Miliardarii

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Miliardarii

Post by momolo »

Nea' Bila Poarta este detronat dupa 14 ani din fruntea miliardarilor mondiali de un mexican, Carlos Slim Helu care atinge 53,5 miliarde dolari avere.

Interesant este ca in timp de recesiune mondiala 11 tari isi dubleaza numarul de miliardari in ultimul an, printre care China, India, Turcia si Corea de Sud.

Alt lucru interesant, ca numar de miliardari, China (ce include Hong Kong) detine cei mai multi dupa USA insumand 89 de bucati miliardari.

Al lucru interesant, in noul clasament anual intra 27 bucati noi miliardari Chinezi in care este inclus Li Shufu proprietarul unei firme auto chineze care in prezent (chiar acum in martie) definitiveaza achizitia firmei VOLVO de la Ford. Astfel, vom avea in curand Volvo original chinezesc pe piata mondiala.

30 de membrii din lista de miliardari de anul trecut sunt retrogradati, adica nu mai sunt miliardari, printre care se numara islandezul Thor Bjorgolfsson din tara care a intrat intreaga in faliment, rusnacul Boris Berezovsky si sauditul Maan Al-Sanea, toti mai putin extra-bogati in prezent.

Alti 13 bucati miliardari au dat coltul pe lumea ailalta fara sa ia nimic cu ei, nici macar un singur dolar din averile lor miliardare.... desi aici ma insel totusi, au luat banii de coparseu de lux o data cu plecarea lor definitiva. Printre acestia a murit impreuna si de mana cu piata imobiliara, Melvin Simon. Dar pentru ceva vreme de acum incolo nimeni nu va mai simti nevoia de case noi, asa ca lipsa lui a survenit la moment.

In fine, ar fi multe de zis, chiar si faptul ca tari precum mica Finlanda si marele Pakistan au produs primii miliardari bastinasi, dar cel mai remarcabil lucru este ca pe lumea asta 2 tari au cei mai multi miliardari, fruntea democratiei si capitalismului moderne, USA si .....interesant, fruntea comunismului actual, marea China, tara comunista plina de miliardari.
Foarte interesant deasemenea, China are tendinta sa creasca in clasament....

http://finance.yahoo.com/career-work/ar ... aires-2010" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Miliardarii

Post by LEKTOR »

Diferenta dintre # 1 si #2 este asa mica - 1/2 bilion - incit, in functie de ce investitii au si functie de bursa zilnica, #2 poate fi #1 intr-o zi, apoi invers a doua ZI !

Nea Gates a dat multe bilioane la organizatii de binefacere, la Crucea rosie ( vaccinuri malarie,etc ), etc - deci multe donatii fata de mexican !

Chestii interesante despre Bill Gates

1. Bill Gates earns US$250 every SECOND, that's about US$20 Million a DAY and US$7.8 Billion a YEAR!

2. If he drops a thousand dollars, he won't even bother to pick it up because during the 4 seconds he picks it, he would've already earned it back.

3. The US national debt is about 5.62 trillion dollars, if Bill Gates were to pay the debt by himself, he will finish it in less then 10 years.

4. He can donate US$15 to everyone on earth but still be left with US$ 5 Million for his pocket money.

5. Michael Jordan is the highest paid athlete in US. If he doesn't drink and eat, and keeps up his annual income i.e. US$30 Million, he'll have to wait for 277 years to become as rich as Bill Gates is now.

6. If Bill Gates was a country, he would be the 37th richest country on earth.

7. If you change all of Bill Gate's money to US$1 notes, you can make a road from the earth to moon, 14 times back and forth. But you have to make that road non-stop for 1,400 years, and use a total of 713 BOEING 747 planes to transport all the money.

8. Bill Gates is 55 this year. If we assume that he will live for another 35 years, he has to spend US$6.78 Million per day to finish all his money before he goes to heaven.

9. If Microsoft Windows' users can claim US$1 for every time their computers hang because of Microsoft Windows, Bill Gates will be bankrupt in 3 years

Little Known Facts about Bill Gates

William Henry Gates was born on October 28, 1955, in Seattle, Washington.
His SAT score was 1590. The top score for the test is 1600.
By the age of 17, Gates had sold his first computer program, a time-tabling system for his high school, for $4,200.
Gates told his university teachers he would be a millionaire by age 30. He became a billionaire at age 31.
While at Harvard, Gates co-wrote Altair BASIC, which became Microsoft’s first product.
He met his wife, Melinda French, in 1987 at a Microsoft press event in Manhattan while she was a worker for the company. They would go on to get married on New Years Day in 1994.
In 2002, Bill Gates was considered more idolized than Chinese Communist leader Mao Tse-tungin a poll of teenagers in Hong Kong and China. The survey was conducted by the City University of Hong Kong.
He is currently having a building named after him at Carnegie Mellon University, called the Gates Building of Computer Science
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

User avatar
cosmin
Posts: 631
Joined: 06 Dec 2008, 14:38
Location: Bucuresti

Re: Miliardarii

Post by cosmin »

LEKTOR wrote: 9. If Microsoft Windows' users can claim US$1 for every time their computers hang because of Microsoft Windows, Bill Gates will be bankrupt in 3 years
Asta e de retinut, mai ales de cei care nu pot trai fara MS ! :mrgreen:
Vreţi să ştiţi dacă o ţară este bine condusă şi civilizată, atunci ascultaţi muzica acesteia. (Confucius)

User avatar
Schindler
Posts: 395
Joined: 28 Oct 2008, 11:13
Location: Constanta

Re: Miliardarii

Post by Schindler »

In vremuri de "criza" (mai ales provocata) se fac cele mai mari averi.
Si in Romania "criza" ii superimbogateste pe multi bogati.
In principiu, cei saraci devin si mai saraci iar cei bogati devin si mai bogati cu tendinta ca sa dispara clasa de mijloc.
"Stop hearing music. Start listening to it."

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Miliardarii

Post by kaav »

Schindler wrote:.....tendinta ca sa dispara clasa de mijloc.
Daca asa-i moda acum de la boierii hai mari, ce sa mai zicem noi...si sa mai aibe relevantza in plan concret (nu ca ar fi avut vreodata cine stie ce, da' altfel pica la stomac o treaba acum, decat altadata :roll: )

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Miliardarii

Post by Obelix »

Da, dar boierii aia mari, in tara lor, au "middle-class"... :mrgreen:
Adica clasa economic activa, care, pe de o parte, nu trebuie asistata social ca si plebea, si nici nu traieste din scamatorii bancaro-financiare, ca si (asa zisele) "elite"

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Miliardarii

Post by kaav »

Las' ca nici "middle-class" nu cred ca pleznesc de sanatate la buzunar, ca doar nu au imunitate pe termen lung la o criza cum este asta (nu stim cum se va termina si cam are un ''gust'' cam prea lung...)

User avatar
LEKTOR
Posts: 1774
Joined: 05 Oct 2008, 16:08
Location: Audiofilsburg

Re: Miliardarii

Post by LEKTOR »

Pentru prima dată în istoria Topului „Forbes”, China numără cei mai mulţi miliardari din lume (64), după Statele Unite (403). Metropola New York adăposteşte, la rândul său, cei mai mulţi miliardari, şi anume 60, urmată de Moscova, cu 50, şi de Londra, cu 32.
... living a vi(ntage)king analog lifestyle in a digital world ...

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Miliardarii

Post by Obelix »

kaav wrote:Las' ca nici "middle-class" nu cred ca pleznesc de sanatate la buzunar, ca doar nu au imunitate pe termen lung la o criza cum este asta (nu stim cum se va termina si cam are un ''gust'' cam prea lung...)
*
Nu ai inteles, problema nu e, de fapt, cum o duc ei, ci faptul ca acestia "imping caruta nationala" :mrgreen:
De fapt, clasele mijlocii nu sunt "vitrina" unei societati "libere" sau "capitaliste de consum" (expresia reprezinta acelasi realitate, exprimata de 2 alegatori, unul de dreapta, respectiv de stanga), ci "motorul" acesteia...

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Miliardarii

Post by kaav »

Pai acest motor il vor ineca, caci dincolo de inteligentza (care este :!: ) - din punct de vedere afectiv - sunt doar niste imbecili patetici si cu asta vor muri legat de gat....si doar atat vor avea pe lespedea din mega marmura - un pisat de caine pe care la batut vantul intr-un ceas de dupa amiaza senina, direct pe cruce (care nu este a lor si nu apartzine cuiva) dar au platit-o (din banii publici, normal...)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Miliardarii

Post by momolo »

Este interesant de observat la cei care incep sa aiba foarte multi bani cum se schimba. Incep sa traiasca doar pentru un singur scop, sa acumuleze cat mai multi bani, nimic nu-i mai bucura decat banul si acumularea de bani, desi au atat de multi incat nu-si pot inventa destule pentru care sa cheltuie, incat nu le mai ajunge toata viata sa-i cheltuie pe toti. Incep sa fie cumplit de calici. Majoritatea nu se mai pot bucura de viata, sunt doar niste fiinte chinuite interior care la randul lor chinuie pe cei din jur. Primul semn pe care-l vad la unul care incepe sa aiba foarte multi bani este zgarcenia, calicia si faptul ca nimic nu-i mai provoaca lumina in ochi inafara de vederea banilor. Am intalnit cativa care nu mai au nici o bucurie, orice ar cumpara o fac fara nici urma de bucurie sau sentiment, singurul lucru care ii mai poate bucura este tocmeala si obtinerea de discount sau pret foarte mic sau chilipirul, si nu obiectul cumpararii. Sunt unii care nu simt nici o bucurie din nimic decat daca umilesc pe cei din jur in diverse forme sau stiu ca au dat un pret de nimic unui om sarac sau la ananghie.
Banul e ca un drog si duce la pierderea ratiunii si mintilor. Asa ca judecarea celor care au provocat dezastrul financiar e dificila, e ca si cum ai judeca niste narcomani pentru ca au abuzat de droguri. Problema e de sistem, acesta e construit in asa fel incat permite asa ceva, permite si cultiva aceste situatii, nu are limita pentru inavutire, practic esenta capitalismului modern este tocmai lipsa de limita la inavutire si acumulare de bani si putere financiara.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

fluffy38
Posts: 405
Joined: 08 Oct 2008, 09:42

Re: Miliardarii

Post by fluffy38 »

momolo wrote:Este interesant de observat la cei care incep sa aiba foarte multi bani cum se schimba.
Offf,cate cazuri concrete cunosc. Prieteni de familie de-o viata,in momentul in care si-au gasit servicii remunerate foarte bine,au uitat cu cine jucau noptile canasta...
Incep sa traiasca doar pentru un singur scop, sa acumuleze cat mai multi bani, nimic nu-i mai bucura decat banul si acumularea de bani, desi au atat de multi incat nu-si pot inventa destule pentru care sa cheltuie, incat nu le mai ajunge toata viata sa-i cheltuie pe toti. Incep sa fie cumplit de calici.
Iarasi,adevarat. De cate ori i-am invitat in calatorii,s-au eschivat sub pretextul ca nu au bani. :twisted:
Banul e ca un drog si duce la pierderea ratiunii si mintilor. Asa ca judecarea celor care au provocat dezastrul financiar e dificila, e ca si cum ai judeca niste narcomani pentru ca au abuzat de droguri. Problema e de sistem, acesta e construit in asa fel incat permite asa ceva, permite si cultiva aceste situatii, nu are limita pentru inavutire, practic esenta capitalismului modern este tocmai lipsa de limita la inavutire si acumulare de bani si putere financiara.
Banul e un drog in masura in care depinzi de el. Bineinteles ca toti depindem de bani,insa trebuie sa stii cum sa te lasi cuprins de mirosul lor. Vreau sa zic ca asta nu e un mod de a ne petrece viata. Banul trebuie folosit,nu strans la strujac.
Este o discutie care poate devia foarte usor la subiectul "cum si pentru ce traim",de asemenea la subiectul "aduce banul fericirea?" sau "ce este fericirea?".

Credeti ca marii miliardari ai lumii sunt oameni de invidiat? Eu,nu.
"Civilizatia vine dinspre apus, lumina vine de la rasarit!"

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Miliardarii

Post by kaav »

Banii conteaza foarte mult, dar aspectele in care nu au ce cauta, le releva futilitatea (si totusi pentru ei se aloca energii imense....)
Despe om se spune ca a aparut acum cateva ''momente'' comparativ cu istoria pamantului...Sincer, ce potzi sa-i ceri ca si specie sa dea de la ea...?
Exemplele particulare pozitive sunt doar exemple singulare (dar pozitive :wink: ) despre cat de bine ar putea totusi sa stea treaba, daca....

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Miliardarii

Post by Kostas »

Stiti bancul cu americanul care se duce la Papa si ii cere sa spuna in loc de "painea noastra cea de toate zilele" o reclama la produsele lui, papa il refuza oricat ar fi oferit si il da afara - la care americanul se intreaba :
Oare cat i-a dat ala cu painea ?! :D

Din pacate banul te schimba, asa cum te schimba si saracia .
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Miliardarii

Post by momolo »

Kostas
Din pacate banul te schimba, asa cum te schimba si saracia .
corect.

Bunica mea avea o vorba, ferestete de saracul imbogatit si de bogatul saracit.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply