VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by West »

doru wrote: Painea neagra (fabricata din faina integrala) are un indice glicemic mult mai scazut, aproape jumatate, fata de painea alba - vezi tabel: http://www.montignac.com/en/ig_recherche.php" onclick="window.open(this.href);return false;

Din acest motiv este considerata o "glucida buna" fiind evident faptul ca si glucidele sunt absolut necesare. Dar nu cele "rele".
Glucidele nu sint bune si rele. Glucidele sint de un singur fel.
Sint 48 g de glucid la 100 g de piine neagra si 54 g de glucid la 100 de piine alba. Dupa cum vezi diferenta nu este semnificativa.
TomJones wrote:Marea drama este ca noile viniluri au si ele "indice glicemic" ridicat fiind manarite digital...

Doru daca ai viniluri din anii '70 tine cu dintii de ele. Alea se aud a vinil adevarat
Si cine nu are, se mai apuca de vinil, au ba? :mrgreen:
Ca treaba asta cu ce este discul de vinil astazi mi se pare mie cuiul lui Pepelea. Poate ca ai trece prin toate muncile lui Hercule pentru a audia sunetal analogic, dar ce-ti pun astia pe vinil? Marfa digitala contrafacuta ca analogica.
doru wrote: Asa ziceam si eu, mi-e ca baga astia zahar digital in vinilurile de productie recenta.
Corect, asta este. Si atunci nici macar principial si conceptual nu pare sa aiba rost un pickup.
puf wrote:As putea face si eu o caracterizare a sunetului analogic in principal Pick-up, cu toata ca nu am o experienta vasta si am ascultat de putine ori.
puf, multumesc pentru efortul de a face aceasta caracterizare a sunetului de vinil. Se vede ca totusi muzica se poate si vorbi, nu doar sa o ascultam. :)

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by porto »

Acum vreo trei ani un prieten de-al meu a gasit o tabla Systemdek IIX la un magazin de discuri care era cam scumpicica fata de ce table avea el acasa adica 225 $ si m-a intrebat pe mine daca merita banii si i-am spus ca da daca vrea sa auda si mai bine discurile pe care le avea.
Eu pe atunci nu aveam nici un disc nici tabla dar citisem in internet ca e o tabla buna si l-am facut sa o ia. Am mers cu ea acasa la el si am inceput sa ascultam la ea. Nu am vazut mare diferenta nici eu nici el !!! Dar el a spus daca tot a dat banii o va tine. Vreau sa spun ca avea o dotare de trancotas in rest adica boxe ceva de la Pioneer un amplif integrat de la Sony cd de la Yamaha si cam atat. Deci amandoi am ramas dezamagiti si am mers la mine si am ascultat muzica adevarata pe boxe Totem Hawk pe cd Ayre 7 amplificator Simaudio preamp Audio Research.
Si el a zis" ba da ce bou am fost si tu un zabalos ca m-ai facut de-am luat picapul ala scump". Eu am inghitit galusca si mi-am recunoscut vina si am inceput eu sa spun " da sa stii ca imi dau seama ca am facut o greseala si eu nu cred ca-mi voi lua tabla vreodata ca nu se merita si unde mai pui ca e f usor sa asculti un cd fata de o placa care daca e zgariata te c..ca pe ea si unde mai pui ca ocupa spatiu mai mare si grija mai multa.... Ce mai naspa total!
Ce boi mai mama!
Dar am uitat sa va spun ca tipul are suflet de artist si ii place sa picteze si a continuat sa ia discuri de pe strada ptr ca ii placeau mult cum arata.
Intre timp tot ducandu-ma la " vende du garage" am tot vazut placi la vanzare cu formatii de ale noastre de prin 70-80 ACDC ,LED ZEPELIN ,SUPERTRAMP etc si i-am spus si lui si atunci mi-a spus sa iau ptr el ca el pe strada nu gasea asa ceva . i-am luat si a ramas f incantat.
Intre timp el a facut ceva banuti si a gasit o oferta buna de cumparat un sistem Linn entry level adica boxe Kelledith ampli integrat Majik si dupa ce a cumparat toate astea m-a chemat la el si am ascultat muzica si la tabla si la cd si ne-am spus da parca suna mai bine. Atunci am hotarat ca e bine sa incerc sa ascult si la mine acasa tabla pe sistemul meu. A luat ceva placute plus tabla si o sticla de vinulet si am mers la mine. Ajuns acasa la mine ne-am dat seama ca nu mergea la mine deoarece sistemul meu nu avea phono si atunci am baut sticla pe muzica de cd si am amanat pe alta data.
Intre timp el a gasit un preamp phono Rotel si am facut din nou aceiasi schema la mine dar data asta sa lasat cu strigaturi si dansuri puternice. Mi-a placut ! ce mai...dar tot nu eram convins de diferenta de sunet.
intro zi mi-a dat tel si mi-a spus ca a vazut o tabla ca a lui la vanzare adica Systemdeck IIX si cartus Grace F9E 250$. Gata !!! am spart banca si am luat tabla. Sticla , placi plus un alt prieten si dai cu...vrumoz bre!... tot nu eram convins dar de acum aveam tabla .
Am inceput sa cumpar si eu discuri cand intr-o zi am gasit exact acelasi disc care il aveam si pe cd adica Ian & Vangelis Friends of MR. Cairo. Am venit acasa si singur am ascultat comparativ si ... DA!!! era diferenta de textura de plinatate era ca si cum ai manca frisca naturala fata de cea la spray. Adica poti trai cu ambele dar parca daca ai de ales si vrei sa fii mai in adancul senzatiei si placerii alegi normal frisca naturala.
Dupa vreo cateva saptamani am vandut cd-ul Ayre si am pornit-o pe drumul analogic aproape 100%. E un drum greu dar parca nu ar fi asa ar fi mai putin frumos !

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by momolo »

doru
Intre un mag nou de, sa zicem 1500 euro (gen celebrele Akai) si un CD player de acelasi pret, as alege fara ezitare primul.
magul ar umili bietul player digital! ...Ce ciudat gandim cu totii, am fi in stare mult mai facil sa dam 1500 euro pe o troaca digitala (la banii astia garantat proasta) insa daca vine vorba de un mag la aceeasi bani ni se pare prea scump!...

porto faina povestea si plina de invataminte pentru "taurasii" care se grabesc cu concluziile.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by TomJones »

Inafara de Ampex cine mai face benzi magnetice de mag? BASF cumva? (EMTEC parca sunt acum ca denumire). DIn cate mi-a spus un domn mai matur, reprezentant la standul cu mqintosh, legat de la acel revox, ar costa cam 20 euro o banda...apoi mai sunt si alte consumabile cum sunt rolele de ex...

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by West »

porto wrote:... DA!!! era diferenta de textura de plinatate era ca si cum ai manca frisca naturala fata de cea la spray.
Foarte sugestiva si inspirata comparatie. Dat fiind aceasta analogie, se poate spune ca sunetul de vinil este mai carnos, mai corpolent, nu? Asta este ideea?
Foarte frumoase intimplarile care te-au dus la vinil, porto. Ce inseamna sa nu mai traiesti in aerul viciat de acasa. Cu cita simplitate si dezinhibare ai povestit!
Acum ce pickup ai?
momolo wrote:Ce ciudat gandim cu totii, am fi in stare mult mai facil sa dam 1500 euro pe o troaca digitala (la banii astia garantat proasta) insa daca vine vorba de un mag la aceeasi bani ni se pare prea scump!...
Stii bine ca dupa ce 'taurasul' renunta la troaca si ia tabla, nu termina cu cei 1500 de euro. Ba-i mai trebuie una, ba-i mai trebuie alta. Si pina sa te dumiresti ce ti se intimpla suma s-a dublat.

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by porto »

Picapul meu de acuma este un Lenco L 70 cu plinta facuta de mine din ardezie sau slate pe engleza in greutate de 52 kg si un brat Lustre GST-801 cu un cartus Micro Acoustics MA 630 de prin '80. Ca sa ai un sunet bun la pcap trb facute multe reglaje si tot ce tine de picap influenteaza muzica intr-o masura mai mica sau mai mare. La sisteme medii cea mai mare influenta o au discurile si anume de cine au fost inregistrate- inginerul de sunet si de imprimare. La sisteme super cea mai mare influenta o au cablurile ca sa spun ce spunea un prieten de-al meu pe care il consider eu profesor in asa ceva. Ca sa treci de o anumita limita in calitatea sunetului trb fff multa chitibusereala si banuti. Te poate da si nevasta afara din casa - de pilda. Si inca o chestie NICIODATA nu esti multumit de cum se aude si daca continui vei fi nemultumit o viata intreaga. Trb sa te opresti la un moment dat si sa incepi sa asculti muzica.
Problema cea mai mare e ca nu stii cand sa te opresti decat doar daca iti pune nevasta gheara in gat si...bine iti face !

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by West »

52 de kg? :shock: Dat afara din casa? :shock: Gheara in git? :shock:
porto, dar vinilistul duce o viata de cosmar! :lol: Dupa povestea suava de adineauri acum m-ai teleportat intr-un Faust. :D
Esti plin de surprize. Zau ca merita sa ne mai scrii despre cariera ta in lumea analogicului, este plina de culoare. Nu ai tinut cumva si un jurnal? :D

Daca extrapolam, digitalul este ca o viata cu sotia iar vinilul ca atunci cind ai 3 amante zghihuite. Te baga la balamuc. Dar ce-ti mai place... :lol:

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by porto »

West din ce ti-am spus eu tu ai retinut doar asta?
Parca ai fi cineva in campanie electorala care doreste sa vada numai lucrurile ce plac la prostime si nu esenta mesajului ce il transmite adversarul.

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by West »

Regret ca nu ai vazut gluma in ceea ce am scris, sau ca umorul meu ti-a parut ofensator.
Credeam ca ti-am oferit suficiente asigurari ca apreciez in mod deosebit experienta ta. Nu mi-am propus sa rid de tine, ci doar m-am amuzat putin pe marginea dificultatilor care ne asteapta pe drumul spre vinil. Dificultati pe care le-ai relevat tu insuti.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by Obelix »

// OFF TOPIC... in natura nu exista amplificare electrica, daca tot e sa fiti puristi, fiti pana la capat... :twisted:

Image

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by porto »

Scuza-ma ,te rog, WEST dar am crezut ca ai inceput sa dai la " gioale" !

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by momolo »

Apropos de poza de mai sus, LP-urile cu "catel in gramofon" sunt printre cele mai bune ever ! Astia care masterizeaza azi, daca ar avea urechi si ar auzi cum erau masterizate vinilurile astea cu catel, s-ar impusca a doua zi.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

porto
Posts: 416
Joined: 08 Nov 2008, 04:47
Location: Montreal

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by porto »

Poza apartine casei de discuri EMI.

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by West »

porto wrote:Scuza-ma ,te rog, WEST dar am crezut ca ai inceput sa dai la " gioale" !
No problem. Toate cele bune!

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: VINIL vs DIGITAL (de top) - "TELEVOTING"

Post by West »

Obelix wrote:// OFF TOPIC... in natura nu exista amplificare electrica, daca tot e sa fiti puristi, fiti pana la capat... :twisted:

Image
Super punct de vedere! :D Extremistule! :twisted:
Pilnia aia este de vorbit sau de ascultat? :lol: :lol: :lol:

Post Reply