Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Messer »

https://gryphon-audio.dk/shop/loudspeak ... er-system/" onclick="window.open(this.href);return false;


https://www.youtube.com/watch?v=fXcWvahmg5w" onclick="window.open(this.href);return false;


si 350 000 euro sunt bani .
Nu am inteles si nu inteleg,in afara unei prezentari best ,fixe,clare ,la obiect,cu ce sunt mai tari ca restul producatorilor ,care,la vremea lor au produs ,si putini mai produc boxe bune,reale ,tangibile si accesibile tuturor,fara bani maximi .
Conteaza atit de mult experienta lor ,conteaza atit de mult timpul ?Sau e doar fix for money .....pt ca e trist dar in zilele noastre totule despre ban....fir ar el de ban ...
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by kaav »

Salut si bine ai venit pe acest forum.
Produsele firmei Gryphon, din ce se vede pe site-ul producatorului sunt niste bijuterii ca si prezenta vizuala. Asta este tot ce pot afirma despre ele; mai mult de atat nu pot sustine. Nu le-am vazut in realitate, probabilitatea sa le vad si sa le ascult cel putin pentru mine este aproape nula. Nu am nici un stres pe tema asta, pentru mine au statut de curiozitati deosebit de scumpe care se adreseaza concret doar celor cu resurse financiare fara limite. Simplu si clar.
Ca sa dau un pic apa la moara la conceptul ''strugurii sunt acrii in masura in care nu se poate ajunge la ei'' ma gandesc cu ''groaza'' cat spatiu ocupa utilajele astea ca numai mici nu sunt si mai ales de cat spatiu au nevoie sa se desfasoare sunetul la adevarata valoare a unui asemenea sistem. Mai mult ca sigur consuma energie electrica de se invarte contorul de curent cu viteza vantului turbat :lol:

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Messer »

Corect ,insa tot stau si ma gåndesc ,ca de si sunt niste enormitati al naibii de scumpe,e drept si foarte aspectuoase ,produse din care face parte si Vitus,de exemplu ,o caruta de bani ,tot nu se justifica pt o astfel de achizitie.Tot atit de adevarat este ca ,asa cum ai scris ,se adreseaza oamenilor cu venituri extra care isi permit camere sau sali cu tratamente acustice sau alte locuri speciale pentru ascultat muzica la ele sau vizionari in format home cinema etc si desigur sa plateasca enorm de mult curent ,4000 de wati cer curent sanatos.
La noi asa cum scria si Momolo pe un alt post ,nu cred ca isi permit multi scule serioase si chiar multi isi iau scule doar de dragul de a le avea desi ,nu prea stiu ei sigur ,ce calitati trebuie sa indeplineasca pentru a le rasfata simturile .
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Kross »

Sunt scule care costă cât o vilă cu piscină. Plus mașina exclusivistă din față. Și totuși au clienți. Altfel, nu ar mai sta pe piață. Sau, mai fac și altceva sau au o divizie de chestii mai ieftine. Ca și în auto, grosul vânzărilor este dus de clasele B și C, nu de F și G. Adică de mașini gen VW Polo și Golf nu de Passat și Touareg. Sau Renault Clio și Megane, nu de cele de clase superioare (Latitude), sau la Toyota, Corola (Auris) și Yaris, nu Avensis și Camry.
LA fel și cu sculele audio, grosul în general vine din ieftine nu din exclusiviste. Nu toată lumea își permite să dea bani pe scule de lux, mai mult nu toată lumea știe să le aprecieze. Probabil că sunt și oameni care au bani cârcă, și își permit, dar atunci și conținut să ai. Apoi timp să ai să le asculți. Că dacă muncești de dimineața până seara, ajungi acasă și ai treabă în curte, te iau copiii în primire și nu ai timp și de ele, nu sunt decât... Bibelouri. Scumpe.
Camere acustice cu tratament, deja, vise taică. La piață poți să te duci și pe jos și cu tramvaiul și cu Dacia 1310, și cu Rolls Royce, și cu bicicleta. Depinde ce vrei. La audio, făcând analogie cu dusul la piață, să iei așa ceva însă doar pentru a asculta MP3 și radio fm din București, e sacrilegiu. Degeaba ai scule la preț de vilă, dacă nu ai...conținut audio.
În audio, momentan mă mulțumesc cu sculele mele, bune, rele, cum or fi, mie îmi răsfață suficient simțurile audio trancotare, pentru moment . Probabil (dar sunt ca vulpea care nu ajunge la struguri) dacă le-aș avea pe cele din primele mesaje, aș zice că nu sună bine...că nu știu (nu aș ști) să le apreciez/prețuiesc. Mulți preferă oricum să dea banii pe alte chestii, (case, mașini, televizoare 4-8-16-32-64-128...k, gadgeturi......abia apoi...... Scule audio ultra fandosite). Lumea audiofila e o comunitate destul de restrânsă, mică, marile companii nu mai fac bani din audio. JBL e sub aripa samsung, deși technics a revenit, este sub tutela Panasonic care are mai multe domenii de activitate, iar alții au abandonat sectorul audio demult, fabricand azi și / doar boxe bluetooth. Că din asta se scoate profit.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Messer »

Salut ,comunitatea audiofila este mica dar activa,dar vezi tu ,fiecare cu ce l duce capu ,unii zic ,ca ale lor scule sunt cele mai cele si sunt care chiar au si continut audio si chiar asa este ca multi le iau doar sa le etaleze pe la prieteni etc dar habar nu au sa le foloseasca la si pentru adevaratul lor scop ,in comparatie cu ce am postat in primul post e adevarat ca poti si este bine ca ai de unde alege ,insa si asta cu alesu e pe duca ,daca ti iei un amplif de vreo 20-30-40 de ani si se buleste ceva in el e greu sa-i gasesti piese de schimb ,asa cum ai zis marii producatori se indreapta spre profit ,calitatea este indoielnica ,chiar venita si de la branduri de renume,vorbeam cu un amic care este foarte suparat ca nu gaseste niste piese pt ampliful lui ,le-a scris producatorilor si i-a facut de tot rahatul ca nu mai gaseste piese ,i-am zis ca ,cu atit ramine ca nu-l va baga nimeni in seama in goana asta salbatica dupa bani si prestigiu,inca asteapta un raspuns de la ei .
La fel ca tine si eu sunt multumit de sculele pe care le am ,desi clar se poate spre mai bine,muult mai bine.
Oricum stiu si e clar ca orice scula de muzica buna ,adevarata ,de la faza de vis si pina la materializare implica niste costuri ridicate si daca este sa se faca un efort financiar pentru achizitie este clar o materializare a dorinte-i si a visului in sine care palesc in momentul in care te vezi cu ea in fatza.
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by kaav »

In paralel cu preturile fabuloase pentru persoanele care isi permit asa ceva, achizitia este si o declaratie de intentie vis a vis de potenta lor materiala. Nu imi este foarte clar daca calitatea sunetului este direct proportionala cu investitia, dar in mod sigur in ochii posesorilor statutul de privilegiat al sortii este intarit.
Kross wrote: ...În audio, momentan mă mulțumesc cu sculele mele, bune, rele, cum or fi, mie îmi răsfață suficient simțurile audio trancotare, pentru moment...
La fel si in situatia mea.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Kross »

Eu dețin în dormitor Technics SU-7700K +ST-7300K.
Funcționează încă bine. Dar îl folosesc regulat, dacă îl țin prea mult pe dreapta, mi-e că statul mai rău îi face.
La fel la orice sculă veche.
Technics (și alții) nu se așteptau vreodată, ca aparatele făcute de ei în 1978, să mai funcționeze și în 2020 (uneori în parametrii nominali). Nu era industria de consum. Și aveau atunci prețuri mari. Și chiar cele mai amărâte, aveau durabilitate mare.
Azi la audio se pune accent pe home cinema, bluetooth, și alte din astea. Facilități digitale, ce ridică uneori prețul enorm de mult. Pentru un om obișnuit, care are familie, copii și lucrează în România, aceste chestii de mult mai sus sunt cam intangibile. Cei ce vor sunet de calitate la bani mai puțini, iau sh. Ca mine. Mai bat târgul. Eu de acolo am luat Linn isobarik. Noroc că m-am dus cu mașina. Că dacă o făceam ca de obicei cu tramvaiul (nu ai unde parca) nu aveam cum să car 80 kg.

Referitor la calitatea sunetului vs preț, poți muri de oftică, că tu, ai dat 10000 euro pe amplificator, cdplayer, pick-up, boxe, cabluri, ulei de șarpe, și sună ca un cur, că nu ai potrivit sculele, și unul care a scotocit în târg, are un sunet bun, că are sculele potrivite între ele. Și iar ajungem la potriveala dintre scule. Care e crucială, și, mama ei de potriveală, nu are o lege. E pur aleatoare. Mai există și oameni care mănâncă mămăligă cu brânză și smântână, dar vezi tu, brânza e din aia scumpă cu mucegai.
Când ai scule din categoria ultra high-end, audiofila, trebuie să știi și cu ce se mănâncă. De la Rack până la acustica camerei. Dacă doar le ai și ai înlocuit direct un amărât de Electronica cu ele, s-ar putea ca dezamăgirea să fie mare... De genul "am dat o groază de bani și sună ca un cur". Majoritatea românilor consideră că scula cea mai tare e cea care urlă cel mai tare, care ține treaz cartierul. Trist.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by kaav »

Kross wrote:...Technics (și alții) nu se așteptau vreodată, ca aparatele făcute de ei în 1978, să mai funcționeze și în 2020 (uneori în parametrii nominali). Nu era industria de consum. Și aveau atunci prețuri mari. Și chiar cele mai amărâte, aveau durabilitate mare. ..
Consider observatiile tale pertinente. Sunt situatii in care ne scapa tocmai aspectele astea evidente. Statia care am avut-o inainte de ce am acum, un Pioneer Sx450 vechi de 44 de ani nu a fost reparat niciodata, merge si acum la cine l-am dat. In mod clar situatia asta nu este valabila la modul general la ceva asa de vechi.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Messer »

Asa este ,insa,stim cu totii ca treaba cu sunetul e o chestie subiectiva,pornind de la fiecare om in parte ,tocmai ca suntem diferiti ,face ca viata sa nu fie plictisitoare .
De exemplu, daca ai 10 amplifuri Vincent sav -p200,echipate toate la fel pentru auditie,10 camere tratate fonic si 10 oameni alocati fiecarei statii,vei vedea ca la fiecare sunetul se aude diferit,desi echipamentele sunt aceleasi,pornind de la asta si nu numai ,iau in calcul mai multi factori ,vårsta,conditia de sanatate, aici ma refer strict la urechi care sunt esentiale pentru o astfel de activitate, inclusiv inaltimea,o sa vedem ca totul este diferit chiar daca aparent seamana.
In ce priveste sculele de muzica,cred ca fiecare dintre noi face cåte un compromis mai mic de preferat ,pt ceeace si doreste .In momentul de fata ma descurc cu un Denon AVC-A1-D,pe care la fel ca tine ,il folosesc cåt de des pot si chiar ma gandesc cu groaza ca ,daca mi se bulesc condensatorii de filtraj ,am muit-o pentru ca nu se gasesc ,ori la mesteri care fac improvizatii in termeni românesti gen ,las -o bre ca i bine si merge si asa ...hm ,o iau pe aratura .:))
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Kross »

Eu am mai scris pe aici. Puteam lua din afară, un Accuphase de prin 1987, dar avea probleme la canalul dreapta. Nu era nici scump nici ieftin . Unii oameni m-au criticat că nu l-am luat, alții, că mai bine că nu. Pentru a readuce acest aparat la starea lui, costurile erau enorme. Nu mergea la nea Nelu de la radioprogres. Unde îl trata ca pe un aparat de radio Milcov. În plus, mă gândeam că probabil mai are și alte belele,
La scule din astea nu merge așa ca la Becali, care a reparat Mercedes Pullman cu ranga.

Apoi, revenind, nici muzica nu mai e ce a fost. Maxim anii 90 în rest, pământ. Eu ascult anii 90, 80,70. De aceea am radio de net...la fm ul românesc nu mai am ce asculta. Nu sunt scule audiofile. Dar nu am de ales. Romantic, care e singurul post decent emite prost, B-FM repetă de 5 ori la 2 ore aceeași melodie, iar la restul nu aud nimic.

Designerii lui SX450, SU-7700K, SU-8080K, etc, sunt probabil demult 3 m sub pământ. Sau dacă mai trăiesc, își beau berea de pensionari (pardon, sake, ăștia mănâncă și beau sănătos) și râd de panaramele făcute de urmași. Plus că atunci, altele erau muzicile ascultate, era muzică, nu beat-uri și ragete.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by kaav »

Pionner-ul care l-am avut (catva anii) nu il opream niciodata, cu exceptia faptului ca existau momente cand se lua curentul. In loc sa-l opresc, dadeam volumul la minim. Am considerat ca pornirile si opririle statiei sunt o sursa de stres mai mare pentru componente decat faptul ca il tineam pornit non-stop. La mine cel putin a functionat, dar fiecare isi trateaza sculele cum considera.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Messer »

:))) Foarte adevarat cele scrise de tine,pocitorile care sunt pe piata la momentul actual sunt facute la kg si de uz sezoier ,nimic nu mai este de calitate si chiar ma amuz cind mai vad cåte un amarastean ca-si cumpara cate o pocnitoare care in afara de zgomot nu prea face mare lucru ,legat de muzica ,lumea nu pare sa mai fie interesata de calitate ,ci de cantitate ,e de-a dreptul grotesc sa o vezi pe Lady Bleaga sau alte panarame care au un succes fenomenal in randul celor care nu stiu sa aprecieze muzica ,mi-ar place sincer sa pun.māna pe banii lor si sa-mi iau sculele pe care le-as vrea :)))
Si inca o chestie tare,imi place cum se uita cate unu la Denon-ul meu dupa ce-l aude cum suna pe stereo si-mi zice : bai prost am fost ca mi-am luat HK aul asta nou care nu suna ca asta al tau ,.....e briliant faza cu oricare se intimpla.
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by momolo »

In primul rand tin sa va spun ca cea mai mare avere o avem in cap si in suflet, restul se transforma inerent in fecale.
In domeniul asta nimic nu se ridica peste capacitatea urechilor noastre. De cata ureche avem, de atat putem sa ne ridicam. Unii pot sa zboare si altii se tarasc toata viata ca niste serpi si nu-i ridica nici cele mai scumpe scule audio ca cele din exemplul dat in topicul asta.

Mie mi-a placut ce am citit o data, ca cica omenirea in epoca baroca (evul mediu - mie imi place mult muzica clasica baroca si mereu mi-a placut) avea viziune de pasare cantatoare iar acum omenirea are viziune de broasca de balta lipita cu burta de pamant. Va asigur ca pe unul cu ureche de tabla nu-l ajuta nici o gramada de scule Gryphon Audio sau Vitus Audio care costa cat vila cu piscina si suvul de neam prost parcat la poarta de neam prost a gardului ca de cazemata care-i inconjoara viloaca de neam prost.

Intamplator am avut ocazia sa vad si sa ascult aparate de la aceste branduri daneze. Pentru cine nu stie si nu a vazut (decat poze pe net) poate parea ceva fascinant ca legendele Olimpului. Dar miezul chestiei nu sunt banii (pretul) asa cum ar crede unii mai pofticiosi. Miezul e tot ce am spus la inceput, mintea si sufletul nostru. Ca ce folos daca ai bani de Gryphon sau Vitus dar esti un rablagit cu un picior in groapa si care nu aude nici o "p_la" sau/si esti un jeg de om care ai facut bani numai din furat (chiar si mai ales legal)?! Ce folos daca iti iei "odoarele" cand te cauta moartea pe la usa?! Ce folos daca ti le iei numai sa epatezi in "societatea" ta, adica in micul grup de ghertzoi parveniti cu bani?!

Pana la urma visul este nepretuit, fiarele ruginesc si dupa o vreme nu mai valoreaza. Insa visul este un ecou in eternitate.

Pe de alta parte am mai scris pe forum, cateodata am avut ocazia sa stau de vorba cu oameni (ne-romani) din zona asta a industriei audiofile si de la toti am inteles ca in piata asta mica si speciala ca sa vinzi bine si sa ai nume trebuie sa ai preturi cat mai mari. Cei cu preturi mici nu sunt bagati in seama. Imi spunea un italian o data ca la brandul lui cand a ridicat preturile (la amplificatoarele facute de el) au inceput sa se vanda. Crezuse gresit ca daca pune pret decent o sa ajunga in fatza. Pana la urma s-a prins cum merge treaba si a marit pretul sa fie "de porc" (audiofil) si dupa ce a platit si review-uri (ca toti care le fac sunt mercenari) a inceput sa miste vanzarea si recunoasterea in domeniu. Deci reteta, a marit pretul (sa fie "de porc") si a "uns" presa de specialitate. Mi-au povestit mai multi ca poti sa fabrici si OZN-uri care merg cu apa pana pe Marte, daca nu dai banutzul, nu te pomeneste nimeni, nu stie nimeni de tine (din aia care conteaza - ca exista si unii care daca te pomenesc, nu te mai spala nici Dunarea).

Pe o piata libera treaba e simpla, nimic nu costa mai mult decat poate absorbi piata. Deci la brandurile astea daca exista asa preturi, exista evident si cumparatori. In cazul unui brand audiofil mic cum sunt cele doua exemple daneze, zona ultra scumpa trebuie sa acopere si ineficienta. Orice produs daca e in serie mica, costa mult. Daca e in serie minuscula sau artizanala costa si mai mult. Pai cum poti sa ti o firma intr-o tara ca Danemarca unde salariul mediu este enorm, unde totul e este foarte scump si taxele sunt mari?!?! Ori fabrici containere de aparate ieftine sa vinzi la tona, ori ceri pret de porc sa acoperi toate alea! Este evident ca preturile astea mari sunt departe de realitate, aparatele costa mult, mult mai putin in mod efectiv insa cum stim, sunt costuri adiacente si vor si astia sa aiba profit, yaht, vila si nivel de trai intr-o tara scumpa cum e Danemarca. E normal si logic. Si daca nimeni nu le-ar mai cumpara aparatele cu pret de porc, maine ar da faliment. Insa iata, astia exista si merg inainte! E ceva normal. Si sa ne mai gandim la o chestie, cat de saraca ar fi lumea audiofila daca brandurile astea care fac asemenea aparate de top nu ar mai exista si am ramane numai cu trancotele de conteiner din China?! Ce am mai discuta acum?! Cat de bun este playerul Zgomotec contra playerului Panasoanic?!?! Apropos, azi am vazut pe net cablu "audiofil" marca "Van den Hui" , evident o chinezarie cum erau pe vremuri Panasoanic si Akaiwa. Deci aceste aparate de neatins pentru noi muritorii (care muncim pentru bani - adica nu furam) creeaza un fel de legenda si ridica nivelul general prin existenta lor. Intotdeauna de cand exista industrie au existat produse de lux pentru bogatani. Nimic nou sub soare insa acum putem spune ca in cazul asta exista si ceva adiacent, legenda, aspiratia, visul si as putea spune chiar etalonul. Ca de exemplu eu am ascultat amplificatoare Vitus si as spune ca sunt un etalon. Sau Gryphon idem. E ceva sa-mi compar Zgomotekul personal cu un Vitus! Ar fi trist sa mi-l compar doar cu un Panasoanic, ca numai ala mai exista!

Deci,"legenda" ne-a facut sa discutam si sa visam si tot legenda ii face pe chinezoi sa fabrice cabluri Van den Hui.. Nu e nimic rau in asta. Avem aspiratii, incercam sa imitam zeii.

Dar trebuie sa ne gandim si la alta varianta..... ce ne-am face daca am ajunge nababi si am putea cumpara absolut orice pe lume?! Multi ar pleca cu mintile si cam toti am cauta ceva imposibil de atins sa incercam sa atingem. Asa e firea omului. Cititi legendele antice cu imparati care si-au dorit ca tot ce ating sa se transforme in aur.

PS - as vrea si eu acum sa fiu ingrijorat ca mi se uzeaza amplificatorul si nu o sa mai gasesc piese pentru el!!! :D Ce vremuri erau alea in care ne temeam de toceala capetelor de la magnetofon sau celor de la cassdeck! :D Eram tineri si aveam tot timpul din lume!

PS2 - DENON e....a fost o super firma si unele receivere, mai ales cele din perioada anilor 90 inceput deceniul 2000 suna bine chiar si pe stereo. O zic din experienta practica, chiar am unul care suna indecent de bine, nu ca am citit pe feisbuc. Dar sa fie mai vechiute, ca dupa 2000 s-au dus in jos cu sunetul audiofil, mai ales dupa aprox. 2004. In fapt la un surround conteaza altceva, nu neaparat finetea si audiofilia sunetului, in primul rand procesarea surround si abia in ultimii vreo 10 ani a inceput procesarea sa evolueze si azi tot DENON sunt printre cei mai buni la capitolul asta. In anii 90 procesarea surround era un surogat si astfel inca mai conta calitatea sunetului din punct de vedere audiofil. Eu o data am avut o dilema - aveam un receiver Nakamichi cumparat prin anul 2001 de nou cu donarea unor kile de sange. Ala suna audiofil, ca amplif stereo era formidabil si conducea sarcini grele la boxe. Apoi mi-am luat un Yamaha cu procesor modern si jmecher care stia sa se seteze singur cu microfon si alte alea. Yamaha facea surround dintr-o salata de boxe diferite, nu conta, stia sa regleze totul cat sa cazi in prapastia surround la un film bun. Pe stereo Nakamici ii dadea clasa dar ca surround era locomotiva cu aburi la intrecere cu TGV, pur si simplu nu era comparatie, Yamaha era din alta lume. Asa ca am renuntat la Nakamichi dar nu dupa ce m-am chinuit sa-mi placa macar la surround de concerte pe DVD si Blu-Ray unde tot Yamaha a castigat detasat. Deci sunetul audiofil nu e un musai la surround, ceea ce e musai este o procesare cat mai desteapta. E o alta lume a sunetului. Asa ca vechiturile aveau alte cerinte si alta tema ca astea noi care au devenit niste calculatoare deghizate. Am fost socat cand mi-am dat seama la un receiver DENON nou ca ....asigneaza canalele la oricare mufe din spate, adica amplificatoarele nu sunt legate fix fiecare la mufele lui ci configurezi din soft, ca din PC si daca nu e configurat nu canta nimic. De aia, nou nout credeam ca e defect DENON-ul pana i-am parcurs setarile ca in PC si a inceput sa cante. Apoi un "priceput" a umblat la mufaraie (ca si aia e asignabila) si a zapacit setarea din soft si iar nu mai zicea nici un sunet pana am luat-o de la capat. Deci astea noi sunt niste calculatoare deghizate. Deci e....alta lume. Unde conteaza alte criterii si sunt alte cerinte. Noi, unii, cu magnetofoanele si pickupurile noastre ne vom duce, astia tinerii sunt in alta lume. Si in final ajung la ceea ce am spus la inceput..... Cea mai mare avere sunt mintea si sufletul nostru si nimic nu se va ridica peste ceea ce pot (sau nu) urechile noastre. De aia la oameni le trebuie scule audio care suna bine si la maimute nu conteaza sunetul ci sclipiciul. Este o iluzie ca evolutia ar fi liniara si mereu in sus. Exista si involutie. Probabil daca ma gandesc bine e ceva ca valurile care vin si se retrag si apoi iar vin si iar se retrag.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Messer »

Ziua buna,foarte cuprinzator textul tau Momolo si cu mult adevar,vreau sa va spun ca :judecata vine din experienta ,experienta vine ,din judecati gresite ,toti am gresit ,gresim si vom gresi in diferite alegeri pe care le vom face ,indiferent cit ne -am feri de asta .
Cred ca indiferent ce scule as avea ,un pic de aroganta si rautate in cantitati mici,recunosc si o oarecare invidie, ar exista fata de nestiutorul care si-ar cumpara Gryphon sau Vitus si nu ar sti sa le foloseasca,scriu asta din prisma omului intrebat despre si care la vremea aceea pleca ridichea din nestiinta .Lucrurile ca toate pe lumea asta iau avånt atunci cind vrei ,daca nu te inalti sa-ti depasesti macar conditia actuala ,nu ajungi prea departe,mai mult ,la anii pe care multi de aici ii aveti sunt sigur ca v-ati intalnit cu multi oameni si multe situatii care de care mai aiurea,pornind de la alegeri neinspirate in ale sculelor,boxelor,locurilor in care au fost expuse ,ascultate,pipaite .
Tinerii din ziua de azi se amuza copios ,daca vad un Nad,Acuphase,HK,Akay,Jvc,Sansui negre,argintii ,champagne ,cu sau fara rame de lemn ,fara prea multe butoane integrate sau pe lampi,de VUmetre nu mai vorbesc ,pentru ca astea in viziunea lor ,nu sclipesc ,nu-ti fura ochii ,decit daca ,chiar realmente stii ce este sau tii in måna .
In ochii lor par caraghios,pt ca toate sculele lor arata bestial ,pe cind ale mele arata clasic ,urit si fara gust ,Kaav zicea de designul de la Technics ,minunat si nu numai ,azi totul e facut sa miste din IPhone ,Samsung etc telecomanda pe IOS ,Android ....si asa caraghiosi imi par ....:)))
O zi minunata sa aveti .
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Daca vrei sa te apuce plansul ...din lipsa de bani.

Post by Petrescu »

Messer wrote:https://gryphon-audio.dk/shop/loudspeak ... er-system/


https://www.youtube.com/watch?v=fXcWvahmg5w" onclick="window.open(this.href);return false;


si 350 000 euro sunt bani .
Nu am inteles si nu inteleg,in afara unei prezentari best ,fixe,clare ,la obiect,cu ce sunt mai tari ca restul producatorilor ,care,la vremea lor au produs ,si putini mai produc boxe bune,reale ,tangibile si accesibile tuturor,fara bani maximi .
Conteaza atit de mult experienta lor ,conteaza atit de mult timpul ?Sau e doar fix for money .....pt ca e trist dar in zilele noastre totule despre ban....fir ar el de ban ...
Citeste specificatiile si vei afla daca sunt mai buni ca altii sau pur si simplu este vorba despre un produs din categoria lux unde lucrurile se judeca subiectiv.

Post Reply