Upgrade pick-up

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by momolo »

Kross wrote:
19 Apr 2023, 14:26
O să-mi iau un șut în dos... știu.
de ce scrii asta?! Ti-ai expus parerea in mod decent, de ce sa iei un sut in dos?!?! De exemplu am si eu un deck Universum cu 3 capete foarte fain construit, chiar deosebit (l-am capatat cam pomana, are problema clasica, curele dizolvate - il banui ca e SANYO dar nu e la fel cu alte modele Sanyo). Situatia e asa cum ai scris, sunt foarte amestecate si conteaza si perioada, mai spre sfarsitul lor au bagat numai gherle. Dar opinia mea, in general un OEM e mai slab decat originalul pentru ca cerinta este sa fie ieftin (originalul fiind intotdeauna mai scump).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Apropo de Universum:
O cunoștință mai cu relații, avea în anii 80 un TV de 67 cm stereo Universum. Acel tv avea tub Toshiba și multe piese Matsushita, Sanyo,Hitachi și Toshiba. Apoi un VCR Stereo, unul tare, stereo, Universum. Ăsta era un NATIONAL. Tot Matsushita, dar făcut oem
Le-a ținut mult timp. Sincer, acel TV rupea la calitate chiar și după 1990 multe modele moderne. De sunet nu mai zic, stereo cu 6 difuzoare și carcasă din lemn, multe plastice după 90 se auzeau a galenă. Nu mai zic că față de Telecolor, Cromatic sau elcrom, acel Universum era lux... telecomandă, scart, chestii de care mulți au auzit abia la finele anilor 90. Acele Universum erau populare ca sh în anii 90 pe lângă alte mărci.

Revenind la pickup: Caută ceva cu motor de C.A. cu curea și braț universal. Motoarele de C.A. nu au moarte în general, au cuplu mare, nu ai probleme cu electronica, și multe sună bine. Ăsta pentru simplitate. Eu personal prefer pe cele care au și reglaj de înălțime a brațului. Asta ca fapt divers.

Tot Multe Universum erau făcute în blocul socialist. Alea, se spune, că erau mai bune decât cele ce rămâneau în țările socialiste. Adică dacă , să zicem unitra, făcea niște radiocasetofoane , ce mergea pentru marca Universum avea caracteristici net superioare celor ce rămâneau în blocul socialist. Inclusiv de la Electronica au mers televizoare la quelle. Doar că aveau cu totul alte caracteristici tehnice (de exemplu televizorul Lux se livra cu 2 difuzoare), aveau uhf, etc. Un exemplu erau Televizoarele Venus și Miraj.
Altele, făcute tot în blocul socialist, erau făcute strict pentru quelle sau neckermann și nu aveau echivalent socialist...doar că acolo cerințele de calitate erau altele . Așa că sub brandul Universum poți da și peste chestii comuniste.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by momolo »

Prin anii 80 intr-un catalog Neckermann (sau Quelle - nu mai tin minte) la zona cu "combine stereo", alea de se vindeau cu tot cu dulap, boxe, amplif, tuner, cassdeck si pickup deasupra, am vazut o combina neagra cu boxe negre identice cu ale noastre UNITRA de 140W ("Tineret 140" sau mai tarziu Electromures), adica alea frumoase negre cu cercuri din dural in jurul difurilor si comutatoarelor si gaurilor BR. Identice! Nu stiu combina ce putea sa fie (pe toate scria Universum), nu tin minte, dar sigur era Unitra sau ceva din RDG. Mai retin doar ca era mare (cu tot cu dulap cu usi de sticla), arata bine si costa mult mai ieftin ca cele de brand adevarat. Ne zgaiam mai multi in catalogul ala gros si atat de frumos si am zis, "-Iata de unde au copiat polonezii!" :lol: Pe vremea aia nu existau informatii, nimic, nu aveam de unde sa stim nici ce inseamna OEM si faptul ca aia din vest comandau si in "lagarul socialist" ca sa le scoata foarte ieftin.
Mai e un brand vestic care comanda la comunisti, adica din ce stiu exact, la Unitra, - Continental Edison - dar nu erau toate Unitra, unele erau Sanyo, NEC, etc.
Mai imi aduc aminte de unul precum Universum, adica brandul TREVI care era respectat in Italia pentru ca avea produse ieftine dar care erau si de calitate, nu gunoi pana treci strada.
Dar multe branduri nemtesti au facut in final ceea ce facea Universum, ca de exemplu LOWE sau Fisher (care comanda totul la SANYO fiind de fapt niste SANYO rebranduite dar in general de calitate). Astea aveau mai mult staif decat Universum prezentand si aparate ceva mai dichisite si mai scumpe.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Loewe a fost mereu un brand de lux, și mult timp, asemeni Grundig, subsidiar Philips. Și-a păstrat mult timp rangul, ba de multe ori mai prestigios ca B&O.

Fisher era chiar Sanyo. Dar ce a fost Fisher în anii 60-70 nu se compară cu plasticele patetice din anii 80 și 90. Multe chestii Fisher arătau cam... ieftin, totuși nu se comparau cu domotec. În anii 90 era popular un dublu casetofon cu radio și boxe detașabile. Era ok, suna binișor. Doar că era idem...un Panasonic cu boxe detașabile...

Trevi a fost de fapt (și este deoarece încă l-am văzut activ) un brand ieftin italian ce aducea de regulă chestii din blocul socialist.

Bruns era un brand Vest german ce importa RFT în vest.

Lenco din brand de top a devenit treptat un brand de gunoaie ieftine aduse de pe oriunde. Un fel de Akai la noi.

Mondivox - brand francez idem Universum. Aduceau tot felul de chestii din est și le puneau ieftin prin diverse magazine. Mondilec erau pentru electrocasnice.

Universum era brand quelle pentru electronice, Privileg pentru electrocasnice.

Palladium era alt brand buget al altui retailer german.

Hanseatic la fel.

Watson este marca buget a lui Metro Cash Carry. Cândva aveau și ăștia chestii ok, dar după 90 toate troacele.

Am văzut cataloage de electronice din DDR, URSS, RPP, CSSR, RPU, deci absolut toate arătau cu nimic mai prejos de cele vestice... semănau la textură cu cele din vest... hârtie lucioasă frumoasă, cuprins frumos, etc. cataloagele românești erau de fapt la finalul Tehnium. Făcute de "dă Doamne să fugi de ele".

Și Electronica și Tehnoton au făcut niște rackuri din alea, mai bine spus au încercat să imite... singurul de Doamne ajută a fost cel de la IEI, ca aspect vorbesc, că în rest...n-are rost să comentăm...de morți numai de bine. Așa se spune :D .

Unitra...https://images.app.goo.gl/cfYxoDPixbNHMp8F7
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by momolo »

Sti care e culmea?! RFT-ul RDG-ist a cam stiut de sunet, asa cu gunoaiele cu care lucrau, de obicei bagau integrate si daca te iei dupa scheme le lasi la tomberon. Adica da, umile trancote dar culmea ca nu suna rau deloc (evident, pastram proportia si tinem cont de costuri). La un moment dat primesc pomana un cassdeck RFT care mai si mergea si constat cu oarecare mirare ca suna chiar bine! Sau o intamplare, intr-o zi de canicula din aia dura ma invarteam prin talciok si cred ca ma batuse cam tare soarele in cap, era din ala naucitor. Si cum nu luasem mai nimic si nu imi place sa plec cu mana goala, vad la un tigan o mini combina pe jos, fatzau argintiu, corp maron cum sunt unele pe la GRUNDIG. Era pusa cu dosul si arata tare bine, curata. Il intreb de pret si nu mai tin minte decat ca cerea putin, suma pe care o dadeam la terasa pe mici si bere daca faceam cinste, asa ca am negociat si am luat mica combina (mica dar grea!) formata din cassdeck, tuner si amplif, evident cu mufe DIN. Ori lumina aia radioactiva ori caldura, ceva ma tampise la cap si pana acasa am fost efectiv, dar efectiv convins ca am luat o mini combina GRUNDIG. Acasa o pun sa vad ce zice, culmea, mergea perfect! Si culmea.... absolut culmea suna chiar bine! Dar ma uit mai atent pe fatzau si nu vad brandul GRUNDIG si ma uit pe dos si...... raman uimit, este RFT ! Nu-mi venea sa cred, dupa ce am citit RFT inca mai cautam unde scrie GRUNDIG, asa ma batuse soarele in cap! Probabil m-a indus in eroare si faptul ca e super curata ca noua si chiar seamana cu niste combine GRUNDIG din alea bine facute! Si tin minte ca atunci am ascultat-o cam o saptamana si chiar imi placea cum suna! Dupa aia am pus o japonezarie si imi aduc aminte ca suna mai prost, chiar ma gandeam ce misto sunet au facut redegistii din piesele lor! Si apropos, tunerul are banda vestica, adica cea actuala.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

DDRistii foloseau 87-100 de la bun început, deși în vest norma a urcat până la 104 și apoi 108, în DDR tot până la 100 au rămas până la unuficare. RFT au avut boxe bune, cele mai bune din blocul estic, și chiar puteau concura cu unele vestice mai de clasă medie...de regulă copiau vestul la design ba chiar și japoneze. Calitatea execuției lăsa cam de dorit, dar de regulă solide, din topor dar solide. Oricum RFT (care ca și unitra sau Tesla, toate electronicele se numeau RFT era o autoritate de fapt) e istorie ca și IEI, IEMI, Electronica.
Aveau de multe ori mecanică SANKYO. Apoi au luat licență.
Eu, am rămas uimit ce bine sună amplificatoarele sovietice. Am 2 bucăți, recapate (unul pe Rubycon altul pe Panasonic)de curând și sincer nu odată m-au surprins ce sunet masiv și cărnos au și cum se dau la sarcini grele! Și că pe muzică clasică uneori abia au concurență (o să iau un șut sigur aici). Chiar incredibil. Nu mai zic de atenuatoarele rezistive masive și...ecranate.

Revenind la pickup, eu aș considera ceva cu înălțimea brațului reglabilă...deja m-am cam aruncat, dar tablele fără așa ceva sunt cam condamnate pe doza din fabrică sau pe puține doze de pe piață cu care brațul s-ar putea să nu se împace. Punând alte doze, poate sta prea pe spate sau prea pe față. Eu prefer ca și doze, GRADO. Raport calitate preț este foarte bun. Cel mai bun însă la clasa foarte ieftină rămâne AT, au modele entry care sunt foarte ok, pentru un început de drum în vinil sunt super. Dar... căci există un dar, sună prea...dur. De aceea la Grado, atât MC cât și MM, găsesc mai multă muzicalitate decât la AT.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by momolo »

Grado nu produc doze MC. Ce fac ei se numeste "moving iron" si le amplifici cu preuri MM (majoritatea au 5mV si 47Kohmi) dar unele au 1mV, asa ca iti trebuie un preu MC cu input Load 10k-47k ohms, deci cum ai amplifica dozele MC high-output. Dar nu sunt doze moving coil. Am si eu una din aia de lemn din clasa top. Suna foarte bine.... doar daca ai brat cu care se impaca si da, e tare sensibila la VTA. Si da, are muzicalitate oricum peste AT-uri care (unele bune) suna precis, detaliat dar mai japonache. Insa in general pickupul contribuie foarte mult la sunet (trebuie reglat bine) si mai ales potrivirile bune intre doze si brate si fire si preuri, de aceea e atat de greu de judecat si comparat pickup-uri.

Amplifurile sovietice chiar suna bine, probabil recapate suna si mai bine, insa conzii aia mari de filtraj de tabla aluminiu cu dop de caucic sunt mai buni decat multe chinezarii actuale, deci ar trebui schimbati doar daca masoara prost. In rest aia mici sunt un dezastru si trebuie schimbati toti. Apropos de conzii de filtraj, astia trebuie sa livreze curent cat mai mult pe unitatea de timp, adica rapid, instantaneu, ca in rest degeaba au capacitate mare daca nu livreaza rapid curent mare. Asa ca.... legile fizicii, aia buni sunt mari si grei.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Are nivelul foarte mic și cu preamplificator MM nu merge. Doar pe MC. Am și eu din lemn una...cam veche, dar sună incredibil, oricum dacă nu le place tabla, brumuie și punct. Mai am un denon dl110 (nos, e luată la cutie sigilata din SUA de la magazin de vechituri), dar nu mă dă pe spate, e ok, dar...poate nu pe gustul meu suficient. Nu e uzată. Am avut una uzată luată tot de acolo și ăia sună rău (le-am luat la pachet). Nu e rea, merge pe rock de exemplu.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Carcosa
Posts: 80
Joined: 23 Jan 2023, 07:03

Re: Upgrade pick-up

Post by Carcosa »

[/quote]

Iar daca doresti neaparat un Micro Seiki ieftin, adica unul autentic pe care chiar scrie brandul asta (au produs si modele ieftine), ai putea gasi. Evident, majoritatea samsarilor cand vad brandul umfla instant pretul dar unii vor totusi sa vanda si mai coboara. Eu am unul din asta ieftin (si nu am ce face cu el).

Iar in ce priveste Universum, as fi oarecum prudent deoarece umbla multe legende.
Un OEM e totusi mai slab decat originalul (am comparat unele cazuri reale si mereu OEM-ul era mai slab, adica facut din mare economie - ca asta e si tema, un brand cum a fost Universum vindea pentru ca era ieftin la cum arata, marime si ce oferea ca facilitati, design, etc).
[/quote]
Micro Seiki nu e brand meu favorit , desi au modele exceptionale .
Ce mi-as dori este un JVC din perioada de top , de fapt Victor cele facute pt piata din Japan .
QL-A7 e model favorit .
Problema e ca la noi nu se gasesc si cand se gasesc sunt mult mai scumpe ca afara .
As putea lua de pe ebay din Europa dar ma tem sa nu vina in ai multe bucati decat cel original.
O intebare ce inseamna: motor de C.A. De la ce vine prescurtarea C.A.?

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

C.A. înseamnă curent alternativ. Sunt foarte simple tablele cu acest motor, de multe ori în simplitatea lor sună și bine.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Cu unul din ăla am început. Mi-a plăcut mult. Dar între timp am făcut upgrade.

Ca să-ți răspund și la întrebări.
6000 arată bine ca și tablă. Poate fi microseiki, poate fi Hitachi, Pioneer, Matsushita (Technics Panasonic), orice din cele enunțate. Dar evident mai entry, doar se vroia ieftin (dacă l-au făcut pioneer sau Matsushita automat acel model nu se compară cu produsele de serie ale lor). Având în vedere că am auzit amplificatorul 6000 de la Universum, nu-mi fac speranțe.
Microseiki a lucrat intens și pentru oem. A avut și modele ieftine.

Având în vedere vechimea, modelele cu electronică excesivă pot face probleme. De aceea ți-am recomandat cu motor de C.A., neavând electronică. Doar curea și dă-i bătaie. La doză, vezi ce îți place.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15651
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by momolo »

Carcosa, chestia cu brandul preferat si nepreferat e puerila si trebuie evitat. Fiecare brand mare a produs si chestii ieftine si chiar proaste, chiar si esecuri mai scumpe. Insa Micro Seiki pe ce s-a semnat, chiar si mai ieftine, astea nu-s chiar ultima petarda, pe cand la JVC nu e aceeasi situatie, a produs si petarde. Intamplator stiu cum suna si ce face JVC QL-A7 ( https://www.vinylengine.com/library/jvc/ql-a7.shtml ). In primul rand, are o problema de batranete la brat, acolo e un amortizor pe cauciuc si ala s-a dus de varsta. Evident ca nu gasesti de schimb si trebuie sa inventezi ceva. Bratul e unul bun si relativ ieftin intre altele bune si ieftine si s-ar putea sa fie partea cea mai buna. Motorul DD are forta si e chiar ok, multi le folosesc la proiecte DIY. Dar ca sunet desi e chiar foarte rezolut (la nivelul lui), nu debordeaza de muzicalitate...... pe care nu prea o are. Suna mai, ca sa zic asa, tehnic, japonache, cucereste mai repede trancotarii care se cracaneaza si lesina pe spate la orice dram de rezolutie (ei nefiind obisnuiti cu rezolutia). Unii au luat motorul si au pus un brat mai "jmecher" insa in opinia mea DD-ul suna...... a DD. Adica e un sound specific si acum mai depinde si de felul muzicii ascultate, pe astea le-as vedea mai potrivite la muzici disco, pop si eventual rock, mai putin la muzici culte unde as prefera transmisia pe curea sau chiar idler (dar la astea ai totusi zgomotul motorului - te salvezi cu boxe mici si impotente la bas :D ).

Recomandarea lui Kross mi se pare buna (in opinia mea), adica e de bun simt. Trancotele cu motor pe 220V alternativ (direct) sunt mai robuste, au fost facute intr-o perioada cand chiar se facea treaba serioasa si inginerii erau lasati de capul lor sa proiecteze ce vor (dupa aia a venit departamentul de marketing sa le dea indicatii) si chiar multe suna bine pentru ca motoarele astea au forta mai mare decat jucarelele pe curent continuu. Dezavantaje mai sunt, ca nu exista fara, insa aceasta categorie (motor CA si curea) e probabil cea mai buna la raportul pret/calitate audio si calitate asa in general la bani putini (ca la bani multi orice prost poate sa cumpere). Si nu se strica mai nimic la ele, merg o viata. Nici nu m-as mira sa gasesc unul din asta care sa sune mai bine (adica mai muzical, mai placut) decat frumosul JVC QL-A7 cel precis si rezolut (dar dupa o vreme obositor si plictisitor...... deoarece muzica e ....muzica si nu e sport de performanta).
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Dacă au curea bună, cuplul e aproape de DD. Dar am constatat că aceste table, motor de CA și curea au un sunet foarte bun...mult peste cele cu motor CC. Marea lor problemă: nu pot funcționa și în SUA și în Europa. Pe când un DD sau BD cu motor CC merge oriunde...au traf , tensiune selectabilă și sunt independente de frecvența rețelei. 50 și 60 Hz. Cam de asta au fost scoase din producție. Mecanic difereau cele de SUA de cele de Europa. Aveau altă muletă la motor și alt platan. Asta genera costuri. Plus că trebuia un mecanism de deviere a curelei. Diferit ca formă și el uneori. Așa cum știm, motorul de CA are turația afectată de frecvența rețelei, era o problemă pe vremea Ceaușescu, acum nu mai este.

Dar repet, astea cu motor CA sunt cele mai REZISTENTE, simple și chiar de multe ori sună bine.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
_BGD_
Posts: 415
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: Upgrade pick-up

Post by _BGD_ »

Salut,

Acel viitor apropiat, cu care am inceput sa scriu in acest post, a venit dupa 3 ani :lol:

De ceva vreme ma joc cu un Technics SL-D3, doza de fabrica EPC-270C, la care (sa fiu eu sigur), i-am luat ac nou.

Ulterior am mai investit si in preul Cambridge Audio CP2, cu rezultate, in bine, notabile.

Acum, parca as umbla la doza...si vreau sa caut o parere si la "batranii" domeniului. Ce doza ar fi un upgrade, si cumva sa fie la nivel cu potentialul pick-up-ului, nu ceva cu mult peste = bani aruncati.

Ca si context, PM7005 + Monitor Audio RS8.

Toate placile sunt noi. Foarte putine SH/talcioc/targ, si alea am cam renuntat sa le ascult, se aude uzura in ele...Nici nu mai cumpar de ceva vreme.

Prin prisma pre-ului care stie si MC, cochetam si cu aceasta idee, dar simt ca parca e overkill....
Desi imi doresc, la un punct al vietii, sa am si un MC :)

Ganduri?

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Upgrade pick-up

Post by Kross »

Am și eu Technics EPC 207. Chiar îmi place cum sună, e oarecum apropiată de Grado. Dacă poți, încearcă Grado Prestige. Sau cele din lemn. Eu am rămas fidel Grado. Ai grijă că dacă nu le place tabla, brumuie. Dar am încercat pe Technics și nu au brumuit. Acum, e și chestie de gust.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Post Reply