Salut momolo,
Am prins-o, dar ma mai documentez pentru moment despre sursele liniare.
Oricum, timpul (pentru auditii) e mai scurt, banii de bagat in audio....nu prea e....visam/ne documentam pana una alta
Power conditionere : un must have sau snake oil?
Re: Power conditionere : un must have sau snake oil?
Foarte bune informatii oferita de Shambala.Shambala wrote: ↑04 Sep 2024, 20:30Denumirea de "Power Conditioner" este folosita cu multa larghete de catre producatori, dealeri audio-video si jurnalisti/editori.
Exista modele pasive - de fapt filtre de retea ceva mai avansate, si exista modele active, care refac sinusoida pana spre perfectiune (perfectiunea digitala, evident ) cum sunt prestigioasele si f scumpele modele de la Accuphase.
Legat de cele active , desi nu imi place ca individ (maniera de prezentare /umor obosit ) urmaresc postarile lui Paul de la PS Audio . Asa am aflat ca au in portofoliu o chestie care se cheama power regeneratos .Si explica intr-un post ce fac aceste aparate -iau curent din retea alternativ transforma in curent continuu si apoi in curent alternativ "curat lacrima" la loc .Sandramalele sunt mari si grele si costa pe cat de grele sunt.
https://www.psaudio.com/products/direct ... r-plant-20
Legat de releu de supratensiune
Eu as zice ca e bine sa pui unul pe intrarea in casa / apartament, nu cred ca e funny sa te trezesti cu frigider prajit in toiul caniculei ,inafara de pretioasele scule.
Se gasesc la preturi modice si trifazate si monofazate , cu reglaje multiple de plaje la care sa decupleze etc.
Si offtopic legat de povestea asta , va povestesc ceva funny/tragic
Acum cativa ani in urma , cand locuiam in apartament in Popesti Leordeni s-a petrecut o chestie tragico-comica .
Taranul dezvoltator , om ambitios si pus pe capatuiala ca mai toti taranii deveniti domni din ziua de azi , dupa ce a facut el un set de blocuri care s-au vandut bine , a continuat epopeea cat a dus terenul respectiv si a populat blana cu blocuri.
In timp ce lucra la unul din ele avea o macara turn cu telecomanda care deservea blocul respectiv. Macaraua avea un brat care se apropia periculos de tare de niste linii de inalta teniune de 20000 V sau 40000V oricum nu mai conteaza la voltajul ala esti arsice . Probabil pimisera instructiuni sa nu se aporpie cu brat de linii dar unul din doreii care au manevrat macaraua posibil ca a beut mai mult si a uitat aspect asta minor.Ghici ce - intr-o buna zi cand dorel a uitat s-a produs arc electic (posibil si conditiile meteo au favorizat).Evient macaraua s-a prajit frumusel dar in plus descarcarea respectiva s-a scurs si in reteaua electica in caer erau alimentate celelalte blocuri de pe linia respectiva . Rezultatul a fost ca au fost prajite efectiv tablourile generale a catorva blocuri, si multi oameni care cand s-au intors de la munca nu mai aveau tv, sau frigider sau computer ,intelegeti !
Am ras pe moment , insa mi-am dat seama ca se putea intampla si mie si zambetul mi-a disparut brusc .
Legat de subiect si din categoria entry level:
Mi-au atras atentia de la audioquest :power quest 2 si 3.diferenta inafara de numar de prize disponibile ,usb kkturi ar fi dupa declaratiile celot de la audioquest ca modelul mark 3 ofera o filtrare ultraliniara fata de mark2 care ofera o filtrare liniara.
In fapt sunt niste prelungitoare de calitate cu ceva protectie de supratensiuni (garanteaza pana pana la 1 mil euro echipamente bagate in ele) si ceva filtre pe sloturile cu filtrare.
In general Audioquest nu sunt genul de firma cu produse proaste insa fara teste nimeni nu poate fi confident !
Mi-au atras atentia de la audioquest :power quest 2 si 3.diferenta inafara de numar de prize disponibile ,usb kkturi ar fi dupa declaratiile celot de la audioquest ca modelul mark 3 ofera o filtrare ultraliniara fata de mark2 care ofera o filtrare liniara.
In fapt sunt niste prelungitoare de calitate cu ceva protectie de supratensiuni (garanteaza pana pana la 1 mil euro echipamente bagate in ele) si ceva filtre pe sloturile cu filtrare.
In general Audioquest nu sunt genul de firma cu produse proaste insa fara teste nimeni nu poate fi confident !
trebuie sa fi norocos sa cumperi produsele originale. Adica ma refer sa nu nimeresti "facaturi'" la pret mare de Audioquest (ca la aspect nu le distingi, toate fiind facute in China). Ca una e sa cumperi facatura la pret intreg de Audioquest si alta e sa cumperi la pret mic de facatura (de 5....10 ori mai ieftin). In cazul asta chiar ca poate sa merite banii (putini). Evident, nu suna la fel (nici nu contine acelasi continut, doar aspectul fiind acelasi) insa unele nu sunt deloc proaste de banii putini platiti. Piata facaturilor are si ea multe calitati, unele sunt chiar foarte bune si daca tinem cont de pret, atunci sunt ...prea bune! Altele sunt gunoi total. Culmea este ca si in piata facaturilor se.... piratizeaza intre ei, adica facatura proasta o piratizeaza pe cea buna cu o diferenta de pret si mai mic dar nu pe masura pierderii totale de calitate. Chinezii sunt foarte harnici si productivi iar piata lor e o jungla. Problema e la astia cu burta mare din Vest care si-au frecat mainile lacomi ca dau sa le faca chinezii pe nimic si ei halesc tot caimacul. Astia micii si orezari au vazut cum se face si incet, incet invata. Si invata bine! Burtosii mega bine platiti si traiti din Vest vor ramane pe margine si in viitor vor matura la chinez in poarta (daca se indura chinezul de el sa-i dea ceva de mancare). Cumva se intampla cum a fost cu japonezii in anii 40-50 cand era vai de mama lor. De exemplu Sony a plecat ciocanind niste chestii sinistre intr-o cosmelie. Copiau tot de la sefii lor, americani. In scurt timp japonezii s-au ridicat si tot in domeniu ce era fabricat in America s-a mutat in Japonia. Japonezii au avut in spate o traditie si o societate non-comunista. Chinezii au acest handicap, viteza lor e mai mica, au plecat mult mai de jos decat japonezii pe vremea aia. Dar scenariul e acelasi. Chiar comunistii ziceau ca "singura plus-valoare rala este productia"! La comunistii traditionali intre vorba si fapta e prapastie de netrecut. Dar chinezii actuali sunt practici si pun osul la treaba. In timp ce in Vest conducatorii "progresisti" (care domina acum) sunt preocupati cu "identitatea de gen" si "salvarea planetei".
Dupa cum se vede, fostele mari branduri au ramas acum "carcase goale". Exact cum ramane un muscoi cazut in plasa paianjenului (chinez) care suge tot dinauntru. Acum putem cumpara calorifer AKAI si reseu Grundig! Si discutam intre noi, care e mai bun, Topping sau EverSolo ?! Cand sunt la inceput chinezii angajeaza o echipa de nemti, de suedezi, de olandezi, etc (ca asa au carte de vizita si intrare in "lumea buna") dar cand se fac mari ii trimit pe astia la plimbare (ca-a prea scumpi) si continua treaba cu ai lor care sunt deja la a treia generatie scolita "pe bune", ca invata sa le crape capul si se culca devreme, nu merg in cluburi sa traga praful pe nara si sa dantzuie satanisme. Dintr-un miliard si jumatate se gasesc destui destepti si chiar geniali. Timpul trece si ceasul ticaie! Iar noi nu suntem dementi sa cumparam ceva scump cand avem alternativa ceva ieftin care are aceeasi calitate... sau si mai buna!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.
Subscriu la ce zici Momolo! Se pirateaza mult in domeniul audio.Cel mai grav am vazut la Van der hul si la Accuphase pe partea de cablaie.Sunt convins ca nici Audioquest nu a scapat de fenomen.Posed o pereche de sarme rocket 11 luate de la un dealer local ,acuma ca sunt ,ca nu sunt originale habar nu am si nici nu m-a preocupat subiect.Insa suna al drq de bine ,putin cam dulce dar mie imi plac.Sunt printre favoritele mele.Am si o pereche de cardas luate din japan si dupa mine pe ce am testat eu sunt mai muzicale decat cardas.