Politica externa a decadei

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Politica externa a decadei

Post by kaav »

bnt wrote:
kaav wrote: Mediu in care traim (poluat sau nu ) poate exista bine mersi si fara noi
Asta cred ca-i de fapt teza fundamentala a ultra-ecologistilor: omul dauneaza mediului. :)
Si nu este adevarat? :twisted:
Nu sunt fundamentalist la ceva, dar un pic de bun simt in logica te poate duce la concluzii neplacute....

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Politica externa a decadei

Post by DAN_TM »

Sau : Omul dauneaza grav sanatatii.Recomandam consumul moderat :mrgreen: .In mod sigur mediul in urmatoarele sute de ani nu va mai fi cum e sau cum a fost acu vreo 200 de ani, datorita actiunilor noastre.Asta nu inseamna ca neaparat intr-un sens rau.Exista si asa zise tehnologii eco, verzi.Viitorul suna bine - era o reclama. :mrgreen: (dar cat de audiofil suna?) :idea: :?:

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Politica externa a decadei

Post by kaav »

DAN_TM wrote:.Exista si asa zise tehnologii eco, verzi
Aici recomand o frunza mare de la vitza de vie, pe platan :D
Dupa ce este arata de acul dozei, va fi numa buna de impachetat sarmalutze in ea....

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Politica externa a decadei

Post by Obelix »

Daca acest meniu nu ne-ar fi servit de luzerii din pulitica, tot ar mai fi ceva... :twisted:
Nu de altceva, dar partidele "verzi" recicleaza la greu "deseurile" celorlalti, de care partidele "traditionale" nu mai au nevoie... :wink:

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Politica externa a decadei

Post by kaav »

Obelix wrote:Daca acest meniu nu ne-ar fi servit de luzerii din pulitica, tot ar mai fi ceva... :twisted:
Sper ca nu sunt lucrurile chiar asa de negre in cerul gurii...

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Politica externa a decadei

Post by Obelix »

Ba da, in UE ecologistii strang tot felul de loaze... fosti trotkisti, fosti "peace and love" din epoca Beatles@Marihuana, 2-3 talibani ai "dez-inudustrializarii", 2-3 anti-nucleari, 2-3 vegetarieni, aparatori ai animalelor, etc, etc...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Politica externa a decadei

Post by momolo »

Obelix
Nu de altceva, dar partidele "verzi" recicleaza la greu "deseurile" celorlalti, de care partidele "traditionale" nu mai au nevoie...
in UE ecologistii strang tot felul de loaze... fosti trotkisti, fosti "peace and love" din epoca Beatles@Marihuana, 2-3 talibani ai "dez-inudustrializarii", 2-3 anti-nucleari, 2-3 vegetarieni, aparatori ai animalelor, etc, etc...
Ba da, in UE ecologistii strang tot felul de loaze... fosti trotkisti, fosti "peace and love" din epoca Beatles@Marihuana, 2-3 talibani ai "dez-inudustrializarii", 2-3 anti-nucleari, 2-3 vegetarieni, aparatori ai animalelor, etc, etc...
si eu fix de aceeasi parere. Chiar sunt convins ca impactul acestor partide ecologiste la salvarea reala a mediului si naturii este ZERO.

Problema schimbarii climaterice este cam asa:

1. deja nu mai contesta nimeni ca exista o modificare reala. Discutiile sunt doar asupra amplitudinii si evolutiei acestor schimbari. Deja vedem si noi ca oameni obisnuiti aceste modificari de la an la an. Cine are spirit de observatie vede cum modificarea climei se accelereaza in directia incalzirii.

2. exista doua explicatii - natura si anumite cicluri naturale ale Pamantului si influenta poluarii erei industriale incepand cu secolul 19. Mai exista si ipoteza combinatiei acestor doua pe prinicipiul ca un necaz nu vine niciodata singur.

3. concret la ora actuala nu se poate face nimic. Interesele de competitie economica intre state sunt infinit mai importante si mai puternice. Tot ce se face e la nivel de vorbe. Masurile ecologice luate de statele civilizate si dezvoltate economic sunt anulate de poluarea produsa de statele in curs de dezvoltare care au de ales intre niste vorbe despre viitor si ceea ce pun maine pe masa la copii lor. Alegerea este evidenta si nu are decat o singura directie.

4. cauza imposibilitatii de a se face ceva la nivel politic international o vad in diferenta teribila intre bogatii si saracii planetei precum si in principiile care stau la baza economiei capitaliste. Practic, o democratie cu o economie capitalista libera nu poate face NIMIC in acest sens, doar vorbe si bla,bla,bla. Singurele forme de putere politica eventual eficiente in acest sens sunt dictaturile, insa acestea se afla in partea saraca a lumii si produc saracie, nu bunastare. Deci, nici un stat nu va actiona eficient in nici un fel.

5. partea saraca a lumii este mult mai numeroasa decat cea bogata si principala parte de biosfera care a supravietuit se afla in zonele sarace ale planetei. De aceea perspectivele de a se lua masuri eficiente sunt nule.

6. ca o concluzie personala - daca s-a declansat cu adevarat un proces de schimbare climaterica la nivel global si daca acesta este provocat sau are cauza adiacenta unei alte cauze naturale poluarea industriala si distrugerea biosferei, nu este decat o chestiune de timp pana la un dezastru general, adica stam pe o bomba amorsata in care ticaie ceasul fara sa putem face nimic.
Masinile ecologice, panourile solare, polistirenul pe case si alte chestii din astea sunt precum algocalminul la durerea de masea, calmeaza o vreme insa abcesul nu poate fi tratat decat cu clestele. Rata de inmultire a populatiei mai ales in zonele sarace este atat de mare incat anuleaza toate aceste masuri ecologice luate de statele bogate. Insusi faptul ca tehnologia ecologica este scumpa dovedeste foarte clar lipsa de eficientza si viitor. Daca ar fi ieftina prin definitie, am putea avea o speranta, insa nu este.

7. avand in vedere ce am spus mai sus, personal cred ca unica sansa de scapare va putea apare numai dupa declansarea unei catastrofe teribile la nivel planetar, moment in care pretul platit va fi greu, acum inimaginabil.
Atunci se va transha daca civilizatia actuala va avea sansa supravieturii sau nu. Astfel, eu cred ca sunt semne serioase venirii unei schimbari dramatice de clima insa nu cred ca se poate estima deocamdata cand va veni cat si amplitudinea, adica in rezultat o extinctie totala inevitabila, partiala sau doar un "hop" ceva mai greu cum poate a fost acum aprox. 15.000 ani. Poate sa mai dureze 10 ani, 30 de ani, 100 de ani sau poate chiar mai mult. O simpla presupunere, dar urmatorii 10...20 de ani ne va arata mai bine viitorul in acest sens. Unii stientologi (inclusiv danezi) spun ca schimbarea climaterica poate functiona ca un intrerupator, adica se produce brusc si ireversibil intr-un moment scurt si hotarator, astfel ca 10...30 ani pot fi de ajuns. Actual Pamantul se afla din punct de vedere al pozitiei astrale intr-o perioada calda a unei ere glaciare. O incalzire accelerata duce inevitabil la declansarea erei glaciare probabil cum a fost pana acum 12...15.000 de ani cand un imens ghetar acoperea aproape intreaga Europa si peste jumatate din America de Nord.
Partea buna este ca pozitia Bucurestiului vine undeva pe la marginea imensului ghetar. :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Politica externa a decadei

Post by Kostas »

La noi nici Glaciatiunea nu se face ca lumea. :D
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: Politica externa a decadei

Post by DAN_TM »

In mod sigur e schimbat ceva ptr mult timp de acu incolo.Acu doua zile am avut minus 20 noaptea .Azi au fost peste 13 grade ziua.

Post Reply