţiunile actuale ale preşedinţiei SUA pentru companii şi guvernele statelor americane. Liderul minorităţii democrate din Senatul Statelor Unite, Charles E. Schumer, a cerut miercuri unanimitatea plenului pentru publicarea imediată a raportului, fără ''cenzură politică''. Republicanul Mike Braun a obiectat, numindu-i pe experţii CDC ''birocraţi''. Şi Anthony Fauci, cel mai mare expert în boli infecţioase pe care-l are SUA, a avertizat marţi asupra „consecinţelor cu adevărat grave" pe care le poate avea relaxarea prematură a restricţiilor antiepidemice. „Nu există dubii, chiar şi în cele mai bune circumstanţe, când renunţi la măsurile de încetinire a contagiunii, cazurile reapar. Îngrijorarea mea este că putem asista la mici focare care se pot transforma în epidemii. Consecinţele ar putea fi grave", a declarat dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Naţional american pentru Alergii şi Boli Infecţioase, în cursul unei audieri în Senatul SUA, citat de agenţia Associated Press.
https://adevarul.ro/international/state ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Coronavirusul care provoacă Covid-19 ar putea deveni endemic la fel ca HIV, a spus Organizația Mondială a Sănătății, avertizând asupra tentativelor de a prezice cât timp va putea circula și făcând apel la un ”efort masiv” de a-l combate, relatează The Guardian.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... iodata.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Articol publicat in noiembrie 2018 !
De la pandemia de gripă spaniolă din 1918, la o potenţială pandemie din zilele noastre – 100 de ani de progrese şi provocări în lupta cu virusul gripei
in Articol, Educație Medicală Noi, 21 2018

Gripa spaniolă a fost cea mai tragică catastrofă a secolului 20, susţin mulţi cercetători din domeniul medicinei.

Estimările arată că ea a ucis cel puţin 50 de milioane şi poate chiar aproape 100 de milioane, foarte probabil mai mulţi oameni decât cele două războaie mondiale la un loc.

Bilanţul a fost atât de tragic, deoarece gripa spaniolă a avut un caracter cu adevărat pandemic – se crede că au fost infectaţi aproape 500 de milioane de oameni, un sfert din populaţia lumii de la momentul acela. De asemenea, a manifestat o rată a mortalităţii extrem de ridicată, de 5-10%, faţă de 0.1%, rata mortalităţii epidemiilor ulterioare de gripă.

Pandemia a fost atât de severă, încât, de exemplu, din 1917 până în 1918, speranţa de viaţă din Statele Unite ale Americii a scăzut cu 10-12 ani, la 37 de ani la bărbaţi şi 42 de ani la femei.

Gripa spaniolă a traversat lumea în 3 valuri, dintre care al doilea, din toamna anului 1918, a fost cel mai sever. Istoricii confirmă că virusul a făcut ravagii în tranşeele Primului Război Mondial, omorând soldați pe măsură ce înainta. Cei care au supravieţuit în tranşee au dus apoi virusul acasă, când au mers în permisie.

Răspândirea virusului a fost exacerbată şi de demobilizarea care a urmat armistiţiului din noiembrie 2018 – trupele nord-americane, canadiene, australiene şi nouă-zeelandeze s-au întors acasă, la fel cum s-a întâmplat şi cu combatanţii mobilizaţi din coloniile europene din Africa şi Asia. Pentru acest motiv, în toamna aceasta, lumea marchează centenarul pandemiei de gripă spaniolă.

Această comemorare ne reaminteşte de pericolul permanent al unei noi pandemii şi de nevoia de a fi mai bine pregătiţi. Tocmai de aceea, cercetătorii încearcă să înţeleagă unde şi cum a început pandemia şi de ce a fost atât de contagioasă.

Primele cazuri de gripă spaniolă oficiale au fost cele de la Camp Funston, o bază militară din Kansas, înregistrate pe 4 martie 1918. Natura deosebit de contagioasă a focarului de la Camp Funston sugerează, totuşi, că nu aici a apărut adevăratul “pacient zero”, deoarece tulpinile de gripă tind să nu infecteze foarte bine la început.

În momentul de faţă, există trei teorii cu privire la locul în care au apărut primele cazuri de gripă. John Oxford, un virusolog din Marea Britanie, susţine de multă vreme că primul focar a apărut într-o tabără militară engleză, la Étaples, pe coasta franceză de nord. Aici se înregistrase, încă din 1916, apariţia unor cazuri de “bronşită purulentă”, caracterizată de o nuanţă albastruie a feţei. Această nuanţă albăstruie a fost apoi caracteristică şi cazurilor letale ale gripei spaniole.

În 2004, John Barry, un ziarist american, a avansat o altă teorie. El susţine că un focar mic, dar deosebit de virulent, a apărut la o tabară de recruţi din regiunea Haskell din Kansas, chiar înainte de cazurile de la Camp Funston. Aceasta din urmă primea recruţi de la tabăra din Haskell.

Conform părerilor lui Paul Ewald, un biolog evoluţionist de la Universitatea din Louiseville, Kentucky, răspândirea globală a virusului şi virulenţa lui deosebită au fost date de un factor comun. Amândouă au fost consecinţa războiului purtat în tranşee pe frontul de vest. Virulenţa acestui virus a fost rezultatul mediului de evoluţie anormală pe care l-au oferit tranşeele. În mod normal, selecţia naturală face ca un virus care se transmite direct de la o gazdă la alta să îşi modereze virulenţa. Cu cât gazda stă mai mult în viaţă, cu atât vor fi mai multe noi gazde cu care victima iniţială va intra în contact. Astfel, tulpinile mai puţin virulente sunt favorizate şi se răspândesc.

Dr. Ewald sugerează că, pe de altă parte, războiul de tranşee a forţat virusul din 1918 să urmeze o cale evoluţionară diferită. Numărul mare de tineri înghesuiţi în tranşee în estul Franţei zile şi săptămâni la rând a făcut ca infectarea să fie deosebit de uşoară. De asemenea, aceştia erau într-un mare pericol de a muri din alte cauze chiar înainte de a da mai departe virusul. În aceste condiţii, selecţia naturală a făcut ca virusul să se multiplice rapid în corpul unei noi gazde, împrăştiind o mulţime de particule în acest proces, chiar dacă risca să-și omoare gazda, căci s-ar fi putut ca gazda să nu mai fie oricum în viaţă mult timp.

Cauza efectivă de deces, în majoritatea cazurilor, a fost pneumonia produsă de diverse bacterii oportuniste. Acest lucru a făcut ca diagnosticul să fie complicat, mai ales că în 1918 conceptul de virus era relativ nou. Astfel, majoritatea doctorilor din lume au crezut că au de a face cu o infecţie bacteriană, ceea ce a făcut ca gripa spaniolă să fie prinsă în analele istorice şi medicale sub o multitudine de etichete, de la răceală obişnuită, la plagă pneumonică.

Un alt factor care trebuie menţionat în legătură cu rata ridicată de mortalitate a virusului este “întipărirea” (“imprinting”-ul). Acest proces este numele dat observaţiei că un sistem imun pregăteşte cel mai eficace răspuns pentru prima tulpină de gripă pe care o întâlneşte. Memoria acestui prim răspuns este păstrată de către sistemul imunitar şi răspunsurile ulterioare sunt, astfel, probabile a fi răspunsuri mai degrabă nesatisfăcătoare pentru tulpini noi, diferite.

Una dintre “surprizele” aduse de gripa spaniolă a fost că persoanele de 20 sau 30 de ani au fost deosebit de vulnerabile, în timp ce persoanele în vârstă – în mod normal un grup de risc pentru gripă – au fost, de fapt, mai puţin expuşi pericolului decât în timpul epidemiilor de gripă din deceniile anterioare. Primul virus de gripă pe care l-au înfruntat, când erau copii, adulţii tineri din 1918 a fost cel care a cauzat pandemia din 1890. Acesta a aparţinut unei tulpini diferite de tulpina H1N1 cu care s-au confruntat în 1918, ceea ce înseamnă că procesul de “întipărire” le-a scăzut calitatea răspunsului imunitar.

Spre deosebire de aceştia, persoanele mai în vârstă în 1918 s-au confruntat, când erau tineri, destul de des cu virusuri care conţineau H1 sau N1. În cazul lor, întipărirea i-a ajutat să-şi întărească răspunsul imunitar.

Din 1918 şi până acum, s-au făcut progrese enorme în înţelegerea şi tratarea gripei, de la capacitatea de detectare timpurie a unei pandemii la apropierea de dezvoltarea unor vaccinuri “universale”, folosind fenomenul de întipărire, în plus de cele sezonale, produse anual pentru anumite tulpini. Medicamentele antivirale pot fi folosite acum în cazul unei pandemii de gripe. În plus, infecţiile bacteriene secundare precum pneumonia sunt tratate cu antibiotice. Cadrele medicale sunt acum mai bine pregătite să se protejeze împotriva infectării cu ajutorul unor dispozitive şi accesorii medicale.

În plus, autorităţile publice sunt pregătite să facă şi intervenţii non-farmaceutice, precum închiderea temporară a şcolilor, anularea evenimentelor publice etc., pentru a controla răspândirea gripei.

Şi, în ciuda tuturor acestor progrese şi planuri de intervenţie, virusurile de gripă continuă să fie o serioasă ameninţare la adresa sănătăţii publice. Abilitatea lor de a se răspândi în jurul lumii a crescut exponenţial.

În 1918, când transportul se desfăşura pe calea ferată şi pe mare, o pandemie făcea ocolul lumii în câteva luni. Trupele demobilizate după Primul Război Mondial au plecat acasă pe calea ferată şi cu vapoarele. Acum, pasagerii avioanelor vor face ca un virus să ajungă dintr-o parte a globului în cealaltă în 4 zile, nu 4 luni, ca în 1918.

Mai mult, populaţia lumii este acum semnificativ mai mare, la fel ca densitatea din mediul urban. Ca urmare, potenţialul contagios al unei noi pandemii de gripă ar fi semnificativ mai mare decât în 1918, în timp ce, din cauza creşterii populaţiei, numărul absolut de victime ar putea fi de 3-4 ori mai mare.

Traducere şi adaptare de Mirela Mustață – Redactor executiv E-asistent
https://www.easistent.ro/?p=4895" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Eu inca nu am inteles ce mai fac astia cu amenzile ?!?! Nu scrie nicaieri nimic si nici nu au spus. Dupa legislatie inteleg ca nu mai au voie sa amendeze, minim pana luni. Deci, cum procedeaza astia cu aceasta "interdictie" intre localitati ?!

Pe de alta parte, parerea mea, au scapat situatia de sub control datorita deciziei CCR si si-au pus populatia majoritara in cap. Comunicarea lor de la bun inceput a fost foarte proasta. "Luna de miere" cu poporul a tinut cam cat tine o luna.... adica o luna pana a trecut frica de boala si a inceput populatia sa se sature de arestul la domiciliu. Asta e o realitate pe care trebuiau s-o constientizeze si sa-si modifice comunicarea functie de acest aspect. Nu si-au modificat comunicarea comunistoida. Au ramas rigizi de 2 luni pana azi. Fix ca niste comunisti intr-un stat comunist de rit vechi. Nici Iohannis nu simte chestiunile astea. Si el tot rigid a ramas ca un robot comunist.
Aseara cand am vazut iarasi 3 roboti comunistoizi la TV nu am mai avut rabdare sa-i ascult. Nici macar in China comunista nu se comunica atat de prost comunistoid!
Admir modul de comunicare al britanicilor si suedezilor! Astia stiu sa vorbeasca cu poporul!
Cert este ca acum le-a fugit sustinerea populara printre degete.
Lumea in majoritate e impotriva lor si s-a saturat de "comunicarea" lor.
Din cauza asta ceea ce vor sa impuna va avea efecte contrare.
Dupa modul cum au procedat se vede cat de incompetenti si rupti de realitate sunt!
De exemplu, cel mai mult deranjeaza si trezeste ura populara declaratia si interdictia de deplasare intre localitati. Declaratia e grav incompetenta si nu acopera alte zeci de motive intemeiate de deplasare!
Era perfect previzibil de acum 2 saptamani ca nu va fi usor de mentinut asemenea restrictii. Trebuiau sa adune cat mai multi specialisti in toate domeniile, inclusiv psihologie ,si sa gandeasca o solutie, chiar si eventual sa nu mai interzica aceasta deplasare. Dar ca de obicei in Romania sunt chemati la masa deciziei cei mai incompotenti si rupti de realitate oameni! Adica politrucii si prietenarii acestora. Cunosc scenariul prin care in orice firma sau "organ" de stat romanesc seful e ultimul om care sa stie ceva despre proiect sau ce se petrece, dar numai asta e chemat la masa deciziei!

In fond e o chestiune de optica, ori interzici deplasarea, ori pui la punct regulile prin care toate localitatile sa ia masuri, mai ales in ceea ce intereseaza cel mai mult in pandemia asta, adica aglomerarile de persoane.

Au ales prost, rigidid, comunistoid si au reusit sa calce pe bataturi populatia! In ritmul asta PSD iar va castiga urmatoarele alegeri!

Din pacate Romania nu scapa de conducatori hoti si idioti!
DOCUMENT Modelul declarației pe propria răspundere pentru părăsirea localității / Putem ieși din localitate doar pentru anumite situații
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... itatii.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Restricţiile impuse aseară de CNSU sunt ilegale. Vor fi, totuşi, respectate datorită înţelepciunii cetăţenilor
https://adevarul.ro/news/politica/restr ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Gasiti intamplator:
O treime dintre angajații testați la Arctic Găești, depistată cu coronavirus
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... avirus.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Dovada răspândirii uluitoare a virusului SARS-CoV-2. Cum a îmbolnăvit un muzician 87 la sută din membrii unui cor
https://adevarul.ro/locale/timisoara/do ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

VIDEO Protest în Piața Victoriei, susținut de antivacciniști și persoane promovate intens de propaganda rusă - UPDATE
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... a-rusa.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Astia vor fuziona cu aia care cred ca Pamantul este plat (in USA chiar au o organizatie, sefi, premianti, congres mondial, etc). Cu totii se vor duce in Tandarei impreuna cu Viorel Catarama si se vor pupa cu magaoancele.
Vorbind serios, astia ar trebui filmati/pozati toti (are Secu tot ce-i trebuie) si daca unul din ei ajunge bolnav de guvid la spital, sa fie facut dosar penal de zadarnicire si imputat costul intregului tratament. Ce sa ne mai bucure ca prostului i-a venit mintea cea de pe urma?! Trebuie ars la portofel!
____________
Pentru copiii de la școala Kampen din Oslo, întoarcerea la clasă înseamnă de fapt a petrece mai mult timp în parc. Norvegia a redeschis multe dintre școlile sale la sfârșitul lunii aprilie, încercând să vadă cum funcționează aplicarea distanțării sociale în clasă. Grupurile de elevi de la Kampen își petrec doar jumătate din zile în clădirile școlii, iar cealaltă jumătate într-un parc local, unde învață și se joacă. Împărțiți în patru grupe, ei fac cursuri timp de două zile în fiecare săptămână în clasă, iar celelalte două zile de regulă înafara școlii. Vinerea, toată lumea lucrează de acasă.
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... scoala.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Destepti nordicii astia ca de obicei. Probabil clima aspra (unde nu orice imbecil supravietuieste) a facut selectia naturala pentru acele popoare.
____________
CTP, despre mustrarea celor care încalcă starea de alertă: Este de la „Orban cel bun”. „Vă mângâiem pe cap”
https://www.digi24.ro/stiri/actualitate ... ap-1307800" onclick="window.open(this.href);return false;

Tot timpul cu ochiul pe sondaje, vizirul Lucovid Orfan indreapta PSD-ul catre o noua victorie rasunatoare in toamna! Voda Iohannis fiind inconjurat de idioti si ciudati (alesi de el) nu prezinta nici un pericol pentru hiena PSD, mai are el diverse momente frumoase dar per total se poate "conta" pe ceea ce fac guvernantii. Deja PNL s-au umplut de rahat cu guvidul insa lovitura de gratie pentru ei va fi de tip economic. In timpul asta PSD nu trebuie sa faca NIMIC (ei sunt proprii dusmani daca fac ceva, orice), doar sa stea sa astepte sa se inece astia singuri. USR-ul este mort cu mortul Barna in frunte (apare mortul Barna din cand in cand si mai taie un procent din USR pana nu mai ramane nimic) asa ca pesedistii pot sa fie extrem de optimisti, la fel cum varanul asteapta ca bivolul muscat de picior sa se prabuseasca singur de infectie, sa-l poata manca gata mort.
_______________
Şi Raed Arafat s-a declarat şocat de comportamentul multor români din prima zi după ieşirea din starea de urgenţă. "Ce m-a şocat este ce am văzut în transportul public. Oamenii totuşi nu înţeleg şi nu respectă măsurile de protecţie, şi asta e grav. Dacă în transportul în comun nu respecţi, atunci când nu te vede nimeni şi eşti în altă parte cu siguranţă nu respecţi. În cel puţîn trei-patru garnituri de tramvai am văzut oameni fără masca. În tramvai erau 20 de persoane, dacă două persoane avea masca era foarte bine. Într-o singură garnitură am văzut mai multe persoane cu masca. (...) Nu pot spune că nu am văzut oameni cu măşti (pe stradă - n.red.), am văzut şi oameni în vârstă cu măşti, şi oameni tineri cu măşti", a declarat acesta la Realitatea PLUS.
In sfarsit, incep sa-si dea seama cu ce popor au de-a face!

Asa ca lui prof. Rafila i-au venit idei nordice, adica in loc sa mai gandeasca comunistoid traditional, incepe sa gandeasca in acord cu natura si realitatea umana:
Rafila şi-a schimbat părerea despre deschiderea teraselor după ce a văzut comportamentul oamenilor în prima zi din starea de alertă
https://adevarul.ro/news/societate/rafi ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
dj_italo2001
Posts: 146
Joined: 29 Aug 2009, 21:07
Location: Sibiu
Contact:

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by dj_italo2001 »

Nu cumva frica ? De-a pierde increderea si asa subreda pe care inca o mai au din partea populatiei (votante).

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Asa da! De luat exemplu!

https://www.viva.ro/actualitate/o-asist ... te-2551117" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Se pot face muschi la deget de la maus sau telecomanda! Chiar si cand duci pufuletzul in gura (stand pe canapea) poti dezvolta muschi la mana si la falci. Deci se poate!

Profesorul Zhen Yan a descoperit apa calda in Colentina! Imi aduc aminte ca asta imi spuneau comunistii cand eram soim al patriei la ora de educatie fizica (dar aveam ura pe ei si faceam totul pe dos), insa zvonurile spun ca se stia chiar de pe vremea antica, de la greci si romani de acum peste 2000 de ani.

Problema este ca dupa o viata pe canapea si pe scaunul de la calculator trebuie ani de zile sa ajungi la o forma eficienta de "tratament". Si pe drum obosesti sau te gaseste guvidul (sau da o masina peste tine daca alergi cu doapele in urechi).
Profesorul Zhen Yan de la Universitatea din Virginia (SUA) a prezentat rezultatele unui studiu care poate contribui enorm la câştigarea luptei cu pandemia.
https://adevarul.ro/news/sport/descoper ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Iata ce zicea expertul Zhen Yan ca sportul te face imun la guvid:
FOTO Transformarea radicală suferită de un bărbat contaminat cu noul coronavirus
https://adevarul.ro/international/state ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Se vede ca asta era sedentar si obez de canapea!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: COVID-19 (SARS-CoV-2) supranumit si "guvidul"

Post by momolo »

Ma uit la astia cum se vacaresc si mi se pare din seria, "Mama vreau caca!"
Au mutat toata productia in China sa le creasca graficele la profitul CEO (mic grup de moshnegi pe yaht in Miami impreuna cu prostituate de 20 de ani), au ramas sa plimbe hartii, sa invarta cifre in calculatoare (toate computerele fiind "made in China"), au pana si chilotii de pe ei "made in China" (sau drapelul pe care-l ridica pe catarg) si acum se vaicaresc ca-i violeaza comunistii chinezi la achizitii! :D Pai comunistii chinezi cumpara din productia lor, din tara lor! Ei ce vor, sa ramana China fara produsele lor facute de ei ca sa cumpere bijnitarul evreu american sa vanda in tara Licuriciului si sa faca mega profit ?!?! Este fix, "Mama vreau caca!"
Acum sa se apuce sa faca fabrici la ei acasa.... dar toate normele, certificarile si toate luxurile astea (ca nu e voie cu murdaria in casele lor minunate! Insa e o lege nescrisa, productie = mizerie/poluare!) o sa-i impiedice sa bage excavatorul vreo zece ani (se lasa si cu mitinguri de la ecologisti pe biciclete.... si alea tot "made in China"). Apoi de unde sa gaseasca muncitori?!?! Printre clientii de la McDonalds?! Daca nu au gasit pe unii nici sa culeaga sparanghel, salata sau capsuni, ce muncitori sa mai gaseasca ei in fabricile inchipuite din viitor?!?! Si cand vor plati mega salariile din occident, cat vor costa mastile si halatele lor?!?! Atunci va veni chinezul cu aceeasi marfa de 5 ori mai ieftina si ii baga instant in faliment.
Realitatea este ca au pierdut trenul. Ca sa construiesti din nou o industrie manufacturiera in conditiile actualei economii globale la modul in care chiar ei au aranjat-o... e cam greu!
Eu de ani de zile am scris ca aveau dreptate comunistii intr-o chestiune, "Cine nu produce, nu mananca!"
Ma tot intrebam cat mai poate tine distractia asta mondiala in care totul e fabricat in China dar caimacul e cules si consumat numai in Occident ?!?! Adica o mega tara de prosti (doar un sfert din populatia planetei) se asfixiaza in otrava si poluare (mancand lilieci fierti) in timp ce Occidentul are curat, frumos, verde si mai si culege tot caimacul! Ma tot intrebam, pana cand?!
Se teme de al doilea val sau vrea să șantajeze Occidentul? China preia din nou controlul fabricilor de echipamente de protecție
https://www.hotnews.ro/stiri-coronaviru ... tectie.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply