Putere amplificator - putere boxe

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
_BGD_
Posts: 415
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Putere amplificator - putere boxe

Post by _BGD_ »

Salut,

Am o curiozitate, si vreau sa ii intreb pe "batrani" :D

Cum se manifesta ansamblul boxe/statie, la diferente de puteri nominale?

Adica, un exemplu, ascultat recent:
-boxe 100W, statie 30-35W. Pana pe la jumate statia creste in volum, nu distorsioneaza; treci de jumate, nu prea se mai intampla nimic. Nici volum suplimentar, nici nimic... Este practic limitarea statiei, corect? Ce riscuri are, in acest exemplu, statia exploatata la volum peste jumatate?

Presupun ca invers, statie 100W, boxe 30W, dai in statie, pana cand incepe sa gajaie boxele, si dupa apare fumul din ele, nu?

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by Kross »

Amplificatorul are putere stabilită, ușor de determinat dacă consulți schema, vezi ce traf (sau trafuri are), ce tensiune de alimentare a finalului, cât consumă de la priză, etc. Sunt amplificatoare de 2x25 W care nu au probleme în a acționa boxe extrem de dificile, au capabilitate de curent mare, și se joacă cu boxele. Pe de altă parte, sunt amplificatoare de 2x90 W care abia se screm deși puterea lor este cea reală.
Sunt boxe de 4 ohmi ușor de dus și boxe de 8 ohmi împuțite.
Logic, este că puterea amplificatorului să fie mai mică decât cea specificată pe boxe (să fie boxe, nu lăzi cu difuzoare).
La un moment dat, amplificatorul nu mai poate, ajunge la limita lui, și atât poate. Poate nici urechea ta nu mai simte urcarea, dar o simte copilul sau animalul de companie. Bine că amplificatorul nu intra în clipping, altfel bulesti boxele.
Referitor la ce putere duce un difuzor / boxă, aici depinde dramatic. Difuzoarele/boxele au și limite electrice și mecanice. Când este trecut pe o boxă să zicem 150 W, nu prea știm la ce se referă. Ce limită e luată în calcul. Probabil ambele cumulate, dar asta nu înseamnă 75 mecanic 75 electric.
Trebuie știut ce frecvență, etc. Dacă e trecut pe spate să zicem 40-18000 Hz, aia e caracteristica a ceea ce poate boxă să redea, restul până la 20hz și 20khz, poate avea atenuare considerabilă, nu că ai mai auzi tu acele frecvențe, și boxe să ducă cu adevărat 20 Hz - 20Khz, sunt doar cele foarte scumpe, nu orice tomberon cu difuzoare pe care e o specificație din asta înflorita.

În mod ciudat sunt cazuri în care un difuzor de 30 W, poate accepta scurt timp 100W fără a se deteriora, dacă amplificatorul nu distorsionează. Același difuzor îl poți distruge cu 2W cu distorsiuni. Sunt N situații când au fost boxe de 30 W și amplificatare de 50 W, date tare și nu s-a întâmplat nimic rău.
Concluzia bun difuzor de 30 W să zicem poate duce 100 fără a se distruge dacă amplificatorul dă sunet curat, fără distorsiuni.
Același difuzor, la 3 W cu distorsiuni puternice se poate duce imediat.

Stațiile, in general, de multe ori sunt relativ tolerante (chiar și alea de Electronica). Numai dacă ești chiar ghiolban reușești să o arzi. De multe ori au și limitări SOA, adică " dacă încerci să tragi de ea" intra în limitare, scade puterea și e ca și când îți spune "atât pot". În general un amplificator care stă să se ardă, poate fi salvat reducând volumul, deoarece atunci face destul de urât, dar și tu să ai bunul simț de a reduce volumul. Altfel poate să se produca catastrofa. Multe au relee pe ieșire, dar acela e un soft start, adică cuplează boxele după ce amplificatorul a intrat în regim. Și decupează la suprasolicitare sau la apariție CC in boxe, problema e că nu e suficient de rapid, și uneori finalul poate să se buleasca până să sară releul. Acesta sare în suprasarcina astfel: la suprasolicitare, multe amplificatoare intra în clipping, și când acesta detectează un clipping peste o valoare stabilita, vor decupla. Dar repet, pot să nu fie suficient de rapide, și îți pușcă tranzitorii finali până să decupleze.

Am văzut N amplificatoare Technics, SONY, JVC, Sanyo, Pioneer, Akai, cu STK pe final. Renumite că se ard. Dar, până să pună copiii ăștia mâna pe ele, nu aveau probleme, mergeau ok. După ce au pus mâna pe ele, au dat 2 V pe intrare din placa audio de la pc, apoi potențiometrul pe maxim pe 2 ohmi, scrie pe site " ars STK****". Și nici nu se găsesc decât făcături care mai rău fac.

Impedanta unei boxe nu e constanta. Este variabilă funcție de frecvență. În foarte multe cazuri este dată pe etichetă rezistența în CC.
Care oricum e ceva mai mică decat impedanța. Adica daca în CC masori 8,4 ohmi (rezistență) impedanța poate fi 11 ohmi.
Impedanța variază cu frecvența și puterea, la difuzor ai CA nu CC.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by resitent »

Exista buton de volum. Daca ai niste boxe mai mici ca putere poți folosi orice aparat de sudura daca asculți mai încet. Beneficiul ar fi că distorsiunile se mențin foarte mici, ele cresc pe măsură ce amplicatorul se apropie de puterea nominală. Sfatul meu practic ar fi sa nu existe o diferență mai mare de 30% între puterile de catalog ale sculelor. Nu poți da gres așa, folosești potențialul sonor al boxelor și al amplificatorului.

Dpdv safety Este mai bine sa ai boxe de putere mai mare dar daca un amplificator scoate curent continuu adică distorsionează aiurea sau este defect el poate arde multe boxe de putere
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

Bizy-Jo
Posts: 65
Joined: 01 Jul 2021, 12:01

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by Bizy-Jo »

Salut! Logica cu amplificator cu putere mai mica decat boxele nu e sanatoasa. Daca o judeci dpdv matematic e buna, insa dpdv electronic, la volum mare este posibil sa iti arda inaltele /mediile din cauza distorsiunile. Nu spun ca e ok sa ai amplif de 200w si boxe de 50w , insa e mai sanatos un amplif de 100w cu boxe de 75w. Btw , boxele serioase au in specificatii puterea pe care o suporta pe perioade scurte. De exemplu sunt boxe care au 75w nominal insa suport 120w pe perioade scurte. E de preferat nu nu duceti aparatele catre pragurile superioare. Cel putin nu zilnic.
Zi faina!

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by Kross »

Trebuie, de multe ori să fi dus cu capul să stai cu peste 2x10 W într-o casă de. Oameni normali. Un televizor care scoate 2x10 W, (puterea medie a unui tv de Doamne ajuta) deja la jumătate din scala de volum e deranjant. Astea având volum electronic și tot felul de sisteme de corecție sunet (avl, etc) pe o scară de la 0-20, 10 înseamnă cam 2x5 W. De asemenea multe tvuri au amplificator în clasa D. Așa au însă și multe receivere home cinema.

Sănătos și economic este ca puterea amplificatorului să fie cam 0,7 - 0,75 din ce suporta boxele. Asta dacă știi că dai bairame. Acum dacă ai boxe de 40 W cuplate la amplificator de 50 W, nu se va întâmpla nimic grav, dacă amplificatorul nu distorsionează . Oricum de la un punct, va urla așa de tare și te va deranja așa de rău că...vei da tu mai încet deci nu mai apuci să arzi boxele.

Boxele de calitate, în general dacă au o putere de, să zicem, 50 W, ele vor tolera moderat 80 W fără avarii grave, și 100 W pentru o perioadă scurtă de timp. Oricum majoritatea boxelor, dacă le depășești anumite caracteristici, (putere, etc) Încep să sune foarte rău, să aibă atenuari, iar tu, oricum nu mai percepi nimic.
Pe boxele de azi se trec niște puteri, măsurate nu știu cum, dar am văzut cum boxe "moderne de marca" de 150 W 8 ohmi, puse pe un amplificator de 2x30 W, deja sunau ciudat de pe la 2x15 W (conform vu metrelor, nu știu nici ce precizie au alea, sunt mai mult de aspect). În condițiile în care, niște boxe comuniste, aparent mai dificil de dus (ca mai toate comunistele) , sunau mult mai bine la putere mai mare.
Astăzi se merge intens pe clasa D, chiar și la amplificatoare integrate, nu mai e așa scump un astfel de circuit, și astea au tot felul de protecții, limitări, detecție de suprasarcina, etc. Sună a tablă de multe ori.

În boxe, dacă dai prea tare, și nu ești atent, poate nu le arzi, dar mecanic sigur le poți avaria, rupi membrana, suspensia, bordura, descentrare (nu vrei să auzi un difuzor descentrat, și e un defect grav, mai ales dacă s-a deformat bobina și începe să frece în intrefier). La boxele SH asta trebuie verificat, dacă freacă, și se aude de multe ori pe muzică, nu apăsând cu mâna pe membrană. Am văzut pe mulți care și-au luat boxe din târg, arătau bine, dar descentrate. Erau de neascultat.

De exemplu, boxele românești sună nesperat de bine. Eu am niște POP 35VA 8 OHMS, și pot să spun că în multe cazuri mi-au depășit așteptările, depășind chiar boxe entry și mid de la Pioneer, Technics, Sony, Grundig, Heco, etc. Dar problema lor sunt difuzoarele. E de ajuns o milisecunda de distorsiune ca să le defectezi. Eu de exemplu nu prea sunt fan Yamaha. Dar am testat odată un amplituner Yamaha din anii 70, din ala analogic cu scala, pe aceste POP, și nu mi-a venit să cred. Ciudate mai sunt și potrivelile astea.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by resitent »

In genere bolovanii de sute de watti se cuplează cu noile boxe ineficiente, care au spl mic sub 90dBm, pe la 80 așa.Ca sa faci sa sune orice flașnetă din asta kinezeasca trebuie putere.
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

Bizy-Jo
Posts: 65
Joined: 01 Jul 2021, 12:01

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by Bizy-Jo »

@BGD
In acest moment eu amplific cu un Denon PMA920 de 115w niste boxe Wigo WB 70. Boxele au 60w cu 100w pick.
Eu prefer sa am rezerva de putere pe amplif. Asa cum spunea si colegul Kross trebuie sa fi nebun sau sa ai probleme cu sistemul auditiv ca sa treci de 10-15w. Eu ascult muzica de obicei noapte dup ce adorm copiii , prin urmare imi este absolut interzis sa “afum” amplificatorul, asa ca 5-10 w sunt suficienti.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by Kross »

Pe scurt, până să se ardă amplificatorul, nu mai suporți tu. Dacă ai reușit totuși să arzi amplificatorul, înseamnă că problema e la tine. Eu, sincer, nu am reușit să busesc decât 2 amplificatoare, un Telefunken și un Pioneer . La telefunken, oricum am citit că era o problemă tipică la ele să se ardă, și că o făceau în mod necontrolat (și la puteri mici) , deși suna foarte bine. La Pioneer, era un Driver, parcă PA0016, care am înțeles că dacă nu-i plăcea nu știu ce, se defecta și trăgea totul după el. Nu le-am dat tare, dar cum necum au făcut plici. În rest, am pus și difuzor de 4 ohmi pe amplificator ce cerea 8-16 ohmi și nu am reușit să îl ard, și nu l-am menajat. Doar a intrat într-o limitare, suna foarte încet, apoi după ce l-am lăsat să-și revină, mergea normal. Deci și amplificatoarele sunt destul de tolerante. Eu am văzut ce fac cei de le ard: bagă semnal din PC, cam 2v, sarcină mică la ieșire, dat maxim până la distorsiuni, apoi ce să facă bietul amplificator? Mai crapă și el. Am avut și amplificatoare cu STK (TECHNICS, Pioneer, Sony) și, deși am mers cu ele în 4 ohmi, nu le-am ars, dar nu am dat ca ghiolbanul în ele. Doar surse normale, pick-up, tuner, cdplayer, etc. Și au dus și la volume mari 4 ohmi fără să le ard. Mai repede arzi un Tda decât un STK (alea originale sunt chiar foarte tolerante).
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
dj_italo2001
Posts: 146
Joined: 29 Aug 2009, 21:07
Location: Sibiu
Contact:

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by dj_italo2001 »

Daca mi-as permite as folosi doar amplife x10 fata de puterea maxima suportata de boxe, Din fericire ma multumesc cu (,) cate un final din asta de la sony (mu-a200) in punte conectat la cate una bucata lada cu difuzoare EV-15.3 Din practica pot afirma ca in clipping ajung foarte usor cu un amplificator de mica putere ( in zona de egalitate cu puterea boxelor) mai ales cand ai 2-3 beri la bord decat cu o "javra" de genu' UREI 6290 care recunosc mi-a fost dat sa ma joc nitel cu el pe niste fineturi de boxe vintage. Nu doar ca le umfla de le sar fulgii, dar a dracu "javra" ca mai si suna nesuferit de bine ! https://www.imagebam.com/view/ME1NF5B

DonCarlos
Posts: 23
Joined: 14 Jun 2020, 14:11

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by DonCarlos »

_BGD_ wrote:
02 Jul 2021, 07:52
Salut,

Am o curiozitate, si vreau sa ii intreb pe "batrani" :D

Cum se manifesta ansamblul boxe/statie, la diferente de puteri nominale?

Adica, un exemplu, ascultat recent:
-boxe 100W, statie 30-35W. Pana pe la jumate statia creste in volum, nu distorsioneaza; treci de jumate, nu prea se mai intampla nimic. Nici volum suplimentar, nici nimic... Este practic limitarea statiei, corect? Ce riscuri are, in acest exemplu, statia exploatata la volum peste jumatate?

Presupun ca invers, statie 100W, boxe 30W, dai in statie, pana cand incepe sa gajaie boxele, si dupa apare fumul din ele, nu?

Butonul de volum nu îți indică niciodată puterea reală debitată de amplificator, deci faza cu volumul peste ora 12, apoi nu se mai întâmplă nimic..... este.....

Orice amplificator ca să livreze puterea x are nevoie de un semnal la intrare cu mărimea y, de exemplu 150mV, asta cu butonul de volum la maxim, dacă la intrare ampul primește 500mV sau 2V...... volumul va avea alta poziție când amplificatorul ajunge la puterea maximă, încă ceva.... variația volumului este logaritmică nu lineară .
Un amp se defectează dacă debitează pe sarcini mici doar dacă este o pușcărie, adică fără limitatoare de curent prin tranzistorii finali, sistem de bias prost reglat, lipsă protecție termică.

Este de preferat ca amplificatorul să livreze o putere de x 1,5...2 față de puterea nominală suportată de incinte, cu cât amplificatorul va avea o putere mai mare...... cu atât va avea THD și IMD mai mici.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by Kross »

Referitor la defectarea unui amplificator, asta am zis și eu, am suprasolicitat amplificatoare subțirele pe sarcini grele, și nu au pățit absolut nimic. Nici măcar alea rusești, ddr-iște, nici măcar alea românești (electronica, etc). Dacă se arde, fie e prost, fie are uzură, fie...utilizatorii.
Acum nu știu ce să zic. Părerile sunt împărțite. Important este ca amplificatorul să nu facă clipping, boxele, majoritatea pot suporta și dublu cât e scris pe ele, dacă amplificatorul rămâne stabil. Acum dacă pe o pereche de boxe scrie 50 W : bagi mâna în foc că aia e puterea reală? Ce fel de 50 W sunt ăia? Limita electrică, mecanică, muzicală (de la care deja difuzorul nu mai are rezoluție) sau limita absolută (P=U x I), adică ai dat cu 50 W în el, i-au sărit rămășițele peste tot ai topit bobina, a sărit membrana peste casă, au zburat toate alea din el.
Trebuie văzut și ce sensibilitate are boxa. Câți dB la 1W. Ce impedanța, 4-8 ohmi, amplificatorul (poate) suna oarecum diferit pe 4 ohmi față de 8 ohmi...deci sunt multe treburi în ecuație.
Eu nu am înțeles vreodată o chestie : sunt boxe la care se specifică pe spate 4-8 ohmi. Ce ar vrea să însemne? Am măsurat la astfel de boxe și unele aveau 4, altele 5, altele 6, altele 7, altele 8 ohmi. Uneori același model. O pereche avea 7, alta 6. E o scuză a producătorului? SAU, incinta își menține impedanta in această limită? Sau incinta este de fapt 8 ohmi, dar poate coboară pe la 4 ocazional, sau e incintă de 4 ohmi rezistenta / 8 ohmi impedanta (la ce frecvență). Sau e modul producătorului de a spune 6 ohmi?
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by resitent »

Acum nu mai e atât de important acest aspect, pe vremuri daca aveai boxe de 4 ohm și le cuplai la un amplificator care era proiectat pentru 8 ohm începea să se încălzească și eventual mai scotea și niște fum amplificatorul. Acum nu se mai fac amplificatoare atât de tâmpite, chiar daca nu scrie o sa meargă
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by Kross »

Electronica A350, au văzut frecvent 2 ohmi la ieșire, și nu au pățit nimic. Că românii puneau boxele ca becurile. Delia, 2x20w/8 ohmi, mergeau des pe rft de 4 ohmi și în puține cazuri s-au ars. De aceea zic că amplificatoarele sunt destul de tolerante, destul de larg gândite. O boxă nu are impedanța constantă, este variabilă, funcție de puterea și frecvența cu care o acționezi.
Majoritatea amplificatoarelor care se ard, în general mai au și alte probleme, uzuri, dar și proprietari ciudați. Care când văd că amplificatorul nu mai poate, 100% distorsiuni, ei dau și mai tare...apoi iese fum.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by Kross »

Sunt cazuri în care, finalul e protejat de...transformator subdimensionat intenționat, și amplificator care intra în limitare când ceri prea mult de la el...se aude constipat apoi, fără dinamică, rezoluție, bun nici măcar de ascultat buletinul de știri de la Antena Satelor pe 153 Khz. Așa erau gândite unele amplificatoare mici japoneze, din clasa low (care pentru noi erau clasa de top). Dar atunci, sursele erau Pick-up, Tuner, cass deck, care aveau între 3 mV (pick-up) și 150-300 mV celelalte, ca și tensiune de ieșire semnal. Ulterior cd playerele aveau și 1-2V ieșire, iar ieșirea audio PC poate avea și 2v, sau mai bine , la maxim. Asta însemna suprasolicitarea amplificatoarelor. Mulți nu știu ce înseamnă potentiometrul de volum. Unii zic că deja are putere maximă la 10 % din cursă, și Deja la 25 distorsionează. Dar el are 3V la intrare, mai dă la o beție și un scurt la ieșire, și... Bum.
Eu am la muncă un Technics SU-Z1. Trancota. Am și STK 2028 de schimb originale NOS pentru el. Am tras de el . Nu am reușit să îl vătămez cu nimic. Chit că i-am pus 4 ohmi la ieșire, și dat ceva mai tare, e oarecum deștept, dacă tragi prea tare de el, decât ar putea el duce, îi scade puterea și sună ca ultima leșinătură. Chiar nu se încinge. După ce reduci volumul și îl tratezi normal, își revine. Este 100% original. Neumblat. Și chiar nu sună rău, ba sună al dracu de bine, având în vedere că e din clasa buget. Îmi plac mult vumetre le, și execuția interioară, și traful ecranat, și este extrem de silențios (chiar incredibil) dat fără semnal la maxim poți să juri că e stins. Dar și din PC și din tunerul lui (ST-Z1) nu primește mai mult de 300 mv pe intrare. Nu merge la el preamplificatorul de pick-up pe un canal (dreapta), am înțeles că e defect circuitul, nu mi-am bătut capul, la serviciu nu am timp de discuri.
În fine, boxele pe care le duc cu el sunt de 6 ohmi 25w. Pe 2 căi. Nici nu mișcă vumetre le. Dacă dau tare cât să miște vumetre le mai consistent, ridică deja clădirea în slăvi. Așa că la cum merg eu cu el, nu se va arde în veci amplificatorul, nu se vor sparge în veci boxele. Am exemplificat doar un caz de uz foarte normal la un amplificator, chiar entry.
Multe amplificatoare, boxe au fost distruse la petreceri, atât prin suprasolicitare, cât și prin prostie...vărsat apă/suc/șampanie în ele, împiedicat de fir și tras jos. De fapt ce nu știe lumea e că...deja la 2x5 W e insuportabil, la 2x15 W e deja party în toată regula, 2x25 e deja nebunie curată. 2x100 e deja...spitalul de nebuni. Amplificatoarele din semnătură, nu depășesc cam, după aprecierea mea grosiera, 2x10 W. Maxim când le folosesc. Și chiar și așa, mai dau încet...
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

resitent
Posts: 445
Joined: 14 Mar 2020, 18:21

Re: Putere amplificator - putere boxe

Post by resitent »

Una e când dai petrecere alta e când asculți singur cu copil de țâță in dormitor
Pioneer Linear (PL-L1000)
Kyocera DA-910 SE
Onkyo Integra A8670
Technics 7

Cine se împiedică de un cablu poate să piardă trenul audiofil

Post Reply