Gulf Of Mexico Oil Spill

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by momolo »

In mica noastra tara, prea absorbiti de nenorocirile noastre cele de toate zilele nu prea am observat ca in prezent, in golful Mexic se petrece una din cele mai mari catastrofe ecologice petroliere din istoria omenirii, poate cea mai grava care a existat vreodata si care in prezent este departe de a fi rezolvata in vreun fel. Secunda de secunda din fundul oceanului tasneste o cantitate enorma de petrol si orice incercare de pana acum pentru a i se pune un "dop" a fost un total esec.
Par sa fie complet depasiti de situatie si mai ales, nu exista solutii pregatite din timp pentru un asemenea caz, o gaura din care tasneste petrol cu o imensa presiune la o adancime enorma unde nici macar robotii specializati nu au fost proiectati sa lucreze. Cazul este absolut disperat si se observa cu ochiul liber ca se incearca pe toate caile sa fie cat mai innabusit in presa. Desi pare cauzat de un accident, cine naiba poate sa fie sigur ca a fost doar un simplu accident si nu cumva un sabotaj politico-economic ?!

http://texasliberal.wordpress.com/2010/ ... n-updated/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://news.yahoo.com/nphotos/Gulf-Coas ... rigexplode" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.tdtnews.com/story/2010/6/7/66661" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by Obelix »

Cand spurcau natura in ate parti ca sa-si mentina nivelul de trai (si de consum...) i-a durut in za ass de natura... :roll:
Din pacate, acum e la ei acasa... :twisted:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by momolo »

USA reprezinta 5% din populatia planetei si consuma 22% din productia globala de petrol.

USA produce doar o treime din consumul propriu de petrol si din aceasta o treime reprezinta extractia de la mare adancime, adica peste 1500m, exact cazul acestui dezastru.

Cea mai mare parte din politicienii americani care se afla in diverse comisii de reglementare a acestor extractii de petrol (inclusiv senatori) detin actiuni sau companii subsidiare BP http://www.bp.com/bodycopyarticle.do?ca ... Id=7052055" onclick="window.open(this.href);return false;

Se stia cat este de riscanta extractia de petrol de la mare adancime si ceea ce este mai grav, nu exista nici un plan pentru oprirea unei astfel de catastrofe.

Dar asta are deaface in primul rand cu reglementarile economice emise de politicieni. Apropos de acestia (politicienii zilelor noastre), in timp ce Obama anunta moratoriul asupra forarilor maritime in golful Mexic, coasta estica si Alaska, au fost aprobate alte 27 de foraje in golf !!! (deci, dupa dezastru) http://www.biologicaldiversity.org/news ... -2010.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Se estimeaza ca in curand intreagul Golf Mexic va fi distrus biologic iar mareea neagra o va lua in sus spre Florida-Atlantic.

Inca nu se stie daca a fost eroare umana sau defectiune de echipament insa cert este ca dupa incercarea esuata de punere a unui dop, nu prea mai au solutii. Sunt complet depasiti iar executarea la zid a companiei BP ar implica afectarea economiei americane (inclusiv o parte din politicienii care au aceasta decizie in mana).

O ilustrare perfecta a ceea "ce face" in prezent omenirea in fatza schimbarilor climaterice EVIDENTE (exemplu - in 40 de ani calota polara a scazut cu 40%).

PS - in tot acest timp China deschide cate o noua centrala electrica PE CARBUNI si HIDROCARBURI in fiecare saptamana.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by kaav »

Mi s-a ma spus de multe ori, cu luatul prea in serios a unor lucruri si cum sta treaba cu el... Dar si chestia asta, e ceva serios :D
Oameni ar trebui sa se mai restarteze periodic, dar nu ciobaneste (.......80 de tone de Ferarri la puscutita, 10 maimutze care pupa glezna dupa bataia metronomului, sau mai stiu eu de ce scrumiera, accuphasic de scumpa....)
Ne indreptam, ca masina condusa cu mainile luate de pe volan, catre esec ca si specie.
De ce?
Chiar nu ne duce capu'....

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by oake »

''Problema'' are proporţii biblice
În golful persic se scurge,de aproape 2 luni, petrol.
Interesant este faptul că guvernul American a impus o '' silenţium stampa ''
Parcă ieri am văzut pe un canal,faptul că preşedintele SUA se ducea într-un mic orăşel de pe coast Floridei,să îi mîngâie pe cap pe orăşeni,pt faptul că va venii mareea neagră peste ei.
În subsol a apărut o imagine cu respectivul puţ,care deversa petrol la greu şi cu 3 minisubmarine care se străduiau să-l închidă.
Obama a spus că se vor lua toate măsurile pt a limita dezastrul,dar nu a spus nimic despre cum se va închide acel puţ.
Deci, după cum văd...dezastrul continuă.
Repet...este un dezastru de proporţii biblice şi încă continuă...când şi cum se va termina ?
Se apropie 2012 ?

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by momolo »

Se apropie 2012 ?
99,99% ca aia cu 2012 sa fie o gogorita clasica insa, ceva tot se intampla legat de clima. Dupa cum observam pe pielea noastra, in ultima vreme sunt din ce in ce mai dese furtunile extrem de violente si schimbarile extrem de bruste de temperatura. De exemplu furtuna de aseara de la 12 noaptea cand am crezut ca vor fi rupti toti pomii si nu cred sa fi vazut o varsare de apa din cer mai crunta ! Potop, cel putin in zona mea a fost teribil !

O chestie cat se poate de reala, acuta, grava, dramatica - topirea calotei glaciare si a ghetarilor din toata lumea cu o viteza incredibila. Chiar si aseara a fost pe Wild un reportaj despre ursii polari. Specia e pe cale de disparitie. O data cu ghiata. Deja la polul nord iarna vine cu o luna mai tarziu si pleca cu una mai devreme, calota de ghiata a oceanului nordic e cu 40% mai mica decat acum 40 de ani si topirea ghetii in Groenlanda ia o viteza halucinanta. Se estimeaza ca in ritmul asta, in 50...100 de ani nu va mai exista calota glaciara pe timp de vara la Polul Nord. Lucrul asta e de o gravitate pe care putini o pot intelege si daca se va intampla (de data asta 99% posibil), intreg sistemul climateric al globului va fi complet dat peste cap. Consecintele nu pot fi prezise decat aproximativ.

Ganditi-va bine, 50 de ani e putin, e ca si poimaine, unii dintre noi ii poate apuca in viata!

Daca ne informam despre parerile lumii stiintifice de acum 10 ani, nu mai departe de anii 90, constatam ca ceea ce se intampla azi e mai grav decat cele mai sinistre estimari de atunci. In acest caz putem presupune ca 50 de ani pentru disparitia calotei glaciare pot fi chiar optimisti, e posibil ca lucrul asta sa se intample si in 10...25 de ani ! In acest caz petele de petrol vor fi vax albina !
Un lucru e cert, nu se face nimic pentru stopare, dimpotriva.

Aseara ma uitam cu gura cascata la furtuna. Numai in aceste momente ne dam seama cat de mult depindem de Natura! Suntem un musuroi de furnici ignorante in calea potopului.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by Obelix »

Eu ma intreb sincer cat e de vina omul in incalzirea asta si cat e "teoria conspiratiei" (pardon... o schimbare climatica "naturala" in care omul nu e protagonistul principal, ci unul "auxiliar")
La un moment dat ni se spunea cu aere academice sa nu mai mancam carne de vaca , ca "emisiunile" de sub coada acestora strica stratul de ozon... :twisted:
Sa fi fost dinozaurii responsabili de propria disparitie :?: :mrgreen:

User avatar
akaiofil
Posts: 305
Joined: 18 Nov 2008, 23:16

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by akaiofil »

Obelix wrote: ....La un moment dat ni se spunea cu aere academice sa nu mai mancam carne de vaca , ca "emisiunile" de sub coada acestora strica stratul de ozon...
ceea ce nu ai inteles este ca asta o spuneau producatorii de carne de pui (porc, strutz etc) :):):)
It's the music, stupid!

User avatar
akaiofil
Posts: 305
Joined: 18 Nov 2008, 23:16

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by akaiofil »

Obelix wrote: ...Sa fi fost dinozaurii responsabili de propria disparitie...
Exact, s-au basit pina au murit! :):):)
Stai linistit, pe noi or sa ne omoare basinile intelectuale specifice speciei umane mai degraba decit cele animal-anale :):):):)
It's the music, stupid!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by momolo »

Un om de stiinta australian sustine ca oamenii vor disparea in urmatorii 100 de ani, din cauza schimbarilor climatice. Intr-un interviu acordat The Australian, Frank Fenner, care a fost profesor emeritus de microbiologie la Australian National University, a spus ca "noi, oamenii, urmeaza sa disparem. Tot ceea ce facem acum vine prea tarziu".
http://www.hotnews.ro/stiri-internation ... 00-ani.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

Obelix iti recomand vizionarea filmului reportaj "HOME" produs in 2009 http://www.imdb.com/title/tt1014762/" onclick="window.open(this.href);return false; de Yann Arthus-Bertrand francez de-al tau (deci nefiind productie bullshit americaneasca banui ca ai voie sa-l vizionezi).

Evident, vei spune ca e usor de exagerat, filmezi anumite chestii si exagerezi in comentarii, insa, totusi daca vei vedea imaginile alea (chiar fara sonor) si daca ai lua in considerare numai niste simple date statistice care contin onestele cifre, poate ca ti-ai pune niste probleme.

Ar fi o coincidenta mult prea mare ca sa asistam atat de brusc raportat la istoria vietii pe Pamanat, la asemenea modificari. Ar fi prea mare coincidenta ca sa dispara din cauze naturale specii de animale si plante care dateaza de milioane si milioane de ani, disparitie petrecuta in decurs de 50....100 de ani, deci nici o secunda raportat la scara evolutiei lor.

Intradevar, poate ca acum 10 ani am mai fi putut spune ca modificarile nu sunt rezultatul activitatii civilizatiei umane dar acum proportiile distrugerii sunt mult prea mari. Ia numai simplele statistici, numere oneste despre reducerea suprafetelor impadurite ale globului in ultimii 10...20 de ani. Distrugerea padurilor formate de milioane de ani este pur si simplu enorma, calota polului nord despre care am vorbit se poate vedea de pe satelit, Groenlanda de asemenea, etc. Nivelul poluarii si noxelor in aer nu cred sa fie opera Naturii si nici nu cred ca in ultimii vreo 3,5 miliarde de ani a mai existat un caz asemanator.

Nu are rost sa continui, pur si simplu datele sunt zdrobitoare, in ultmii 100 de ani clima si biosfera au luat-o la vale, ceea ce se vede e mult prea evident in timp ce pana acum nici macar nu se poate banui vreo cauza naturala. In timp ce cauza umana e mare cat casa, numai orbii nu o pot vedea.

Poate ca mosul australian (savant totusi) e senil si panicard, poate ca omul ca specie e mult mai rezistent decat am crede, defapt e dovedit atata vreme cat exista populatii umane datand de mii de ani in zone aride sau glaciare unde viata e o lupta, dar in mod cert actuala civilizatie implicand TOT, capitalism, comunism, tribalism si dictatura, nu mai are cum sa continue la fel in urmatorii (zicem noi acum optimisti) 100 de ani. Rezervele se epuizeaza, toate tipurile de zacaminte pe care se bazeaza actuala civilizatie umana sunt LIMITATE, vine ziua cand nu vor mai fi, actuala tehnologie este foarte avansata in gasirea lor si se vede ca se gasesc din ce in ce mai putine, dar chiar si daca ar fi mai mari de cat se stie in prezent, ce ne facem cu atmosfera ?! Cat crezi ca se mai poate arunca in atmosfera poluarea de acum ?! Asta in timp ce toate datele si orice logica ne arata ca se va continua cel putin la fel desi in realitate totul demonstreaza ca poluarea va creste ! E logic sa creasca in timp ce 80% din aproape 7 miliarde de oameni aspira sa traiasca la fel ca ceilalti 20% ! Cum poti opri o tara precum China, India, Brazilia, Nigeria, etc, sa arunce in atmosfera poluare ?!

Din punctul meu de vedere, savantul australian are dreptate 100%, nu se mai poate face nimic. Nu cred ca ne ajuta cu ceva daca actualele rezerve de petrol mai ajung 100 de ani in loc de cei 50 estimati, nici restul resurselor, nu cred ca ne poate bucura ideea ca s-ar mai putea continua astfel inca 150 de ani in loc de 100 sau 50, problema e de sistem si oricum va veni finalul si daca ne gandim bine la istoria cunoscuta din spatele nostru, ce inseamna 100....200 chiar 300 de ani ?! NIMIC ! Doar o clipa. Dupa aia ce urmeaza !?

Asta in conditiile in care armamentul de distrugere in masa umple depozite care ar putea rade toata viata de pe Pamant de zeci de ori. In conditiile in care unele state vor avea (inca) resurse si altele nu (adica vor sucomba), ore cine va renunta la puterea data de armament ?! S-a vazut o data cu Cernobalul ce inseamna o mica si neinsemnata explozie nucleara in atmosfera, dar ce se intampla cand sute de bombe nucleare vor detona ?!
(exemplu - numai un mic statulet precum Israelul are peste 300 de focoase nucleare in timp ce "marea" de arabi din jur le vrea disparitia evreilor, iar faptul asta e real, EXISTA acum cand scriem noi aici si nici nu se va modifica prea curand, poate isi vor face si mai multe focoase nucleare!) Estimarea este ca orice fiinta mai grea de 10 Kg va pieri.

Imi pare rau ca o spun, dar mosul australian are dreptate, se pare ca nu mai e nimic de facut. Toate chestiile astea cu morile de vant, panourile solare, constructiile ecologice, conferintele pe tema poluarii globale, etc, sunt simple basini aruncate in vant. La un cartier nemtesc alimentat cu panouri solare exista in contrapondere vreo 10 orase chinezesti alimentate cu 2 centrale pe combustibili fosili creeate in fiecare saptamana in China precum si altele in India, Africa, America de Sud, etc. La o morisca daneza care salveaza mediul exista inca cateva sute de milioane de oameni care devin noi consumatori de energie bazata pe resurse fosile in lumea a III-a.

Privind cum marea ultra mega puterea suprema USA se uita neputincioasa cum Golful Mexic din propria batatura este distrus de scurgerea cu titei, ce pretentii sa mai avem de la Nigeria, Brazilia, China, India ?!

Daca USA nu ar scapa un gram de titei in mediul ambiant si daca ar functiona toata pe moristi de vant si panouri solare tot nu am avea nici o speranta pentru ca americanii sunt doar vreo 270 milioane in timp ce "ceilalti" sunt cateva miliarde si toti viseaza sa traiasca precum americanii! Crezi ca mai putem astepta si mai exista resursele ca restul de 80% din populatia planetei sa ajunga sa traiasca precum se traieste in USA, Canada, UE, Australia, Japonia + cateva statulete din Asia de Sud Est si Korea de Sud ?! Pamantul are resurse suficiente si atmosfera globala e suficient de incapatoare ca indianul, chinezul, nigerianul, brazilianul, etc, sa ajunga sa traiasca precum americanul, japonezul, danezul, francezul, etc, incat in acel moment sa-l apuce gandurile ecologice si sa se duca cu bicicleta la serviciu din initiativa proprie sau sa stinga becurile prin casa ?! Cum poti spune unui nigerian, unui chinez mort de foame de la tara, unui indian bazait de muste pe la gura ca trebuie sa crape in rahatul in care traieste pentru ca sa-si salveze Planeta ?! (ti-ar raspunde ca mai bine sa moara ma-ta decat ma-sa!) Asta in timp ce baba americana merge cu camioneta MG de 3 tone la magazinul din colt sa-si cumpere tigari ! Asta in timp ce in Los Angeles exista tot atatea masini cat locuitori ! Si tot nu sunt multumiti de nivelul lor de trai !

Parerea mea, chiar daca teoretic toata lumea ar merge de maine cu bicicleta si caruta, lumea ASTA e oricum terminata. E atat de logic si de simplu de vazut. Tot ce reprezinta social, moral, politic si economic actuala civilizatie umana este gresit pentru viitorul imediat. Nimic din ceea ce stim nu mai poate continua asa. Acum traim o cursa, spunem noi "nebuna" a schimbarii, un fel de revolutie tehnologica, insa realitatea e ca pana si aceasta schimbare "nebuna" e nimic pe langa schimbarea necesara. Sunt sigur ca omenirea se afla in fatza unor catastrofe pe care nici imaginatia noastra nu le poate produce in prezent. Ramane de vazut ce se va intampla conform proverbului "ceea ce nu te omoara, te intareste" insa vremurile de acum de pace si bunastare (cu tot cu crize economice) se vor duce cat de curand si vor ramane o poveste frumoasa pentru copii seara la culcare.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

kaav
Posts: 2233
Joined: 19 Oct 2008, 18:33

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by kaav »

momolo wrote:...Sunt sigur ca omenirea se afla in fatza unor catastrofe pe care nici imaginatia noastra nu le poate produce in prezent...
Dupa parerea mea, filmul The Day the Earth Stood Still, nu scartzie la acest capitol (2008)...
http://www.imdb.com/title/tt0970416/" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
akaiofil
Posts: 305
Joined: 18 Nov 2008, 23:16

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by akaiofil »

kaav wrote: ....Dupa parerea mea, filmul The Day the Earth Stood Still, nu scartzie la acest capitol (2008)...
http://www.imdb.com/title/tt0970416/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.imdb.com/title/tt0043456/" onclick="window.open(this.href);return false;
vezi-l pe asta pentru mesaj. cel din 2008 e un fis (aka ce am scris mai sus) de la hollywood...
momolo wrote: ....Tot ce reprezinta social, moral, politic si economic actuala civilizatie umana este gresit pentru viitorul imediat. Nimic din ceea ce stim nu mai poate continua asa. Acum traim o cursa, spunem noi "nebuna" a schimbarii, un fel de revolutie tehnologica, insa realitatea e ca pana si aceasta schimbare "nebuna" e nimic pe langa schimbarea necesara. Sunt sigur ca omenirea se afla in fatza unor catastrofe pe care nici imaginatia noastra nu le poate produce in prezent...
ai intuit ceea ce si eu cred: SOCIETATEA umana ca si organizare si perceptie a mediului inconjurator (care pina la urma este casa noastra) este ratata, depasita si trebuie sa se reformeze ca sa nu dispara sau sa se transforme in ceva nashpa. nu cred ca omenirea ca si specie este sortita disparitiei...sint alte specii mult mai fragile care au invatzat sa se adapteze la nevoi neinchipuit de aspre, este ceea ce va trebuii probabil sa invatzam si noi. Se pare insa ca nu putem face asta fara un reset major...
It's the music, stupid!

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by oake »

Glunim ,ne dăm cu părerea...dar fenomenul există !
radu


Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Gulf Of Mexico Oil Spill

Post by Obelix »


Post Reply