TUNER vintage

A fost odata ca niciodata
Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: TUNER vintage

Post by Dadix »

Technics ST 9600 (il am in colectie)
Tunerele din gama Technics au un sunet deosebit. Eu asa il percep cel putin. Il recunosc si in vechile combine marca Panasonic ( din anii 90).

User avatar
dj_italo2001
Posts: 120
Joined: 29 Aug 2009, 21:07
Location: Sibiu
Contact:

Re: TUNER vintage

Post by dj_italo2001 »

https://www.ebay.de/itm/RARE-KENWOOD-KT ... rk:11:pf:0

Un pret interesant, poate parea cam mare pentru noi dar am impresia ca in west-eu se cam termina cu FM-ul ana(O)logic, se trece masiv pe DAB & Co :(
Tocmai sunt in plin proces de lichidare a colectie de vintagerii ca-l saltam eu :)

User avatar
Schindler
Posts: 394
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: TUNER vintage

Post by Schindler »

Ce sa ascultati la radio ? Emisiunile oribile si muzica gunoi care se difuzeaza in ziua de azi ? Tunerul poate fi oricat de bun , nu ai ce sa asculti la radio in vremurile noastre.
"Stop hearing music. Start listening to it."

Mokep
Posts: 117
Joined: 05 Jul 2018, 21:15
Location: Brasov

Re: TUNER vintage

Post by Mokep »

Schindler wrote:Ce sa ascultati la radio ? Emisiunile oribile si muzica gunoi care se difuzeaza in ziua de azi ? Tunerul poate fi oricat de bun , nu ai ce sa asculti la radio in vremurile noastre.

Am dat recent peste un post foarte fain, Jazz Fm Romania.
Deocamdata merge in Brasov si Cluj sau Sibiu. Urmeaza si alte orase.
Jazz de calitate, emisiuni preluate de la americani, calitate foarte buna a emisiei.
http://www.jazzfm.ro/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mai exista Romania Cultural, Romania Muzical, Rock FM.

User avatar
_BGD_
Posts: 283
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: TUNER vintage

Post by _BGD_ »

Mokep, Foarte tare! Astept cu interes sa inceapa emisia FM si in capitala :P

Schindler, in Constanta cand am drum, am placerea sa ascult C-fm, postul cu muzica electronica (jn mare parte). Au melodi vechi, house-uri si trance-uri ce imi aduc aminte de clubareala din tinereturi, haha.

In utlimele seri am ascultat Gold FM si Chill FM, foarte relaxant si muzica buna, iar in zona de Vest a capitalei spre exemplu, ST-S390-le din dotare imi arata semnal foarte bun, peste jumatate!

Toate cele bune,

Kross
Posts: 404
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: TUNER vintage

Post by Kross »

Revenind la acest subiect, dar și la calitatea serviciilor FM în București.
Deci, mi se pare mie sau calitatea recepției pe FM scade de la o lună la alta? Deoarece inclusiv în mașină, recepția radio în București și România în general devine un chin. Am avut câteva tunere analogice ( acum mai am doar un Technics, cu scală, restul le-am vândut) și cu toate, recepția era un chin. E drept, unde stau eu sunt betoane destule, puterea de emisie este redusă. În plus, nu știu în acest moment ce viitor mai are FM în România. În vest, deja se cam renunță la FM în favoarea DAB+ și NET RADIO. Din păcate, oricât m-am căznit să mai cred în FM că poate poate, mi se pare deja un standard...mort. Posturi de calitate proastă, conținut prost, recepție proastă, excepție Romantic, Magic și Rock FM. Dar care au emisie slabă, se recepționează greu, mai greu de la un an la altul, Tunerul are rol doar de decor acum. Din păcate am ales radioul pe internet...nu mai am paraziți de recepție, nu se mai bruiază recepția de la orice ( a pornit soția blenderul, a trecut pisica prin fața aparatului, sau s-a pus o pasăre pe antena de emisie). Plus că am acces la posturi nenumărate din lume, unele de calitate excelentă ca și conținut și sunet. Cele din România, iarăși, unele sunt transmise la 48 kbps, și se aud ca pe unde lungi, dar sunt și posturi ce transmit la 256-512 kbps, și se simte diferența. În târguri e plin de tunere, dar lumea le cumpără să își completeze linia audio. Știu, îmi voi lua înjurături că sunt maxim de trancotar (mda, recunosc), dar aici intervine și aspectul practic. Sigur, și eu îmi doresc să prind pe FM posturi cu conținut ca cele din Elveția, Franța, Germania, Austria, Luxemburg, Italia, Danemarca. Dar astea sunt țări care treptat închid FMul. La ei deja a devenit obligatoriu ca radioul să aibă DAB + dacă vrei să îl vinzi (la magazine mă refer). Orice amplituner, Tuner, radio portabil are cel puțin DAB+, unele high-end având chiar și net, cu posibilitatea line out. Eu ascult acele posturi pe net, am un radio de net, și acolo ascult muzică fără bălăcăreala politică. Și muzică de calitate. Eu ascult 70's, 80's, 90's, clasică. Regret, dar asta e, FM treptat devine un standard...defunct. Inițial a căzut vinilul dar a înviat. A căzut apoi caseta, cd-ul, dvd ul, br-ul...dar FMul nu am crezut...uite că da... :(. La noi, nici cu DAB nu prea ai ce face. Afară de RRA, RM, RAS, RC și BFM, și doar în București, nu e util. Și e doar în teste. Ceilalți, când o să se dea stingerea FM, vor rămâne doar pe net. Asemeni dvb-t, doar TVR a rămas, restul doar cablu. Nu că ar fi conținut interesant. Dar zic așa.

La birou : am un Technics su-z1 + st-z1. E, în Luxemburg, cu 50 cm de sârmă în mufă de antenă prindea toate posturile de acolo, calitate cd. Aici...jale. Am cuplat pc-ul pe aux, și așa ascult radio, acum magic fm. Tunerul e un decor. La fel, în Germania cu un radio chinezesc, cu FM și DAB+, cu line out, prindeam pe FM și DAB totul la o calitate foarte bună, și pe FM. În București... Imposibil să receptionezi ceva curat.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL-15 & SL-5300 2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Kross
Posts: 404
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: TUNER vintage

Post by Kross »

Dadix wrote:
Technics ST 9600 (il am in colectie)
Tunerele din gama Technics au un sunet deosebit. Eu asa il percep cel putin. Il recunosc si in vechile combine marca Panasonic ( din anii 90).
Îl mai am pe ST-7300 K cu SU-7300 K și 7700K, și e un tuner bun. Testat tot în Luxemburg, de unde provine și SU-7700 K. E un tuner bun, simplu cât trebuie, solid făcut (îmi place, ca și la amplificatoare, carcasa din lemn), dar afară de RRA, BFM și RM, și DIGI FM și astea cu fâșuri destule.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL-15 & SL-5300 2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

AWDRobert
Posts: 71
Joined: 06 Dec 2008, 14:34

Re: TUNER vintage

Post by AWDRobert »

Am achiziționat de curând un tuner Denon TU-500. Funcționează în banda japoneza, pana în 90MHz, recepționează 3-4 posturi în București.
Aveti o recomandare, cineva în București, pentru conversie în banda CCIR și aliniere?
Tunerul este 5 gang (aer), deci are 4 circuite acordate la intrare si parca nu aș încerca sa mă arunc cu șurubelnița în ele fără aparate potrivite.
Pe un forum mai vechi, căruia nu ii mai rețin exact adresa, un user posta, din când în când, recondiționări de vintage pe care le-am apreciat. Ii făcusem la un moment dat o donație de piese tipice în aparatele vintage, din păcate nu mai știu despre cine este vorba (memoria "vintage" :? )

Multumesc,
Robert
"doar trancotar"

User avatar
_BGD_
Posts: 283
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: TUNER vintage

Post by _BGD_ »

Salutare,

Am scos ieri de la naftalina, Sony-ul ST-S390, din dorinta de a ma mai juca putin cu el, si de a ii folosi scara de semnal, pentru a vedea ce puteri au diferite posturi FM la mine in zona.

Dupa o scurta perioada de timp, a inceput sa mearga intermitent. La cateva minute, se oprea receptia FM pentru cateva secunde, urmand, acum, liniste totala.

Ceva idei, sfaturi? Posibila cauza reparabila, sau bye-bye?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14503
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: TUNER vintage

Post by momolo »

_BGD_ wrote:
13 Jan 2022, 11:07
Am scos ieri de la naftalina, Sony-ul ST-S390
e un gunoi. Suna prost. Merita doar lasat langa tomberon.
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

Post Reply