Page 7 of 20

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 23 Feb 2012, 16:53
by momolo
Asta trebuia s-o bag la rubrica "Romania tara minunilor" pentru ca tocmai ce vedeam o vanzatoare cum ia toate produsele alimentare cu mainile negre de mizerie de la bani si le taie, feliaza, ambaleaza, etc sub privirile bovine ale septelului cu doua picioare insirat la coada (pravalie mica de cartier, preturi "de fabrica" si mizerie de cocina). Asa ca, nu e din seria "regim anti-colesterol pentru domnisoare sensibile" (care-l incita atat de mult pe chimicalul Obelix) dar este din seria "cum sa ne ferim de cacare intempestiva":
Mezelurile, brânzeturile şi alte specialităţi care vă încântă de obicei au fost etichetate cu risc înalt de contaminare cu bacterii înalt patogene, dintre care Listeria face ravagii. Rata ei de multiplicare la raionul unde se feliază aceste produse creşte rapid, chiar în condiţii de păstrare igienice. Dacă adăugăm la asta faptul că produsele respective sunt consumate reci, fără a fi supuse unui tratament termic, veţi înţelege îngrijorarea specialiştilor în igienă alimentară. Listeria se simte confortabil chiar în frigidere, acolo unde celelalte bacterii dârdâie...

De unde această contaminare cu Listeria? Nu doar din frigiderele supermarketurilor, ci mai ales de la... maşina de feliat! Fără o curăţare frecventă a acestei maşini (ceea ce eu nu am văzut absolut niciodată să se facă în astfel de magazine!), lama de feliat este instrumentul perfect de transmitere a Listeriei de la salam la pastramă, la şuncă, la muşchi şi la toate celelalte care se feliază acolo... Sigur, ideal ar fi să cereţi vânzătoarei să cureţe maşina înainte să vă servească. Şi mai sigur, nimeni nu o să facă asta la cererea niciunui cumpărător. Plus că vă veţi alege şi cu nişte priviri furioase de la cei care aşteaptă în spate, la rând...

Dacă tot cumpăraţi astfel de produse, măcar cumpăraţi o bucată întreagă, netăiată, pe cât posibil... Dacă aţi cumpărat ceva feliat la supermarket, aruncaţi la gunoi tot ce nu aţi mâncat în decurs de o săptămână. În plus, când vă pregătiţi un sandviş, puneţi şi muştar. Cercetătorii de la Universitatea de stat din Washington au descoperit că 90% dintre bacteriile cele mai patogene, Listeria, Escherichia Coli şi Salmonella, mor după două ore de expunere la... mustar.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 29 Feb 2012, 13:39
by momolo
Supersize Me

Pentru cine are timpul necesar si rabdarea, merita vazut !

http://www.youtube.com/watch?v=oHKCb0_2oD0" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 01 Mar 2012, 07:57
by momolo
http://ro.news.yahoo.com/mcdonald-isi-r ... 00506.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 09 Mar 2012, 07:25
by Obelix
Na, uite ce am gasit, "alergicii" pot incerca sa gaseasca un echivalent in engleza:

http://www.les-additifs-alimentaires.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 12 Mar 2012, 22:21
by Schindler
Absolut util : ( eu unul m-am ingrozit )
http://www.infoleac.ro/e-bine-de-stiut/ ... revolution" onclick="window.open(this.href);return false;
Se pare ca Meci e baiat bun si ne ajuta ...
http://www.librarie.net/carti/170611/no ... inicopschi" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 14 Mar 2012, 09:59
by momolo
O afacere care nu poate sa nu mearga. La asa ceva Romania poate fi in top pe piata internationala (inafara de curve, hoti marunti si tigani):

http://ro.stiri.yahoo.com/parlamentarii ... 31911.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 14 Mar 2012, 12:48
by Obelix
Da, doar ca nemtii vor subcontracta la strainezii care au acaparat zeci de mii de HA, doar nu credeti ca vor sta de vorba cu indigenii :cry:
Deci baneficcile vor fi de aceeasi parte... ca deobicei. :cry:

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 16 Mar 2012, 15:14
by momolo
La noi alea de 90 minute se numesc proaspete, prima transha ! Alea de ieri abia daca se numesc "mature" sau "maturate" :lol:

http://ro.stiri.yahoo.com/mcdonalds-%C5 ... 28759.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Prin supermarketuri la Bucuresti nici nu se mai obosesc sa ascunda etichetele vechi cu date expirate, doar lipesc in dorul lelii eticheta noua pe unde se nimereste cu noua data de expirare. Chiar de curand ma uitam la datele de expirare intr-un supermarket si ale naibii, toate expirau a doua zi (desi aveau termen de valabilitate de saptamani sau luni). Dar, premiu special, pentru cine este amator de o diaree gratis ii arat o anume "alimentara" din zona Unirii unde pana si produsele cu data originala inca valabila sunt imputite !

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 19 Mar 2012, 07:24
by momolo
Sarea iodata imparte Romania in doua. Cum suntem expusi cancerului de tiroida
http://ro.stiri.yahoo.com/sarea-iodata- ... 00502.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nu mai consum sare iodata de ani de zile. Evident, totusi in realitate o consum in produsele industriale...
Am gasit in supermarket saci 5kg de sare de mare greceasca pe care nu se specifica nimic despre iod. Insa de la o vreme nu am mai vazut.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 24 Apr 2012, 15:27
by momolo
Noutati de la John Hopkins

DUPA CE ANI DE ZILE A SPUS PACIENTILOR CA CHIMIOTERAPIA ESTE SINGURA CALE PENTRU A INCERCA (CUVANTUL CHEIE E A INCERCA !) SA SE ELIMINE CANCERUL, JOHN HOPKINS S-A HOTARAT SA PREZINTE SI CALEA ALTERNATIVA DE TRATAMENT A MALADIEI.

Noutati in tratamentul cancerului de la John Hopkins :

1. Cu totii avem celule canceroase in corp. Aceste celule nu apar,insa,la testele standard daca nu sunt in numar de miliarde. Cand doctorii spun bolnavilor ca nu mai exista celule canceroase in corpul lor dupa tratamentele efectuate,inseamna doar ca testele sunt incapabile sa le masoare deoarece nu mai sunt in numar detectabil.

2. Celulele canceroase apar in corp de 6 pana la 10 ori in timpul vietii unui om.

3. Cand sistemul nostru imunitar este puternic,celulele canceroase sunt distruse si astfel este impiedicata multiplicarea lor si formarea de tumori.

4. Cand este diagnosticat cancerul,inseamna ca persoana respectiva are deficiente nutritionale multiple.Aceste deficiente pot sa apara din cauze genetice,a noxelor din mediul inconjurator, a alimentatiei si stilului de viata gresite.

5. Pentru a preintampina deficitele nutritionale multiple ,este necesara schimbarea dietei si administrarea de suplimente nutritive,ceea ce va duce la intarirea sistemului imunitar.

6. Chimioterapia presupune "otravirea" celulelor canceroase cu rata mare de crestere,dar astfel sunt distruse si celulele sanatoase cu crestere rapida din maduva spinarii , tractul gastro - intestinal ,etc, iar organe importante ,cum ar fi ficatul ,rinichii ,inima ,sau plamanii pot fi iremediabil afectate.

7. Radioterapia distruge celulele canceroase ,dar ,in acelasi timp,arde , cicatrizeaza si distruge celule,tesuturi si organe sanatoase .

8. Chimioterapia si radioterapia vor reduce ,la inceput ,dimensiunea tumorilor. Folosirea indelungata a acestor tratamente nu va duce ,insa ,la distrugerea definitiva a lor.

9. Cand in corp se acumuleaza prea multe "deseuri" toxice rezultate in urma chimio- si radioterapiei ,sintemul imunitar este fie compromis ,fie distrus , iar pacientul poate muri din cauza unor infectii banale si a complicatiilor lor
10. Chimioterapia si terapia cu radiatii pot favoriza mutatii genetice in celulele canceroase care le fac foarte rezistente la tratament ,si greu de distrus . Interventiile chirurgicale pot determina diseminarea ( imprastierea ) celulelor canceroase la alte organe (metastaze ).

11. O metoda foarte buna de lupta impotriva celulelor canceroase este de a le infometa ,adica a se evita alimentele de care acestea au nevoie pentru a se multiplica.

CELULELE CANCEROASE SE DEZVOLTA CU :

a. ZAHAR
Eliminad din alimentatie zaharul,se elimina ,astfel,una din cele mai importante surse de hrana a celulelor canceroase .Inlocuitorii de zahar ,indulcitorii sintetici cum ar fi zaharina ,sau alte produse ( Nutrasweet, Equal, Spoonful, etc ) ,au ca baza aspartamul ( E 951) ,o substanta chimica daunatoare . Un inlocuitor natural al zaharului ar fi mierea de albine si melasa ,dar in cantitati moderate . Sarea de bucatarie contine adaosuri chimice pentru a avea culoarea alba . Alternativa ar fi sarea de mare .

b. LAPTELE SI PRODUSELE LACTATE
Laptele favorizeaza productia de mucus in corp ,in special la nivelul tractului gastro - intestinal . Cancerul este hranit de acest mucus .Renuntand la lapte si produsele derivate ,si consumand lapte de soia neindulcit , celulele canceroase "mor" de foame .

c. PH ACID
Celulele canceroase "infloresc" in mediu acid . O alimentatie preponderent carnivora induce un pH acid in corp ,si ar fi mai bine sa se consume peste si pasare in cantitati mici , decat carne de vita sau porc. Carnea mai poate contine substante administrate animalelor : antibiotice ,hormoni de crestere si paraziti ,ce dauneaza ,in special persoanelor cu cancer .

d. O dieta bazata 80 % pe legume proaspete consumate ca atare sau sub forma de suc ,grau integral ,seminte ,nuci ,si fructe schimba pH-ul corpului in alcalin. 20 % din alimentatie poate fi din alimente gatite ,inclusiv fasole boabe . Sucurile proaspete din legume asigura necesarul de enzime digestive ,usor absorbabile ,care ajung la nivel celular in 15 minute de la consumare ,si care hranesc si favorizeaza cresterea de celule sanatoase . Este bine sa se consume sucuri proaspete de 2-3 ori pe zi .Enzimele sunt distruse la 4o grade Celsius .

e. Evitati cafeaua ,ceaiul si ciocolata ce pot contine cantitati mari de cofeina . Ceaiul verde este o alternativa foarte buna ,avand si proprietati anti - canceroase .Cea mai buna bautura este APA - purificata sau filtrata pentru a fi ,astfel ,eliminate toxinele sau metalele grele . Apa distilata este acida ,deci evitati-o !

12. Proteinele din carne sunt dificil de digerat si necesita o cantitate mare de enzime digestive .Carnea nedigerata ramane in interiorul intestinului ,intra in putrefactie ,si se creste ,astfel ,cantitatea de reziduuri toxice din corp .

13. Celulele canceroase sunt acoperite de un perete gros de proteine . Renuntarea la carne sau reducerea ei in alimentatie duce la eliberarea de cantitati din ce in ce mai mari de enzime ; acestea ataca proteinele din peretele celular ,si permit ,astfel , celulelor specializate sa distruga aceste celule canceroase .

14. Unele suplimente nutritive ajuta la intarirea sistemului imunitar ,cum ar fi : IP6 (inozitolul sau vitamina B9 ,continut de taratele de grau,seminte ,nuci - n.tr.), Essiac (ESSIAC este o formula din plante ce a fost utilizata din anul 1922 de o sora medicala din Canada numita Rene Caisse pentru a ajuta pacienti cu afectiuni grave.Cele opt plante din reteta originala sunt : ciuline sfant, radacina de brusture, laminaria, trifoi rosu, ulm cu coaja neteda, radacina de revent turcesc, nasturel, macris marunt. ) , antioxidanti , vitamine ,minerale ,etc.,toate stimuland imunitatea sa lupte si sa distruga celulele canceroase.
Alte suplimente cum ar fi vitamina E produc apoptoza sau moartea programata a celulelor ,metoda naturala a corpului de a scapa de celulele bolnave ,nedorite ,si inutile .

15. Cancerul este o boala a mintii ,corpului , si spiritului .Gandirea pozitiva si o fire activa ajuta pe cel care lupta cu cancerul sa supravietuiasca . Furia , neiertarea si amaraciunea "construiesc" un mediu stresant si acid in corp . Trebuie sa invatam sa avem un spirit iubitor si iertator ,sa ne relaxam si sa ne bucuram de viata !

16. Celulele canceroase nu se pot dezvolta in prezenta oxigenului .Facand exercitii fizice zilnice si de respiratie ,oxigenul ajunge adanc ,la nivel celular . Terapia cu oxigen este foarte importanta pentru distrugerea celulelor canceroase .

ATENTIE

1. Nu introduceti recipienti de plastic in cuptorul cu microunde.
2. Nu congelati apa
3. Nu puneti in microunde recipiente cu capace de plastic .
Dioxina este o substanta ce provoaca cancer ,in special la sani . Este extrem de toxica pentru celulele corpului .Dioxina este eliberata din plasticul sticlelor cu apa introduse la congelator. Recent, Dr. Edward Fujimoto, manager al programului de sanatate din cadrul Castle Hospital , a vorbit ,in cadrul unei emisiuni TV ,despre pericolele care pandesc sanatatea .
A vorbit despre dioxina si raul pe care il poate face . Sa nu se incalzeasca mancarea la coptorul cu microunde in vase de plastic . Este vorna ,mai ales,de mancarea ce contine grasime .Profesorul a spus ca combinatia dintre grasime , temperaturi mari si plastic elibereaza in mancare dioxina ,care ajunge ,in cele din urma ,in celulele noastre . A recomandat ,in schimb , folosirea de vase de sticla sau ceramica pentru a incalzi mancarea . Se obtin aceleasi rezultate ,dar fara dioxina .
Hartia nu e daunatoare ,dar nu se stie ce mei contine ea. Profesorul a amintit ca multe fast food-uri au renuntat la recipienti din spuma poliuretanica , folosind hartia .Aparitia dioxinei a fost motivul . S-a subliniat ca acelasi efect negativ il are si acoperirea vaselor cu capace de plastic in vederea gatirii mancarii in cuptorul cu microunde . Este indicat folosirea unui servet de hartie.

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 24 Apr 2012, 16:10
by Schindler
... foarte interesant ...

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 28 May 2012, 18:33
by Schindler
Am intrat in posesia celor 7 volume scrise de Meci :
http://www.librarie.net/carti/170611/no ... inicopschi" onclick="window.open(this.href);return false;
Cam cu 20 de ani in urma studiam carti despre alimentatie sanatoasa. Toate acele carti se refereau la alimente naturale - care in ziua de azi nu prea se mai gasesc. De aceea toate cartile vechi despre alimentatie au devenit anacronice si inutile.
Cartile lui Meci sint adaptate realitatii zilelor noastre - cind totul este un surogat, cind ( aproape ) toate "alimentele " sint chimicale si vopsele si nu reusesc sa supravietuiasca sanatosi decit cei inteligenti si bine informati.
Oricum il consider un mare om si un mare patriot fiindca a avut curaj sa demaste falsurile grosolane pe care unii ni le vand cu bani multi drept alimente si sa se ia la tranta cu multinationalele. Cartile lui mi se par extraordinar de utile . Highly Recommended !!!

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 18 Jun 2012, 13:49
by momolo
Sanatos dar basinos:
Sfatul final al cercetatorilor britanici, ne pune insa pe ganduri. Acestia tin neaparat sa recomande si cateva tablete de carbune pentru a reduce flatulenta. Acum noi ce sa intelegem? Nu au fost in stare, ca dupa cinci ani de lucru, sa elaboreze un meniu sanatos, gustos si fara efecte secundare?

Cum nu ne simtim inca pregatiti sa platim acest pret, asteptam reactiile primilor cobai sau aparitia unei alte echipe de cercetatori care sa elimine si acest impediment.
http://ro.stiri.yahoo.com/o-noua-descop ... Wdl;_ylv=3" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 10 Jul 2012, 14:11
by momolo
Cum se prepara un BigMac:

http://ro.stiri.yahoo.com/video-mcdonal ... 00883.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Mancarea cea de toate zilele si SANATATEA

Posted: 13 Aug 2012, 12:12
by momolo
Avand componente de sezon va recomand urmatoarea mancare simpla si buna pe care s-o serviti cu mamaliguta:

http://bucatariaromaneasca.blogspot.ro/ ... carne.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Cateva observatii - trebuie sa le aveti pe toate curatate inainte sa va apucati; se face foarte repede si nu aveti timp de curatat vinete de coaja si alte alea.
Alta indicatie - cui ii place poate adauga si ardei iute tocat o data cu bagarea rosiilor curatate de coaja precum si putin bulion de calitate (recomand niste borcane de un kil facute in Polonia, se gasesc prin supermarketuri, nu retin denumirea, indiciul este "made in Poland").
Deasemenea se poate folosi si condiment tip "vegeta" de la Fuchs din ala pe care scrie ca-i fara glutamat, doua lingurite intr-o cana cu apa (in care se pot pune si ardeii iuti tocati, turnarea dupa punerea rosiilor in opera).
Patrunjelul se poate pune in ultimele 3 minute de fierbere.
Spre sfarsit se mai poate pune si putin piper pe deasupra, iese mai spre mexican style.
Nu fierbeti prea mult ca se sfarama vinetele!
Nu trebuie cine stie ce arta si masuratori, se face in sictir pe ritm de jazz. Mamaliga o dati la argati si sclave s-o faca dupa aia, pana se mai raceste cratitza cu tocana.
Se poate manca probabil si cu paste dar cu mamaliga e mai pe romaneste.
Pofta buna!