NAD 5120

A fost odata ca niciodata
User avatar
remoteviewer1
Posts: 926
Joined: 14 May 2011, 11:13
Location: Bucuresti

Re: NAD 5120

Post by remoteviewer1 »

Nu merge asa ca la talcioc, tu insiri gogonatele si noi alegem ca Ion de la raion. Pick-up-ul nu se compara cu calculatoarele (si audiofilia in general), mai schimbi o placa, mai pui o memorie si calculatorul zbarnie. Trebuie sa depui un pic de efort, sa iti transpire tamplele, si apoi ai sa intelegi cum se regleaza un pick-up. Dupa cum ti-a explicat si momolo, nimeni nu o sa aleaga in locul tau si degeaba incerci scurtatura, caci ai sa platesti cu propriul buzunar. Fii aventuros, citeste, exista si site-ul vinilengine daca parlesti engleza, s-a mai scris si pe acest forum destule...

La mine a functionat asa: mi-am facut scoala pe niste gioarse de care am tras in toate directiile, apoi am petrecut zeci de ore citind, printand chestii si apoi incercanda pe viu(pe saracele gioarse). Dupa ce am inteles ce si cum(adica am facut sa cante un pick-up mai bine decat un cd player bunicel), am trecut la o jucarie mai "adevarata"(in continuare am multe de invatat);nu exista scurtatura mai ales daca nu detii buget(putand sa cumperi o solutie noua decenta gata reglata). Cautatul pe la samsari pe web nu renteaza oricum, mai bine inveti cum sa reglezi nad-ul eventual si ii upgradezi doza(sau acul), nu te descuraja, caci nu e inginerie aerospatiala!

Din toata lista respectiva, eu am avut un DUAL 604 pe mana si este decent, depinde de starea dozei, mi se pare oricum mult prea scump fata de cat il achizitionasem eu (sub jumate de pret!, dar asta are doza noua... :lol: ).
“Without music, life would be a mistake.”― Friedrich Nietzsche

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 14344
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: NAD 5120

Post by momolo »

momolo wrote:ti-am spus, nu-ti recomand nimic, nu doresc sa favorizez pe nimeni dintre cei care vand pe net.
marius.telcean96, ti-am atras atentia, nu esti atent! Viata reala e diferita de cea virtuala. :wink:

Nu as alege nimic din lista pe care ai insirat-o. In primul rand, asa cum a spus si remoteviewer1 preturile sunt foarte mari (de aia toate zac pe acolo luni, ani), in al doilea rand nu inteleg pe ce criteriu le-ai ales pe alea?! E o salata, pare haotic, aiureala.

Si nu ti-as recomanda nimic pe doza T4P (din multe motive - citeste pe net si vei afla! :D ). Cateva de acolo sunt cu T4P ( http://www.vinylengine.com/search_resul ... .ro%2F&ss=" onclick="window.open(this.href);return false; )

Ca incepator ti-ar trebui un pickup direct drive japonez construit clasic, simplu, robust, cu brat in S si headshell tip SME, adica cel mai clasic cu putinta. Uite cum arata unul clasic:
Image
"Tinereţea este o noţiune, biologia un adevăr. Ele împreună dau dimensiunea existenţei"(Geo Bogza)

marius.telcean96
Posts: 10
Joined: 19 Nov 2014, 19:13

Re: NAD 5120

Post by marius.telcean96 »

Dacă ai fi în locul meu, ce ai alege între un Hitachi 353 și un Uher PS 950, ambele direct drive, în concordanță cu ce ai spus tu?

User avatar
_BGD_
Posts: 249
Joined: 09 Oct 2018, 13:56
Location: Bucuresti

Re: NAD 5120

Post by _BGD_ »

Salutare,

Maine-poimaine se fac 4 ani.

Exista un deznodamant?

Marius, cum a evoluat situatia pana in prezent?

PS: Universum-ul din semnatura isi are originea intr-un talcioc, achizitionat la aprox. 25-30 de RON, daca nu ma insel. Putina gresare, reglare, doza AT din semnatura + specificatiile direct drive, stroboscop .... mai mult decat decent.
Yamaha RX-V1900 || Monitor Audio RS8 (bi-amp)
Yamaha CDX-497 || DAC Topping D10
Yamaha KX-W392 || Akai GX-255
Sony MDS-JB920 QS || Tesla B115
Universum HiFi F-2091||Shure M75-6S
JBL 140/230"Caut sa ascult muzica, nu boxele..."

Post Reply