DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Fiecare scriem ce credem de cuvinta, tinand cont sa nu fim nesimtiti (aspect obligatoriu, nu optional ) - mai in gluma, mai in serios. Mai exista si perspectiva asta:
Cat de bine cunosti pe cei care i-ai etichetat deja?
Daca esti complet onest, adica ca un om lucid in fata mormantului gol, realizezi ca nu sti nimic sigur (este cineva ''telepat'', cumva?).
Ce stim sigur, este ca la dusman, ii sti pozitia. Ce nu mai stim sigur, este cand prietenul inceteaza sa mai fie sincer, pentru ca nu o sa te traga de maneca (mi s-a intamplat, ar fi stupid si act de autosabotaj sa ignor o experienta de viata, de care sa nu ma folosesc, la ceasul potrivit).
Nu contest ca rusii/americanski, nu fac si nu descos una alta (nu subestima niciodata adversarul). Confuzia asta da un nou inteles faptuli de a fi politicos si elegant. Suntem vai si amar de izmenele de pe noi, nu la modul personal, cat ca si populatie.

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: DIVERSE

Post by Messer »

Buna ziua,am fost de doua ori in Moskova pentru implementarea unui program de micro centrale,duritatea si rautatea de care m-am lovit acolo ,nu am intalnit-o nicaieri ,nici la cehi,nici la slovaci ,nici la croati ,nici la bulgari.Desi le-am explicat negru pe alb ,inclusiv catorva din ministerul energiei ce si cum stie sa faca centrala noastra, nu vroiau sa creada ,i-am adus la noi ,in Oradea,le-am demonstrat,palpabil ,functional ,conditia lor a fost ca pâna nu studiaza ei problema si nu fac calculele inginerii lor,noi vorbim degeaba .De fiecare data au fost alti rusi,alti oameni ,de fiecare data aceeasi incapatânare,nu sunt toti la fel ,dar cei cu care m-am intalnit si am discutat erau parca sincronizati ,de aici am dedus treaba asta pentru ca in trei luni cât am incercat implementarea acestui proiect ,am avut de-a face de la muncitori pâna la ministri cu de toti.Am ramas profund dezamagit de faptul ca nu am putut colabora cu ei .
O alta intimplare a facut ca o statie de combustibil,nu proprie ,din zona Tecuci de la noi,am vrut sa ajut la vânzarea ei catre Lukoil,managerul general pe România,rus ,daca nu erai de acord cu ceeace spunea ,nu erai in acord cu gandirea lui si deci orice incercare de a duce la bun sfarsit orice discutie nu avea sorti de izbânda si credeti-ma ca ei ne vad mult mai inapoiati ca ei .
Imi cer scuze ca am generalizat ,dar chiar am avut tangenta cu rusii ,iar cei cu care am interactionat ,pe diverse paliere ,m-au convins ceea ce cred despre ei .
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Messer wrote:si credeti-ma ca ei ne vad mult mai inapoiati ca ei .
pai da, suntem mai inapoiati ca ei. Si evident, nu sunt prosti! E o diferenta enorma intre gloata (de mujici) si elitele (care decid). Cu atat mai rau, la felul in care sunt izolati de lume si de realitate (adica in lumea lor - care este mare....imensa!) pot fi manati ca o turma tembela in orice tip de razboi. Deci sunt foarte capabili! Si in mod cert mai bine organizati ca noi!....De fapt mai rar exista oameni asa dezorganizati ca noi! Parca avem haosul in genetica! Si "dorelismul"(adica si prost si fudul).

Cat priveste discutiile de mai sus - cititi ISTORIA. De exemplu perioada anilor 1930 inceput 1940 cand Romania Mare a fost ciuntita! Asta s-a datorat in primul rand felului nostru romanesc de a fi nehotarati (si de a ne crede mai isteti decat ceilalti) asa ca Romania nu si-a ales ALIATII la timp, a tot jonglat si ezitat desi in anii aia era evident unde se ridica PUTEREA. Hitler nu putea sa-i sufere pe unguri (ii ura) si a fost adus in situatia de a obliga Romania sa cedeze Ardealul ungurilor. Pentru ca Romania condusa de Carol si clasa politica de atunci nu si-a dat seama la timp cu ce aliat trebuie sa joace. Daca isi dadeau seama la timp si se aliau mai devreme cu Germania, cu cel putin 1 an, Romania nu mai pierdea Ardealul de nord. Cititi istoria si invatati! Tarile mici au o singura sansa, sa aiba ALIATUL care trebuie la momentul oportun, nu mai tarziu, nici mai devreme!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Au fost de o nemernicie rara, vecinii nostri rusii in trecut, fata de noi. Sau rafinat acum, au ''cuget'' de boier, sunt iscusiti la vorba, dar oare sangele se face apa? Ce discrepanta intre artisti lor din literatura/poezie/pictura - valori universale si politica dura de la fata locului...

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: DIVERSE

Post by Messer »

Buna seara ,cred ca cel mai periculos e omul care stie ,in cazul de fatza Putin ,pentru ca dispune de o forta umana ,reala ,imensa ,populatia mai putzin scolita ca el si oamenii care -l inconjoara, tocmai de asta e tinuta la acest stadiu ca sa poata fi manevrata ,cu câtiva instigatori interni ,poate porni o razmerita in toata Europa de in maxim 5 luni vorbim toti ruseste ,sincer il admir pe Putin pentru cât calm da dovada ,nu-l cunosc ,nu stiu ,dar e ceeace teansmite ,daca fierbe sau nu ,dar pâna acum a avut câteva motive si ocazii sa-si faca de cap ,daca ar fi vrut.Sunt sigur ca e constient de ce face si ma gândesc de exemplu, daca mai traia Eltzîn ,oare cum ar fi fost Europa de azi ?
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

kaav wrote:Au fost de o nemernicie rara, vecinii nostri rusii in trecut, fata de noi.
tocmai tu care mereu scrii despre manipulare, oculte, turme de oameni manate, filozofie, luciditate, etc, acum scrii ca o trompeta propagandistica standard. Ti-am spus, citeste istorie! Ca au fost de, citez, o nemernicie rara, te intreb eu - cine a atacat URSS?! Istoria scrie asa, "Pe 22 iunie 1941, unități ale armatelor germană și română au început campania din est împotriva Uniunii Sovietice, prima operațiune numindu-se „Operațiunea München”, de recucerire a Basarabiei și Bucovinei. Armata Română a început lupta împotriva forțelor sovietice în dimineața zilei de 22 iunie 1941, pe un front cuprins între munții Bucovinei și Marea Neagră.". OK, URSS luase din teritoriul Romaniei Mari si recucerirea Basarabiei si Bucovinei se justifica (insa e alaturi de Germania, exact cea care a permis URSS sa ia Basarabia si Bucovina!).... insa cum ramane cu razboiul dincolo de Nistru ?!?! ( https://www.historia.ro/sectiune/genera ... -de-nistru" onclick="window.open(this.href);return false; )
Deci, Romania a atacat URSS si a mers pana la Stalingrad. Banui ca ceva istorie ai mai citit ca sa intelegi ce au facut nemtii in URSS ?! Alaturi de nemti au fost si ai nostrii ca brazii. Ia spune-mi mie, hai sa ne imaginam o poveste SF. Romania e atacata de Tara X, parjolita, populatia civila macelarita, totul ars, distrus si in final Romania invinge si navaleste inapoi peste Tara X. Crezi ca ne vom purta milos, ii vom mangaia pe crestet si vom avea grija de ei sa traiasca bine ?!?! Asta dupa ce ne-au omorat copiii, femeile, fratii, parintii, batranii, soldatii, dupa ce ne-au demolat si ars orasele si satele ?!?! Pai, in opinia mea chiar s-au purtat frumos cu noi! O meritam pana in fundul gatului. Noi ne-am dezvoltat o "istorie" pentru uz intern, ne imbatam cu apa rece si jucam pe masa, insa in WW2 am fost si agresori si tradatori. Am picat cum nu se poate mai rau deoarece o eroare atrage alta eroare si tot asa. Evident, de vina au fost conducatorii tarii romanesti asa cum si pentru ce a facut Armata Rosie de vina au fost conducatorii sovietici. Poparele nu au nici o vina, sunt victime dar in acelasi timp si executanti calai. Si sa sti ca din toata Europa, daca noi rumanii ne asemanam cu alte popoare, la loc de frunte e asemanarea cu rusii. Semanam mai mult cu ei decat cu nemtii, ungurii, francezii, etc. Doua popoare crescute in saracie si asuprire groaznica. La ei a fost mai rau ca la noi. Exista acum o fobie bine sadita in capetele romanilor si tocmai de tine ma mir, kaav, tocmai tu care afisezi profunzime te comporti ca un robotel de rand manipulat ieftin.
Pe noi ca popor nu ne-au casapit si ars numai rusii. Astia au fost cei mai publicati si povestiti dar daca citesti istorie o sa afli si ce grozavii au facut pe aici austriecii, turcii, ungurii, tatarii, polonii si alte neamuri care au avut treaba. Si colac peste pupaza, poate citesti si despre domnia lui Stefan cel Mare sa afli cum a invadat el Tara Romaneasca de mai multe ori si a ars sate si a lasat in urma piramide de cadavre de copii, femei, batrani si tot ce a putut omora si arde in cale! Armata lui Stefan cel Mare a facut grozavii in Tara Romaneasca cel putin la egal cu turcii, unii spun ca i-au intrecut! Adica rumani de-ai nostrii! Caci cine este cel mai mare dusman al rumanului?!?!...Un alt ruman! Dar da bine sa fie rusul de vina!
Deci, citeste ISTORIE!
Messer wrote:Buna seara ,cred ca cel mai periculos e omul care stie ,in cazul de fatza Putin ,pentru ca dispune de o forta umana ,reala ,imensa ,populatia mai putzin scolita ca el
Astea sunt clisee. Populatia Russiei e mai scolita decat populatia Romaniei, la ei scoala e mai de calitate si au oameni pregatiti in toate domeniile, au facultatile lor care inca nu au ajuns bordeluri ca in Romania unde orice analfabet cumpara o diploma cu bani. In afara Russiei umbla numai povesti si clisee despre ei. In interiorul Russiei umbla povesti si clisee despre noi si restul Europei care privind harta Federatiei Ruse pare un mic apendice in stanga. Lumea lor e lumea lor si lumea noastra e lumea noastra. De aceea e periculos, pentru ca toti suntem indopati cu propaganda unei parti care vede miop si subiectiv cealalta parte. Insa dincolo de clisee, Russia are o ordine a ei si un sistem al lor specific, mai putin delicat. Tzarul Putin probabil nu are atata putere cat se afiseaza dar asa e cutuma la ei, trebuie sa existe un Tzar. Mare si unic! La ei functioneaza totusi. La noi..... nu functioneaza mizeria asta de sistem denumit "democratic". Drept dovada ca nu suntem in stare sa construim nimic, nici autostrazi si nici bude la tzara (caci jumatate din rumani inca se caca intr-o gaura sapata in pamant. Ca in evul mediu!). Mai zilele trecute Tzarul Putin a inaugurat o autostrada construita rapid in Crimeea dupa ce nu de mult a terminat un pod de un miliard ( https://adevarul.ro/international/rusia ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false; ). Deci ei asa cum sunt, totusi CONSTRUIESC! Noi ce facem ?!?! Vorbim de cateva luni despre terase, restaurante, masti si plimbam hartii cu stampile! Toate santierele in Romania sunt intarziate cu anii, metroul are vreo 7 ani si toate ies prost, tarziu si foarte scump! La ei se tace si se face! Asa mafioti si nedemocratici cum sunt! Ca e saracie si la ei?! Da, e mare! Insa daca discutam de asta e complicat deoarece saracia nu e la fel peste tot. O sa vedem saracie de lux in Germania, o alta super tara care e plina de saracie, dar una frumos ambalata, o sa vedem saracie cu miros de fecale in Romania dar cu matzul plin ca aici in prezent nu e chiar asa foame la propriu cum se striga, orice idiot gaseste o paine sa bage in matz. E saracie si in Russia, babe uitate in sate aflate la sute de kilometri distanta de alte sate dar cu aer curat si natura frumoasa si ce-o da Domnul, o gaina, o vitzica, o urzica, orice ca nu au bani de lucruri dar sa manance se mai gaseste. E saracie si in super mega America USA! Acolo se moare pe bune de foame, boschetarul e atat de beat sau drogat ca uita sa mai manance sau sa intre la cald si e cules a doua zi lemn. E saracie peste tot in lume si e foarte greu de facut clasamente obiective. Trebuie sa mergi si sa traiesti saracia respectiva si poti avea mari surprize sa-ti placa in tari de lumea a treia si sa nu-ti placa deloc in super tari mega bogate! Caci dincolo de bani, cosul zilnic, sisteme sociale, etc, exista perceptia personala si sistemul nostru de valori. Foarte diferit de la o persoana la alta si de la un popor la altul. De aceea e greu sa cantaresti saracia si bogatia si oricum, nu se poate masura obiectiv strict in bani.
Deci, clisee. Dar au trenuri mai curate (adica au trenuri, noi nu mai avem!) si spatii publice mai ingrijite si se construieste! Si merg inainte! Noi ce facem?! Pai emigram (+6 milioane), plimbam hartii, facem studii de fezabilitate, ne certam, ne scuipam, discutam de cacaturi, trancanim, trancanim si iar trancanim si am cere spaga si parandarat si de la Dumnezeu! Dupa o tura in genunchi in jurul bisericii si trecerea portofelului peste moastele Sfantului Mina cu dorinta sa se umple singur! Adica locuitori in sate cu 3 preoti si nici un medic, neputniciosi, corupti pana in maduva oaselor, buni numai de gura, hoti, hahalere fara cuvant, flecari, superficiali, foarte zgomotosi (maimute urlatoare de manele) cu o istorie imbibata si nascuta din tradare si crima dar mandrii de ea, judecandu-i permanent pe altii socotiti mereu ca unica sursa a raului (nostru)!
Messer wrote:Desi le-am explicat negru pe alb ,inclusiv catorva din ministerul energiei ce si cum stie sa faca centrala noastra, nu vroiau sa creada ,i-am adus la noi ,in Oradea,le-am demonstrat,palpabil ,functional ,conditia lor a fost ca pâna nu studiaza ei problema si nu fac calculele inginerii lor,noi vorbim degeaba .De fiecare data au fost alti rusi,alti oameni ,de fiecare data aceeasi incapatânare,nu sunt toti la fel ,dar cei cu care m-am intalnit si am discutat erau parca sincronizati ,de aici am dedus treaba asta pentru ca in trei luni cât am incercat implementarea acestui proiect ,am avut de-a face de la muncitori pâna la ministri cu de toti.Am ramas profund dezamagit de faptul ca nu am putut colabora cu ei
din ce ai descris chiar imi plac tipii! Ei nu pun botul la nimic din ce le spune un strain si vor sa verifice "ai lor". Trebuie sa intelegi ca pentru ei esti un STRAIN. Noi insa am pus botul la tot ce ne-au indrugat strainii si am ramas in izmene cu toata industria demolata la fiare vechi. Cand vine un strain la noi gaseste primul ruman in cale care e gata sa i-o vanda pe sor-sa, pe ma-sa, orice numai sa-i iasa de-un ban. Noi punem botul la toti strainii care ne vrajesc cu toate alea. Foarte bine ca ei nu cred decat in inginerii lor! Bravo lor! De aia inca nu sunt niste demolati ca noi cu Mall-uri frantuzesti pe locul unor foste fabrici romanesti! Noi am pus botul la toti strainii veniti aici!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

momolo, recunosc ca aspectele acestea istorice nu le-am mai aprofundat de multa vreme. Mea culpa.
M-am grabit sa scriu si din graba si uitare, foarte multe detalii importante au fost lasate pe dinafara.
Asa este, multi ne-au ''perpelit'' dar si noi la randul nostru am facut rau. Voi fi mai atent pe viitor.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: DIVERSE

Post by kaav »

Frica (Sugestia negativa) – singura boala care bantuie omenirea
https://enigmatica.ro/frica-sugestia-ne ... -omenirea/" onclick="window.open(this.href);return false;

c_andrei
Posts: 165
Joined: 19 May 2012, 07:53

Re: DIVERSE

Post by c_andrei »

https://www.youtube.com/watch?v=_kyYyWM ... Audiophile" onclick="window.open(this.href);return false;

Messer
Posts: 103
Joined: 30 Jul 2020, 20:27

Re: DIVERSE

Post by Messer »

Despre oameni despre, tarã si vremuri de altã datã dar si despre tara si oamenii de azi ,va propun spre lectura un scurt text ,care mie mi-a placut ,consider ca este in ton cu vremurile trecute si actuale :

,,Era o vreme în ţara asta când cine termina liceul şi intra la facultate era privit cu admiraţie şi i se spunea cu respect, "Domnul inginer sau Domnul profesor, sau Domnul avocat".
Când unul dintre ei, la cam 10-15 ani de activitate îşi dădea şi lua (dacă îl lua) doctoratul, tot oraşul se uita la el ca la Dumnezeu...
Era o vreme în ţara asta, când dacă vedeai o maşină pe stradă, ştiai că cel care se află în ea a muncit ca să o cumpere, sau este vreun boss de la partid. Şi mai era o categorie cu maşini, cei care lucrau în comerţ sau în alimentaţia publică.
Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai pe cineva pe stradă între orele 08 şi 16, te gândeai că este în concediu, zile libere, sau poate e bolnav, săracu om, şi merge la doctor...
Era o vreme în ţara asta când dacă vedeai un poliţist pe stradă mergeai liniştit să îi ceri o informaţie, sau daca voiai să te plângi de ceva, erai ascultat.
Era o vreme în ţara asta când dacă ajungeai la spital cu cineva şi trebuia operat, îţi era frică să vii cu o floare la asistente sau cu o cafea sau o sticlă de whisky la doctor, şi le mascai neîndemânatic - ca toată lumea - în ziar, sub haină, convins că nu ştie nimeni ce e umflătura aia, de la piept.
Era o vreme în ţara asta când la şcoală, copiii mergeau în uniformă, şi cum vedeai unul pe stradă în timpul orelor ştiai că " este unul din ăia de chiulesc sau nu le place şcoala" şi te uitai atent la el să vezi dacă nu e cumva copilul vreunui coleg de serviciu, sau de fabrică. Şi ce bătaie lua acasă dacă afla ta'cs'o că a chiulit... !
Era o vreme în ţara asta când abia aşteptai să intri în câmpul muncii, să te angajezi undeva, să îţi faci raport pentru locuinţă şi să aştepţi cu înfrigurare, dar temei, să ţi se repartizeze una, ca să te poţi însura, să te aşezi şi tu la casa ta, să îţi întemeiezi o familie. Dacă nu aveai, nu prea îţi ardea de însurătoare, că nu se uita nimeni la tine fără serviciu şi fără casă, că nu erai de viitor.
Era o vreme în ţara asta când băieţii deştepţi erau consideraţi cei care ştiau carte, dar să o citească, nu să o joace: făceau o facultate şi terminau primii. La ei se uita lumea cu admiraţie: " ăsta e a lui Ilie de la sculărie. A termenat primul facultatea, l-au luat ăia la Bucureşti. Eheeeeeeeeeeee, o să ajungă mare, e dăştept" ...
Era o vreme în ţara asta când dacă te întâlneai cu un cunoscut pe stradă, te opreai bucuros să mai schimbi o vorbă, să mai auzi un banc, să te lauzi cu ce ai mai făcut sau să îi spui cum a fost în concediu la Mamaia, să te mândreşti că ai fost promovat sau ţi-au luat copilul la liceu, sau să îl inviţi peste o lună la ziua ta, sau nunta copilului.
Era o vreme în ţara asta când mergeai liniştit pe stradă, nu îţi era teamă că te opreşte careva să te întrebe cât e ceasul, sau de ce nu ai moţ la bască, sau de unde te îmbraci...
Era o vreme în ţara asta când lumea întorcea capul după militarii care treceau cântând sau în pas de defilare de la instrucţie, acolo unde aceştia erau nevoiţi să treacă prin oraş şi auzeai pe câte cineva spunând cu mândrie: "Uite mamă, trece armata".
Astazi ...
Astăzi, în ţara asta, toată lumea termină liceul, ia bacalaureatul pentru că s-a dat lege să nu fie nici un analfabet fără bacalaureat, iar facultatea a devenit locul unde se pun la cale cele mai tari chefuri şi se adună puştoaice pentru "o linie".
Astăzi, în ţara asta, nu mai poţi merge pe trotuar pentru că nu mai ai loc de maşini staţionate şi şoferi grăbiţi.
Astăzi, în ţara asta, străzile sunt pline de oameni care în nici un caz nu merg la serviciu, dar nici la doctor. Toată lumea e în concediu fără plată.
Astăzi, în ţara asta, când mergi la spital, nu mai mergi cu sticla ascunsă sub haină. Când intri la medic în cabinet înainte de a da cu bună ziua, trebuie să dai cu plicul.
Astăzi, în ţara asta, când vezi copii de şcoală, te întrebi dacă merg la şcoală sau la discotecă, ţinuta este aceeaşi, machiajul la fel de strident, rucsacul din spate are un caiet şi laptopul, ipodul, "ifonul", sau tableta.
Astăzi, în ţara asta, tinerii nu mai au nevoie de serviciu ca să îşi întemeieze o familie, doar de bani de la babaci şi îşi întemeiază câte o familie pe săptămână fără acte, fără biserică, fără serviciu.
Astăzi, în ţara asta, băieţi deştepţi sunt cei fără carte, care reuşesc să "se învârtă" sau sunt "băieţi de băieţi deştepti" care obţin bani uşor din "afaceri" cu fraierii. Cu cât păcăleşti sau furi mai mult, cu atât eşti mai deştept.
Astăzi, în ţara asta, când te întâlneşti cu un cunoscut pe stradă, îl ocoleşti ca să nu te întrebe cum o mai duci, sau să nu îţi ceară bani cu împrumut, sau să nu te invite la o nuntă...
Astăzi, în ţara asta, oamenii nu se mai întâlnesc în faţa blocului, le e ruşine să se întâlnească şi la gunoi, se uită fiecare pe geam să se asigure că nu e nimeni să se uite în gunoiul lui amărât sau să observe că nici câinii vagabonzi nu zăbovesc lângă resturile lui, pentru că nici oase nu mai sunt în gunoi. Cel mai mult oamenii stau ascunşi în casă sau pleacă "la ţară" de zilele onomastice, ca să nu se trezească cu invitaţi nepoftiţi. Nimeni nu mai zâmbeşte toată lumea circulă cu capul în jos de ai zice că toţi au pierdut câte un galben şi îl caută disperaţi. Te miri că nu se dau cap în cap...
Astăzi, în ţara asta, când lumea aude de armată întoarce capul pentru că "Aştia au tras în noi în '89 şi acum au pensii nesimţite".
Oare ce va fi mâine? Cum va mai fi ţara asta?
Cum Va Fi Mâine?”

Neagu Djuvara, fragment, "Era o vreme..."
"Experienta,este direct proportionala cu cantitatea de echipament distrus."

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

De curand scria prin presa ca Romania e pe primele locuri la crima/violenta in UE (daca nu cumva chiar pe primul loc?!). Presa e plina de asa ceva, din cand in cand cate un smintit isi omoara nevasta sau concubina, parca era un caz in care o mama si-a ars toti copiii in casa privind pe geam de afara sau un tata si-a omorat baiatul intr-o excursie ei doi sau ala care si-a injunghiat familia care dormea si a esuat sa se omoare si pe el; multe cazuri grave anul asta, au plecat multi cu capul:
Tragedia avut loc pe strada Republicii din Jimbolia şi totul a început de la un conflict casnic între cei doi soţi. Potrivit opiniatimisoarei.ro, bărbatul şi-a omorât soţia lovind-o în cap cu un topor. Sursa citată mai arată că după crimă, bărbatul şi-a pus capăt zileleor, spânzurându-se. În tot acest timp, copilul de 14 ani al familiei dormea în casă, iar fiica, majoră, era la lucru în tura de noapte.
https://adevarul.ro/locale/timisoara/tr ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Inca una din seria, stat esuat si mafiot:
Cuibul de penali din subordinea Ministerului Transporturilor
https://adevarul.ro/economie/stiri-econ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

https://www.mediafax.ro/politic/ultimul ... a-19555104" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Nicuşor Dan, întâlnire cu Ludovic Orban şi Klaus Iohannis la Palatul Victoria. Despre ce au discutat
https://adevarul.ro/news/politica/nicus ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Au discutat probleme arzatoare, cum ar fi:

1) pensiile speciale uluitoare si intangibile (miliarde de euro pe an la o clica minuscula de trantori) sau cum s-au prefacut ei ca le altoiesc.

2) despre salariile celor peste 1,2 milioane de bugetari, mediu dublu decat salariile in economia privata (care de fapt le plateste pe toate!). Adica ala care trage sa plateasca pe toata lumea (sa aiba bugetarii si pensionarii banutul gras) au in medie nici jumatate. Sigur au discutat cum au luptat ei cu problema asta timp de aproape un an angajandu-si rudele (amante,neveste, copii, nepoti, veri, prieteni politici) pe salariile grase de la stat fara sa deranjeze haita de trantori bagata acolo de pesedistii anteriori! Adica nu au scos ci au bagat in sistem! Nu erau destule capuse, destui trantori, au bagat si pe ai lor sa "munce si gurita lor ceva" ca nu degeaba au venit la ciolan!
Au discutat cum au venit ei la putere pe SPERANTA populara dupa care sa faca fix ce au facut colegii lor pesedisti, adunand si mai multi TRANTORI pe banii statului!

3) au mai discutat cum a mimat PNL-ul ca repara problema imensa a alegerilor locale intr-un singur tur, o chestiune total nedemocratica. Cum au venit la putere pe SPERANTA populara au inceput sa se faca ca fac pana cand in primavara (plus guvidul) a fost PREA TARZIU sa mai repare aceasta imensa ticalosie! Acum le tremura chilotii deoarece e un singur tur in Bucalistan si optiunile sunt jumi-juma. Daca erau 2 tururi nu aveau nici o problema deoarece in Bucalistan pesedeaua arata ca si conductele RADET dar acum peneleaua s-ar putea sa aiba "stupize-stupize" de la pesedea!

4) au mai discutat cum vor imparti pielea ursului din padure. Cum penelistii ii vor inlocui pe pesedisti la furat 4 ani din banii satelor, comunelor si oraselor patriei noastre. Sunt convins ca vor face o treaba cel putin la fel de buna!

5) ultimul punct - au discutat care din prosti sunt mai speriati de guvid (si in consecinta vor lipsi la vot). Prostii nostrii sau prostii lor?! Cine e mai speriat de guvid, babaciunile pesediste sau tinereii hipsteristi?! ASTA E INTREBAREA!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Astia sunt politicienii:
EXCLUSIV Ultimul sondaj pe Bucureşti înainte de alegeri. Ce procent îi desparte pe Nicuşor Dan şi Gabriela Firea. Băsescu e ieşit din joc
https://adevarul.ro/news/politica/exclu ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Si asta e poporul:
AUDIO Directoarea unei şcoli din Teleorman, înregistrată în timp ce explică cum se fură din laptele şi cornul copiilor
https://adevarul.ro/locale/alexandria/d ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply