AC/DC live in Bucharest

CD, vinil, concerte
User avatar
lupulalb
Posts: 89
Joined: 26 Feb 2010, 11:11
Location: Romania
Contact:

AC/DC live in Bucharest

Post by lupulalb »

Rock n Roll Train
Hell Ain't a Bad Place To be
Back In Black
Big Jack
Dirty deeds done dirt cheap
Shot Down in Flames
Thunderstruck
Black Ice
The Jack
Hells Bells
Shoot to thrill
War Machine
Dog Eat Dog
Anything Goes
You Shook Me all night long
TNT
Whole lotta Rosie
Let There Be Rock

BISS

Highway To Hell
For Those About To Rock
Grigore Constantin Moisil (n. 10 ianuarie 1906, Tulcea - d. 21 mai 1973, Ottawa, Canada) :'' Legile tarii nu interzic nimanui sa fie imbecil ''
http://albulup.blogspot.com/

DAN_TM
Posts: 492
Joined: 15 Jan 2009, 11:03
Location: Timisoara
Contact:

Re: AC/DC playlist live in Bucharest

Post by DAN_TM »

Omul cu blogul urmator pesemne ca n-a auzit de nume de trupe cu adevarat sataniste. :mrgreen: AC/DC sant parfum de rozmarin pe langa altii :mrgreen: Daca o sa puna criza economica pe seama lor, o sa incep sa ma rog.Ptr mantuirea sufletului lui. :mrgreen: Cea mai haioasa chestie de acolo mi se pare urmatoarea fraza:Vă reamintesc că ACDC înseamnă “Anti Christ – Death to Christ”
(nu cred că mai este cazul să traduc ce înseamnă acest lucru îngrozitor) !!! :lol:
http://tomisthecat.wordpress.com/2010/05/11/acdc-" onclick="window.open(this.href);return false;–-atac-fara-precedent-al-diavolului-asupra-poporului-roman/#comment-1102

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AC/DC playlist live in Bucharest

Post by momolo »

“AC/DC” este o abreviere de la “Curent Alternativ/Curent Continuu” (“Alternating Current/Direct Current”)
Vad ca omul se roaga si pentru ploaie. Am trecut chiar acum o ora pe acolo, se construieste de zor, cred ca la "pomana" nu se va putea vedea nimic. Au pus un fel de tribuna din profile metalice peste gardul Casei Poporului, o sa incercuiasca zona de la mare distanta, etc.

O sa vedem daca ploua sau nu ploua. Perioada anului e destul de favorabila ploilor.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
lupulalb
Posts: 89
Joined: 26 Feb 2010, 11:11
Location: Romania
Contact:

Re: AC/DC playlist live in Bucharest

Post by lupulalb »

Down in deschidere la concertul AC/DC

Trupa americana Down (Phil Anselmo, ex-Pantera) este cea de a doua formatie care va asigura incalzirea publicului inainte ca australienii de la AC/DC sa electrizeze Romania.

Down va fi prima trupa care va urca pe scena, urmati apoi de veteranii de la IRIS, cavalerii rockului romanesc.

Despre Down

Ce se intampla cand pui la un loc 5 dintre cei mai valorosi muzicieni ai metalului american? Se naste o super-trupa pe nume DOWN. Se intampla in 1991, intr-un oras mult mai renumit pentru blues-jazz si muzica neagra: New Orleans. Plictist de pauzele luate intre turneele cu Pantera, Phil Anselmo isi alatura 4 buni prieteni pentru a forma o trupa care rezista si astazi la cel mai inalt nivel. Astfel, alaturi de “cowboy-ul iadului” veneau din Corrosion of Conformity, Pepper Keenan (chitara), din EyeHateGod, Jimmy Bower (tobe) si din Crowbar, Kirk Windstein (chitara) si Todd Strange (bass). Dupa cativa ani, acesta din urma va fi inlocuit de Rex Brown, prietenul lui Anselmo, din Pantera.

Dupa 4 ani de cantat in cluburi mici si de tatonari pe piata metalica a anilor ‘90, in 1995 DOWN scoate primul disc: NOLA, care in mod firesc se vinde foarte bine, fiind rasplatit cu un loc 55 in Top Billboard 200, dar si cu Disc de Platina pentru vanzari. Criticul David Reamer spunea la vrema respectiva ca acest album nu trebuie sa lipseasca din nicio colectie de muzica a fanilor heavy-metal.

NOLA este promovat intr-un turneu de 13 show-uri, dupa care, total surprinzator, trupa se destrama, fiecare membru intorcandu-se la propriile trupe. Pauza a durat pana in 2002, cand apare controversatul “Down II: A Bustle in Your Hedgerow”, un album nascut in 28 de zile de consum masiv de droguri si bautura… Criticii nu primesc tocmai bine acest album, in schimb fanii duc trupa cu 11 locuri mai sus in acelasi Top Billboard 200. Rasplata se concretizeaza in participarea trupei la celebrul turneu Ozzfest din 2002.

Ca si in cazul primului album, trupa nu rezista nici dupa acest turneu si ia o pauza pentru a duce mai departe celelalte proiecte in care erau angrenati membrii ei. Urmeaza socurile suferite de cei din Pantera, prin plecarea lui Anselmo din trupa si moartea lui Dimebag Darell.

Astfel, la intoarcerea celor 5 in studio pentru realizarea unui al treilea album (in 2007), nimeni nu s-a mirat ca temele alese de Phil Anselmo au fost moartea lui Dimebag, cura de dezintoxicare suferita de vocal sau destramarea trupei Pantera. Titlul albumului: “Down III: Over the Under”. Vanzarile sunt sustinute printr-un turneu alaturi de Heaven and Hell si Megadeth, dar si printr-un turneu propriu in toamna lui 2007.

Incepand cu 2008 au curs zvonurile despre aparitia celui de-al 4-lea material de studio alimentate in diferite interviuri de fiecare din membrii trupei. Un an mai tarziu apar in diferite festivaluri, dar sunt marcati de cele doua operatii de pancreatita suferite de bass-istul Rex Brown, iar apoi anunta ca incepand din octombrie vor intra in studio pentru inregistrarea noului album.

In martie 2010 era programata aparitia unui film dedicat trupei, intitulat mai mult decat sugestiv „Diary of a Mad Band”. Din cauza unor probleme de post-productie acesta a trebuit insa sa isi amane aparitia pentru o alta data. La numai o luna distanta, DOWN primesc in New Orleans premiul de cea mai buna trupa heavy-metal in cadrul galei Big Easy Awards.

Biografie DOWN prin Rockxpress.ro
http://www.down-nola.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Cel mai aşteptat eveniment al anului, concertul celor de la AC/DC este programat în data de 16 mai, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti, începand cu ora 18.00. Australienii vor ajunge în România în cadrul Black Ice Tour, care promovează ultimul album semnat AC/DC. În deschidere vor urca pe scenă cavalerii rockului românesc, IRIS.
Grigore Constantin Moisil (n. 10 ianuarie 1906, Tulcea - d. 21 mai 1973, Ottawa, Canada) :'' Legile tarii nu interzic nimanui sa fie imbecil ''
http://albulup.blogspot.com/

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AC/DC playlist live in Bucharest

Post by momolo »

Acum m-am intors de la concert. Impresii la cald, pe scurt.

Am ajuns pe la ora 20.15 asa ca nu am prins formatiile din deschidere. Multa lume beata, s-au vandut cantitati enorme de bere la pahar. Multi straini (partial deja drogati) si dintre ai nostrii, foarte multi ardeleni (recunoscuti instant dupa accent si comportamentul civilizat). Multi deja obositi si facuti praf.

Lume multa, cred ca au fost 60.000 cat au spus.
Controale draconice la intrare, mai multe randuri de paza, garduri, politie, BGS, etc, inclusiv scanarea codului de pe bilete pentru a detecta pe cele false.

Organizarea bunicica, dar budele oricum nu ajungeau dupa atata bere, asa ca erau cozi kilometrice, norocosii se usurau in gardul verde.

AC/DC au fost ultra punctuali, au inceput la ora 9 fix intr-o explozie de flacari, artificii si reflectoare.

Scena impresionanta, enorma, complicata, top de top! Instalatia de sunet, top la ora asta, poate a fost cea mai mare putere audio instalata pana acum in Romania. Acum imi dau seama ca pentru vreo cateva zile nu voi mai auzi diferentele intre cabluri audio, dar macar sunt satisfacut ca mi-au fluturat (ambii) craci de la blugi ! Super-instalatie si avand in vedere specificul acustic al Pietei Constipatiei, cred ca sunetul a fost top international. Se simte ca a fost implicat Marcel Avram, paremi-se ca de cate ori organizeaza ceva, o face asa cum trebuie.

In spatele scenei, pe aproape tot bulevardul Victoria Socialismului pana la Unirea, erau insirate tiruri si camioane care carasera aparatura. Impresionanta instalatia! Pe scena a fost o locomotiva cu aburi la scara reala sau poate si mai mare. La un moment dat locomotiva calarita de o papusa gonflabila imensa care se si misca in ritmul muzicii. Ecranele de proiectie de o calitate cum nu am mai vazut, la un moment dat locomotiva a disparut si doua ecrane s-au unit intr-unul fara sa-mi dau seama.

Sunetul a abundat de inalte care sfredeleau auzul ca niste cutite dar dupa a doua piesa s-a simtit ca a fost ajustat mai bine. Piata favorizeaza propagarea inaltelor si "suge" basul care insa a fost debitat dintr-o instalatie cum nu am mai vazut, practic vibra aerul, si asa cum am spus, fluturau cracii de la pantaloni in multime, deci pur si simplu din cauza mega-vibratiei.

AC/DC au fost, ca de obicei exceptionali, fara greseala, fara cusur. Niste roboti care nu dau gres. Chitarile electrice sunt fenomenale, unii dintre cei mai mari meseriasi de chitari electrice rock din lume. Angus in ciuda varstei si parului chelit, si-a facut numarul binestiut culminand cu tavaleala de rigoare si un prelung dialog chitara-public bagat in delir. Tipii sunt fenomenali, dar ce rost are sa mai spun, asta se stie, e ceva firesc.

Ma gandesc cu uimire, acum o mie de ani, intr-o alta lume si pe o alta planeta eram in clasa a 9-a de liceu si gaseam incrustat in bancile vechi de lemn, AC/DC !!!! Eram practic copil si oamenii astia erau, pe atunci!!!, deja celebrii si adulati! FENOMENAL ! Oamenii astia au cantat o viata avand permanent acelasi imens succes! Defapt s-a vazut si in componenta publicului, cei mai multi erau cam de varsta mea, am vazut si oameni de 50...60 de ani dar si tineri. Rar vezi la o formatie asa un public!
...Am obosit eu uitandu-ma ce face Angus !..:) Fenomenal! Ma gandeam oare ce chitari au si ce amplificatoare ?! Oricum, suna bestial, iti cad nadragii de pe tine!

In concluzie, concertul a fost la nivel de top international, fara rabat la calitate. AC/DC au fost grozavi, parca sunt inafara timpului, sunt uimit cand ma gandesc ce istorie au in spate! Eu am crescut cu formatia asta! Intre timp mii de formatii si interpreti au avut succes si au disparut, ei au ramas!

Impresionanta scena si toata aparatura.

Vremea a tinut cu AC/DC, a fost super-ok, la un moment dat se vedeau si stelele.... sau poate vedeam eu stele verzi ?! :)

In final inca o nota proasta pentru tot ce reprezinta autoritate in acest stat de rahat condus de oameni de rahat - concertul a tinut foarte mult si s-a terminat tarziu (dupa un mic joc de artificii) astfel ca am ajuns la statia de metrou Izvor la ora 23.16. Statia era inchisa cu grilaje si pazita de politisti. Ma gandesc asa - trebuie sa fi un MARE CRETIN SI BOU NEMERNIC sa nu lungesti programul Metroului cu macar o ora cand sti ca in buricul capitalei ai 60.000 de oameni si circulatia este blocata pe raza de kilometrii. M-am dus pe jos si cu metroul, stiind ca nu voi avea unde sa pun masina si nici cum sa ma apropii, asa au facut majoritatea insa Primaria sau alti LOOSERI care au putere de decizie in orasul asta de rahat numit capitala europeana, nu s-au gandit ca Metroul este principalul mijloc de transport cu care cei 60.000 de oameni sa poata ajunge acasa sau la hotel ! Nu va spun pe ce raza si in ce hal au blocat circulatia ! Huoooo nemernicilor! O sa vina ziua in care o sa v-o tragem!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by brighty »

Multumim pentru impresii, momolo! Am vazut la TV ca a fost mega-show, au dat imagini si intr-adevar se pare ca au fost in jur de 60 000 spectatori. Incredibila atmosfera de la "Highway To Hell", de exemplu, se simtea, chiar si din fata ecranului, energia fantastica a celor prezenti. Ma mira FOARTE faza cu metroul!! :roll: Initial, circula o stire pe mediafax (cred ca si pe alte surse media) cum ca programul metroului se prelungeste dupa orele 24. Iata: http://www.mediafax.ro/social/concertul ... ui-6125447" onclick="window.open(this.href);return false;

Se observa clar si ora la care a aparut aceasta stire (20:32). Probabil ca, intre timp, s-a razgandit vreun "jmeker" de la primarie, ori poate de la metrou...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by momolo »

Asta a cu metroul a fost de grija santatii noastre, sa facem miscare ca ne ingrasam prea tare stand pe tron si ascultand la sistemele noastre audio.

Acum dimineata, dupa cateva ore de dormit ma gandesc ca asta a fost unul din cele mai bune concerte ever in Romania. Nu le-am gasit nici un defect si cei mai perfecti au fost chiar ei, AC/DC.
Angus desi are 55 de ani face de rusine si tineri de 20 de ani cu energia lui. Mai mult de jumatate din timp a cantat dezbracat numai in pantaloni scurti desi afara era frigulet bine si cam batea vantul (dar vremea a fost super-buna, mie si la nimeni nu ne-a fost frig).
Da'cum le suna la astia chitarile nu suna la nimeni ! Iar instalatia aia e bestiala, ma uitam cu gura cascata la reflectoare, proiectoare si boxe, cele mai mari ever vazute in RO !

Inca ceva legat de sunet - am stat la mijlocul scenei (sa aud stereo! :lol: ) intai in zona dinspre spate unde erau tribunele dar asta numai la inceput primele trei piese dupa care am inaintat inspre scena. Cu cat am inaintat sunetul a fost si mai bun iar basul fenomen total, va dati seama ca simteam cum joaca cracii de la pantaloni pe mine in multime! Piata asta consuma energie si in special bas, e un loc prost pentru sonorizare, pana acum nimeni nu a reusit sa scoata sunet de concert acolo. Daca instalatia asta era pusa pe un stadion, ne pulveriza pe toti cu tot cu stadion!

Inca o impresie, totul a fost din ce in ce mai bun spre sfarsit, atmosfera s-a incalzit din ce in ce mai tare. Super au fost si solo in dialog cu publicul dat de Angus cat si bisurile.

Toate piesele au fost super-alese, am auzit tot ce voiam, daca faceam eu lista nu alegeam mai bine, dar cel mai mult mie mi-a placut "The Jack".

A fost grozav! Bravo AC/DC, ati fost intotdeauna la inaltime !
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
seamaster
Posts: 14
Joined: 10 Oct 2008, 12:50

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by seamaster »

dawn
" probabil ca le trebuie un sunetist ", pentru ca la ce se aude ... sunt " down " !
si la " caracter " au o problema, facand misto de iris in timp ce acestia cantau pe scena ...

ac/dc
instalatie de sunet marca klark teknik, foarte performata de la primul cablu si pana la ultima incinta acustica ...
putere instalata : 170 kW, lasata sa cante cam 1W/persoana, daca stirea cu numarul persoanelor prezente este adevarata !
puterea a fost crescuta progresiv cam din 2 in 2 melodii, iar corectia sunetului a fost facuta pentru/la fiecare melodie.
2 generatoare de 1 MW, 1 x pentru sunet / 1 x scenotehnica
scenotehnica superba, perfect sincronizata !!!
ecrane de proiectie hd, obisnuite !
exista si aici disponibile pentru concerte ( cele de pe magazinul cocorul fiind chiar mai bune ... )
partea de lumini folosita este obisnuita, fara exceptii - calitatea a dat-o cel care a proiectat acel spectacol de lumini, precum si sincronizarea fara cusur !
nu uitati ca la a doua melodie s-a defectat jumatatea de sus din stanga a liniei de lumini verticale de pe capetele mobile, lucru carea a fost rezolvat pret de 2 melodii, cu exceptia unui singur cap mobil care nu a mai vrut ...
in schimb camere hd foarte bune si procesarea de asemenea !
piata constitutiei, ca de altfel orice locatie, se poate sonoriza decent daca si stii sa o faci - ceea ce pentru sunetistii nostri este un mister ...
desi unele firme au echipamente foarte performante !
sub capatul de scena pe care a venit angus se aflau incinte de bass/sub, asa surplusul de bas din zona aceea este ok semnalata !
marcel avram nu are nicio treaba cu calitatea show ului !
de asta se ocupa echipa de tehnicieni ce insoteste trupa in turneu.
el numara doar banii, calitatea spectacolului fiind aceeasi oriunde au fost ( am vazut concertul anul trecut la madrid, pe stadion !)
felicitari publicului care de data asta chiar a fost la inaltimea spectacolului !
EXCEPTIONAL TOTUL !

salutari.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by puf »

Dupa atatea comentarii elogioase imi permit si eu unu impotriva curentului.
Nu fac asta din spirit de Gica Contra dar sunt impresii personale.
Nu am fost la concert si nu am nimic de spus despre asta.
Nu imi plac AC/DC nu agreez stilul cu toate ca am fost fan Rock multi ani nu imi place stilul cu vocalul tenor si ragusit.Angus este intradevar genial si multe din piesele sale sunt capodopere dar nu acelasi lucru as spune despre toate productiile trupei AC/DC.
Mie nu mi s-a parut evenimentul muzical al anului cum anuntau televiziunile, doar un simplu concert.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by momolo »

Numai la sfarsitul anului putem spune care a fost evenimentul anului. Si in mod firesc, doar cine a fost acolo e in masura sa spuna daca a fost sau nu a fost evenimentul anului.

De la TV (stiri) nu se putea intelege practic nimic.

Plus ca nu e nimeni obligat sa-i placa AC/DC si cu atat mai putin sa fi mers la concert.

PS - as asocia niste concerte veritabile cu implicarea impresarului Marcel Avram, defapt asta ma vrut sa spun, mai mult cu gandul la fostele (2) mega-concerte ale fostului M.J. Poate as mai spune ca m-am saturat de concerte de 2 lei unde amplificarea si organizarea sunt penibile, ceva obisnuit pe plaiuri mioritice. Multi vin in Romania sa cante ca in Africa, cu o boccelutza dupa ei si cu convingerea ca suntem atat de prosti ca ne pot servi orice shushanea ieftina. Sunt plini stalpii de afisele celor veniti cu una bucata geamantan sa cante la Sala Palatului. Rar pica cate un concert pe nivelul din lumea civilizata cu tot marafetul normal.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
brighty
Posts: 957
Joined: 06 Nov 2008, 19:05
Location: Bucuresti

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by brighty »

momolo, seamaster si care ati mai fost, as dori sa va intreb despre prestatia trupei Iris, in deschidere, daca a fost reusita, cum s-a auzit, daca baietii au fost impresionati/emotionati de publicul atat de numeros, cum nu cred sa mai fi avut vreodata, in cariera lor, mai ales ca erau si multi straini in multime :P

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by momolo »

momolo, seamaster si care ati mai fost, as dori sa va intreb despre prestatia trupei Iris, in deschidere
eu cand am ajuns pe acolo si ma tot invarteam (spatiul fiind totusi foarte mare) Iris termina de cantat. Din ce am vazut eu, nu-i baga nimeni in seama, se auzea ceva de fond in timp ce lumea avea treaba sa discute, sa bea bere si sa se preumble. Din ce am auzit eu, au fost jalnici, sunetul era dat incet si era prost. Dupa gusturile mele, au fost intotdeauna niste mediocrii si niste nulitati. Acum au fost de umplutura, atat cat merita. Cand au incetat sa mai lalaie aproape ca nimeni nu a bagat de seama dupa care la boxe s-a bagat blues de calitate, chestie care a placut mai mult celor care stateau degeaba asteptand sa inceapa AC/DC.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: AC/DC playlist live in Bucharest

Post by Obelix »

DAN_TM wrote:Omul cu blogul urmator pesemne ca n-a auzit de nume de trupe cu adevarat sataniste. :mrgreen: AC/DC sant parfum de rozmarin pe langa altii :mrgreen: Daca o sa puna criza economica pe seama lor, o sa incep sa ma rog.Ptr mantuirea sufletului lui. :mrgreen: Cea mai haioasa chestie de acolo mi se pare urmatoarea fraza:Vă reamintesc că ACDC înseamnă “Anti Christ – Death to Christ”
(nu cred că mai este cazul să traduc ce înseamnă acest lucru îngrozitor) !!! :lol:
http://tomisthecat.wordpress.com/2010/05/11/acdc-" onclick="window.open(this.href);return false;–-atac-fara-precedent-al-diavolului-asupra-poporului-roman/#comment-1102
*
Dovada clara ca mama prostilor e mereu gravida... :twisted:

User avatar
seamaster
Posts: 14
Joined: 10 Oct 2008, 12:50

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by seamaster »

brighty wrote:momolo, seamaster si care ati mai fost, as dori sa va intreb despre prestatia trupei Iris, in deschidere, daca a fost reusita, cum s-a auzit, daca baietii au fost impresionati/emotionati de publicul atat de numeros, cum nu cred sa mai fi avut vreodata, in cariera lor, mai ales ca erau si multi straini in multime :P
iris a cantat din melodiile lor, dar au avut parte de acelasi sunet de proasta calitate, chiar daca dupa jumatatea prestatiei puterea a crescut.
un sunet confuz, amestecat, fara sa simti instrumentele, cu vocea lui minculescu destul de jos ... foarte prost !
este clar ca nu au mai fost in fata unui astfel de public numeros !
si oricum si-au vazut visul cu ochii - sa fie pe aceeasi scena cu ac/dc !
degeaba vointa daca niama putinta :oops:

ok momolo, am inteles ceea ce ai vrut sa spui in ps.

salutari

User avatar
doru
Posts: 257
Joined: 16 Oct 2008, 14:28

Re: AC/DC live in Bucharest

Post by doru »

momolo wrote:
... Dupa gusturile mele, au fost intotdeauna niste mediocrii si niste nulitati. Acum au fost de umplutura, atat cat merita. Cand au incetat sa mai lalaie aproape ca nimeni nu a bagat de seama dupa care la boxe s-a bagat blues de calitate, chestie care a placut mai mult celor care stateau degeaba asteptand sa inceapa AC/DC.
Cred totusi ca esti putin cam aspru cu Iris. Desigur, gusturile nu se discuta, dar daca iti place rock-ul (si presupun ca majoritatea celor prezenti la spectacolul din Piata Constitutiei au fost in primul rand pentru muzica, nu pentru show) cred ca Iris are destule realizari de calitate in lunga lor cariera, ce pot si chiar sunt apreciate de multi dintre iubitorii genului. Desigur comparatia cu niste legende vii ale rock-ului international nu-i putea pune decat intr-o postura de outsideri sau “umplutura” si aici sunt de acord. In locul lor nu as fi acceptat sa cant in deschidere la un concert cu acesti “monstrii sacri” dar, probabil, entuziasmul lor de a participa la un astfel de eveniment a depasit alte ratiuni, chiar de imagine. Comparatia nu e corecta, fie doar daca ne gandim la convoiul de tir-uri pline de aparatura de scena cu care au venit AC/DC. Probabil dotarea tehnica a celor de la Iris incapea intr-un camion-doua si mai ramanea si loc…
Desi preferatii mei intre clasicii giganti ai genului raman Deep Purple, Led Zeppelin sau Uriah Heep, imi pare rau ca am ratat concertul cu AC/DC, nefiind in Bucuresti.
In acelasi timp ascult cu placere si Iris, iar, ceva mai demult, ascultam Phoenix sau Sfinx, cu a caror muzica am crescut.
Most people use their stereos to listen to music. Audiophiles use music to listen to their stereos.

Post Reply