Tutunul este un terorist de calibru la adresa bugetului personal. Asta este teoria. Realitate este ca industria tutunului cred ca va exista si dupa cataclisme/ revolutzii radicale/ colonizari de planete din alte galaxii/ reaparitzia dinozaurilor...bnt wrote:Pai nu-s mai linistit cand imi aprind o tigara? Niciunul din blestemele agriculturii "fortate" nu ma bantuie, n-am treaba cu azotati de amoniu, uree, fosfati, saruri de potasiu, biostimulatori... Nu m-ar mira ca intr-o buna zi si fabricantii de tigari sa mentioneze pe ambalaj "produs eco - din tutun cultivat cu tehnogii traditionale".
Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA
Re: Mancarea cea de toate zilele
Re: Mancarea cea de toate zilele
kaav
Macar si pentru motivul ca-ti pute gura, mainile, hainele, ca-ti ingalbeneste dintii si degetele, ca fumul se depune in casa si da o duhoare specifica in timp a lucrurilor, mobilei, hainelor chiar aparatelor, etc,etc.
realitatile pot fi diferite sau paralele. Asa crezi tu ca fumator insa eu ca nefumator cred contrariul, faptul ca fumatul este o barbarie stupida (egala de exemplu cu obiceiul unor triburi africane de a-si lungi gatul cu inele, urechile cu scoici, de a-si baga bete in nas sau de a se tatua "cu bube in relief", etc,etc). Aceste barbarisme au semnificatie numai pentru o anume civilizatie pe o anume perioada de timp istoric. Eu cred ca in viitor lumea nu va mai fuma (in caz ca exista viitor ) si va considera acest obicei unul primitiv si barbar sau chiar penibil si caraghios ( asa cum radem noi de un negru din Africa cu bete in nas si scoici in lobul urechilor in timp ce el se crede cel mai chipes din tot tribul lui).Realitate este ca industria tutunului cred ca va exista si dupa cataclisme/ revolutzii radicale/ colonizari de planete din alte galaxii/ reaparitzia dinozaurilor...
Macar si pentru motivul ca-ti pute gura, mainile, hainele, ca-ti ingalbeneste dintii si degetele, ca fumul se depune in casa si da o duhoare specifica in timp a lucrurilor, mobilei, hainelor chiar aparatelor, etc,etc.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.
Re: Mancarea cea de toate zilele
Asa cum, ca sa ne mentinem in zona, obiceiul de a mesteca tutun, destul de raspandit acu' ceva vreme, nu cred ca mai e prea popular azi. Evident ca la un moment dat o sa apara altceva in locul fumatului, la fel de nesanatos (in cel mai bun caz ), inventivitatrea omului e maxima in domeniul asta...momolo wrote: Aceste barbarisme au semnificatie numai pentru o anume civilizatie pe o anume perioada de timp istoric. Eu cred ca in viitor lumea nu va mai fuma (in caz ca exista viitor ) si va considera acest obicei unul primitiv si barbar sau chiar penibil si caraghios
Re: Mancarea cea de toate zilele
Sau de exemplu daca te uiti in filmele de la inceputul secolului 20 o sa vezi ca la moda era ca orice "gentilom" sa poarte baston, chiar daca era tanar si nu avea nevoie de asa ceva (e vorba chiar de baston de baba, din ala de lemn cu cap intors). Azi daca umbli cu bastonul pe strada fara sa fi batran cocosat sau olog, se uita lumea la tine ca la ursul cu lant.
1910:
http://www.europafilmtreasures.eu/PY/24 ... n_by_night" onclick="window.open(this.href);return false;
1910:
http://www.europafilmtreasures.eu/PY/24 ... n_by_night" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.
Re: Mancarea cea de toate zilele
Fumatul este ca un fel de tic nervos, stiu. Toti oameni stiu asta....
Totusi indienii sau primitivi aia, fumau mai multe feluri de plante ca nu era nici o lege anti asa ceva.
Probabil asa inseamna si altceva decat un tic nervos, un obicei stupid in repetivitatea lui cum este in ziua de azi...
Totusi indienii sau primitivi aia, fumau mai multe feluri de plante ca nu era nici o lege anti asa ceva.
Probabil asa inseamna si altceva decat un tic nervos, un obicei stupid in repetivitatea lui cum este in ziua de azi...
Re: Mancarea cea de toate zilele
Ia mezeluuu neamuleee:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/secrete ... 73012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(si cand te gandesti ca in reclame arata copilasi dragalasi cum sunt hraniti cu salam.....)
http://www.evz.ro/detalii/stiri/secrete ... 73012.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(si cand te gandesti ca in reclame arata copilasi dragalasi cum sunt hraniti cu salam.....)
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.
Re: Mancarea cea de toate zilele
Moralitatea este mult atenuata de epoca asta super dezvoltata. Chimicale sunt o evidentza in sine la care esti conectat ireversibil. De la salamul cu steroizi de volum & ''staff'' la deseurile care se gasesc in magazinele de vise (Persil cu aroma de iarba ) nu este decat o diferentza de grad.
Populatzia este prea numeroasa, un fapt incontestabil.
Populatzia este prea numeroasa, un fapt incontestabil.
Re: Mancarea cea de toate zilele
Problema e ca nici macar devenind vegetarian nu scapi...
Serios, totul e o chestie de... procente... eu nu mananc (cu rare exceptii) decat carne "carne" adica nu preparate...
In acelasi timp, articolul mi se pare (ca deobicei) tendentios... reamintesc ca porku' are un procent relativ limitat de sorici si slanina, "nu tine" sa pui 90% sorici si 10% carne in produs
Serios, totul e o chestie de... procente... eu nu mananc (cu rare exceptii) decat carne "carne" adica nu preparate...
In acelasi timp, articolul mi se pare (ca deobicei) tendentios... reamintesc ca porku' are un procent relativ limitat de sorici si slanina, "nu tine" sa pui 90% sorici si 10% carne in produs
Re: Mancarea cea de toate zilele
Chestia asta seamana cu faptul de a nu bea apa de la ce vine pe robinetul din bucatarie, folosind apa plata din alimentara. Nu exista garantzi legate de calitate care sa le putem verifica.Obelix wrote:Serios, totul e o chestie de... procente... eu nu mananc (cu rare exceptii) decat carne "carne" adica nu preparate...
De ce? Poate de fapt este chiar cosmetizatObelix wrote:In acelasi timp, articolul mi se pare (ca deobicei) tendentios...
Stim noi in ce conditzii de igiena (de care nu se pomeneste in acel articol, dar poate nu am fost eu suficient de atent...) este pastrata carnea inainte de preparare, sau chiar si atunci?
Re: Mancarea cea de toate zilele
Presupunind (asa cum cred eu cel putin) ca de fapt este absolut aceiasi apa, din aceiasi sursa, apa plata are un avantaj major (dupa parerea mea): nu mai trece printr-o multime de conducte expirate de acum 1000 de ani. Imbutelierea se face ceva mai aproape de sursa (cel putin asa ar fi logic). Poate ca nu e asa, dar iti spun din proprie experientza ca cel putin in Bucuresti intre apa de la robinet si aia plata e o diferentza "gustabila" in favoarea celei din urmakaav wrote: .....Chestia asta seamana cu faptul de a nu bea apa de la ce vine pe robinetul din bucatarie, folosind apa plata din alimentara. Nu exista garantzi legate de calitate care sa le putem verifica.....
It's the music, stupid!
Re: Mancarea cea de toate zilele
Uite de-aia se zice ca apa nu-i buna nici macar in pantofi...Hac!akaiofil wrote:Presupunind (asa cum cred eu cel putin) ca de fapt este absolut aceiasi apa, din aceiasi sursa, apa plata are un avantaj major (dupa parerea mea): nu mai trece printr-o multime de conducte expirate de acum 1000 de ani. Imbutelierea se face ceva mai aproape de sursa (cel putin asa ar fi logic). Poate ca nu e asa, dar iti spun din proprie experientza ca cel putin in Bucuresti intre apa de la robinet si aia plata e o diferentza "gustabila" in favoarea celei din urmakaav wrote: .....Chestia asta seamana cu faptul de a nu bea apa de la ce vine pe robinetul din bucatarie, folosind apa plata din alimentara. Nu exista garantzi legate de calitate care sa le putem verifica.....
Re: Mancarea cea de toate zilele
Era o poanta ceva de genul: "De ce beau nemtii bere si nu apa? Apa e murdara, se fut pestii in ea..."bnt wrote: Uite de-aia se zice ca apa nu-i buna nici macar in pantofi...Hac!
It's the music, stupid!
Re: Mancarea cea de toate zilele
cine bea apica de la robinet (la Bucuresti) in anumite perioade mai dificile climateric, exemplu caldurile mari, risca sa petreaca cam multa vreme stand pe tron. Asa ca apa imbuteliata reprezinta un risc diminuat.dar iti spun din proprie experientza ca cel putin in Bucuresti intre apa de la robinet si aia plata e o diferentza "gustabila" in favoarea celei din urma
poate te referi la porkul francez. Cel mioritic are cateodata chiar si 124% continut de sorici, zeama de sorici, gelatine, zgarciuri tocate, coloranti si monoglutamat de sodiu.reamintesc ca porku' are un procent relativ limitat de sorici si slanina, "nu tine" sa pui 90% sorici si 10% carne in produs
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.
Re: Mancarea cea de toate zilele
Eu nu stau in Bucuresti si chestia asta nu o dau pe nimic. Prefer sa nu am scule de ascultat muzica in mod decent, niciodata decat sa stau intr-un oras mare. Nu suport sa vad prea multzi oameni la un loc, mi se pare degradant.akaiofil wrote:iti spun din proprie experientza ca cel putin in Bucuresti intre apa de la robinet si aia plata e o diferentza "gustabila" in favoarea celei din urma
Re: Mancarea cea de toate zilele
Depinde de context...