ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by momolo »

HighEndFan, .... ca asa ma mananca pe mine in tastatura sa tot comentez :lol: :
Eu personal sunt un audiofil incepator,asa ca mai mult am ascultat,dar am auzit lucruri interesante
daca asa de "tacut" esti cand asculti....ma gandesc cum o fi cand vorbesti ?!!! :lol: :lol: :lol: :lol: Glumesc! Nu m-am abtinut! :lol:
De exemplu,in loc sa ascultam "coloana sonora originala" a restaurantului,asigurata de niste boxe eboda care au stat toata vara in soare sau ploaie,ne puteam mobiliza cat de cat si daca am fi adus fiecare cate o componenta,puteam "incropi" un sistem macar Hi-Fi daca nu chiar audiofil pe care sa exemplificam ceva discuri din colectiile personale.Eu de exemplu as putea aduce un player decent si ceva cabluri,altcineva un amplificator si altcineva niste boxe.
ideea merita dezvoltata. Insa ma tem ca dupa ideea cu adusul sistemului audio de acasa, vine aia cu sa ne facem singuri fripturile iar cu banii platiti acolo pe mai nimic, cred ca ne-ar ajunge sa cumparam un porc si sa-l frigem la protap!
Asa ca ideea e buna si trebuie sa tinem cont ca multi dintre noi avem talente ascunse de bucatari! :wink:
Din pacate,singurul "punct" propus de mine pentru seara respectiva nu mi l-am atins,asa ca am ramas in continuare cu aceeasi lista lunga cat o zi de post de preamplificatoare pentru sistemul meu.
Speram ca pe baza experientelor diversilor membri,sa pot macar scurta lista respectiva si sa am macar un punct de pornire.
aici te contrazic. Probabil erai prea ocupat cu vinul ala de surcele si nu ai bagat de seama ca ti s-a grait din adanca intelepciune (fara de margini) a unora :lol: , adica eu ti-am spus ca, desi doare al naibii, un Krell merge cel mai bine cu un....ghici?! :lol: ...un alt Krell ! Firar ele sa fie! :lol:
Iar o alta voce ceva mai timida din corul grecesc ti-a soptit cantecul ala popular cu "Mergi si asculta!".
Dar, intradevar, nimeni nu s-a oferit voluntar cu pieptul dezgolit sa-ti ofere pe tava preul multvisat !...fapt care dovedeste totusi varsta inaintata si ceva experienta acumulata a comesenilor! :wink:
Nu luati prea mult in seama impresiile mele,s-a nimerit ca la intalnirea respectiva am venit direct de la un ALT restaurant unde am fost pentru o masa de pranz si care s-a prelungit,asa ca din punct de vedere gastronomico-bahic eu aveam deja "incalzirea" facuta,daca am fi fost la un concurs s-ar fi putut spune ca am"furat startul",cu siguranta lumea si audiofilia aveau pentru mine alta culoare,inca de la inceput
pai cea mai buna dovada e ca te-ai crezut din cale afara de taciturn! :D

Sa ne fie de bine! :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by SOLO »

M-am bucurat ca n-a fost cum prezisese SOLO,daca ar fi fost sa ne povestim vietile,la media de varsta din seara respectiva ne-ar fi luat o saptamana .

Ce sa zic , va invidiez . Eu m-am ghidat dupa intrunirile de pe meleagurile mele si tot timpul se vorbea de mancare si vacanze iar cand venea vorba de audiofilie lumea o cam dadea cotita . As avea eu niste explicatii dar ma opresc aici pentru ca nu vreau sa scuip in farfuria din care mananc :wink:

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by HighEndFan »

momolo wrote: aici te contrazic. Probabil erai prea ocupat cu vinul ala de surcele si nu ai bagat de seama ca ti s-a grait din adanca intelepciune (fara de margini) a unora :lol: , adica eu ti-am spus ca, desi doare al naibii, un Krell merge cel mai bine cu un....ghici?! :lol: ...un alt Krell !
Ba am auzit eu foarte bine,dar "sfatul" tau de 10-15000 euro eu l-am luat ca pe-o gluma buna.
Pentru solutii din astea nu e nevoie sa sa intalneasca 10 audiofili la un brainstorming ,ci doar sa ai portofelul doldora si timp destul,pana la urma gasesti singur combinatia potrivita.
Din pacate eu nu am nici una,nici alta,asa ca de asta am nevoie de un sfat-doua,oferta e prea vasta si incerc sa minimizez efortul de a tot cara acasa diverse pre-uri.
Ca sa parafrazez deviza preferata a activistilor de partid de pe vremuri("Tovarase,cand ai curent si materie prima la discretie,toata lumea stie sa faca productie,un conducator adevarat se descurca FARA..." :lol: ) :
Cu bani din belsug stie(aproape) oricine sa obtina un sunet bun,un adevarat audiofil cu experienta stie sa obtina un sunet cat mai bun cu bani cat mai putini si asta e un dar pe care nu il au multi...
Drept e ca ceva-ceva sfaturi am primit,sincer sa fiu,cel timid de care amintesti cred ca a fost prea timid,ca nu-l mai tin minte,dar o sa te rog sa mi-l improspatezi pe MP daca ma trimitea concret sa ascult UNDEVA,daca era un simplu indemn SA ASCULT in general,asta fac tot timpul,nu e nevoie sa detaliezi,doar ca as vrea sa am preul respectiv tot in viata asta,nu uita ca nu mai sunt la varsta la care sa pot spune"am tot timpul din lume"... :mrgreen:

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by LEKTOR »

Spatiul pt viitoarea intilnire audiofila - - - AICI - doar sa mai aduceti ceva scaune...
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

al3xu
Posts: 8
Joined: 16 Oct 2008, 18:24

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by al3xu »

Cred ca urmatoarea intalnire va fi obligat fortat la Hi-Fi Arena (asta daca nu v-a placut asa mult incat sa o faceti traditie saptamanala). Desi eram pe picior de plecare ideea lui momolo mi s-a parut foarte buna.

Pentru cei care nu au fost de fata ideea suna cam asa: Se alcatuieste una bucata grup compact de audiofili (in functie de numar probabil mai multe grupuri) care viziteaza camerele (din pacate nu prea numeroase) si schimba impresiile la cald!

Mie mi se pare mult mai relevant decat sa ascultam fiecare pe cont propriu si apoi sa ne "suparam" pe forum care cum si de ce i s-a parut sunetul nu stiu cum in camera X.

S-a mai discutat ceva despre ideea asta la intalnire?

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by Kostas »

S-a mai sugerat in cursul discutiei solutia folosirii unui amplificator pasiv !
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by oake »

HighEndFan wrote: De exemplu,in loc sa ascultam "coloana sonora originala" a restaurantului,asigurata de niste boxe eboda care au stat toata vara in soare sau ploaie,ne puteam mobiliza cat de cat si daca am fi adus fiecare cate o componenta,puteam "incropi" un sistem macar Hi-Fi daca nu chiar audiofil pe care sa exemplificam ceva discuri din colectiile personale.Eu de exemplu as putea aduce un player decent si ceva cabluri,altcineva un amplificator si altcineva niste boxe.
Sincer sa fiu idea, deocamdata, nu mi se pare prea fericita si am sa explic dece?
Cel putin pentru melomanul din mine ascultarea muzicii se supune unui anumit ritual:
- nu ascult muzica ca fundal in timp ce lucrez la ceva.
- nu ascult orice muzica ci doar acea muzica care imi "vorbeste", care ma "lucreaza"...pana la urma, care ma transporta.Exceptie facind momentele in care am de ales din cateva zeci de CD-uri lasate spre auditie si atunci e munca,experienta, intuitie, chiar noroc cand experienta si intuitia dau gres.Pt mine prima auditie este irelevanta,exceptiile fiind foarte rare.
- Cand invit un prieten la o discutie si o auditie, nu neaparat in aceasta ordine, auditia e auditie :lumina stinsa, fara intreruperi de orice fel...etc, iar dialogul este fara fundal sonor.

Idea este ca suntem la inceputul,sper,al unei astfel de activitati, inca nu ne cunoastem, doar am zgariat suprafata atat de generoasa a dialogului audiofil,iar un fundal sonor de calitate cu muzica de calitate nu ar face altceva decat,cel putin pe mine,sa ma distraga de la scopul propus si anume comunicarea dintre mine si participanti.

Nu stiu care este demersul vostru in acest sens, nu consider "reteta" mea universal valabila,dar asa "functionez".

Daca chiar simtim nevoia unui fundal sonor, o muzica simfonica pe un sistem trancotar cred ca ar impaca si capra si varza(dupa cum bine a propus momolo,mai in gluma mai in serios, la "cina cea de taina")

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by oake »

Kostas wrote:S-a mai sugerat in cursul discutiei solutia folosirii unui amplificator pasiv !
Banuiesc ca te referi la un pre pasiv.
Am asa ceva, pe lampi, defapt pe lampa, facut de prietenul meu Sorin pt lampa mea cu 300B in pp,care necesita 4V la intrare.
Chiar i-am sugerat colegului HighEndFan la plecare sa il testeze, macar ca sa-si faca o idee.
Din ce am inteles de la Sorin impedanta preului poate fi modificata ca sa se potriveasca cu impedanta de intrare a "aparatului de sudura" dupa cum se exprima HighEndFan

al3xu
Posts: 8
Joined: 16 Oct 2008, 18:24

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by al3xu »

Si eu am tot preu cu lampi, insa nu pasiv. Facut diy de cineva (din pacate nu stiu cine este autorul) care pare ca a facut treaba buna cu el (la nivelul la care am eu nevoie, dar care a prestat si intr-un sistem mult mai scump).

Din pacate (sau din fericire depinde cum privim lucrurile), HighEndFan ar avea nevoie de un preu balansat, altfel cred ca ar fi fost mult mai usor sa faca o alegere. Evident se poate pune la dispozitie daca este nevoie, dar mi-e teama ca nu corespunde unui sistem foarte pretentios (aveam in plan un up-grade de piese pentru el dar lipsa timpului m-a determinat sa aman pe termen nedefinit).

In alta ordine de idei, Oake preu pasiv pentru final care are nevoie de 4V la intrare? Nu stiu daca zic bine dar cred ca nici preul tau nu este pasiv :roll:.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by oake »

momolo ai putea fi ceva mai bland cu colegul HighEndFan pe care, dupa ce am vazut il cunosti mult mai bine decat mine.
Un user de pe alt forum, nu dau nume, intr-o discutie fata in fata imi spunea ca: audiofilia se invata si ii dau mare dreptate.
Ori colegul nostru a afirmat ca este incepator...nu sunt foarte convins ca stie exact ce doreste de la sunet.
La un moment dat VTP pomenea ceva de timbrul sunetului, atribut fundamental in placerea audiofila si nu singurul.
Voi, audiofilii versati in sute de experimente si va numesc pe tine(din ce am vazut ca ai postat pe diferite forumuri)si pe VTP pe care am onoarea sa il cunosc personal de ceva timp(despre ceilalti nu stiu mare lucru, probabil este vina mea) cred ca ati putea, nu neaparat sa aratati cu degetul spre un anumit preu anume, dar sa detailiati putin din experienta voastra in ce se poate intampla cu sunetul, astfel colegul HighEndFan ar putea sti mai bine ce sa caute,cum sa experimenteze, unde vrea sa ajunga?
Cel putin acesta este mesajul inteles de mine sau acesta ar trebuii sa fie.
Mai apoi, metoda de a identifica un preu pe masura va veni de la sine, cum bine ai spus prin ascultare, experiment, blind test... etc.

PS: ca sa nu fie nici un fel de confuzie eu ma consider un "invatacel" in ale audiofiliei.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by Kostas »

Oake, desigur , ma refeream la un preu pasiv, am gresit din viteza...
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by momolo »

oake, as fi diplomat si bland cu cineva de care nu-mi pasa! :wink: :D
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by oake »

al3xu wrote: In alta ordine de idei, Oake preu pasiv pentru final care are nevoie de 4V la intrare? Nu stiu daca zic bine dar cred ca nici preul tau nu este pasiv :roll:.
Ai dreptate, nu prea e pasiv, mai ales atunci cand il bag in priza :lol:

Daca imi amintesc bine discutia a fost cam asa:
Eu i-am sugerat colegului HighEndFan sa foloseasca un atenuator la scula lui la care a venit replica corecta a lui momolo legata de riscul nepotrivirii de impedante.
Cum preul meu este minimalist:intrare, iesire si un volum am facut confuzia de rigoare.
Trebuie sa recunosc ca in ale electronicii sunt tufa de venetia si asta e unul din marile mele regrete, asta si faptul ca nu stiu limba germana.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by oake »

momolo wrote:oake, as fi diplomat si bland cu cineva de care nu-mi pasa! :wink: :D
De acord cu tine, mai mult, imi pare bine sa aud lucrul asta.
Totusi parca prea i-ai scos pe nas performantele mediocre, ca sa folosesc un eufemism, ale carciumii propuse de el si asta in spatiul public.
Poate i-o fi ajuns si lui.
Pana la urma ne-am simtit excelent, data viitoare vom incerca o alta carciuma.

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: ANUNT! - intrunire audiofilo-gastronomica!

Post by oake »

HighEndFan wrote:Oake,eu nu vorbeam de auditii,ci de exemplificari.Auditiile ni le facem acasa,cum credem fiecare.Insa cu ocazia exemplificarilor putem descoperi stiluri noi,formatii noi,sunete noi sau interesante,exemple de discuri inregistrate exemplar sau dimpotriva mizerabil.Eu sunt deschis experimentelor muzicale si nu numai,dar nu e obligatoriu ca toata lumea sa fie de acord.
Nu vreau sa ma intelegi gresit.
Am afirmat ca deocamdata ideea nu mi se pare prea fericita deoarece nu ne cunoastem suficient.
Pune-te putin in situatia mea, la aceasta intrunire il cunosteam doar pe VTP si oarecum il intuiam pe momolo dupa postarile lui pe alte forumuri.
Singura persoana cu care am legat un dialog ,zic eu, foarte interesant a fost dinica, care mi se pare un personaj extrem de interesant si inchid paranteza, in rest cu numeni in mod deosebit.
Daca de ex, la a doua intrunire vom pune muzica buna care se va auzii bine, cel putin pe mine ma scoateti din ecuatia dialogului.Vreau nu vreau muzica ma fura.
Si vreau!

Post Reply