Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
andreic
Posts: 4
Joined: 18 Feb 2021, 00:50

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by andreic »

momolo wrote:
18 Oct 2020, 09:27
La mine sunt perioade cand fix peste "Romantic" imi intra un post bulgaresc unde nu exista muzica, doar vorba non stop (si asta cu antena de camera sau o sarma improvizata - cu antena dedicata e jale!). Bulgarii au emisia mai tare si e fix pe aceeasi frecventa.
Doar unele perioade si apoi inceteaza.
Este devina receptorul, performante slabe in radiofrecventa, selectivitate, overload, intermodulatii, Nu pare sa existe emisie la bulgari in frecventa Romantic, exista doar in apropiere de ea.
Daca pui antena dedicata si e jale... pai nu stiu, e cazul sa cauti un tuner mai performant :D

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by momolo »

andreic wrote:
19 Feb 2021, 01:39
Este devina receptorul, performante slabe in radiofrecventa, selectivitate, overload, intermodulatii, Nu pare sa existe emisie la bulgari in frecventa Romantic, exista doar in apropiere de ea.
Daca pui antena dedicata si e jale... pai nu stiu, e cazul sa cauti un tuner mai performant
merci pentru lamurire! Am incercat peste 7 tunere diferite si un radiocasetofon, toate fac la fel.
Probabil toate au performante slabe (desi unul de 12 kg a fost chiar top la vremea lui si pare sa mearga impecabil).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by Kross »

În primul rând, toate posturile din România au putere mică. Și asta se vede/simte. Apoi, doar cele de stat, BFM, RRA, RRC, RAS, RRM, au putere mare și se aud foarte bine.
Referitor la DAB, sunt acum țări care au renunțat la a mai implementa DAB/DAB+. Deși în Germania, Austria, Olanda, Elveția DAB a fost implementat cu succes. Totuși, sunt destule situații, când vrei să asculți posturile din alte țări, datorită conținutului. Nu aș avea nimic cu FM ul, dacă aș prinde via FM conținutul dorit. Dar pe FM ul de la noi este mult și prost. Deocamdată nu cred că România va avea prea curând DAB și nu va renunța în următorii 15 ani la fm. Poate nu 15, dar 8 ani sigur că nu. La automobile, în vest deja este obligatoriu DAB+ pe radiourile auto. La fel cum nu am mai văzut prin afară (Germania, Olanda, Austria, Elveția) să se vândă aparate radio fără DAB+. Și cel mai amărât radio de buzunar are acum dab +.
Țin minte în anii 90, eu stăteam la cca 800 m de Radio Contact. Pe lângă conținut, muzică, etc, avea o putere de emisie de trebuia strânsă antena. Intrau și alte posturi, dar când acordau pe Contact, calitatea era CD. ȘI FM stereo fără purici. Nu știu ce făceau, cum emitea, ce făcea (aparte de conținut), acoperea perfect capitala și încă vreo 30 km în jur, cu aceeași calitate. 96.1 MHz. De aici îmi plăcea să fac înregistrări stereo pe casete (deși aveam cd player din 1991, un discman sony, primit cadou de la cineva venit din SUA, aveam doar 3 cd-uri, și asta mult timp) cd-urile erau scumpe.
Cred că depinde și zona în care stai...
La mine în nord, nu prind nimic din Bulgaria sau alte țări, pe fm, doar pe MW. Probabil și din cauza betoanelor din jurul meu. Astăzi, cât de cât la fel emit doar BFM și RRA. La celelalte posturi, parcă ascult la tomberon.
Referitor la calitatea radioului...contează enorm. La emisie puternică, și cel mai modest radio, face o treabă bună, fără efort. Problema apare când sunt înghesuite nspe posturi pe scala, unele cu puteri mari altele cu puteri mici, că cel cu putere mică e de neascultat. Iar la cel cu putere mare trebuie să pliezi, chiar deconectezi antena.
Ca să poți asculta în condiții extreme, cum e în București, trebuie receptor ultra performant. Eventual unul cu dublă conversie. Dar sunt scumpe. Totuși, am avut ocazia de a asculta radiouri portabile, vechi , care depășeau tunere/amplitunere deck hi fi, unele având chiar ieșirea de linie stereo.
În vremuri de mult apuse, aveam un Selena Sovietic. Avea banda 65-74. Dar Recepția era extraordinară la el, cel puțin în anii 90, depășea multe aparate moderne la recepție. Era singurul care, la nivelul anului 1994, când încă activau destule posturi pe banda est , făcea o diferență între posturi, astfel că Romantic, Contact, Fun și Pro fm se auzeau la fel. Pe altele, unele noi și de marcă se simțea diferența între canale. Pro fm și romantic se auzeau ca din canalizare iar Contact distorsiona. Pe Selena, se auzeau toate la fel de clar. Acum nu știu, dacă nu cumva pe oirt era altfel de propagare. Însă eram un pic mirat să văd că vechitura comunistă urâtă, avea performanțe superioare unor aparate noi moderne, nu vroiam să cred. Între timp, în 2006,când și romantic a dispărut din oirt asemeni altor canale de stat, Selena a plecat la reciclare...dar cu această amintire, mi se confirmă că Andrei are dreptate. Totuși nu știu dacă între emisiile pe 68.9 și 96.1 exista vreo diferență. Adică fie pe oirt se emitea mai tare fie se propaga mai bine. Nu am avut aparat cu două norme fm ca să pot spune că așa era. Dar țin minte că Selena, era campion.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by momolo »

Kross, ca de obicei bati campii pe principiul mult si prost.
Selena am avut si eu si era pe noroc, unele mergeau mai bine ca altele si au fost stricacioase. La comparatie cu tunere "capitaliste" si mai ales radiocasetofoane japoneze (SHARP) Selena era un gunoi. Apropos, am avut nu unul ci chiar trei.
Daca comparam insa cu bombele de plastic de la Technics care se gaseau in anii 90 in comertul socialist fesenist, tunerele IEI (am avut trei, mai am vreo doua cred) le dadea clasa de la mare distanta. Tin minte ca la un moment dat cam prin 1993 voiam sa-mi cumpar o bomba din asta Technics, un amplituner de la unul din Berceni ca-l dadea ceva mai putin enorm de scump si m-am dus cu tunerul IEI care a umilit Technics-ul fara drept de apel, adica nu aveam ce compara si omul s-a mirat ce bomba de doi lei cumparase de la magazinul Technics pe o galeata cu bani! Asa ca am plecat inapoi cu tunerul IEI fara sa cumpar plasticul ala cu ventilator la spate. Dar frumossss! Si Technicsss! Asa erau vremurile, ca nu aveam informatie de nicaieri.
La mine nu in toata casa face urat. Doar intr-o camera care are geamul fix pe directia bulgarilor si cum in jurul meu e o cazemata din blocuri mai inalte, adica un mega cartier dens, geamul ala spre bulgari aproape ca nu are obstacol pana la astia cu ceafa groasa. Adica e pe o directie cu crapatura in cazemata de beton inconjuratoare care ma fereste si de posturile de radio din Bucuresti dar si de telefonia mobila care merge extrem de mizerabil la mine. Fenomenul mi s-a intamplat numai sporadic, adica sunt perioade. Caci asa cum stim emisia FM e influentata puternic de conditiile atmosferice. Postul bulgaresc e fix peste Romantic. Prima data s-a intamplat pe un radiocasetofon ITT din 1978 mare si greu (care se pisa pe toate Selenele si o si plimba si se aude formidabil). Aparatul alege unul din posturi si nu pe ambele in acelasi timp asa ca bulgaroii intra sporadic peste, ca o pe o statie de comunicatie si mai ales noaptea. In locul ala prindeam cateodata chiar si televiziunea bulgareasca cu antena de camera. Alte tunere audiofile incercate au facut la fel, nu conteaza aparatul. Proaste nu am si oricum nu mi-as pierde vremea. Alea proaste prind ambele posturi deodata amestecate, nu pe rand. Alea mai dereglate prind unul din posturi daca misc putin stanga, dreapta. Cu circuitele de acordare automata bulgaroii intra intermitent noaptea. De la o vreme nu se mai intampla dar a fost o perioada. Postul Romantic la mine e foarte slab, le-am si scris o data si mi-au spus ca stiu.... Dar oricum, mi-a ramas numai in masina ca nu am timp in rest sa le ascult reclamele idioate. Radioul si televiziunea clasica sunt pe moarte. La generatiile mai tinere nu mai exista televizor sau radio clasic. De ce sa astepti ca prostu' sa-ti difuzeze astia ceva cand poti asculta absolut ce vrei pe lumea asta cand vrei tu si nu cand vor ei ?!?! TV-ul clasic si radioul clasic au ramas la mosi si babe insa sunt terminate. Unica forma de radio va ramane cel pe internet. TV-ul e deja o prostie si o pierdere de vreme. Era ok pe vremuri ca nu aveam de ales insa acum datorita internetului putem alege ce vrem, cand vrem (inclusiv stirile care ajung pe net in secunda doi, la TV ajung abia la telejurnalele programate la ore fixe), deci TV si radio adios!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by Kross »

Cel puțin al nostru era din 1971, era cel fără traf de rețea încorporat. Și a mers din 1971 până prin 2006, când l-am dus la reciclare la altex. Lasă bombele de plastic Technics, le știu și eu, nici cu altele (Kenwood, Pioneer, Sony, etc) din aceeași epocă nu îmi e rușine, erau vai de ele și alea . Parcă mai reușite erau mini/microsistemele technics, combinele Panasonic și portabilele Panasonic decât cutiile maro, mari și goale. Și la sunet și la tot. La fel și la Sony, etc., dar deja sculele se miniaturizau, plasticareau, etc. Părere personală, la acel moment. Acum, să le judec e aiurea, timpul a trecut, muzica s-a schimbat, omenirea la fel, tendințele la fel. Azi, mulți vor o boxă cu bluetooth și un telefon. Și gata bâlciul.
Acel Selena recepționa mai bine decât câteva chestii moderne și noi și de marcă chiar. Sincer, la momentul ăla nu am vrut în ruptul capului să admit și să cred așa ceva. Dar era tristul adevăr. Au trecut aproape 30 ani de atunci.
La mine, acum cu "noua" antenă, se prinde mai bine pe fm, dar Romantic tot prost, deși seara se prinde ok, ziua, dezastru . Și postul coleg, Radio Zu (nu că m-ar interesa) se prinde și mai prost. În schimb se prinde bine Digi FM, uneori Magic și Rock fm. Dar cele 5, cele de stat, se prind curat lacrimă. Și Digi la fel. Magic și Rock se prind bine, dar numai uneori au zgomote pe stereo. Restul sunt gunoaie, balast, poluare a eterului. Eu din cele românești ascult doar BFM, RRM, RRA, Digi, Rock, Magic și Romantic. Ultimele două în mașină, acolo le prind cel mai bine, și țin radioul pornit deoarece telefonul se cuplează automat . Restul umplu scala degeaba.
Nu știu unde stai, poate în sudul Bucureștiului, acolo sunt șanse mai mari. Dar la mine aici în Nord, slabe șanse să intre ceva bulgăresc. Prea multe clădiri înalte, relee de GSM, etc. În schimb, seara, mai recepționez Europa FM pe 107,5. Care pare a fi de la Ploiești.
Eu am avut în familie un Grundig Satelit. Altă uzină. Și acum îl am eu, respectivul vroia să-l arunce, l-a găsit în pod. L-am luat deoarece îmi place cum arată. Și când eram mic, mă fascina. Este chiar un aparat mișto. Doar că la recepție, la mine, dacă nu ies pe terasă, nu prinde mai nimic. E drept că și la mine, fierul beton e mult (dar așa am luat casa). Pe terasă și la etaj, mai mare plăcerea. Bate la recepție multe scule. Dar din păcate, are același tip de selector ca și Selena pentru SW, unde are mizerie, a trebuit curățat și cred că și unele piese (condensatori) au îmbătrânit. Îi ia ceva timp până își intra în regim. Așa e, face pipi pe tot, Selena, Gloria, Stern Rft. Dar cu Selena, măcar auzeai Europa Liberă, față de Pacific 2 sau Albatros. Avea sensibilitate bună și se auzea decent. Marile lui probleme erau la selectorul rotativ, multe contacte, și era de ajuns un pic de mizerie ca să nu mai meargă și conzii, dar totuși mergea. Cele pe germaniu erau mult mai reușite, și în special cele fără sursă 220v incorporata. Acum am văzut că al meu era OKEAN 203. Dar tot un soi de Selena era. Cele târzii, cu siliciu și sursă incorporata și difuzor rotund, erau mult mai slabe.

Din păcate eu am ajuns la concluzia cu FM demult, că nu mai are nimic interesant în România cel puțin. La televizor, au ajuns inclusiv știrile să le repete sau să le dea cu 2 zile întârziere. Mai urmăresc doar Discovery și Epic drama și Diva, când nu repetă sezoanele. Restul... Pământ de flori.

Cât am stat plecat, aveam ce urmări la tv în afară. La radio, aveam ce asculta. Când dădeam pe o drăcie din asta de radio cu DAB+, scanare, păi aveam o groază de posturi, și toate conținut care mai de care mai bun. In Austria, Germania, Luxemburg, Elveția, păi, ai ce asculta! De aceea, ascult radio pe net, conținutul mă interesează. De ce să ascult magic fm cu purici și distorsiuni și playlist repetat, când de exemplu 1.fm 90's, 80's, Arabella 70'er, 80'er, 90'er, sau Eldoradio Luxemburg, sau ANTENNE VORALLBERG, îmi oferă fix conținutul dorit, muzica dorită (anii 60 - 90 că asta ascult eu, mai ales 80-90 recte Italo disco și eurodance & high-nrg, deh muzica adolescenței) fără știri agresive, reclame în draci, și nici nu obosesc ascultându-le. Nici acasă nici la muncă. Și au și bitrate extrem de mare. Față de cele românești care uneori au, vai mama lor, 48 kbps. Acum sincer, decât ceva prost pe FM (și la noi e cu haznaua) prefer ceva bun via NET RADIO.
În ultimul timp și muzica, e din ce în ce mai proastă, plastică, agresivă, ai senzația că te atacă difuzorul. De aceea și sculele moderne sunt cum sunt, mulate pe muzica modernă . De ce să se mai chinuie Sony de exemplu să facă sisteme audio de calitate? S-au mulat pe piață, pe cerință, boxe bluetooth cu bass prelung și bășit se cere, eventual cu beculete albastre și alte fantezii , asta se oferă. Rahat se cere, rahat se oferă. Nu l-am acuzat pe sony că face astfel de rahaturi. Sony (care este una din firmele favorite) face astfel de rahaturi (ca și alții de altfel) ca să satisfacă piața actuală. Domeniul auto la fel. Nu mai este Mercedes ce a fost. Nimic nu va egala W115, W123 și W124.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
andreic
Posts: 4
Joined: 18 Feb 2021, 00:50

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by andreic »

Kross wrote:
19 Feb 2021, 15:06
Nu știu unde stai, poate în sudul Bucureștiului, acolo sunt șanse mai mari. Dar la mine aici în Nord, slabe șanse să intre ceva bulgăresc. Prea multe clădiri înalte, relee de GSM, etc. În schimb, seara, mai recepționez Europa FM pe 107,5. Care pare a fi de la Ploiești.
Bulgarii intra in tot orasul si intre cladiri... intra si in casa si cu receptor portabil... iar in nord e terenul mai inalt deci nu sunt motive sa nu mearga bine daca se foloseste un recpetor bun din punct de vedere radio. Practic in Bucuresti nu ai cum sa nu iei frecventele de la Ruse si de la Shumen. Eu am bloc de 10 etaje langa casa spre sud-est... 2 recpetoare portabile testate, unul mediocru si unul performant cu receptie DSP:

https://www.youtube.com/watch?v=VIBixk5Hd7g

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by Kross »

Sincer, nu mi-am bătut capul. O să încerc. Timp să am. Adevărul că de vreo lună și... nu am mai pornit FMul. Doar în mașină.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by Kross »

Dar și când l-am pornit, fix de bulgari îmi ardea. La mine pe stradă, zonă, este greu de recepționat cam orice. Inclusiv pe medii. Sunt prea multe betoane, prea masive, prea înalte. Poate dacă aș sta la bloc la etaj >3, poate aș prinde. Eu am casă p+1, și abia cu o antenă desfășurată prin pod, pe pereții podului (lemn) am reușit să îmbunătățesc un pic Recepția. Romantic a rămas slab (depinde însă, sunt momente când chiar merge). Când stăteam dincolo, in Crângași, aveam atât în față cât și în spate păduri de blocuri, și stăteam la 1. Am ieșit însă odată pe terasă sus, bloc p+8+1(uscătorie+cameră tehnică lift+spațiu administrativ). Acolo prindeam multe și din afara Bucureștiului, asta, la momentul acela, cu un modest portabil grundig music boy (analogic, luat de nou, îl are maica-mea în bucătărie). Merge bine și în casă, dar sus pe bloc, prindea și din alte județe, intra inclusiv Focus FM de la Buzău, cred că bulgarii și încă niște posturi vecine (de la Bolintin (cu manele, evident), Pitești, Ploiești), și erau destul de clare. Nu mai zic de Medii, mergea perfect. Chiar am rămas uimit de ce e încă pe scurte. Destul de multe posturi, funcție de ore. Cred că sunt transmisiuni speciale (posturi de numere par a fi, unele în engleză, inutile dacă nu ai cheia de decriptare).
Pe DAB, contează cred eu compresia și bitrate. În Germania, bitrate este foarte mare, iar posturile care emit mai departe au bitrate mai mic. Dar încă se prind, și bine. Nu spun că emit, pe lângă numele postului, și alte info. Partea foarte bună este că acolo, implementarea este una de succes. Cu toate astea FMul nu a fost neglijat. Dimpotrivă, calitatea a rămas. Au închis în schimb AM ul.
Noi ținem de acest AM, cu dinții. Știu că mamaie de la Cocargeaua încă ascultă la Milcov 3 Antena Satelor. Mă uitam și la țară la socrul meu. Lângă Onești. Se prind posturi fie pe MA, fie pe FM niște posturi maghiare sau de la ruși (sau ucrainiene). Românești doar Focus, RRA. În rest, pauză. Poate fi mama radioului.
Am încercat și cu Grundig Satelit. Nu o fi cel mai bun...dar sigur, prost nu este.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
andreic
Posts: 4
Joined: 18 Feb 2021, 00:50

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by andreic »

Nu are legatura distanta cu bitrate-ul. El e unic pe canal, vreo 1200kbps grosier vorbind, canalul nostru fiind 12A. La noi in tara se foloseste standardul antic de mp2 la compresie (dab fara plus) deci 6 posturi de 192kbps, adica asa cum e in probe in Bucuresti. Cand o sa trecem la dab+ adica HE-AAC o sa putem dubla numarul posturilor la aceeasi calitate audio si poate chiar mai buna. in HE AAC e nevoie de 92kbps pentru ca sa se auda ca un mp2 la 192, eu as propune 112 sau 128kbps pentru posturile muzicale si 80-96kbps pentru cele de stiri/voce, astfel ca ar incapea o combinatie de 12 posturi care sa se auda bine.
Tara noastra are alocate 2 multiplexuri adica 2 canale... deci poate transmite maxim 24 posturi pe o regiune in configuratia amintita mai sus sau 12 nationale si 12 regionale. Din presa si ancom intelegem ca noi avem canalele 11 si 12 dar nu ni se spune daca e vorba de toata latimea canalului sau doar de cate o portiune de 2MHz din fiecare... am incercat sa ma informez radioamator fiind dar nimeni nu detine date clare pe treaba asta.
Pentru cine e curios, asta e lista de canale DAB (2MHz) (observati ca fiecare canal tv e impartit in 4, 8MHz e in tv digital, fiecare e impartit in 4 pentru radio multiplex):
5A 174.928 MHz
5B 176.640 MHz
5C 178.352 MHz
5D 180.064 MHz
6A 181.936 MHz
6B 183.648 MHz
6C 185.360 MHz
6D 187.072 MHz
7A 188.928 MHz
7B 190.640 MHz
7C 192.352 MHz
7D 194.064 MHz
8A 195.936 MHz
8B 197.648 MHz
8C 199.360 MHz
8D 201.072 MHz
9A 202.928 MHz
9B 204.640 MHz
9C 206.352 MHz
9D 208.064 MHz
10A 209.936 MHz
10B 211.648 MHz
10C 213.360 MHz
10D 215.072 MHz
10N 210.096 MHz
11A 216.928 MHz
11B 218.640 MHz
11C 220.352 MHz
11D 222.064 MHz
11N 217.088 MHz
12A 223.936 MHz
12B 225.648 MHz
12C 227.360 MHz
12D 229.072 MHz
12N 224.096 MHz
13A 230.784 MHz
13B 232.496 MHz
13C 234.208 MHz
13D 235.776 MHz
13E 237.488 MHz
13F 239.200 MHz

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Recepție FM Vs. DAB Vs. Radio pe internet.

Post by Kross »

Am doar un radio dab+. Luat din afară. Ieftin, dar bun. Când s-o trece la noi complet pe dab+ cu un conținut cum era în anii 90, atunci voi căuta ceva mai performant. Momentan, radio via net...e soluția, mai ales unde recepția este slaba sau dacă vrei un conținut mai de calitate, fără să fi nevoit să schimbi postul / întorci placa / schimbat cd-ul, atunci când vrei muzică și faci și altceva.
Bitrate ul este mic la posturile DAB care bat departe deoarece, probabil cum ai menționat, sunt preponderent de voce/știri, etc. 128kbps este optim, ca să ai o calitate decentă.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Post Reply