Numai in America ...

Doar o vorba sa-ti mai spun
kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Numai in America ...

Post by kaav »

In ''matematica straveche'' nu existau numere cu semn negativ (nu avea asa ceva un echivalent real in natura psihica/reala de atunci a omului educat) iar zero nu avea valoare de ''nulitate''. Din punctul ei de vedere + sau - infinit era un nonsens. ''Infinitul'' modern (indefinitul mai exact) este o conventzie ridicata la rang de postulat din cauza vitezei cu care ''evolueaza'' geniric epoca noastra.
Cifrele nu sunt numere ''adunabile'' oricum (depinde si ce aduni - unu plus unu poate da si jumatate de valoare dintr-o singura cantitate din cea adunata, in ''the real life'')

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: Numai in America ...

Post by bnt »

Daca tot vorbim de prognoze... http://www.nytimes.com/2010/01/08/busin ... hanos.html" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Numai in America ...

Post by LEKTOR »

Tocmai citisem articolul mai devreme, o veni si peste chinezi - asemanari cu vremurile comuniste de la noi cind se raportau rezultate record demne de Guiness Book, dar nu era chiar asa ...
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Numai in America ...

Post by Obelix »

Cu singura deosebire ca de economia socialista mioritica nimanui nu-i era frica... :roll:

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Numai in America ...

Post by LEKTOR »

AP Sun Jan 10 - BEIJING – China overtook Germany as the world's top exporter after December exports jumped 17.7 percent for their first increase in 14 months, data showed Sunday, in another sign of China's rise as a global economic force.
China's new status is largely symbolic but reflects the ability of its resilient, low-cost manufacturers to keep selling abroad despite a slump in global consumer demand due to the financial crisis

China is best known as a supplier of shoes, toys, furniture and other low-tech goods, while Germany exports machinery and other higher-value products. German commentators note that their country supplies the factory equipment used by top Chinese manufacturers.

China surpassed the United States as the biggest auto market in 2009 and is on track to replace Japan as the world's second-largest economy soon. China passed Germany as the third-largest economy in 2007.

http://news.yahoo.com/s/ap/20100110/ap_ ... hina_trade" onclick="window.open(this.href);return false;
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Numai in America ...

Post by Obelix »

Da, tarile din Asia reprezinta "noul imperiu", asta deja toti o stiu... :cry:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Numai in America ...

Post by momolo »

am vazut zilele trecute un reportaj excelent despre China pe TV5 Europe.

O tara a celor mai uriase contraste. Un sistem ce are la baza cel mai salbatic capitalism, sistem in care unii mor de foame fara un bob de orez in timp ce altii sunt clientii industriei de lux, toate astea in timp ce regimul politic este aproape invizibil pentru cetateanul de rand, un regim 100% dictatorial care tace si face fara a folosi propaganda clasica comunista (care e zgomotoasa si aducatoare de paguba) in timp ce utilizeaza la cote nemaivazute cenzura.

Aratau cum internetul Chinei reuseste sa fie cenzurat aproape perfect astfel incat nici macar studentii celei mai mari universitati Chineze din Beijin habar nu au ca a existat candva o revolta in piata Tienanmen in anul 1989 innabusita in sange. Aratau cum este cenzurat Google astfel incat daca bagi pe teritoriul Chinei cuvantul Tienanmen in "Gogu" acesta nu va da nici macar un rezultat legat de aceasta revolta istorica.

Interesant reportajul, aratau cum cenzura este posibila doar cu ajutorul si colaborarea marilor companii americane, Microsoft, Google, Yahoo, etc, cu care guvernul chinez a incheiat contracte confidentiale pentru ca avand colaborarea acestora sa poata controla aproape perfect orice se vehiculeaza pe netul chinez mergand pana acolo incat nu poti scrie ce vrei nici macar intr-un mail.

Cenzura care nu ar fi fost posibila fara colaborarea marilor companii americane si internationale.

Companii care toate dau buluc in China dand din coada in fatza mai'marilor comunisti chinezi pentru o imensa prada, o piata colosala si un munte de bani.

BANUL cel cu care iscusitii conducatori chinezi ii cumpara pe toti democratii si idealistii. Ma tot gandesc cu ce dispret ne privesc! Stiu sigur si practic, ei gandesc si sunt ALTFEL decat noi, nu prea ii putem intelege in felul lor de a fi. Imi imaginez cum privesc calmi si cu maxim dispret cum stau la coada puternicii zilei de azi ca sa le faca lor pantofii ! Au vazut ceea ce au vazut colonizatorii britanici care cumparau materiale de valoare, pamanturi, chiar sclavi cat si increderea salbaticilor pentru un saculetz de cioburi colorate pe care au castigat apoi un sfert din planeta!

Aratau in reportaj o dezbatere in Congresul American in care unii senatori incercau sa faca lumina in aceasta problema = colaborarea unor mari concerne americane impreuna cu guvernul comunist chinez pentru construirea celui mai mare sistem de cenzura si supraveghere cunoscut vreodata in istorie.

Evident, nu s-a lamurit nimic si nimeni nu e vinovat de nimic, BANUL este la mijloc astfel ca cea dintai democratie a lumii ajuta pe cea dintai dictatura a lumii la perfectionarea celui mai mare sistem dictatorial de cenzura si supraveghere, de innabusire a oricarei miscari de libertate de opinie si democratica.

Au mai aratat cum majoritatea oraselor industriale chineze sunt profilate pe productia a cate unui tip de produs, de exemplu "orasul cearceafurilor" sau "orasul chilotilor", etc, China fiind cel mai mare producator de textile din lume.

Au aratat conditia de sclavi absoluti a muncitorilor in constructii. Cei care emigrau in capitala chineza pentru constructia a tot ce s-a facut inainte de fosta Olimpiada stateau obligatoriu la camine uni-sex si incheiau un fel de contract de sclavie astfel ca nu primeau decat casa si masa iar banii doar la sfarsitul anului cu conditia sa le placa la sefi de ceea ce au facut si cum au muncit. Daca un sef la sfarsitul anului spunea despre un muncitor ca nu este bun, fara explicatii, acesta pleca inapoi in satul lui fara nici un ban. Cel mai marunt motiv era tocmai potrivit ca un muncitor care si-a rupt spinarea 12 ore pe zi fara nici o zi libera tot anul, sa nu mai ia la sfarsit nici un ban, fara explicatii, pur si simplu la bunul plac al cuiva.

Aratau conditia muncitoarelor sclave in fabricile de textile care se speteau 10...12 ore pe zi fara nici o zi libera vreodata, pana cadeau in depresie si epuizare generala astfel ca renuntau de buna voie sau renuntau stapanii la munca lor, fiind consumate, obosite si daramate, imediat inlocuite cu altele tinere proaspat sosite cu bocceluta pe umar din fundurile satelor unde nu exista nimic, unde nu exista nici urma de sistem sanitar sau cel de educatie este o gluma proasta, practic un rezervor imens de sclavi, de animale de munca needucate si triate prin selectia naturala, adica cei care au scapat cu viata au fost doar cei mai sanatosi si mai buni de munca.

Un imens imperiu sclavagist condus ocult si inteligent de o putere nevazuta care stie ca nu conteaza decat rezultatele nu si mijloacele prin care s-a ajuns la ele.

Au spus ca in China patura de mijloc care a ajuns la un anume nivel de trai mediu bun (pentru Asia) se afla doar in orase si reprezinta maxim 200 milioane de oameni din peste un miliard cat are China. Restul sunt saraci lipiti pamantului, muritori de foame iar in China chiar se moare de foame, la propriu! Dar nimic din ceea ce se intampla nu "respira" afara, regimul fiind extrem de eficient in cenzura si oprirea scurgerilor de informatie.

Un imens stat sclavagist modern cu deosebirea ca in lumea antica erau sclavi in imperiul egiptean, grec, persan sau roman doar prizonierii de razboi si alte neamuri decat poporul conducator. Azi in China se afla in sclavie intreg poporul chinez "conducator" care venind dupa cele mai crunte forme de exterminare irationala a regimurilor trecute comuniste se bucura ca macar o parte din ei traiesc mai bine si majoritatea sunt tinuti cu speranta ca poate vor ajunge cu putin noroc ca ceilalti 200 milioane de "premianti". Un nou regim care ii extermina cu folos, rational, eficient si pe bani.

O societate pusa pe cele mai nedrepte si inumane baze, un fel de imens stup de albine unde viata fiecarui individ nu are nici o valoare in fatza scopului final al stupului. Defapt este imaginea sclaviei, regimului medieval, barbariei tehnologizate si modernizate pana la perfectiune.

Formele, imbracamintea, ritualurile, decoratiile, denumirile si tot ce tine de "ambalaj" au fost schimbate cu ceva modern care mimeaza civilizatia occidentala la suprafata, la "ambalaj", insa in interior se afla barbaria si o societate indreptata impotriva principiilor care stau la baza oricarei oranduiri civilizate in lumea de tip european, indreptata impotriva a ceea ce reprezinta umanitatea.

Reportajul arata cum cea mai avansata democratie, USA, pune umarul la construirea celui mai intunecat sistem sclavagist pentru care OMUL este un consumabil de unica folosinta, un regim care dispretuieste exact fundamentul si principiile care stau la baza democratiei asa cum a evoluat ea in istorie. Un regim care spune - sacrificam vietile a o parte din oameni pentru a salva vietile altei parti (planificat si discretionar) contrar unui principiu care, zic eu, determina marea diferenta intre om si altceva, acela ca fiecare viata in parte este la fel de importanta ca toate celelalte vieti.

Am avut senzatia de "deja vu" gandindu-ma la Europa anilor 1930 cum Germania lui Hitler si regimul nazist au fost ridicate cu ajutorul democratiilor occidentale, USA, Franta, Imperiul Britanic, etc, pana in ziua cand a fost prea tarziu, cand monstrul s-a ridicat peste lume si nimic nu a mai fost ca inainte.

Interesant de citit articolele vremii din ziarele britanice, franceze si americane care in majoritate il simpatizau pe Hitler si regimul lui eficient si disciplinat care pusese capat coruptiei si haosului in Germania si care ridicase peste noapte aceasta tara din mizeria si haosul economic in care se afla infranta dupa primul razboi in anii 1920.

Interesant cum toti cumparau si incheiau contracte cu regimul nazist, contracte foarte profitabile prin care economia nazista a Germaniei crestea cu o rapiditate teribila pentru vremurile alea!

Acum istoria este scrisa de invingatori care au avut grija sa stearga tot ce le facea rusine insa multe mari firme americane faceau inca comert si colaborau cu Germania nazista chiar si dupa anul 1938 cand Hitler deja incepuse sa-si arate adevaratele intentii. Industria nazista si masina de razboi nazista au fost construite si cu ajutorul resurselor democratiilor pe care ulterior le-a atacat in razboi, totul in deplina admiratie pentru "ordinea si curatenia regimului nazist" din partea acestor vechi si clasice democratii ce in vremea aia cunosteau o criza a imbatranirii si sclerozarii (exemplu Franta care a cazut ca un mare obez cand "piticul" ia pus o piedica pe neasteptate), culmea, cata asemanare cu ziua de azi in care clasicul sistem democratic occidental cunoaste o noua criza!

Istoria se repeta.....
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Numai in America ...

Post by LEKTOR »

Ma intreb daca cei de la satul chinezesc, taranul de rind, are voie sa mearga in Hong Kong - caci tot China e ! Si daca merge, cum vede lucrurile cind se intoarce in sat !
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Numai in America ...

Post by momolo »

Ma intreb daca cei de la satul chinezesc, taranul de rind, are voie sa mearga in Hong Kong - caci tot China e ! Si daca merge, cum vede lucrurile cind se intoarce in sat !
- din ce stiu eu, in China nimeni nu are voie sa calatoreasca intre diverse provincii administrative fara aprobare si pasaport. Stiu sigur ca in Hong Kong nici un chinez din alta parte nu intra fara un fel de viza.
China nu e o tara, e un continent.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Numai in America ...

Post by puf »

Si daca ar avea libertatea sa calatoresca, cu ce si de ce ar face-o?
Poate e mai greu de inteles dar oamenii aia amarati nu au curiozitati de nici un fel, intelectuale, culturale sau turistice.
Pentru ei este o problema ce pun pe masa a doua zi nu au fantezii cu, calatorii si nu le pasa deloc de problemele, satisfactiile sau dorintele altora.
Faptul ca unuia i s-au rupt incaltarile poate determina sa nu mai poata munci pe camp fara sa se raneasca iar felul asta sa nu isi mai poata castiga existenta sau sa se imbolnavesca, treaba ce il va condamna probabil la moarte.
Crezi ca pentru vreunu din ei conteaza turismul in Dubai sau tehnologia 3D la televizor?
Traiesc in alt univers cu alt orizont de asteptari.

Mie imi este teama tocmai de faptul ca acesti amarati pot forma rapid o armata disciplinata, simpla si eficienta care poate invada intreaga lume, daca nu ar mai avea lucru.Ar fi soldatii perfecti fara constiinta, fara remuscari, fara pretentii fara plictiseala si fara oboseala.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Numai in America ...

Post by momolo »

puf
Mie imi este teama tocmai de faptul ca acesti amarati pot forma rapid o armata disciplinata, simpla si eficienta care poate invada intreaga lume, daca nu ar mai avea lucru.Ar fi soldatii perfecti fara constiinta, fara remuscari, fara pretentii fara plictiseala si fara oboseala.
exact la asta ma gandesc si eu! Mai ales ca am vazut pe mai multe santiere incepand cu anul trecut muncitori chinezi care i-au inlocuit pe cei mioritici (chinezii sunt mai ieftini).

In reportaj au spus ca la tara la ei NU exista nici o asistentza sociala si medicala, adica cine se imbolnaveste nu are decat leacuri babesti traditionale, batranii se descurca singuri pana mor si asa cum ai spus, faptul ca li s-au rupt incaltarile poate constitui o chestie de viata si de moarte.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Numai in America ...

Post by LEKTOR »

CHINA - A 2-a putere stiintifica/intelectuala din lume dupa SUA

http://www.newscientist.com/article/mg2 ... ience.html" onclick="window.open(this.href);return false;

La asta nu ma asteptam ... Stiam ca ei copiaza totul de la americani si japonezi..,
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Numai in America ...

Post by LEKTOR »

Acum referitor la ceea ce se intimpla in Haiti - ajutorul american vine si in forma unui vapor spital - ceva uimitor zic eu - 1000 paturi spital, 12 sali operatii, etc etc

http://en.wikipedia.org/wiki/USNS_Comfort_(T-AH-20" onclick="window.open(this.href);return false;)
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Numai in America ...

Post by Obelix »

Chiar, cum se face ca Haiti este sarac lipit, iar cealalta 1/2 de insula, Rep. Dominicana... mult mai putin decat ei :?: traiesc in 2 realitati paralele :?:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Numai in America ...

Post by momolo »

Desi ei sunt negrii la culoare, cei din Haiti seamana mult cu noi. Un popor de fosti sclavi, urmasii sclavilor, o tara care a fost folosita pentru extractie de resurse naturale, o clasa politica provenita din fosti sclavi parveniti, cei ai caror parinti traiau in colibe si cu mana intinsa iar ei azi traiesc in palate si au totul. O tara total corupta cu o mentalitate tribala, o populatie care crede puternic in voodoo si superstitii, in majoritate leneshi dar "smecheri" pentru ca au in sange gena de a fi "descurcareti", un popor si un teritoriu care azi nu intereseaza pe nici una din marile puteri economice sau/si militare, inafara de influenta politica, o piata de desfacere mica si slaba/saraca ce nu poate asimila la nivelul cat sa devina interesanta economic.
Dupa cum vedeti, in toata acea imensa "comuna Pantelimon" (asemanarea este izbitoare, atat ca cei de la porti sunt ceva mai inchisi la culoare) troneaza un Palat Prezidential alb, frumos, curat (acum daramat de cutremur) fix in mijlocul mizeriei generale.
Iar asemanarea merge pana intracolo incat fiind vai de mama lor ii loveste des cate o nenorocire, ori uragan, ori cutremur, foametea si saracia fiind deja ceva obisnuit, adica, "de-ale casei".

Astfel de tara nu poate trai (ceva mai) bine decat in cazul ca, prezentand un oarecare interes pentru marile puteri civilizate (resurse, ceva de luat), acestea se baga "in afacerili interne" la modul practic (si nu doar de la distanta ca sa-i tina cuminti si nederanjanti la coltul lor murdar) luandu-le din putere sclavilor imbogatiti peste noapte care sunt stapani absoluti pe acolo. Exemplu in vecini, Republica Dominicana.

Cam asta este explicatia. Ideea e simpla, democratia exportata de cea mai mare democratie a lumii e de mai multe feluri si calitati, si depinde de ceea ce e de profitat pentru Prima Democratie a lumii. Asa ca, in unele cazuri este exportata fara instructiuni de folosire, in alte cazuri sunt trimisi "ïnginerii" sa "seteze" produsul la fatza locului, in unele cazuri este exportata "democratia" calare pe damigeana de benzina, etc, etc, totul depinde de ce are fiecare de dat. Daca sunt cazuri in care nu are mai nimic de dat.....ghinion !..... :lol: nu se va amesteca nimeni in afacerili interne ! :lol:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply