singurul sfat pe care pot sa ti-l dau este sa nu cumperi nimic fara
sa asculti intai cum suna. Nu te lua dupa internet, review-uri, discutii, etc. Pot fi complet opuse realitatii.
Dar in opinia mea (daca imi permiti) cred ca inca
nu stii ce doresti. Exact ce ti-am sugerat mai sus este sa aflii intai ceea ce doresti prin experiente de auditie si pipaire (nu poze si teorii pe net). Cel mai important aspect este bugetul, banul alocat si disponibil. Cand noi spunem ca ceva e bun sau nu e bun trebuie sa tinem cont in primul rand de costuri, de pret. De exemplu, pe mine, la pretentiile mele nu ma multumesc jucariile mentionate de tine in link, sunt mult sub ceea ce imi doresc eu, si deci chiar daca le-as asculta pe toate tot nu iti pot recomanda nimic din astea. Altul care are pretentii mai coborate iti poate recomanda sincer si entuziast una din mini combinele astea, insa nu e sigur ca va fi cea mai buna recomandare
pentru tine. Pentru ca depinde de tine, de pretentiile si dorintele tale..... in final ajungem la ceea ce am tot scris, "
la ceea ce iti doresti... daca sti ce-ti doresti?!". Exista si proverbe in sensul asta, de exemplu, "
ai grija ce iti doresti ca se poate implini!".
Eu iti mai dau un sfat, salveaza bugetul pentru una bucata sistem audio (surround sau stereo - este alegerea ta) decat sa risipesti pe mai multe chestii cum sunt genul asta de jucarele. Mai bine un lucru bun (inevitabil, scump) decat multe proaste (dar ieftine!). Trebuie sa ti cont si cat timp ai sa asculti acest mini sistem ? Poate nu se justifica o cheltuiala serioasa, poate sunt de ajuns niste boxe de PC ceva mai decente dar foarte ieftine sa iti cante
de fond cat lucrezi.
Sau poate esti axat pe PC, stai mult la ecran si are importanta fondul muzical,
dar numai tu sti asta. Eu de exemplu daca ar fi sa imi aleg ceva mini de birou la PC as merge ori pe ceva super ieftin din zona "boxe de PC" (sunt unele mici, simpatice, ieftine), ori daca as considera ca merita bagati mai multi bani mi-as lua niste monitoare profesionale
active nearfield (se vand la bucata - zona profy) si un DAC (musai din China - pentru ca sunt ieftine si chiar ok) care da direct in ele prin XLR.
Klamath wrote: ↑17 May 2022, 14:29
PS. Merita sa-mi fac abonament la Tidal?
este o intrebare grea. Depinde pe cine intrebi, e ca in povestea cu pictorul si crocodilul, elefantul si ratza. Un crocodil ar spune ca trebuie cat mai multi dinti, elefantul vrea musai trompa la orice, si ratza vrea sa vada multe pene in tablou.
De exemplu eu am un DAC relativ performant si prefer sa ascult fisiere decat sa ascult din streaming (dar eu am multe, multe fisiere, mega, mega colectie facute din ripp de mine si primite. Altii poate nu le au!). Daca nu ai colectie de fisiere atunci streaming-ul e unica varianta ca sa asculti
multa muzica diversa si pe alese.
Mie unul (ca sunt pretentios, poate aberant de pretentios) nu-mi place nimic din ce am auzit ca streamer. Subliniez, nimic, chiar si in cazul unor sisteme incredibil de scumpe. Am testat si la mine ce este gratis sau demo si mi s-a parut foarte prost (calitativ, ca sunet - la pretentiile mele).
Dar digitalul (am deschis unele subiecte pe tema asta..... insa nu-s prea multi cu care pot sa discut la un anume nivel) este mai complicat, mai pretentios, mai "al naibii" decat analogicul!
Insa in final iarasi ajungem la
a sti ce vrem. Ca poate nu te atrage sa asculti
doar muzica (pe mine da! Mi se rupe de filme, le vad daca sunt prea obosit de altceva), poate esti pasionat de filme, video si atunci mergi pe alta directie.
Dar ma gandesc, la cat de putin timp are un om
care munceste, sa consumi Netflix, HBO-MAX, youtube, etc plus Tidal.... nu stiu cat timp ai avea?!?! Ca poate iti place si un sport, poate ai alte hobby (exemplu, pescuit sau drumetii), etc. De exemplu eu ma mai uit la filme in ultima vreme mai ales cand sunt leguma de obosit si totusi nu mi-am facut abonament la Netflix deoarece stiu sigur ca nu merita, am prea putin timp sa vad filme si seriale de la astia, abia am timp sa vad ceea ce am deja si oricum, rar. Iar din colectia mea de fisiere nu cred ca am ascultat nici un sfert si mi-ar trebui ani la cate sunt si tot se aduna - chiar am probat sa vad daca astia pe site-uri de streaming au diverse exotisme pe care le am eu si de multe ori nu erau. Fiecare site de stream este limitat la un anume grup de titluri specific de multe ori - probabil tine de licente!
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)