Istoria campaniilor anti-fumat...

Doar o vorba sa-ti mai spun
Post Reply
bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Istoria campaniilor anti-fumat...

Post by bnt »

...incepe aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Anti-tobac ... zi_Germany" onclick="window.open(this.href);return false;
N-as fi crezut... :shock:

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Istoria campaniilor anti-fumat...

Post by kaav »

Cat efort pentru nimic. O dovada vie a faptului ca un corp sanatos nu garanteaza si un cuget echilibrat (o ''valoare'' volatila, daca afectul este imatur...). Cetateanul hitler era dependent de amfetamine, adica un dobitoc pe care timpul inca nu la dizolvat, precum ploaia care topeste fara efort, un muc de tzigara, daca il intalneste in cale (dar sa nu aiba filtru, caci un filtru ramane ca o amprenta a timpurilor noastre industriale/reziduale cu efectele lui ''subtile'' evident grosiere)
Incercazi sa datzi foc la o foitza de tzigara normala, golita de tutun la un deget distantza de nas. Te trazneste aproape ca si amoniacul, dar este legal, cu eticheta, e.t.c...

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Istoria campaniilor anti-fumat...

Post by Kostas »

Fumul dauneaza grav aparatelor ! :D

Din cate cunosc nemtii aveau probleme in razboi cu productia de tutun (si nu numai) asa ca o campanie anti fumat era binevenita !

Cand americanii s-au certat cu Fidel Castro si zaharul s-a scumpit au lansat campania cu diabetul zaharat si ce efecte rele are zaharul.

Cand la noi nu se mai gasea mancare s-a lansat "alimentatia rationala", cand nu se mai gasea nici aspirina s-a lansat campania "Nu abuzului de medicamente".

Acum cand alimentele sunt crunt pline de e-uri au bagat la inaintare campaniile anti fumat ! :?
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
West
Posts: 504
Joined: 20 Nov 2008, 08:22

Re: Istoria campaniilor anti-fumat...

Post by West »

Kostas wrote: Cand la noi nu se mai gasea mancare s-a lansat "alimentatia rationala", cand nu se mai gasea nici aspirina s-a lansat campania "Nu abuzului de medicamente".
Ceausescu si-a infometat poporul pentru ca era obsesiv si isi pierduse o parte din minti.
Dar adevarul este ca trebuie, in mod imperios, sa revenim la o alimentatie rationala. Adica, in primul rind, mai redusa.
Mincam mult prea mult. Mincam din placere nu din foame, mincam pentru ca exista alimente multe si variate in imensitatile de hypermarket-uri, mincam pentru ca ne prostesc reclamele, mincam de rupem la sarbatori, pentru ca, nu-i asa, altfel nu se cheama ca ai petrecut.
Mai mincam mult si pentru ca aceasta poate fi singura placere dupa o zi de truda si stres. Si pentru ca este placere, incercam sa o prelungim. Ne este asa de bine in acele momente, incit continuam sa mincam desi stim ca nu este bine ce facem.
De fapt, majoritatea persoanelor ar trebui sa manince atit de putin de nici nu le-ar veni sa creada. Ba chiar ti-ar sari in cap daca le-ai spune: 'dar ce, sint la spital, eu de ce mai traiesc?' :mrgreen:
Sint mai multe studii experimentale, am vazut la tv unul pe soareci, care demonstreaza fara echivoc faptul ca alimentatia rationala, adica cea de subzistenta, este avantajoasa pentru supravietuire. Traiesc mai mult cei care maninca mai putin.

De alcool nu are rost sa vorbim, este general umana problema, in toate timpurile si in toate tipurile de societate. Ba chiar poti perverti si alte mamifere la alcool si s-a si facut, ca amuzament sau in scop de exploatare pina la aducerea bietelor animale la alcoolism.

Cu medicamentele chiar este adevarata chestia cu abuzul, sint o multime de oameni care se duc la farmacie ca la cofetarie. Le cumpara ca pe bomboane si sint atit de creduli incit inghit tot ce le spun reclama de la tv, vindecatorii de la tv sau vinzatoarele din farmaciile naturiste care ne-au invadat ca furnicile. Nu mai spun de abracadabrantele sfaturi din reviste.
Acesti creduli aspira ca prin inghitirea tuturor acelor 'remedii', sa devina supraoameni, sa munceasca fara sa oboseasca, sa ramina sanatosi desi duc o viata destrabalata, sa traiasca mult desi isi batjocoresc in fiecare zi corpul. Oamenii sint atit de naivi si oricind dispusi sa fie fraierul escrocului.

Post Reply