HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by momolo »

Din punctul meu de vedere este cea mai buna locatie pentru aceasta expozitie de pana acum. Atat pentru faptul ca e central si usor de ajuns cat si pentru interiorul arhitectonic dragut, camerele noi si, din punctul meu de vedere, nu asa de mici cum s-au lamentat unii.

Trebuie sa tinem cont ca majoritatea dintre noi traim in camere mici, astfel ca prezentarea unor sisteme audio in aceste spatii este mult mai aproape de situatia de la noi de acasa decat prezentarea acestora in camere mari de show-room, unele special amenajate.

Astfel, ca sa trec la subiect! Voi fi ca de obicei politically incorrect si-mi voi expune opiniile liber, fara sa caut "a ma pune" bine cu unul sau cu altul.

Pur si simplu am fost socat ce sunet prost poate fi vandut pe sume absolut fabuloase!

Dar mai bine ar trebui sa precizez cum vad eu high-end audio - acest lucru este inainte de orice, obtinerea unei trairi si a unor emotii din ascultarea sunetelor reproduse de un sistem audio, este o "insufletire" a unor gramezi de fiare, este acel ceva care iti lasa instant sentimentul "de altfel", de ceva iesit din comun, este acel ceva care nu accepta mediocritatea, care te face sa uiti de curgerea timpului, de locul in care te aflii si care ingheata intr-o clipa toate relele din jurul tau, este ceva care ne schimba macar pentru o clipa.
High-end audio este o arta, aceea de a transmite prin intermediul unei gramezi de fiare neinsufletite, sufletul muzicii. Este acel lucru care ne opreste pasii, care ne agata si ne opreste in goana noastra zilnica si trecatoare, este acea clipa imateriala si trecatoare care ne scutura falsul sistem de valori, aratand cat de mareata este muzica si cat de important e sufletul pe langa meschinaria acumularii materiale. Este intr-un singur cuvant, NIRVANA AUDIO ! :)

Iar acest lucru se poate obtine oriunde, nu conteaza camera, debaraua, holul, curtea unde este amplasat un sistem audio, insa conteaza talentul, urechea si pasiunea cu care acea gramajoara de aparate pretioase sunt aranjate, iubite, mangaiate si descantate pana reusesc sa scoata din ele supremul si extrem de fragilul echilibru.....acea NIRVANA !

Pot spune ca talentul descris mai sus e una, iar talentul de a vinde, e alta. Iar atunci cand ambele se intalnesc......asistam automat la o poveste de succes! Lucrul asta e rar, insa exista in lume si e motivul pentru care aceasta mica nisha exista...inca! :roll:

Bun! Hai o data sa trec la subiect!


La expozitie s-au prezentat doar 3 dintre dealerii nostrii care au ca ocupatiune principala (si) high-end audio: Audioconcept reprezentata de Jack (Cristian Crisan), High End Audio reprezentata de dl. Paul Hafner, ambele din Bucuresti, si AUDIOTEHNIC din Targoviste reprezentata de catre un dl. Gropeanu.

Restul nu au pretentii de activitate comert high-end audio insa s-a dovedit a mia oara ca nu au pretentii nici macar de comert HiFi !

Dar hai sa incep cu restul si abia la urma cei trei.

BIG BENG by pimex - o camera plina cu lucrusoare diverse, dragut aranjate, o femeie foarte amabila care se ocupa de toate astea dar un sunet de cosmar, zbierat oribil din toate acele sisteme mici.

Musical Fidelity era prezenta prin micul sistem cdplayer+amplif integrat A1

http://www.musicalfidelity.com/products/a1/index.html

legat de doua boxe mici Q-ACOUSTICS

http://www.qacoustics.co.uk/compact_bookshelf_speaker/

,o marca ce se prezinta a fi englezeasca insa 100% chinezeasca. Sunetul, absolut oribil, o plapanda tzatzaiala pe o mica pufaiala-bubuiala, un sunet lejer depasit si de un pickup RFT comunist cu boxele din dotare, amplificand semnal de la un player din talcioc.

Un prim exemplu de cum ne putem bate joc si de bani, dar si de sunet!

In camera mai era prezent un amplificator LEBEN pe tuburi EL84

http://www.lebenhifi.com/products/index.html

care se chinuia pe niste "sonosfere" ce aminteau de capetele (la propriu! :) ) "ursuletilor" de la B&W si sunau perfect oribil reproducand dintr-un preu de doza Musical Fidelity avand ca sursa un pickup audiofil din acril (roz - culoare pentru fetitze sau poponari) cu brat REGA si doza necunoscuta.....ca oricum nu conta! Putea fi si piezoelectrica, tot aia!

Acest sistem se dorea ...analogic, insa reusea sa scoata un sunet atat de jalnic incat un boombox al anilor 80 ar fi parut la o comparatie, high-end pur!

De remarcat ampliful LEBEN care distorsiona si oscila in voie, nelasand nici cea mai mica speranta de calitate.

Dar pretul acestui sistem depasea cu mult pe cel al micului bum-tzatzait Muzical Fidelity !

Prin camera mai era si un turnulet NuForce eloxat in rosu-aluminiu care zbiera dezagreabil pe niste boxe cu aspect ciudat si pret urias, ce nu lasau nici cea mai vaga speranta.

Mai exista un radio-tuner frumos cu Vumetre analogice ce era amplificat in micul sistem NuForce, caz in care suna chiar si mai oribil ca din cdplayer!

Mai exista un Cdplayer AURA ce nu a fost decat expus, aspect interesant, mecanica manuala, parea Philips CDM pro.

In concluzie (mi-ar lua mult timp sa descriu ce muzica proasta au folosit, sau in ce hal au setat micile sisteme!) o camera de unde am fugit dezgustat.

.......

Bang&Olufsen cel cu fete inalte si preturi naucitoare era prezentat in doua camere. Una avea un ecran foarte mare de proiectie si un proiector Samsung care se vedea destul de bine si prezenta cele doua conuri omnidirectionale audio formate din cate trei sectiuni. Sunetul era tare, distorsionat, metalic, agresiv si din plin bubuit. Vocile pareau trecute prin palnii de tabla, perfect schimonosite, un sunet perfect reprezentant al noii tendinte, ceva ce nu are nici cea mai mica legatura cu naturalul, cu muzica, un sunet lejer depasit in calitate de orice trancote ale anilor 80 cu oricare din lazile cu difuzoare mari, insa un sunet la un pret absolut coplesitor si naucitor ! Design specific, life-style, cel care se pare a inghitit toti banii.
Proiectate probabil la o cooperativa cu surzi din Danemarca....sau poate si ele tot in China ?!....
O tzeapa mare, inalta si cu frunze ce-si asteapta clientela lifestyle, clientela cu bani multi de aruncat pe fitze.


A doua camera B&O avea mobila stil moderna, ceva ca in cataloagele arhitectonice si o plasma Panasonic deghizata in Bang&Olufsen la un pret de 17.000 euro bucata, plasma ce primea semnal (banal, orice player NMT poate livra cel putin la fel) dintr-un player B&O lifestyle cu forma exotica, lipit de mobilierul prevazut cu mecanism de "inghitire" a plasmei si fara cabluri la vedere, elemente dezagreabile pentru pipitze si coconi domnesti.

Defapt un player multimedia ce reda fisiere dintr-un HDD si putea fi comandat printr-un ecran LCD cu aspect placut. Pretul undeva la 5.500 euro. Design interesant, SF galactic dar un sunet mai pamantean si pret din galaxia Andromeda pentru cei care s-au plictisit cu binele.

De remarcat tanarul care ne servea bullshit de marketing la tava, ca un tonomat intors de cheie, discutie de unde a reiesit ca baiatul vizitase fabrica din Japonia, adica Panasonic unde se faceau "in mod special" plasmele pentru B&O insa acest tanar a aflat pentru prima oara in viata lui, de la mine in urma unei discutii contradictorii, ca mp3-ul si wma nu sunt fisiere lossless si a mai aflat, cu maxima uimire ca exista niste fisiere denumite FLAC despre care mi-a promis ca se va interesa pe net. Omul tocmai prezentase la expozitie acel player multimedia care reda, citez din ceea ce spunea "- Fisiere audio, lossless, adica mp3 si wma, video, inalta definitie....etc".....No coment!

La aceasta discutie am avut martori, in caz ca va pare incredibil!

...........

Trec la camera ROMAUDIOVIDEO cu niste boxe de sticla WATERFALL pe care le auzisem la Milano. Erau doua perechi mici floorstandere intre care se afla si o alta pereche boxe negre, aspect China.

Cele doua perechi (diferite) de boxe din sticla, insirate la perete, erau amplificate.....simultan pe un receiver Denon si avand ca sursa un player PopCornHour ruland mp3.

Evident, orice comentariu este de prisos, insa baietilor de acolo le-a placut ideea pe care le-am dat-o, si anume sa-si cupleze TOATE boxele din camera in acelasi timp pentru a auzi si mai bine acele mp3-uri minunate !
Inutil sa spun ca din ceea ce se auzea puteai spune ca sunt si difuzoarele LCD-ului ce tocmai afisa din playerul NMT ...dar erau totusi "acvariile" cu difuzoare.....
La Milano, cele mai maricele, nu se auzeau deloc prost......Aici....Pacat de ele!

............

YAMAHA - acolo tronau cele doua piese, cdplayer si amplif din seria 1000 puse pe niste boxe SOAVO 2

http://www.yamaha-uk.com/soavo/?product_id=183

si altele, floorstandere,

SOAVO 1 http://www.yamaha-uk.com/soavo/?product_id=167

Sunetul era jalnic, fara nici o speranta ca se putea scoate ceva.

Inaltele.....chinezesti, sunet de tabla, zbierat, insa fara energie, bas anemic, fara nici un control. Exista scule (chiar Yamaha!) foarte vechi, obosite, ruginite si ieftine la vremea lor, prin in anii 70...80, acum gratis, dar care suna actual MULT, MULT mai bine!.....

Un sunet antimuzical, ceva care m-a calcat pe nervi si pe care nu l-as putea suporta mai mult de 5 minute! Anti-muzica, l-as putea defini.

De remarcat diferenta uriasa intre cele doua boxe, alea mari sunat categoric si mai prost decat cele mici.

Greu de ghicit daca cele doua piese Yamaha, cd+amplif sunt pur si simplu proaste? Sau daca boxele sunt mizerabile, insa cine crede ca aranjamentul in camera, rodajul sau cablurile proaste contau in vreun fel pe acolo, se inseala amarnic! .....


Tot acolo am asistat si la o demonstratie a "proiectorului" de sunet Yamaha, acea boxa cu multe difuzoare care, cica, creeaza surround.

Rezultatul era jalnic, chestia aia cu sunet de plastic, de galeata si distorsionat, obtinuta prin defazari, se poate face si cu doua banale boxe intr-o amplificare stereo, caz in care ar suna chiar mai realist "surround". Ciripitul surround al pasarelelor parea mai degraba al cocoseilor de tabla de pe acoperisurile tiganilor.....

...................

SUN AUDIO ELECTRONIC - PIONEER - nu are rost sa ma refer la plasmele KURO ! Sunt practic cel mai bun ecran video (activ) la ora actuala, se vad fabulos iar nivelul de negru e pur si simplu uimitor!

Alaturi era concurenta Panasonic, astfel ca se puteau compara. Pioneer iesea puternic in evidenta prin nivelul de negru si intensitatea culorilor naturale.

Singura lor problema este ...pretul ! Foarte mare! Astfel ca din punctul de vedere calitate/pret, concurenta lor, Panasonic, iese mai bine.


Dar in camera Pioneer am avut surpriza ! Mica combinutza Pioneer, cea cu boxulite din butoi de whisky!

Pe scurt, cel mai corect sunet de la HiFi Arena ! Cel mai bun raport calitate/pret!.......Hoooo! ...sa nu credeti ca fac reclama la firma care le vinde! Dimpotriva, oamenii habar nu au de sunet, habar nu au nici macar sa-si prezinte in modul cel mai avantajos plasmele (fapt pentru care le-am facut si niste observatii primite cu totala indiferentza), etc,etc.

Dar sa revin la mica combinutza Pioneer. Sunetul e mic, pe masura boxelor, insa imi pare excelenta corectitudinea timbrala iar asta e pe fundalul unui nivel de detaliu surprinzator de bun.

Niste boxe minuscule, puse ca vai de ele ("bravo" celor de la firma vanzatoare! Halal!) pe un raft, nu mai ma refer la cablurile de 2 bani, insa sunetul este pur si simplu corect, muzical si detaliat! Evident, atat cat se poate din gagalicile alea, dar iata ca se poate!!! Chiar si pe rafturile unei debarale!
Fara indoiala ar sta bine pe biroul unui audiofil.....NU, nu este reclama, pur si simplu au nimerit-o!

Pentru acest fapt, scot mica combina fabricata in China si destinata mass-market, castigatoare la HiFi Arena 2008 ! Cel mai bun sunet raportat la pretul platit! Si nu e prima oara cand o aud, vad, testez.

Tot in camera aceasta am vazut, auzit (in conditii mizerabile) o pereche boxe Pioneer cu 3 difuzoare + tweeter ribbon

http://www.pioneer.eu/eur/products/42/9 ... index.html

pe care le "suspectez" foarte serios de calitate audio chiar deosebita! Erau puse pe un receiver, inghesuite la perete, fara nici urma de aranjament, in cel mai pur stil trancotar, sursa fiind un dvd, insa sunetul nu zbiera, nu era metalic, prezenta coerenta nesperat de buna, natural, cald fara a fi mort.....pe scurt incredibil ! Iar pretul de 1.900 euro la un finisaj negru-lac-pian le fac foarte interesante la cum suna. Observ la Pioneer si modele superioare.

Insa, din pacate, asa ceva nu se pot cumpara prin posta. Iar comerciantul autohton nu are nici in clin si nici in maneca cu audiofilia.....si nici macar cu trancotaria......defapt se pare ca in pix ii doare, pe principiul mioritik, "Noi ne-am pus carciuma'n drum!" :)

Clar, incinte acustice demne de atentie, desi vin sub un brand de mass-market....Nu as fi crezut daca nu as fi auzit!
.........................

PANASONIC - concurenta lui Pioneer unde se puteau vedea insirate niste plasme HD nepuse in valoare, alimentate cu un semnal mediocru, reglate prost.
Pacat de o marfa atat de buna in raport calitate/pret, din cauza lipsei de profesionalism al celor care vand in stilul, "deajuns prezenta la taraba ca musteriul vine singur!".

Inca la noi nu este suficienta concurenta si nici suficiente falimente!...inca! :roll:

Tot la Panasonic era prezentat aparatul FOTO din categoria "nici cal si nici magar" numit G1, adica un soi de DSRL care e sapuniera de lux cu obiectiv pe baioneta interschimbabil si fara prisma, doar cu monitor LCD ca orice sapuniera.

Am tras cateva poze pe cardul meu, pe care le-am analizat acasa.
In primul rand, pe LCD-ul aparatului se vedea cu zgomot (mare!) digital insa pozele sunt relativ curate.

Am fotografiat in conditii de lipsa lumina, fara blit, caz in care nu as fi avut nici o sansa cu al meu vechi Panasonic FZ20, dar cu G1 pozele au iesit bine, chiar foarte bine.

Se remarca un zgomot pe imagine atunci cand ISO este dus (automat) la maxim.

Deasemenea, remarcabil sistemul automat, un DSRL care e facut pentru cei ce vor doar sa apese pe buton. Un sistem foarte destept care gasea fatza omului de unul singur si facea lumina pe aceasta.

Remarcabila dimensiunea foarte mica si greutatea redusa, asta fiind un MARE atu !
Pretul de 2700 RON il face de luat in seama. Insa tot la aceeasi bani se poate lua si un DSRL adevarat, de exemplu un NIKON cu obiectiv bunicel. Avand in vedere ca pot dispune oricand si de un Nikon D60 cu Tamron 15....200, pot spune ca pozele facute cu acesta sunt categoric superioare fatza de ceea ce am vazut pe SD-ul meu din acel Panasonic G1 insa Nikon-ul este MULT mai greu si mult mai mare dar si mult mai dificil de reglat/manevrat/cunoscut, pe cand Panasonicul le face singur singurel pe toate.

Pentru cei care nu au porniri si talenete foto, cred ca totusi G1 este o solutie mai buna. Eu personal as sta serios pe ganduri daca ar fi sa-mi schimb sapuniera FZ20.

De mentionat de la Panasonic si un proiector cu indicativ "3000" care la 2000 euro este full HD si reda o imagine superba din sursa blueray. Pana la urma proiectorul ramane cel mai frumos la ochi si modul cel mai ieftin de a obtine ecrane foarte mari, insa cu dezavantajele binecunoscute.
Dar la o casa mare, as cam sta pe ganduri intre o plasma KURO si un proiector din asta de la Panasonic, full HD.....

...................

SONY - slaba prezentarea anul asta. LCD-uri Bravia care oricat ar vrea, nu au nici o sansa in fatza unor plasme mult mai ieftine, un robotel simpatic, micul ecran OLED din care nu se pricepe mare lucru, decat niste culori foarte intense si false, un contrast mare insa per total asa ceva se poate scoate si din LCD la asemenea diagonala liliputana.

La SONY, anul asta au fost si niste fete foarte dragute insa cam minore ! :)

Insa, daca ar fi sa spun care fete au fost cele mai frumoase la HiFi Arena 2008 si avand in vedere ca nu m-am bosorogit in asemenea hal incat sa ajung sa-mi placa fetitele minore, cele mai dragute fete au fost cele doua ale lui Jack :) (adica surorile), dealtfel (sambata) imbracate cel mai frumos din toata expozitia, o incantare a ochiului ! :)
................

BOSE - o bubuiala tipica pe un tzitziiit caracteristic ce lasa urme rosii pe timpane, un soi de Logitec mai de rasa, oricum peste concurenta lor, B&O, si considerabil mai ieftine....sau mai putin nerusinat de scumpe.

Tratament pentru urechi din esenta tare de salcam inflorit, bucuria filmofililor cu karate si lupte ninja cu sabii, moartea muzicii si a sunetului, asta pe bani multi pentru curcanii indopati cu marketing pe gatul larg deschis.
...............

LOTUS TELECOM - o camera intunecoasa cu niste LCD-uri, o proba la noul mic si ieftin DAC de la Cambridge Audio pe sursa laptop si mp3-uri, lucruri puse anapoda, nici vorba de sunet, o camera de unde atat sambata cat si duminica am iesit fara sa pot retine absolut nimic, nici bun si nici prost.

...............

MGT EDUCATIONAL a venit doar cu acele LCD-uri Hitachi extra plate, lipsite de tuner analogic si de tuner in general, cu o imagine tip "sorcova" generata din computer sau player dedicat, prezentand subtirimea acelor ecrane insa ceea ce am remarcat este consumul colosal......170W la un LCD relativ mic, cred ca sub 40".....Nu tocmai ecologici, astia de la Hitachi!
Pacat ca nu au adus plasme! Hitachi le face bine, culori naturale.....dar ar fi concurat "neloial" LCD-urile alea subtiri cu culori de sorcova tiganeasca!

...............

Astfel am epuizat zona trancotaro-video a expozitiei.

Concluzia, LCD-ul nu are nici o sansa in fatza plasmelor iar sunetul chinezesc este o inepuziabila sursa de disconfort auditiv !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by TomJones »

momolo wrote:care se chinuia pe niste "sonosfere" ce aminteau de capetele (la propriu! ) "ursuletilor" de la B&W si sunau perfect oribil reproducand dintr-un preu de doza Musical Fidelity avand ca sursa un pickup audiofil din acril (roz - culoare pentru fetitze sau poponari) cu brat REGA si doza necunoscuta.....ca oricum nu conta! Putea fi si piezoelectrica, tot aia!
Perfect de acord. La intrebarea cat costa pickupul ? mi s-a raspuns ca este la oferta 2000 E (doua mii euro) cu tot cu doza MM care era Audio Tehnic. No Comment!!! In rest la fel , preturi uriase pentru sunetul care iesea din acele scule.
De doi ani incoace promit sa nu ma mai duc ca nu am ce vedea. E din ce in ce mai prost, doar socializarea cu prieteni forumisti ma mai misca la acest "socializare-arena". Nici macar fete frumoase ca in alti ani nu au mai fost la standuri.
P.S. Nota 10 cu plus pentru locatie si trebuie sa recunoasteam ca e primul an cand nu ninge, tuna, flescaiala pe jos sau noroi si nici nu am avut parte de locatie la capatul lumii....

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by momolo »

Ei, cam asta cu "restul", acum trec la subiectul suculent ! AUDIOFILIA MIORITIKA !


HIGH END AUDIO - de data asta doar o singura camera, ceva mai buna si mai mare dar nu doua, pentru scump si "ieftin". Asta era doar pentru "scump" !

Cunoscutele scaune, fetze cunoscute.

Doua boxe Dynaudio Confidence C2

http://www.dynaudio.com/uk/DYN_Overview_INT.pdf

din amplificare CHORD

http://www.chordelectronics.co.uk/produ ... asp?cat=15

si sursa MERIDIAN

http://www.meridian.co.uk/product-model/800-series.aspx seria de top de la acest brand

si un subwoofer destul de micut de la Velodyne
http://www.velodyne.com/products/defaul ... d=238s156c

Muzica folosita, atat discurile proprii, jazz vocal, ceva chitari, chestii simplute, mai deloc clasica, dar si discuri trase pe calculator oferite de diversi vizitatori de limba engleza.

Prin camera mai era expus un power de la PLINIUS (insa un model mai mic, nu cel care este premiat peste tot in lume) si un power PassLab, din pacate nefolosit.

Cabluri fabulos de scumpe, din cate am inteles, sistemul avea cablare in valoare de 25.000 euro aproximativ.

Am ascultat cu atentie atat sambata insa si duminica. A sunat un pic mai bine duminica.

In opinia mea - boxele au coloratura de cutie, adica bongane. Difuzoare mici si chinuite, abia daca faceau fatza la camera aia relativ mica. "Ajutorul" in bubuiala era dat de catre acel subwoofer Velodyne care sambata nu se incadra deloc in sunet si bubuia de capul lui, mai precis isi facea simtita prezenta si locul de amplasare.

Un sunet, sambata, distorsionat, agresiv dar fara a zbiera. Oarecum de tabla, insa una din metal nobil. Obositor si nenatural.
Vocile erau schimonosite si artificiale, parca trecute prin prelucratoare de sunet
electronice, echilibrul tonal relativ descentrat catre zonele medii si basul de sus, zona de coloratura de cutie, de bonganeala permanenta.

Cel mai mult m-a deranjat "ajutorul" dat de subwoofer. Nu imi place bubuiala, mai ales din difuzoare mici si chinuite...Dar subul e facut de o firma meseriasa in aceste lucruri...insa nu vad cum se poate lega o capra de o vaca ?! Boxele sunt dintr-o clasa ceva mai ridicata (ca pret!!!!), subul dintr-una mai economica...sau principiul a fost, multe difuzoare mici, dar macar flagelate ?! :roll:

Camera isi aducea si ea contributia sau mai degraba amplasarea boxelor a fost facuta necorespunzator. Astfel ca apareau destule hurieli, rezonante nedorite iar imaginea stereo era pe un singur plan, flat, stanga-dreapta.

Raportul dintre sub si boxe era variabil functie de melodie, astfel ca la unele piese bubuia dezagreabil.

Sunetul cu o liniara coloratura digitaloasa (mai bine zis anti-analogica) si venea clar localizat din boxe, stanga-dreapta.

Nu exista impact iar viteza era afectata de distonantza dintre subwooferul lent sau in contratimp si boxele cu dufuzoare mici si chinuite care nu puteau reda liniar....poate si din cauza amplificarii ?!...Nu stiu, evident nu am auzit decat rezultatul trist.

Din cate deduc, a fost cel mai scump sistem de la expozitie. Astfel ca daca facem raportul calitate/pret, din pacate camera High End Audio ar ocupa locul intai la cel mai prost sunet pe bani multi !

Duminica am fost impreuna cu un prieten ce nu frecventeaza des expozitiile si nu e bine informat in domeniu, dar are ureche si adora opera si muzica clasica. A fost uimit cand i-am spus cat costa acele lucruri, dupa ce a zabovit un pic si a ascultat acolo. Mi-a dat dreptate pentru ceea ce i-am spus de multa vreme, adica se poate face un sunet nesperat de prost pe sume nesperat de mari!

Din punct de vedere personal, sunetul rezultat din acel aranjament are ca principale defecte, agresivitatea, lipsa de echilibru tonal si acea bonganitura-coloratie permanenta venita din acele boxe ce pareau pur si simplu chinuite, pareau ca trebuie sa dea un examen la care nu au pregatirea necesara.

Aceste defecte se mentineau duminica, desi per ansamblu totul era reglat mai bine iar subwooferul aproape, aproape integrat, adica se putea ghici mai greu ca exista in peisaj. Probabil fusese dat mai jos ca nivel. Eu l-as fi dat la 0.

.......................

AUDIOTEHNIC in Targoviste prezenta un sistem ELECTROCOMPANIET din seria superioara bazata pe monoblocurile NEMO, sublim lucrate,

http://www.electrocompaniet.com/product ... /nemo.html ,

un DAC

http://www.electrocompaniet.com/products_digital.html

,un playerCD

http://www.electrocompaniet.com/product ... c1-up.html

si un preamp subtirel, model mai nou

http://www.electrocompaniet.com/product ... /ec48.html

precum si doua boxe maricele (vedeti pozele mele) cu mai multe difuzoare SEAS despre care am inteles ca sunt prototipuri facute in Norvegia cu tehnologie aviatica, cutie din aluminiu de 7mm, model unic in premiera despre care nu am retinut marca, creatorul, etc.

Daca la High End Audio se mai intelegea ce se afla pe discuri, acest sistem bazat pe Electrocompaniet era pur si simplu de neinteles !

Rar mi-a fost dat sa aud un sunet atat de prost pe atat de multi bani din asa scule audio frumoase si minunat lucrate!!!

Dar sa incerc sa descriu propria-mi senzatie (intarita si de opiniile altora cu care am vizitat impreuna sambata si duminica) - sunetul nu avea nici o coerenta si nici o focalizare. Se auzea perfect imprastiat si anapoda, nu exista nici urma de soundstage sau spatiu, era pur si simplu ca venit din lazi cu difuzoare!

Echilibrul tonal era varza, sunetul nu avea inalte, cauza pentru care mesajul sonor era pur si simplu castrat!

Am pus acolo un disc de la RR si un XRCD care aveau zgomot de fond de la inregistrarile originale analogice. Pur si simplu acel fashait de banda lipsea complet, nici macar nu puteai ghici ca exista....parca era trecut prin DNL !

Ulterior am pus discurile astea pe alte sisteme si am fost uimit (impreuna cu alti prieteni) de faptul ca mesajul muzical era pur si simplu.....altul!

Basul era o bubuiala imprastiata si lesinata, sunetul parea ca bate pasul in contratimp, nu exista impact sonor, nu exista viteza.

Nu mai continui!.....Atat eu cat si alti prieteni, am fost socati realmente de "calitatea" sunetului !

Dar ca o concluzie, cel mai mult reprosez lipsa de coerentza, lipsa de detaliu si pierderea completa a unor parti din mesajul muzical, bubuiala imprastiata, lipsa de viteza si timbrul descentrat, mort si flasc. Boxele nu pareau sa sufere de coloratii preponderente, erau mai degraba insipide si moarte, nu puteau face fatza la camera relativ mica sau mai degraba intrau intr-un mare conflict cu aceasta. ....Oricum, "meritul" este al celor care le-au aranjat astfel......

Sistemul asta a sunat identic de prost atat sambata cat si duminica.

Remarc in mod special amabilitatea domnului Gropeanu, rabdarea dansului de a asculta chiar si critici acide, bunavointa de care a dat dovada cat si faptul ca dadea voie sa se umble la scule.

Deasemenea, in camera mai era un domn cam de 50 ani si el foarte amabil dar un pic cam prea entuziasmat de celalat sistem, Electrocompaniet (serii de mijloc) + boxe BOSENDORFER AUDIO.

Despre acest sistem, pe scurt, nimic nou, sunetul tipic de BOSENDORFER AUDIO pe care l-am auzit anul trecut tot la HiFi Arena si anul asta la Milano. Un sunet ce imi sugereaza o permanenta coloratie a sunetului parca provocata de un difuzor legat de un gard din scandura.

Un sunet profund colorat, genul care se aude tot timpul la fel, orice ai face si pe orice ai amplifica.

De remarcat asemanarea teribila dintre ce am auzit la Milano pe cu totul alte scule cat si acum la HiFi Arena!...Asta da coloratie! :)

"Argumentul" suprem al domnului entuziast (si dealtfel binevoitor si amabil) a fost ca "- Aceste boxe au fost laudate de marele dirijor Herbert Von Karajan care a spus ca sunt cele mai bune din lume!" (iar astora, zic eu, care nu ne plac suntem probabil cei mai surzi din lume?!....), "argument suprem" care a lasat masca pe unii auditori prezenti ! :)

Dar, inca o data trebuie mentionata amabilitatea deosebita a acestor oameni, rabdarea lor meticuloasa in fatza clientiilor diversi, catodata obositori si agasanti, lipsa lor de infatuare si pretiozitate (care se mai intampla pe ici pe colea!)

Am observat si cativa oameni prezenti duminica, ce in mod evident nu aveau treaba cu audiofilia. Reactia lor a fost tipica, de uimire maxima si strigat de placere la auzul unor clopotei si a unui cinel iar apoi a unui trianglu pe fondul unor tobe mari venite din interpretarea orchestrei Minnesota de pe discul meu de la RR. Bubuiala i-a lasat masca, clopotelul le-a dat lovitura finala... :)



................



AUDIOCONCEPT - "camera lui Jack", camera cu fete frumoase si originale, nu manechine angajate cu ziua si costume de inchiriat! :)...Fetele castigatoare de la HiFi Arena, in opinia mea! :)

Aici o camaruta ceva mai mica decat altele, insa plina de marfa.

Remarc, imi cer scuze dar nu vreau sa fac pe desteptul, cum ziceam, remarc un progres vizibil si bun la Jack fatza de anul trecut. Un progres in toate, de la tinuta pana la sunet, aranjament scule, mod de comportament discret si fara opinii personale, elegant, etc.

Branduri mai multe (la care salut aducerea lui Audio Research, un mare brand!), aparate aranjate frumos si asa cum trebuiesc puse, boxele pozitionate foarte bine in acea camera, cred ca practic in cea mai buna pozitie posibila dat fiind locul, combinatii de scule mai bine reusite ca alta data, dar si un costum de haine elegant, asa cum trebuie la un astfel de eveniment (printre putinii cu adevarat elegant imbracati, asa cum am vazut la ordinea zilei in Italia).

Sistemul - duminica in mod clar mai bine ca sambata.

In ambele zile am ascultat exact aceeasi combinatie,

un DAC AudioResearch (nou scos din cutie, duminica se simtea din plin rodajul primar)

http://www.audioresearch.com/DAC7.html

Un cdplayer Simaudio - MOON folosit ca transport:

http://www.simaudio.com/moonsupernova.htm

amplificare valvolara JADIS DA88S cu 8 tuburi KT88 si BIAS automat:

http://www.jadis-electronics.com/popup- ... 1&lang=eng

boxe SONUS FABER CREMONA M

http://www.sonusfaber.com/eng/home.html

Cablurile de boxe folosite pareau unele scumpe, marca Kimber.

Trebuie neaparat mentionat conditionatorul de la PS Audio care ducea toate sculele functionale:

http://www.psaudio.com/products/premier_power_plant.asp

SUNETUL - in mod clar cel mai bun sunet dintre cei trei protagonisti high-end audio.

Chiar as spune ca de la mare distanta!

In primul rand, ca parte pozitiva, timbrul sunetului foarte corect, nimic zbierat, nimic intepat sau nimic bubuit, eventual atat cat mai dadea si camera dar intr-un final foarte corect.

O insumare foarte coerenta a difuzoarelor continute in cutia super-lacuita de la Sonus Faber, sunetul era unitar si coerent, fara a se desface in bucati ca la altii.

Muzicalitate relativ buna, ceva caracteristic si punct forte atat pentru Sonus Faber cat si Jadis.

Raspuns in viteza bunicel, imagine stereo atat cat se poate acolo si chiar un pic de soundstage, mai ales pe discurile foarte bune. Spatiul acustic totusi vitreg.

Se simtea ca sursa e foarte analogica, nici urma de agresivitate si harsh-harsh digital. Sunet curgator.

Inca o data, de toata lauda a fost aranjarea boxelor in camera (dealtfel mica, proasta si plina de lucruri). Nu cred sa fi existat o pozitie mai buna si o inclinatie mai buna a boxelor iar asta inca de sambata.

Parti negative la sunet - tipic Sonus Faber, exact ce am perceput si in Italia ascultand doua modele incinte mult mai scumpe si apoi unele mai mici.
Aici trebuie sa mentionez, domnul VTP are dreptate, din pacate SEAS au sunet mort, sau mai degraba ceea ce comanda unii ca serii speciale la SEAS ies cu sunet mortificat, flasc, prea....nordic ?! :shock: ...nu stiu, cert este ca parca cere luat la fuga pentru trezire!

Din pacate la sunet se poate reprosa lipsa de viata, de implicare, de efervescenta sau de acel "vino incoa' !". Un sunet mult prea politicos, care sta linistit la locul sau ca un caine gras si lenes care nu doreste sa dialogheze cu tine, care nu te implica, nu te zgandare, nu te atrage. Politicos, asta e cuvantul! .....Dar in nici un caz chinezesc! Oroare mare am de sunetul asta chinezec care incepe sa ne umple ca buruiana!

Un sunet mai degraba pentru oameni obositi care se trantesc seara pe canapea si doresc sa adoarma multumiti, pentru batrani.

Nivelul de detaliu relativ bun, un pic voalat dar cu echilibru in sensul ca nu se pierdea ceva anume pe bas sau pe inalte, adica, daca se pierdea ceva, treaba era facuta uniform, liniar, decent......din nou as spune...politicos, mai ales decent....

..Si nu in ultimul rand, tin sa spun ca Jack, in conditiile de la HiFi Arena si cu scule mai ieftine a reusit sa scoata din aceste Sonus Faber mai mult decat am auzit in Italia, in conditii mai bune si pe scule considerabil mai bune si mai scumpe.

Mie personal nu-mi plac aceste boxe colorate anume la sunet cu o prezenta muzicala bunicica dar un pic moarte si flasce, insa Jack merita felicitari pentru ca a reusit o cascadorie, adica sa reaminteasca de high-end la acea mica si saraca expozitie !

Deasemenea, cred ca un merit e si al amplifului Jadis, care by the way, am auzit ca (toate ) Jadis-urile sunt facute (...si ele...) in "mama" China, un amplif care este, se pare, foarte voinic din moment ce a dus aceste "dulapioare" pretentioase, despre care stiu bine (din Italia, de la mama lor) ca sunt boxe foarte, foarte greu de amplificat si perfect nesatule ...ca toate boxele cu SEAS-uri dealtfel !...

.................


Asa ca am incheiat lunga descriere (personala) a expozitiei.
Ca sa am impresii cat mai obiective am fost doua zile. Lucrul asta m-a ajutat mai bine in detectarea unor probleme sau mai bine zis, intelegerea lor.


Este regretabil ca pe an ce trece lumea uita de MUZICA, ca stereo din aparate bune deja a ajuns ceva exotic si singura varianta raspandita in mase este iPodu-ul si mp3-ul, ca aproape toata aparatura se fabrica azi in China, ca aia batrani se duc si nu reusesc sa transmita nimic tinerei generatii deja intoxicate cu sunet sintetic, nenatural, fals si distorsionat!

Pacat ca s-a ajuns ca sa se plateasca sume fabuloase pe un sunet de o calitate indoielnica si pervertita, sunet pentru care acum 20....30...chiar 40 de ani se platea mult mai putin!

O cauza este ca sunetul de calitate nu mai este accesibil oamenilor saraci, iar asta inca de multa vreme.

O alta cauza este disparitia vinilului ca suport majoritar. Dar si disparitia conceptului de stereo, inlocuit cu cel de surround, caz in care (vezi yamaha) se reinventeaza roata si apa calda in Colentina.

Din pacate putini iubesc muzica si sunetul. In domeniul asta audiofil, abia daca gasesti cativa nebuni care pun inainte de orice sunetul si muzica (doua elemente pe care la vad profund legate una de alta), abia gasesti pe cativa care stiu sa asculte dincolo de aspectul aparatelor, review-uri, date tehnice si teorii.

Peste tot gasesti mai degraba high-tech, marketing, moduri de manifestare trendy, life-stile, iluzii desarte si goale vandute in recipiente lucitoare si frumoase care le fac pe toate si nimic uitand exact ceea ce conteaza cu adevarat, sunetul si muzica.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by momolo »

iar aici aveti pozele cu fiarele de la HiFi Arena 2008:

http://picasaweb.google.com/STUDERa725/ ... uresti2008#
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by Kostas »

Momolo , felicitari pentru talentul cu care ti-ai prezentat opiniile. In mare parte impresiile mele coincid ce cele descrise de tine. Cu unele exceptii:
Am ascultat sistemul Dynaudio si pe muzica simfonica, joi, la deschiderea evenimentului, aparatele erau total nerodate, asa mi s-a comunicat si mi s-au parut detaliate, dar sunetul cam scurt, neterminat . Ar trebui , daca sunt nerodate , ascultate si dupa un anumit timp. La Sony, B@O si Bose sunetul este "care este", vorba gospodarului de sector 5. Are publicul lui tinta, oameni cu urechile neformate sau infundate (se aude taica... aaaa parca se aude ceva!). La Yamaha am observat preocuparea de a scapa de sunetul electronic tipic pentru aceasta marca. Asa ca este un pas inainte. Nu cer hi end de la un sistem hifi de mijloc. La Audioconcept singura care mi sa parut mai putin reusita era combinatia Naim - Jadis - Sonus Faber, desi playerul cu hard disk de la Naim poate fi foarte bun pe alte sisteme. In rest, descrierea facuta de tine asupra sunetului sistemului cu transport Moon si dac separat este foarte reala.

Pana la urma asta este cumva drama noastra, audiofila, multi producatori au public tinta, pe bani multi dar fara mari pretentii audio iar noi vrem nirvana audio la preturi omenesti !
:)
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by momolo »

Kostas
In rest, descrierea facuta de tine asupra sunetului sistemului cu transport Moon si dac separat este foarte reala.
vezi, eu nu mi-as permite sa-ti apreciez aprecierile aprobandu-le realitatea. As spune cel mult ca in anume punct coincidem ! :wink:

Si e posibil ca descrierea mea sa nu fie reala. Pana la urma e un punct de vedere personal.

Cat priveste boxele Dynaudio, iti pot raspunde simplu:

- rodajul nu poate face sa dispara de la o boxa coloratia data de cutie, bonganeala de cutie + difuzoare puse sa lucreze in limitele materialelor. Caci la capitolul difuzoarelor nu se mai inventeaza mare lucru de la un timp incoace, inafara de studiul chinezilor cum sa le faca cu cat mai putina si mai ieftina materie prima ? Astfel ca, oricata cutie ai face pentru niste difuzoare mici, oricat ai pompa in ele, oricat de mare le-ai face diametrul bobinei si orice sarma galactica le-ai bobina precum si orice magnet nepamantean le-ai atasha, tot nu poti trece peste anumite limite ale materialelor, peste anumite raporturi mecanice. Iar astea sunt deja stiute inca de Razbelul II mondial incoace.

- iti urez sa asculti cat mai multa muzica clasica pe Dynaudio ! (mai ales pasajele tutti) :D
La Yamaha am observat preocuparea de a scapa de sunetul electronic tipic pentru aceasta marca
in opinia mea si avand in vedere cate scule Yamaha am avut inca din anii 80, acest brand NU a avut sunet electronic, dimpotriva. Este un sunet muzical dar in acelasi timp cu un usor dezechilbru sau apetit catre spectrul inalt, pus mai bine in evidenta decat ar trebui, insa o treaba facuta curat.
In anii 80 au fost printre putinele scule mass-market care au avut o rara avis, detaliul !
Ia trancote din vremea aia si compara-le! La Yamaha vei gasi un sunet foarte detaliat in comparatie cu concurentii lor.

Insa sculele, mai degraba sistemul prezentat la expozitie suna pur si simplu.....CHINEZESC ! Fix ce urasc mai mult !
Deci, nu pare sa aiba nici o legatura cu Yamaha pe care o stiam eu.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by SOLO »

Aoleu , o fi Horror Arena :shock: ?

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by TomJones »

momolo wrote:In opinia mea - boxele au coloratura de cutie, adica bongane. Difuzoare mici si chinuite, abia daca faceau fatza la camera aia relativ mica. "Ajutorul" in bubuiala era dat de catre acel subwoofer Velodyne care sambata nu se incadra deloc in sunet si bubuia de capul lui, mai precis isi facea simtita prezenta si locul de amplasare.
Destul de acida critica momolo, pe care o dai acestor boxe foarte premiate si cu rewievuri de specialiate, dar care in acel sistem s-au auzit mizerabil. In primul rand Nordost, cele mai rapide cabluri din lume cum le zic unuii, eu le-as folosi intr-un sistem de lampi cu boxe de sensibiliate ridicata de la 92 db in sus in nici un caz dynaudio care se stie ca sunt niste boxe greu de dus, as fi preferat audioquest, a doua sesizare, amplificatorul chord avea volumul trecut de jumatate si se scremea ca un constipat sa impinga boxele acelea; dupa parerea mea cu linia de varf de la Plinius pe care a prezentat-o anul trecut scotea din aceste boxe de cinci ori mai mult. Imi aduc si acum aminte ca a folosit integratul de la plinius 9200 si ducea perfect dynaudio si mai mult de atat, le facea sa cante ceea ce n-a reusit chord.
oricum momolo ai facut analiza perfecta, bravo!!! :wink:
Last edited by TomJones on 17 Nov 2008, 18:32, edited 3 times in total.

User avatar
TomJones
Posts: 636
Joined: 06 Oct 2008, 08:33
Location: Bucuresti

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by TomJones »

momolo wrote:"Argumentul" suprem al domnului entuziast (si dealtfel binevoitor si amabil) a fost ca "- Aceste boxe au fost laudate de marele dirijor Herbert Von Karajan care a spus ca sunt cele mai bune din lume!" (iar astora, zic eu, care nu ne plac suntem probabil cei mai surzi din lume?!....), "argument suprem" care a lasat masca pe unii auditori prezenti
Bietul von Karajan e mort cam de mult... :P
Last edited by TomJones on 17 Nov 2008, 18:27, edited 1 time in total.

User avatar
HighEndFan
Posts: 137
Joined: 03 Oct 2008, 15:43

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by HighEndFan »

momolo wrote:iar aici aveti pozele cu fiarele de la HiFi Arena 2008:

http://picasaweb.google.com/STUDERa725/ ... uresti2008#
si pozele de dupa ?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by momolo »

TomJones
pe care o dai acestor boxe foarte premiate si cu rewievuri de specialiate
tocmai de aceea nu dau doi bani pe review-uri despre care si copii stiu ca sunt platite!
Ba mai mult, am aflat pur si simplu din sursa directa treaba asta, adica de la oameni (de dincolo) carora li s-au cerut bani de la obraz ca sa fie "scosi favorabil".

Treburile astea reprezinta o mare afacere. Bagi doi bani si scoti cu miile. Mai ales pe cabluri.
Pai, in opinia mea, trebuie sa fi complet dobitoc sa platesti pe niste cabluri zeci de mii de euro, indiferent cati bani ai!

Nu neg ca acum cativa ani as fi fost in stare daca aveam ocazia. Insa intre timp m-am mai lamurit (luminat) si eu.

Daca ajungi sa speri la calitate din schimbarea cablurilor....atunci inseamna ca ai ajuns rau!

Sculele bune trebuie sa sune bine si cu cabluri de veioza. Tunarea sistemului cu cabluri impinge rezultatul in zone foarte selecte si deosebite, insa trebuie sa ai de la ce pleca si evident, sa sti unde vrei sa ajungi.

Niste aparate bune trebuie sa sune bine de cand le scoti din lada, fara cabluri speciale. Evident, dupa aia se poate si mai bine cu rodaj si cabluri POTRIVITE, nu neaparat "nobile". Sau mai bine zis, nu ajungi la Formula 1 fara cabluri insa nici nu trebuie exagerat incat sa ajungi sa dai banii de o masina pe doua sarme in speranta ca boxele vor suna in sfarsit MUZICA ! Daca ele nu pot, asta e.

Iar cat priveste Dynaudio, dragutele alea au problema la bobina. E atat de mare incat face "buba neagra" la orice amplificare, mai mult sau mai putin.

Plus ca sunetul il au in genere de o natura simplificatoare, de'aia cand pui clasica pe Dyna ai senzatia ca ai tras cortina peste scena. Insa tot de aceea cand pui muzica simplista si de anume natura, urechea frageda :D se bucura de ceva "deosebit".

Mai greu cu aia rai de auz, recte cei care trag cu auzul catre mama natura sau cei care nu-si tulbura simturile cu review-uri si povesti tehnice. Caz in care se striga, conform unui basm...culmea!...danez..."-Imparatul este gol!".

De multe ori nu trebuie decat sa stai si asculti, nimic mai mult. Adevarul este intotdeauna simplu, minciuna e complicata.

HighEndFan am hotarat ca pozele de la expo, cele cu lucruri neinsufletite, sunt mai potrivite iar cina cea de taina nu a fost fotografiata.....sau il asteptam pe Michelangelo 2 ! :D
Cele cateva poze in plus vor ramane la arhiva secreta, aia cu bulina galbena. Mai ales ca implica si cateva personalitati publice.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by SOLO »

Momolo , zi-le si tu mai pe ocolite daca vrei sa nu te astepte comerciantii pe la colturi :mrgreen: ( doamne fereste ) . Review-urile sunt platite ? Da , confirm . Unul din prietenii mei ( renumit comentator de scule in una dintre cele mai imporatante reviste de pe meleagurile mele ) mi-a explicat intr-o zi cum stau lucrurile si mai ales cum se scrie un review astfel incat sa nu se supere nici producatorul si nici abonatii revisteleor :wink: . Eu un business domnilor , noi trebuie a fim inteligenti si sa alegem ce trebuie dintr-un review .
Raman la ideea ca un cablu de veioza poate suna excelent in anumite situatii , la fel si un cablu de 5k de euro . Pe probate , cablurile se cumpara pe probate . Cine isi permite sa dea 5k pe un cablu stie de ce o face ( sper sa nu transformam threadul intr-o discutie despre cabluri ).

O sa tinem o perioada threadul acesta cap de afis , pentru ca este de actualitate si interesant.

solo
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

katalin
Posts: 111
Joined: 07 Oct 2008, 21:04

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by katalin »

Eu am ajuns pe joi pe la 3.
Ca si impresii de expozitie sunt de acord cu cele scrise de momolo si ceilati colegi.
Initial credeam ca am vreo problema cu urechile ca nu aud minunatia de sunet ce iese din sisteme de zeci de mii de eur.
Ca sunet cred ca jack a reusuit sa obtina cel mai echilibrat sistem si a reusit sa faca acele boxe destul de mari ca dimensiuni sa nu bubie in camera de hotel, mai era de lucru la el si sigur se poate obtine mai mult din alcele componete dar mie mi s-a parut singurul sitem pe care iti facea placere sa staii si sa sculti muzica si as fi zabovit mai mult dar eram cu mai multi prieteni si ocupam toata camera.

La fel sunt extrem de acord cu momolo si povestea cu cablurile cei care nu si-au dat inca sema de acest lucru expozitia de hi-fi arena de anul acesta e un exemplu garitor ca un cablu de 10.000eur nu face ca sunetul sa se imbunatateasca de considerabil(daca nu chiar de loc) fata de altele mult mai ieftine(si inteligent alese) si ca sunt alte aspecte mult mai important decat cablurile in a obtine un sunet de calitate.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by kaav »

Minciuna poate sustine adevarul.Partinirea te poate ajuta sa fi obiectiv.Cum? Fiind atat de subiectiv incat devi antagonic cu intentia primara 8) .
Referitor la ''reviste de specialitate'':
Neinfluientat de nimeni (ma bucur ca nu a facut-o cineva) am crezut in obiectivitatea revistelor de profil multi ani .Pentru mine, au fost un exemplu atunci, de impartialitate,competenta,pasiune.Ce mai incolo si incoace,domeniu pur,''neatins de om''. :mrgreen:. Nu am gasit in oameni vii bucuria care o gaseam in revistele respective (pe oameni ii suspectam oricum,maculatura respectiva sub nici o forma).M-au slefuit ca om.Reget acum ca erau partinitoare?
Sub nici o forma,dar nici nu le mai citesc.
Este o chestiune de amuzament :twisted:
F*** tools,let's go music!

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: HiFi Arena Bucuresti 2008 - impresii personale

Post by kaav »

''Voi fi ca de obicei politically incorrect si-mi voi expune opiniile liber, fara sa caut "a ma pune" bine cu unul sau cu altul.''

Eu personal as fi dezamagit sa stea lucrurile altfel.
Nu '' tin'' cu d-nul Momolo,tin cu ce este '' viu''.

Post Reply