Caderea marilor detailisti de electronice

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Caderea marilor detailisti de electronice

Post by momolo »

DNA
"Disperatii" sunt managerii obsedati de cresteri. Puf a descris foarte bine fenomenul economic. Toata lumea a cerut "rezultate" iar ei au pornit o intrecere pe tema cine vinde mai ieftin. In felul acesta s-a ajuns la aberatii de tipul vanzarilor de sacrificiu, pentru a capta interesul clientilor, sau pentru a falimenta concurenta. Au mai fost niste tipi aroganti, "colectionari de branduri" . Acestia vor sa se impauneze cu branduri care mai de care mai fitoase si ignora un amanunt extrem de important, numit "target" . Orice brand care se respecta solicita o proiectie de vanzari pe termen de minim un an. Daca spui si te angajezi ca vei vinde ceea ce ai stabilit, esti obligat sa vinzi, indiferent de ce probleme ai, de care criza vine sau nu stiu ce cataclisme pot surveni. Nu merge cu scuze mioritice, de genul ca a venit criza si ca nu mai au oamenii bani. Este problema ta, iar furnizorul solicita sa respecti intelegerea. Daca nu poti sa o faci, ai pierdut distributia. Ok, se mai intampla, dar la noi au aparut cazuri de firme mari care au preferat sa vanda la costul de import, doar ca sa tina blocat un brand in curtea lor. Acest stil prostesc de a face afaceri i-a decapitalizat si le-a redus drastic din capacitatea reinoirii stocurilor. Automat, au inceput sa nu mai aiba stocuri la produsele noi, iar piata nu te iarta.
- excelenta observatia care se aplica si intr-un domeniu de nisha - dealerii high-end audiofili. Unii daca citesc pe aici pot lua aminte de aceasta observatie-comentariu al cuiva care nu e deloc strain de comert si afaceri! :wink:
Putem spune ca una din cauzele caderii se datoreaza si orgoliilor patronilor, nu numai evenimentelor economice.
- din pacate o mare proportie din partea de populatie care decide si are puterea politica si economica in Romania, este atinsa de orgoliu imflamat. Mai direct spus, sunt atinsi de prostie, caci prostia si orgoliul merg mana in mana, lucru pe care-l vedem si in grotescul spectacol politic al ultimelor luni.

Daca ne uitam dincolo vedem ce vedem la oamenii puternici economic sau politic ?! - in primul rand modestie! Chiar daca unii politici mimeaza modestia (ca Obama cu Nobelul dar exista si posibilitatea sa fie sincer), totusi o fac pentru ca este importanta pentru un electorat educat.

Nu mai discutam de japonezi si coreenii de sud care-si iau singuri gatul in cazul esecului pentru a spala rusinea publica si colectiva.

Insa daca ne uitam in ograda noastra mioritica vedem ca notiunea de rusine a disparut aproape complet. A fost inlocuita cu impertinenta, mitocania ofensiva si porcia fara spinare, azi se linge unde s-a scuipat ieri. Aceasta stare de fapt le arata o alta caracteristica pe langa prostia orgoliului imflamat, amnezia, memoria scurta sau care are un bun sistem de formatare de la o zi la alta.

Hai sa va dau exemplu de o natie la polul opus noua - nemtii! In Germania s-a constituit anul acesta o asociatie a miliardarilor, un grup dintre cei mai bogati germani au constituit o forta de presiune catre conducerea politica a Germaniei ca sa....... :shock: le mareasca taxele ! INCREDIBIL ! Hai sa va repet - vreo 60 de miliardari germani, cei mai bogati oameni din Germania fac presiuni asupra guvernului Angela Merkel sa le mareasca impozitele !!!!! :shock: Ei considera ca bugetul statului german va avea un bun ajutor din sumele suplimentare care vor intra astfel in vistieria statului.... :shock: ...si urmarea e in continuare socanta! Merkel a promis in campania electorala de curand castigata ca o data venita la putere va micsora si nu va mari taxele. Astfel ca nu a acceptat pana in prezent desi se poarta discutii.

Iata ce inseamna o clasa de oameni bogati si o clasa de politicieni! Orice comparatie cu ai nostrii nu-si are rostul, e jenanta!

La noi este exemplul perfect contrar - unul din cei mai bogati oameni ai tarii, Dinu Patriciu are de dat la stat o datorie de 600 milioane dolari. Acesta se angajeaza si sustine alaturi de altii o campanie murdara pentru a scapa de plata acestei enorme datorii care i se cuvine statului roman, deci noua, tuturor, alaturi de o forta politica care a demonstrat in trecut ca este capabila sa-l absolve de datorie! Fix pe dos ca in Germania.....iar daca discutam de politicieni care promit una in campanie si fac fix pe dos.....ce sa mai spunem?!....sau daca discutam de politicieni de dreapta care vor in mod fanatic sa se alieze cu politicieni de stanga....ce sa mai spunem?!....sau daca discutam de faptul ca cei mai bogati politiceni din tara asta sunt in majoritate grupati intr-o formatiune de stanga.... :roll:

Ce inseamna 600 milioane de dolari pentru stat ?! Simplu, pasajul de la Baneasa a carui constructie a durat 2 ani a costat statul roman aprox. 27 milioane de dolari. Daca impartim vom vedea ca datoria omului de afaceri Patriciu catre statul roman reprezinta aprox. 22 de pasaje subterane ca cel de la Baneasa.

Voi judecati!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Caderea marilor detailisti de electronice

Post by Kostas »

Un articol interesant care recapituleaza evoluta Flamingo :

http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/ ... a-5170885/" onclick="window.open(this.href);return false;

prin 2000 faceau treba buna cu calculatoarele facute de ei , si laptopurile erau convenabile ca pret si multe frme romanesti mici si medii alegeau solutiile lor pentru dotare. Parea ceva cinstit si de viitor, pe urma s-au intins baietii, ca multi altii...

Deci viata la noi e exact ca in textele manelelor, ori dai cu banii in stanga si drapta "fara numar", ori te dai cu capul de masa ! :)
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

Post Reply