Recomandare Pick-up, doza si boxe

DIY, Accesorii , Tips&Tricks
Post Reply
User avatar
Stefandinescu
Posts: 2
Joined: 05 Sep 2010, 21:00
Location: Constanta
Contact:

Recomandare Pick-up, doza si boxe

Post by Stefandinescu »

Buna seara. Dragi audiofili, m-am prezentat la rubrica respectiva asa ca intru in subiect. Despre "trancotele" mele nu pot sa va spun mare lucru, o pereche de VTP cu PA800K si PCT300 facute in urma unei vizite la userul VTP Dl. Aurelian Mateescu, un receiver Harman/Kardon AVI100, un amplituner ONKYO si un CD player tot ONKYO, un pick-up NAD 5120 cu doza Unitra MF 104. Prefer combinatia intre Harman/Kardon si VTP-uri pt ca ONKYO suna prea cald. Mai am un amplificaator pe lampi tot DIY cu ECC81 si EL84.
Rugamintea mea este sa imi recomandati un pick-up, o pereche de boxe s probabil o doza in limita unui buget de 1000-1500 lei tinand cont ca detin si un preamplificator Phono NAD PP2. Bugetul este restrans pentru ca si conditiile de auditie sunt modeste; o camera de 15 mp cu mobila, fara perdele, cu parchet pe jos si un pat dublu pe centru. Asadar nu voi putea obtine rezultate prea bune nici cu echipamente mai scumpe. Nu imi doresc decat o auditie decenta (daca se poate numi asa) in bugetul si conditiile date. Va multumesc.

User avatar
Micky
Posts: 116
Joined: 04 Oct 2008, 11:49
Location: Eugene, OR, US

Re: Recomandare Pick-up, doza si boxe

Post by Micky »

Salut Stefan!
Ai avea nevoie de foarte multe sfaturi pentru a putea reusi sa ai un sistem pe care sunt convins ca nu stii inca cum vrei sa sune, adica esti in cautari si pentru asta iti trebuie ceva timp sa iti clarifici in principal scoala de muzica, filozofia de sunet si prezentarea audio a diverselor aparate de muzica. Personal nu sunt un specialist in acest domeniu dar daca vine vorba de pick-up ma bag in discutie asa cum mai toti de pe acest forum s-au obisnuit cu mine. De multe ori sfaturile mele nu sunt cele mai bune dar incerc cu experienta mea sa ajut si pe cei care doresc sa faca un sunet de calitate decenta in casa. Acum de unde incepe decenta si unde se termina las la latitudinea fiecaruia sa se pronunte.
Ai spuns ca ai un pick-up NAD5120 pe care se pare ca vrei sa il dai uitarii cautand altceva. Foarte important este inainte de a evalua si lua o tabla este cata muzica pe vinil ai si cat doresti sa investesti in viniluri. O colectie bogata cantitativ si calitativ v-a conduce spre o tabla care merite acea fonoteca. Disponibilitatea de a cumpara dicuri de calitate ridicata care au pretul ridicat...
Oricum e bine sa o iei usor si iti spun ca o tabla cum am avut eu NAD-ul C555 este un inceput. Cauta oricum ceva cu brat Rega si o doza MM pentru a fi mai usor de conectat la amplificator.
Pre-ul PP2 de la NAD e bine sa il scoti din discutie. Orice alta intrare phono intr-un amplificator are cel putin o calitate comparabila si poate chiar mult superioara acelui preu. Verifica daca acel Onkio are intrare de pick-up pentru ca nu ne-ai spus ce model este.
Pentru a primi ceva sfaturi in domeniul tablelor ar trebui sa discutam concret pe modele dar la fel de important este ca tu sa acumulezi cat mai multe cunostinte in domeniul vinilului. O sa vezi ca e destul de complicat si daca la un cd player mai poti face rabat la asezare si compatibilitate cu amplificarea, la pick-up lucrurile se complica enorm. Nu vreau sa te descurajez, ci doar incerc sa te fac sa realizezi ca inainte de achizitia unui aparat trebuie sa judeci bine ce iti doresti. Tot timpul sa ai in cap faptul ca vrei pana la urma sa asculti si sa te bucuri de muzica preferata si nu de cateva "cutii cu sarme".
Bafta!

Post Reply