Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Cum ar putea elefantii sa ajute in lupta contra cancerului. Proteina descoperita de cercetatorii americani.

Dupa ce au descoperit ca elefantii "insala" cancerul, cercetatorii americani au cautat o metoda pentru ca si oamenii sa profite de aceasta capacitate remarcabila a pachidermelor.
Solutia, care este acum in faza de testare, implica sintetizarea unei proteine specifice elefantilor si introducerea ei in sangele uman, pentru a-l ajuta sa lupte mult mai eficient cu temuta maladie.
Dr. Joshua Schiffman: "Aceasta este e tumora unui os de copil."
Iar pe aceasta lamela, doctorul Joshua Schiffman ne arata o proteina sintetica de elefant.
Dr. Joshua Schiffman: "Am obtinut asta in laborator si apoi am inserat-o in aceste celule."
Pentru a le ajuta sa atace celulele canceroase. Cercetarea a pornit de la o constatare spectaculoasa.
Dr. Joshua Schiffman: "Elefantii aprope ca nu fac cancer si credem ca motivul este ca ei detin un surplus de proteina care combate cancerul."
In pofida faptului ca organismul lor are mult mai multe celule, elefantii dezvolta mult mai rar cancerul. Analizand genomul elefantului african, oameni de stiinta au descoperit cel putin 40 de copii ale genelor care produc o proteina numita p53, cunoscuta pentru proprietatile sale puternic anticancerigene. Prin comparatie, genomul uman are doar doua copii ale acestor gene.
Pentru oncologul pediatru Joshua Schiffman este si o batalie profund personala.
Dr. Joshua Schiffman: "Cand aveam 15 ani am fost diagnosticat cu Limfomul Hodgkin's, un tip de cancer al copilariei."
Mike Anderson, reporter CNN: "Echipa de aici colaboreaza in prezent cu un laborator din Israel pentru a sintetiza proteina respectiva, urmand ca apoi s-o testeze pe animale. Daca totul merge conform planului, in trei ani vor incepe testele pe oameni."
http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/cu ... imale.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Numai bunatati! Imi ploua in gura! (pacat ca nu se mai gasesc caini pe strada! Mai trebuie cativa bolovani, niste sarma si un arzator cu butelie).
Top 10 Most Popular Mongolian Foods And Drinks


https://www.youtube.com/watch?v=E81DkjdGqYY" onclick="window.open(this.href);return false;

https://vimeo.com/48818543" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Iata ce mancam:
Injectate cu fum si etichetate fals. Afacerea profitabila cu produsele afumate din carne. Reportaj cu CAMERA ASCUNSA
http://stirileprotv.ro/stiri/inspectoru ... cunsa.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Aviz cartoforilor!
Cea mai ciudată dietă! Acest bărbat a mâncat numai cartofi, timp de un an!
http://www.prosport.ro/sport-life/cea-m ... o-16032804" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Un pahar de vin sau bere pe zi reduce riscul unui deces precoce, potrivit unui nou studiu
http://www.gustarte.ro/gusta-stirile/un ... u-16696026" onclick="window.open(this.href);return false;

Ar trebui sa ne intalnim mai des la o bere. Acum ca e pusa si berea pe lista buna!! :) (parca pe vremuri se spunea numai de vinul rosu, berea era numita doar factor de ingrasare)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Lanţul de supermarketuri din Marea Britanie, posibil să fi infectat mii de persoane cu hepatita E, a fost identificat ca fiind TESCO

Supermarketul care, în mod involuntar, ar fi infectat mii de oameni cu o formă de hepatită ce cauzează ciroză a fost identificat ca fiind magazinul Tesco.
http://www.mediafax.ro/economic/lantul- ... o-16704036" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
johndoe21ro
Posts: 777
Joined: 27 Jun 2015, 23:36
Location: Craiova

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by johndoe21ro »

Una dintre cele mai bune vesti ale anului trecut, legata de alimentatie:

https://youtu.be/K62LrXzlNVs" onclick="window.open(this.href);return false;

Sper sa se constituie intr-un precedent... sper ca anul 2018 sa aduca mai multe astfel de vesti bune! :)
Triangle Magellan Concerto 2; AQ Everest; Vitus Audio SS-010 Mk2; AQ Dragon HC; AQ WEL XLR; Chord Qutest w UpTone JS-2; SOtM tX-USBultra & Paul Hynes SR5-12XL; AQ Diamond USB; Gryphon PowerZone; Stillpoints UltraSS; Solid Tech Hybrid

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Vaccinul antigripal ajută și la prevenirea atacului de cord

Vaccinul antigripal ajută şi la prevenirea atacului de cord, pe termen scurt, arată cel puţin două studii recente. În Statele Unite, de pildă, pacienţii cardiaci sunt deja îndemnaţi să se vaccineze în sezonul gripei.

Dacă pentru cei mai mulţi dintre noi gripa este mai mult neplăcută decât periculoasă, pentru unii poate fi mortală. Printre cei cu grad ridicat de risc sunt pacienţii cardiaci. Studiile arată că, în cazul lor, vaccinul antigripal nu combate numai gripa, ci reduce şi riscul unui atac de cord. „Când la spital vine cineva cu atac de cord, nu de puţine ori această persoană a suferit de vreo boală virală în trecutul apropiat“, spune Laurence Sperling, medic cardiolog.

Într-un studiu realizat pe subiecţi cu vârsta minimă de 35 de ani, riscul unui atac de cord creşte de şase ori în primele şapte zile după ce pacientul s-a îmbolnăvit de gripă. Potrivit medicilor, o combinaţie de factori precum inflamaţia, riscul crescut de apariţie a unui cheag de sânge şi stresul la care gripa supune organismul sunt elemente care ar putea favoriza atacurile de cord. „Fiecare pacient de-al nostru care suferă de o boală cardiacă este îndemnat să facă vaccinul antigripal, nu doar ca să prevină gripa, ci şi ca să prevină problemele cardiace“, explică Laurence Sperling, medic cardiolog. La pacienţii cu boli cardiovasculare, vaccinul antigripal s-ar putea să prevină atacurile de cord pe termen scurt, în aceeaşi măsură ca lăsatul de fumat sau medicamentele pentru hipertensiune.
https://www.cotidianul.ro/vaccinul-anti ... i-de-cord/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Datele Uniunii Europene arată că românii consumă anual 83,2 kilograme de carne și produse din carne, cu aproape 4 kilograme mai mult decât occidentalii.

Sorin Minea, președinte Romalimenta: ”Românul e cel care mănâncă un kilogram de salam prost, că e ieftin, la o masă și apoi nu mănâncă 2 zile.”

Nu a fost așa dintotdeauna. În anii 50 - 60, România era foarte apreciată pentru mezelurile pe care le prepara, din foarte multă carne.

De atunci și până acum, calitatea a scăzut continuu. Vechile STAS-uri - standardele românești de calitate pentru rețetele de mâncare procesată - au dispărut.

Sorin Minea: ”Rețetarele noastre semănau cu cele ale polonezilor. Produse foarte bine gustate pe piața vestică, a Europei occidentale pe vremea respectivă. Dar pentru asta trebuie să faci produse de calitate, nu știfturi pentru românii plecați la muncă.

Explozia de produse de pe piață, de după 90, a adus, din păcate, doar diversitate și nicidecum calitate. Pentru prima oară, rafturile magazinelor s-au umplut și de produsele inferioare ale altora, nu numai de cele autohtone. Și știți de ce ? Pentru că această legislație, extrem de permisivă, funcționează pe întreg teritoriul Uniunii Europene.”

Reglementările UE ar fi trebuit să rămînă un reper și nu ar fi trebuit să devină un model.

Acestea stabilesc ce aditivi avem voie să folosim, ce cantități de apă și de materie prima putem să utilizăm, în cantități minime, ori maxime. Dar nimeni nu ne-a interzis să facem standarde proprii, mai dure, și mezeluri mai bune.

Așadar, piața ar trebui verificată, raft cu raft. Cu atât mai mult cu cât, 40% din cantitatea actuală de mezeluri este fabricată la negru, sau la gri. Găsim în magazine o sumedenie de produse cu aceeași denumire, dar cu ingrediente diferite.

Sorin Minea: ”Evaziunea fiscală pe carne a crescut din nou formidabil. Sunt sute de producători care lucrează la negru, sute, nu exagerez, care lucrează la negru sau la gri, care aruncă în piață tot ceea ce doresc. Nimeni nu dorește să fie controlat.”

Și atunci ce e de făcut? Sorin Minea - președintele Federației Patronatelor din Industria Alimentară - își asumă faptul că și-a dat acordul în pripă pentru această legislație, pe vremea când se află la conducerea Asociației Române a Cărnii.

”Din păcate, ordinul nu e făcut foarte bine și asta îmi asum, greșeală, s-a făcut repede. S-au pus niște standarde vechi fără să înțelegi, eu sunt primul, mea culpa, care nu a înțeles ce poate să varieze și care sunt parametri legali.”

Ordinul 560 nu a fost semnat însă doar de Minea, ci și de patru instituții ale statului.

Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății, Agenția Națională Sanitar Veterinară și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului nu au făcut nimic, din 2012 și pînă acum, pentru a ridica nivelul de calitate al mezelurilor.

Nici ministerelor nu le face plăcere să vorbească despre asta, de vreme ce niciun ministru nu ne-a acceptat interviul.

Ministerul Sănătății ne-a transmis că o propunere pentru modificarea legislației ar trebui să vină de la Autoritatea Națională Sanitar Veterinară. ANSVSA nu și-a asumat însă nici măcar responsabilitatea unui răspuns. Și ne-a păsat mai departe, la ministerul Agriculturii.

Cum nici de la agricultură nu am primit inițial o concluzie, am trimis solicitarea mai departe, către premierul Viorica Dăncilă.

Într-un final, printr-un email, ministerul Agriculturii a recunoscut că ordinul 560 este mult în urma cerințelor pieței. La insistențele noastre, specialiștii celor patru instituții au agreat să îmbunătățească legea.

Iar modele de unde să se inspire sunt cu duiumul.

Matei Vaida: ”Ar trebui introduse niște categorii de calitate superioară, medie inferioară. De exemplu așa e în Republica Moldova, am șuncă de calitate superioară, cât medie, inferioară și atunci nu aș mai avea problema că cel care realizează un mezel de calitate inferioară încearcă să se ducă cu prețul la maxim în sus și undeva se întâlnește cu cel ce face o șuncă de calitate bună și se bate cu el la preț, că știți, și unul și altul sunt din punctul de vedere al legii corecți.”

În conluzie, România ar trebui să ia urgent exemplul țărilor care au introdus legi interne de calitate, mai dure decât reglementările Uniunii Europene, pentru ca producătorii să nu mai urmărească doar profitul, ci și carnea din mezel …
https://stirileprotv.ro/stiri/inspector ... rilor.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Cui sa-i mai pese de legile astea alimentare daca intreg parlamentul e preocupat numai de scaparea penalilor de puscarie ?!?!
Inca din vremea lui Otto von Bismarck nemtii "au descoperit" ca niste muncitori hraniti bine produc lucruri de calitate aparand conceptul de popor hranit bine din ratiuni de stat, cencept care a fost gandit si aplicat in Germania inclusiv dupa razboi (in fosta RFG despre care stim cat s-a ridicat si cu ce viteza!). Insa in mentalitatea sclavagista orientala poporul poate fi hranit si cu c_cat atata vreme cat inca mai misca si produce ceva. De aceea diversele popoare orientale sunt acum la fel de inapoiate si murdare ca acum sute de ani, adica trece vremea degeaba peste astia.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by kaav »

''Păcăleala Colesterolului şi Bolile de Inimă - Toţi Trebuie să Cumpere medicamente''

https://www.youtube.com/watch?v=RCGZSLFrngY" onclick="window.open(this.href);return false;
Consider ca avem datoria fata de noi ca si oameni, ca nu avem voie sa nu ne pese, atat cat putem. Nu consider ca vre-un documentar, indiferent care o fi el, dezvaluie ca in filme cu acuratete de robot chirurgical tot adevarul, dar tot afli multe lucruri utile, care daca esti atent, au un ''feed-back'' instant in propria minte corelat cu propria experienta de viata. Nu simt nevoia sa fiu crezut pe cuvant, nu suntem la biserica. Fiecare sa gandeasca singur pentru sine, ca daca nu, comunicarea devine monolog multiplicat in cadrul caruia nimeni nu asculta pe nimeni. Intr-o comunicare reala din care chiar vrei sa inveti ceva, poate ajuta ca cei pe care ii acceptam ca si prieteni reali sau virtuali, sa fie in cel mai rau caz la fel de ''destepti'' ca si noi, de preferat cu o clasa mai sus dacat credem noi ca am fi (pe moment). Toti ne expunem sub o forma sau alta unor potentiale intentii rele cand ne dezvaluim o parte din ganduri, dar cine se fereste prea mult de ''probleme'', va suferi mai mult in final.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

În mod tradițional, oamenii de la țară nu pun sare în deliciosul mujdei, iar potrivit inginerului chimist, Ștefan Manea, nu e recomandat să punem sare peste usturoi sau peste ceapă.

”În usturoi există două substanțe, aliina și alinoza despărțite de o membrană fină. Când pisezi usturoiul în intenția de a face un mujdei, cunoscut pentru savoarea pe care o da mâncărurilor de carne și legume, membrană de care vorbeam se sparge, cele două substanțe interacționează și formează alicina. Ei bine, această alicina este fenomenală! Ea protejează de o sumedenie de boli, și recent s-a descoperit că și de cancer, mai ales de cancerul de plămâni, boală cu o evoluție rapidă și fatală.

Dar pentru că alicina să fie binefăcătoare pentru corp, nu trebuie să pui sare în mujdeiul de usturoi, pentru că i se distrug pe loc și ireversibil enzimele și în loc să ne fie de ajutor, substanța formată atacă un alt grup de enzime din organismul nostru!”, spune specialistul.

În același timp este indicat ca mujdeiul de usturoi să fie făcut cu un ulei de bună calitate, cum ar fi uleiul de măsline, substanțele din cele două alimente acționând sinergic. În aceeași idee pe care o expuneam mai sus, nici pe ceapă nu se pune sare! Cel mult se tăvălește bulbul rapid printr-o pânză subțire de sare și se mănâncă imediat, dar bine ar fi să se renunțe complet la asta.
https://www.realitatea.net/mujdei-de-us ... 46106.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by momolo »

Dieta japonezului laureat cu premiul Nobel: ajută la scăderea în greutate şi regenerarea celulară
http://adevarul.ro/life-style/stil-de-v ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Un cercetător japonez specializat în biologie celulară a descoperit dieta care, bazându-se pe reducerea programului de alimentaţie, duce la încetinirea procesului de îmbătrânire şi scăderea în greutate. Principiul ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi al apariţiei tensiunii arteriale

Yoshinori Ohsumi, cercetător japonez specializat în biologie celulară, a descoperit un principiu al mâncatului care promite scăderea în greutate şi regenerarea celulară. A fost atât de inovatoare, încât Ohsumi a fost laureat al Premiului Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în 2016, scrie Brightside.me. Când creştem perioada în care resimţim senzaţia de foame, celulele reciclează tot ce este vechi şi inutil şi reîntineresc. Acest proces se numeşte autofagie. Dacă până acum se credea că mâncatul puţin şi des duce la încetinirea acumulării de grăsimi în organism, cercetătorul japonez contrazice această teorie. Perioada în care mâncăm se numeşte fereastră alimentară. Conform cercetărilor efectuate în 2017, cei care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuşi la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8.00 şi 14.00. Când fereastra de dietă este mai restrânsă, riscul de a dezvolta diabet , anemie sau obezitate este mai mic.

Ce se întâmplă dacă restrângeţi fereastra de mâncare

Oamenii de ştiinţă au testat schimbările produse în organismul oamenilor care şi-au redus fereastra alimentară la 12, 8, 6 sau 4 ore. Toţi subiecţii au consumat un număr egal de calorii. Diferenţa a fost că cei care au avut ferestele alimetare mai mici, au reuşit să scape mult mai repede de kilogramele în plus. Acest lucru se datorează faptului că organismul arde mai multă grăsime pe timp de noapte şi senzaţia de foame scade. Conform teoriei cercetătorului japonez fereastra alimentară are următoarele beneficii: Protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire. Scade riscul cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă Creşte calitatea somnului.

Cum să vă construiţi programul

Luaţi micul dejun la 30-60 de minute după trezire. Începeţi lucrul la 2-3 ore după trezire. Mănâncă mai consistent la micul dejun decât la prânz . Reduceţi fereastra alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.

Cum ţii foamea departe?

După cum s-a dovedit, hormonul foamei este strâns legat de ritmurile noastre circadiane. Nivelul hormonilor creşte la ora 8.00 dimineaţa, la 13.00 şi la 19.00. După fiecare perioadă, indiferent dacă persoana a mâncat ceva sau doar a băut ceai, 2 ore mai târziu, fluxul hormonal se opreşte. Aceasta înseamnă că nu trebuie să ţii cont de senzaţia de foame care te provoacă să mănânci la fiecare trei ore.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Petrescu
Posts: 207
Joined: 19 May 2016, 11:37

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by Petrescu »

https://www.stiripesurse.ro/video-compu ... 65133.html" onclick="window.open(this.href);return false;

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by kaav »

Sunt farmacii peste tot in ziua de azi. Sigur gasesti medicamentul de care ai nevoie la vre-o una dintre ele :)

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Post by kaav »

Zaharul rafinat sau Otrava Alba
http://www.vindecator.com/zaharul-rafin ... rava-alba/" onclick="window.open(this.href);return false;

Post Reply