bebelusi arsi in stil mioritic

Doar o vorba sa-ti mai spun
DNA
Posts: 75
Joined: 02 Dec 2009, 19:15

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by DNA »

Sa va mai spun una, de azi, tot din trafic, apropo de răspundere şi atitudinea faţă de pedeapsă.

Un tip trece pe roşu.
Dincolo de intersecţie, pac poliţia rutieră, actele la control, aţi trecut pe roşu.
Contravenientul în loc să facă ciocul mic, urla ca nebunul de se strânsese lumea ca la dat ajutoare, cum că el îşi bagă pola în ţara asta şi că de ce l-a oprit tocmai pe el, arătând către alte maşini care treceau pe roşu.

Poliţistul ( un tip tânăr ) îi spune calm, politicos, că ei nu pot sancţiona simultan mai mulţi şoferi.

Am observat foarte clar că sancţionatul nu înţelegea că răspunderea este individuală şi că nu te poţi ascunde după o vină colectivă, aşa cum spunea colegul nostru despre disiparea răspunderii.

Referitor la ceea ce spune Puf, de acord, cu un singur amendament.
Un electrician este obligat să nu pună în practică o dispoziţie primită pe cale ierarhică, dacă prin aceasta se încalcă legile şi normativele în rigoare.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by Obelix »

... asta daca stie sa scrie si sa citeasca, ceea ce nu e sigur...

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by momolo »

Obelix wrote:... asta daca stie sa scrie si sa citeasca, ceea ce nu e sigur...
corect! Eu am avut electricieni (de la o alta firma) care au lasat firele de 220V neizolate in scafa, la un obiectiv de importantza strategica zero. Cineva s-a catarat acolo vrand sa monteze ceva si .... le-a simtit la pipait. :lol: Firma unde acestia lucreaza platiti cu 1.200 RON pe luna este o mega firma de "ochi albastri" care a executat inclusiv instalari la.....guvern. :roll: Inutil sa precizez ca baietii sunt semi-analfabeti si nu prea inteleg ce au de facut.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

DNA
Posts: 75
Joined: 02 Dec 2009, 19:15

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by DNA »

Dacă iei pe unul din ăştia, care lasă sârmele desfăcute şi îl bagi la pârnaie, ori îi confişti casa, să vedeţi ce repede află cum stă treaba ! :wink:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by momolo »

Teoretic. Insa de la teorie la practica e cale lunga.

Miezul problemei este educatia (primara si elementara) lipsa la vreo 99% din populatie la egalitate cu jalnica "calitate" umana a celor care detin banii, decizia si Puterea in aceasta tara.
Drojdia este la Putere, asta e buba mare dar e o consecinta normala si naturala a starilor de fapt mostenite si perpetuate.

Rezolvarea rapida = tabula rasa cu toti, tot si toate apoi inceput totul de zero.

Rezolvarea lenta = (inca) 2...3 generatii de sacrificiu de acum incolo. Noi oricum suntem pierduti.

Rezolvarea pe cai laturalnice si destul de nefericite = emigrarea. Asta poate scurta doar la o generatie de sacrificiu (adica prima emigrata). Mai mult se merita pentru copii.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by Obelix »

Asta e o iluzie... se merita inca din al doilea an dupa ce ai plecat, statistic vorbind, mai "sacrificati" sunt cei care raman... :twisted:

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by puf »

Cazul a inaintat timid in directia anticipata si dorita de mine, azi au pus sub acuzatie seful sectiei, pe cand si directorul? mai ales sunt curios daca se aleg cu vreo condamnare sau iar fac vreo o smecherie cu suspendare.

In cazul din Korea din cate imi amintesc la cei condamnati pe viata se confisca din oficiu averea, adica orice au avut in proprietate sau conturi fara sa se tina cont de restul familiei.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by Obelix »

Cred ca cel mai benefic nu ar fi bagarea unui/unor medic/medici la puscarie, ci "urcarea" cazului la nivelul ministerial, cel al raspunderii politice.
In rest, vad ca esti foarte pus pe "confiscari" in stil Nord Coreean si nu stiu daca este pertinent.
De fapt, in cazul unui omor din culpa/neglijenta fara premeditare NU CRED ca se poate dispune din oficiu confiscarea unor bunuri care nu rezulta dintr-o actiune ilicita sau legata direct faptei judecate. Ma refer la faza "proces penal", la care cazul se afla acum. Aici se "impart" ani de puscarie.
Daca, ulterior, in urma unei sentinte definitive se vor cunoaste responsabilitatile fiecaruia, familiile vor putea cere in cadrul unui al doilea proces in "civil" daune banesti, iar bunurile vor putea EVENTUAL fi vandute, daca partea vatamata obtine castig de cauza si daca condamnatii nu sunt solvabili.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by puf »

Cred ca glumesti, raspundere politica in Romania, este ablout hilar.
Poate nu stii dar pe vremea lui ceasca multi medici au facut puscarie pentru luare de mita, era suficient ca un pacient sa mearga la militie sa spuna ca medicul a cerut bani si se organiza imediat un flagrant.Eu cunosc cazuri concrete dar atentie ca medici incarcerati nu sunt simpli detinuti de drept comun, sunt integrati direct in sistemul sanitar al inchisorii ca medici.Poti spune ca au primit transfer sa lucreze la puscarie, doar ca nu pleaca seara acasa... sau ca nu mai primesc spaga dar nu as baga mana in foc pentru asta.

Prabusirea Mall-ului nu era in Korea de Nord acolo nu incapea nici o indoiala ar fi fost executati in piata in masa demonstrativ, toti cei responsabili iar despre averi... nu exista conceptul de proprietate acolo.

In Korea de Sud cei condamnati pe viata printre care proprietarii cladirii au dat dovada ca au periclitat cu buna stiinta viata vizitatorilor, clientilor suprasolicitand structura prin adaugiri neprevazute initial pentru a-si mari profiturile.Pentru lacomia lor au fost deposedati de toate bunurile, familiile acestora fiind evacute din proprietatile confiscate.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by Obelix »

Asa, bravo vajnica natie romana, luati rahatul de apartament al asistentei si NU CARE CUMVA sa pomeniti ca "pestele de la cap se impute"... :evil: Asta vreau de fapt si ei, "emanatii" natiunii... :x
Plebea va intra in orgasm intelectual daca un nenorocit va aparea la TV cu ochii umflati si catuse la maini, iar un tigan/bisnitar va obtine casa acestuia, in urma unei licitatii trucate... Si totul se va opri aici...
Sincer, ce se intampla in timpul odiosului si sinistrei nu e relevant aici, poate de aiai nici nu se schimba mai nimic IN BINE in Ro, pentru ca punctul de referinta este intotdeauna trecutul in general si epoca comunista in particular. :evil:
Ca sa termin tot in proverbe si zicatori, "d'aia n-are ursu' coada"

P.S. nu glumeam, imi venea sa urlu...

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by bnt »

Cre' ca noi avem (si) talentul de a cam amesteca lucrurile: nu poti aduna chestiile bune cu cele proaste si sa faci o medie, poti fi un medic extraordinar si un manager de kkt (sau invers), esti responsabil pt fiecare parte a activitatii tale in mod egal si independent. In fond, daca e sa luam un exemplu cunoscut, Albert Speer a avut in calitate de ministru rezultate exceptionale pe care le-ar invidia orice ministru al economiei din oricare tara a lumii, chestie care nu l-a impiedicat sa faca pe merit 20 de ani de parnaie, nu? :)
Presupunand prin absurd ca cineva merita pe de o parte sa fie impuscat si pe de alta sa i se ridice o statuie, solutia corecta nu-i sa faci o medie si sa-l condamni cu suspendare, ci sa-l impusti si sa-i ridici o statuie. :lol:

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by puf »

Am dat niste exemple de justitie, nu are legatura confiscarea averii cu asistenta de la maternitate, am vrut doar sa arat cum interpreteaza justitia unele fapte si ce masuri s-au luat impotriva celor pun profitul si castigul inaintea vietii unor oameni.
Daca cei raspunzatori au considerat ca este mai important sa castige ceva in plus riscand prabusirea au platit atat cu liberatatea permanent dar si cu castigul acumulat.

Raspunderea politica este ceva abstarct si singura sanctiune posibila este nevotarea.
Totusi eu as propune o metoda absolut realista de evaluare a oricarui functionar public de la directori de companii si regii de stat pana la directori de spitale sau functionari din ministere.
Astfel se poate retine din salariu acestora 200 euro lunar(suma nesemnificativa la salariile lor), bani pentru care orice companie de audit/rating poate face o ultra evaluare a activitatii depuse.Nu se va mai putea invoca nici macar principiul discretiei privind viata personala, din moment ce au acceptat o functie publica in slujba cetatenilor viata privata nu mai este privata, este publica.

Astfel de companii pot obtine rapoarte ultra detaliate privind activitatea profesionala, de la programul de lucru, deciziile luate si consecintele lor, se poate determina eficienta economica dar in acelasi timp se pot verifica si publica ce investitii, cumparaturi efectueaza persoana in cauza si membrii familiei sale.
Dupa o perioada determinata se pot face analize complete cu evaluare si concluzii privind eficienta managementului si dupa caz se poate aprecia daca administrarea a fost corecta si profitabila iar in caz de pierderi va ramane sa suporte din averea personala aceste pierderi.
Totul fara articole prin presa, fara santaj, cu cifre exacte si raspundere specifica clara.

Cunosc acest mod de evaluare deoarece am primit oferte de la astfel de companii de rating pentru a primi rapoarte detaliate despre activitatea altor companii din domeniu colaboratore sau concurente cu detalii financiare complete, complexe din ultimi 5 ani, atat oficiale cat si neoficiale privind toate activitatile pe orice plan, pareri de la colaboratori, cotatii de piata, evolutii, totul cu analize, concluzii, evaluari precum si previziuni.Pentru a face treaba asta la o persoana ar infinit mai simplu.


In acest mod orice functionar cu functie de conducere va avea afisat negru pe alb bilantul activitatii , nu declaratii personale aberante.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by Obelix »

Asa facea si Securitatea, la 4 angajati un securist... :mrgreen:

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by puf »

Comparatia este fara nici o baza.
Securitatea era POLITIE POLITICA care lucra in slujba unui regim politic si avea puteri de viata si moarte asupra oricarui cetatean.
Apoi nu este vorba de un angajat ci de un "numit" in functie publica.
Companiile de rating pot evalua orice de la persoane pana guverne sau tari fara criterii politice, ca eficienta in activitate.Plata acestor evaluari imi pare ridicol de mica in raport cu beneficiile care le pot aduce.

Cum ar fi acum dupa demiterea lui Berceanu sa vina raportul si analiza activitatii ceva pe scurt de genul: a beneficiat 2 ani de 8 miliarde euro si a facut 19 Km de autostrada, a carpit niste drumuri comunale, a marit pretul de la calatorile cu trenul si avionul in conditiile cresterii duratei acestora, a concediat din companiile din subordine peste 10 000 oameni, pierderi acestor companii dublandu-se cu toate astea.Tot in acest timp afacerile fratilor si verilor sai si-au triplat profitul cu toata recesiunea si criza, prin contracte incheiate cu statul.Fiul si-a cumparat 2 automobile de lux, sotia o casa de vacanta la mare in conditiile in care salariu sau lunar de ministru este sub 2000 euro si din cate stiu nu mai are are dreptul sa conduca sau sa fie implicat (nici macar ca membru in consiliu de administratie) in nici un fel de afacere privata sau sa cumpere/vanda actiuni la bursa.
Este doar o situatie impotetica si foarte simplificata.
La fel si directorul de la Giulesti poate fi evaluat cum a organizat activitatea, cum a angajat si instruit personalu, etc.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: bebelusi arsi in stil mioritic

Post by Obelix »

Ba da, are o baza certa... in orice tara care se vrea libera existe prezumtia de nevinovatie, in litere si spiritul acesteia si al altor principii echivalente, statul nu are dreptul sa se amestece in viata privata a cetatenilor SI A FAMIILIILOR acestora, indiferent de pozitia in cadrul administratiei.
Cu alte civinte POTI (teoretic) sa fii un excelent judecator (ziua) si un homosexual travestit (noaptea). Evident, in practica e mai greu...
Iar societetile de "rating"... ar trebui desfiintate, pur si simplu... dupa ce li se confisca averea, desigur, al tuturor angajatilor si al familiilor acestora, pana la gradul 7 de rudenie, ca sa fie asa cum visezi tu... Uelcom in Big Brother's world :twisted:

Post Reply