Page 1 of 1

Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 02 Jan 2011, 14:55
by Schindler
Ca tot e criza financiara si romanii nu au bani ...
http://www.laventure.net/tourist/good_sound2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Mi s-a parut foarte interesant ca autorul recomanda ca sursa pickup-ul si recomanda ca jumatate din cei 1000 de $ sa fie investiti intr-un pickup bun.

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 02 Jan 2011, 17:30
by Obelix
E parerea dansului... azi am vazut un tuner SH la 2E50, sa-l pun si pe el pe lista :?:

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 28 Jan 2012, 21:37
by Marantzofan
Mi se pare destul de interesanta in ideea unei surse decente (bineinteles, fara pretentii high-end :D) .....sau ma insel ?

http://www.asus.com/Multimedia/Audio_Ca ... sence_One/

exista doar o singura problema ..... ar trebui sa-l cumpar ca sa-mi dau seama daca merita investitia :(

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 28 Jan 2012, 23:47
by Schindler
Asteapta s-o cumpere altii - mai sint oameni sinceri care recunosc daca s-au pacalit. In afara de asta mi se pare mult prea scumpa si fiind nou aparuta nu o gasesti SH la jumatate din pret.

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 29 Jan 2012, 14:45
by Marantzofan
Din pacate "m-am ars" de vreo doua ori cu produse "foarte bine cotate", sau dupa formularea exceptionala de catre momolo, mi-am platit partea mea de "cotizatie"... asadar am devenit mult mai suspicios vizavi de impresiile unor "avizati" bine platiti.

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 07 Feb 2012, 13:34
by TomJones
Tipul recomanda pickup-ul ca sursa ptr ca e nebunia generala cu vinilul, dar nu spune si cat costa un vinil. Se pare ca vor intra si greii sa "traga" viniluri si vor mai scadea preturile: ma refer la sony, warner, universal etc...

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 12 Feb 2012, 13:10
by VTP
Vinilurile actuale in 99% din cazuri au vazut si calea digitala si ....................... nu mai sunt viniluri, mai degraba "vinile"!
Un sistem SH la 1.000 USD sau euro, in conditie hi-fi, inseamna un noroc porcesc. Daca te pricepi BINE, poti corecta pe unde ai platit impozit pe prostie! La partea electronica, la partea mecanica, in care intra capul si coada sistemului, lucrurile sunt mai complicate!

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 14 Feb 2012, 08:22
by TomJones
VTP wrote:Vinilurile actuale in 99% din cazuri au vazut si calea digitala si ....................... nu mai sunt viniluri, mai degraba "vinile"!
Corect, insa tot au ceva placut in sunet fata de cd-uri. Binenteles ca toti producatorii de viniluri spun ca sunt 100% analogice. Uite aici cel mai mare producator european de viniluri speakerscorner de la care am luat si eu si se aud cam tare fata de normal si ff scumpe intre 24-26 euro buc. E adevarat ca totul e calitativ: coperta, folia interioarea captusita cu plastic cu bule + iti dau si un catalog la fiecare vinil.

http://www.speakerscorner.de/" onclick="window.open(this.href);return false;

la rubrica FAQ
"Are your records completely analogue!
Yes! This we can guarantee!
As a matter of principle, only analogue masters are used, and the necessary cutting delay is also analogue. All our cutting engineers use only Neumann cutting consoles, and these too are analogue. The only exception is where a recording has been made – either partly or entirely – using digital technology, but we do not have such items in our catalogue at the present time

"

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 15 Feb 2012, 09:48
by VTP
Din pacate, in our days, trebuie sa ne straduim tzeapan, sa credem TOT ce se spune in domeniul acesta!
Sa credem ca vinilurile actuale sunt virgine de digital, ca pe Sony, JVC, Teac, Accuphase sau Luxman pe care scrie Made in Japan, its ARE made in Japan si n-au nimic comun cu :x , etc.
La un test simplu, facut cu:
- 1 vinil original, vechi, al Beatles-ilor
- 1 CD aparut pe la inceputul decadei '90, tras dupa benzile de studio originale;
- 1 vinil nou, cu aceleasi piese,
diferentele erau sesizabile. Daca primele doua erau suficient de la fel, diferenta constand in nivelul de comprimare si reducerea zgomotului la CD, soundstage-ul si detaliile indicau o aceiasi sursa fara alte modificari. Vinilul nou parea sa fie facut acu' 2-3 ani, dupa " reintregirea formatiei "!!!!!
Acu' asta E!!!!!!!!!!!!! In definitiv, importanta e muzica , dupa umila mea parere!

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 15 Feb 2012, 10:15
by momolo
Hai nu mai exagerati. Exista si LP-uri din productia noua foarte bune. Nu cred ca masterizarea digitala din studio sau remasterizarea digitala din studio e o cauza directa si automata. Eu cred ca prima cauza sta in talentul oamenilor care fac o treaba deasta, talent, pricepere, experienta, ureche, care sunt sau nu sunt. Mai degraba nu prea sunt in ziua de azi.
Apoi intervine fabrica care preseaza. Pai o perioada de 15...20 de ani asemenea fabrici au ramas in paragina, mesterii batrani care stiau meserie sunt acum la pensie, pai cu cine sa faci treaba buna de acum 20...40 de ani ?! Traditia a fost rupta. Si mai e o chestie, eu ii suspectez pe unii ca preseaza in lumea a III-a unde au mai ramas asemenea fabrici. Pai acum 30 de ani se presa in tari cu apa calda unde lucrau oameni de calitate cu utilaje de calitate, exista o intreaga industrie in spate care producea diverse subansamble si ce ceea ce mai trebuie, etc. Azi au ramas fiarele vechi pe care lucreaza tineretul mp3-izat cu materiale consumabile din China. Ce vreti de la ei ?!

PS - am auzit LP-uri cumparate din USA, noi si care suna impecabil, fantastic, precum si LP-uri cumparate din Romania care paraie dupa desigilare mai rau ca placile de la gunoi. Ceva e putred in Danemarka.

Eu nu cred ca masterizarea digitala sau aparatele profesionale digitale sunt de vina. Eu cred ca de vina sunt, transpunerea pentru matritare, executia matritei si mai ales calitatea presarii si a materialului.

Si mai este o problema tehnica. Acum pentru a obtine o banda de frecventa mai mare se taie santuri mai adanci si mai late, de aia incape putin pe o placa. Poate un motiv e si materialul prost, adica daca e prost mai bine faci canalul mai mare. Ei bine, dozele standart, defapt e vorba mai mult de ac (dar si de miscarea acestuia) sunt proiectate pentru canalele vechi. Abia cateva doze mai noi au fost gandite pentru shantzuloaie mai late si mai adanci. Iar in ziua de azi ce proiectare si cercetare sa pretinzi in acest domeniu ?! Azi e vorba de Gigica de la scularie, pasionat si hobbyst la el in garaj. Pe vremuri erau companiile mamut cu ditamai departamentele de cercetare/proiectare si bani multi in joc.

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 15 Feb 2012, 10:30
by TomJones
momolo wrote:Si mai e o chestie, eu ii suspectez pe unii ca preseaza in lumea a III-a unde au mai ramas asemenea fabrici
Exact, eu am niste discuri din anii '70 ce sunt facute in ..India si rup orice din ziua de azi.
Acum pentru a obtine o banda de frecventa mai mare se taie santuri mai adanci si mai late, de aia incape putin pe o placa. Poate un motiv e si materialul prost, adica daca e prost mai bine faci canalul mai mare. Ei bine, dozele standart, defapt e vorba mai mult de ac (dar si de miscarea acestuia) sunt proiectate pentru canalele vechi. Abia cateva doze mai noi au fost gandite pentru shantzuloaie mai late si mai adanci. Iar in ziua de azi ce proiectare si cercetare sa pretinzi in acest domeniu ?! Azi e vorba de Gigica de la scularie, pasionat si hobbyst la el in garaj. Pe vremuri erau companiile mamut cu ditamai departamentele de cercetare/proiectare si bani multi in joc
Asta am vazut si eu. Am un disc folosit in cluburile disco, fara pauze intre melodii, facut sa cante continuu; e ff subtire si pare si ff tocit, nici nu se vad santurile. Cu toate astea se aude de mori...Plus ca e si alt material. Am vazut discuri din anii 50 ce erau grele si dintr-un material dur. Cu toate santurile taiete adanc ptr o banda de frecventa mai mare, tot par lipsite de frecvente inalte ...

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 15 Feb 2012, 11:53
by momolo
TomJones wrote:tot par lipsite de frecvente inalte ...
materialul prost, moale, iesit prost din presa. Frecventele inalte au santuletele cele mai fine, cu cat e frecventa mai inalta, cu atat mai fine rilele; pentru asta trebuie material extrem de fin si extrem de rezistent, altfel nu mai sunt frecvente inalte. Doza e ca plugul la arat; daca brazda e moale, ara mai bine.

Un disc second hand vechi de 30 de ani dupa ce a fost ascultat de altul cine stie cat, eu il ascult de 10 ori la rand si nu aud nici o deteriorare a sunetului. Un disc nou (mai ales de pe piata autohtona) dupa ce-l ascult de 3 ori incepe sa haraie si sa paraie de zici ca are 50 de ani si e din groapa de gunoi.

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 15 Feb 2012, 17:16
by Obelix
Parca era vorba de un sistem ieftin, iar unul bazat pe vinyl devine unul... elitist :lol: Eu tocmai ce am refuzat un "aparat de arat in cerc" Philips :mrgreen:

Re: Sunet bun pentru 1000 de $ ?

Posted: 15 Feb 2012, 22:28
by momolo
Obelix wrote:Parca era vorba de un sistem ieftin, iar unul bazat pe vinyl devine unul... elitist Eu tocmai ce am refuzat un "aparat de arat in cerc" Philips
- l-ai refuzat corect, era defect. Unul bun ara in spirala, nu in cerc :lol: