Sursa

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
todiion
Posts: 42
Joined: 31 Mar 2009, 15:06

Re: Sursa

Post by todiion »

Va multumesc de raspunsuri .

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Sursa

Post by DAN_TM »

todiion wrote:Adica Lavry a mers de pe Accuphase? Si eu ma tem ca diferentele dinte lavry si un cd player bunisor vor fi extrem de mici chiar foarte greu de auzit.
Da, playerul pe post de transport, si nu s-a facut e ras.Daca-l gasesti second, la pret bun, ia-l cu incredere.Nu o sa-ti para rau.A fost pe aici parca pe la 700 de EU.Spor.De acord cu cele spuse anterior referitor la sunet.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Sursa

Post by Obelix »

todiion wrote:... Acum v-as mai ruga daca puteti sa enumerati ceva configuratii pe baza de pc (...) si le aveti pe acasa
- Placa sunet: 50E
http://www.tomshardware.com/reviews/hercules,966.html" onclick="window.open(this.href);return false;
- Amplificator: 120E (e-Bay)
http://t-class.niceboard.net/gainclone- ... ght=yulong" onclick="window.open(this.href);return false;
- Boxe: circa 70E (e-Bay)
http://www.avrev.com/home-theater-louds ... itors.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Subliniez inca odata caracterul "anti-audiofil" al instalatiei... :P

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Sursa

Post by Obelix »

Nu are nimic de-a face cu subiectul "serios" de mai sus, dar recomand cu caldura placile de sunet de mai jos, exceptionale... pentru banii dati (10E)... :mrgreen:
Eu am "ajuns" la ele pe cand doream sa pun W seven pe masini care nu aveau driverii necesari... Driverii VIA generici pentru Vista se potrivesc de minune...
Nu va asteptati la minuni pe bani de un Big Mac, dar suna evident mai bine decat un AC97 de pe placa la care oricum nu ai driveri :twisted: , mai ales daca ii schimbi condensatorul de pe DAC cu unul de calitate...

http://cgi.ebay.com/5-1-Channels-MEDIA- ... 4a9d13149c" onclick="window.open(this.href);return false;

http://cgi.ebay.com/PCI-8CH-7-1-Sound-C ... 4a9d15c852" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Sursa

Post by momolo »

Obelix
Amplificator: 120E (e-Bay)
http://t-class.niceboard.net/gainclone-" onclick="window.open(this.href);return false; ... ght=yulong
eu de banii astia preferam un vintage japonez din anii 70...80. La banii astia se poate gasi unul care suna mult mai bine decat integratul ala chinezoi.
Nu va asteptati la minuni pe bani de un Big Mac, dar suna evident mai bine decat un AC97 de pe placa
La placi de baza bunicele (mai noi, din ultimii 2 ani), nu neaparat top, de exemplu pe chipset Intel de la Asus, se implementeaza placi de sunet mult mai bune decat cele din exemplul tau. De exemplu de la Audio Analogue care au si iesire SPDIF pe coaxial sau/si optic. Unele suna chiar "suspect" de bine pentru ce face o placa de sunet PCI. Spun asta pentru ca am deja 3 placi de baza cu AD de la Asus si care imi par superioare chiar si unei mai vechi NVidia MCI pe o placa sk 939 de varf de la DFI.
Mai pe scurt, eu nu vad rostul cumpararii placutelor alea de sunet decat in caz ca ai un PC vintage.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Sursa

Post by Obelix »

1. Da, ai probabil dreptate, doar ca "monstrul" vintage e de 10 ori mai mare (ca volum) iar "cusca" (pardon... biroul) meu are 7/8 mp... :roll: Din acest motiv au fost "descalificate" si celelalte amplificatoare existente in casa... :idea: Iar rezultatul... nu e rau de loc... De fapt, e un "gainclone" relativ clasic. Sta pornit 24/24 fara sa se incalzeasca prea mult...
2. Da, din nou, eu ma refeream la PC-uri de 2-3 ani, deci... vintage (in domeniu totul evolueza extrem de repede). Fiind informaticianul de serviciu la amici si vecini, e "solutia" mea de upgrade >>> W7 (toti vor asta, parca au inebunit) :mrgreen: Acum imi dau seama ca nu am fost suficient de explicit... :?

todiion
Posts: 42
Joined: 31 Mar 2009, 15:06

Re: Sursa

Post by todiion »

Eu din fericire am o placa de baza noua nouta Asus P5Q deluxe cu un dual Intel de 3000 si in tot calculatorul un singur ventilator care este facut sa mearga la 900 rotatii. Hard discul este singura sursa de zgomot majora.
Am si doua placi de sunet un Xonar si un creative dar dupa cum am zis vreau sa evoluez spre calitate. Am vorbit deja cu cineva care are acest dac si in viitor il va vinde dar nu este sigur.
Ar mai fi o chestie pe care nu prea o pricep, citesc pe aici ca un cd player Philips vechi se aude mai bine decit un cd player nou de 1000 euro. Am avut ocazia sa aud la un prieten un cd player vechi Philips din seria 400 sau 500 cu celebrul dac 1541 dar dupa urechea mea neinstruita se auzea mai rau decit placa de sunet Creative. Sunetul parca era sters, intradevar nu era deloc obositor dar eu ma asteptam la un sunet mai gros, mie mi s-a parut un sunet mult mai anemic fara vana fata de placa de sunet. Sa inteleg ca acesta este un sunet analitic de calitate si ca acest dac Lavry se va auzi la fel?

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Sursa

Post by Obelix »

Asculti cu DSP-ul activat :twisted: Basi, inalte, pe la +6 db :?:
Vrei liniste, pune un HD WD Green, sunt inaudibile... Luat "de afara" vezi experienta nefericita a colegilor gorumisti, carora le-a "picat" :evil:
Eu am unul (640 Go) luat (ieftin) de la Koln si... zboara, de peste 1 an de zile, porniri repetate, in paralel cu mers zile in sir.
Viteza este mai mult decat acceptabila...
Vazand ce placa de baza ai, poti pune linistit chiar... doua, in RAID 1 (mirroring, pica un disc, iti raman toate datele pe celalalt)... Dar... costa...

todiion
Posts: 42
Joined: 31 Mar 2009, 15:06

Re: Sursa

Post by todiion »

Eu am un WD blue de 500 gb. Folosec ca player Winamp si mai bag cite un DSP Anwida dar misc foarte putin maxim + sau - 1,5 db. Ce este prea mult eu zic ca strica. Faza cu Raidul nu o cunosc o sa studiez.

Post Reply