DIVERSE

Doar o vorba sa-ti mai spun
bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: DIVERSE

Post by bnt »

Dupa 20 de ani rusii se intorc in Afganistan. De data asta in mana-n mana cu americanii... :) http://www.time.com/time/world/article/ ... orld-yahoo" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: DIVERSE

Post by SOLO »

S-a descoperit petrol mult acolo :wink:
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: DIVERSE

Post by bnt »

"What's the IRS?" http://www.nydailynews.com/ny_local/201 ... z0xcaSNfyW" onclick="window.open(this.href);return false; :)

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: DIVERSE

Post by bnt »

De 50 de ani un om construieste o catedrala.
http://86400.es/2007/01/23/justo-galleg ... -historia/" onclick="window.open(this.href);return false;

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: DIVERSE

Post by bnt »

...deci se intampla si la case mai mari... :lol: http://news.yahoo.com/s/ap/20100928/ap_ ... g_shortage" onclick="window.open(this.href);return false;

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: DIVERSE

Post by bnt »

Ce face un neonazist cand afla ca e evreu? :lol: http://www.aolnews.com/world/article/ne ... h/19648414" onclick="window.open(this.href);return false;

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

prima planeta descoperita in univers care se afla in zona perfecta vietii, care e perfecta ca marime si care are sanse foarte mari sa aiba viata (dupa modelul nostru) daca exista suficienta apa. Se afla foarte aproape de Pamant, adica la 120 trilioane de mile ceea ce ar necesita actual mai multe generatii de astronauti pentru a ajunge acolo insa la dimensiunea Universului cunoscut asta e ca si cand e situata la o aruncatura de bat:

http://news.yahoo.com/s/ap/20100929/ap_ ... new_earths" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Toata seria Star Wars va fi convertita in 3D:

http://movies.yahoo.com/feature/movie-t ... ences.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

"Raza mortii" la un nou hotel abia inaugurat in Las Vegas Nevada, numit Vdara, un fenomen datorat formei fatadei cocave si sticlei precum o gigantica oglinda.

Focalizarea razelor solare se petrece cam 90 minute pe zi dupaamiaza, defapt numai luna asta deoarece e functie de anotimp. Raza pica in zona piscinei unde poate praji clientii care stau pe sezlong, unuia i-a luat deja parul foc. :lol:

In presa americana s-a facut mult caz de asta.
E un fenomen neprevazut de proiectantii hotelului care au promis sa gaseasca solutii, deocamdata se gandesc la lipirea unei folii "high-tech" pe fatada de sticla. :lol: :lol: :lol:

Caz care demonstreaza cum arhitectul poate proiecta un hotel de forma care i-a trecut precum junghiul prin cap iar la urma sa iasa o centrala solara de prajit clientii! :lol: :lol: :lol:

http://news.yahoo.com/s/yblog_upshot/20 ... ome-guests" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: DIVERSE

Post by puf »

Apropo de descoperiri, am aflat cu stopare ca elementele chimice, substantele care formau tabelul lui Mendeleev se tot inmultesc, mereu se descopera altele noi.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Tabelul_pe ... lementelor" onclick="window.open(this.href);return false;

Acum 20 ani cand eram in scoala nici nu auzisem ca este posibil sa mai existe si altele decat poate in alt univers. Numai in acesti ultimi 20 ani s-au descoperit multe altele dar s-au si produs elemente "sintetice" care nu exista nicaieri in natura.
Sintetice adica elemente unice cu numar atomic nu substante de sinteza formate din elemente organice sau anorganice.
EX:
"Coperniciu (Cn), denumit provizoriu ununbiu, este un element chimic cu număr atomic 112. Elementul nu se găsește în natură. Existența acestui element a fost demonstrată prin producere artificială în 1996 de către institutul de cercetare Gesellschaft für Schwerionenforschung (GSI) din Darmstadt, Germania, și confirmată oficial în 2010."
"Ununoctiu este numele temporar al elementului supergreu sintetic cu numărul atomic 118; simbolul chimic corespunzător este Uuo. Numărul foarte mic de atomi de Uuo obținuți până acum (3 sau 4) nu permit studierea proprietăților fizice și chimice ale elementului, dar predicțiile teoretice arată că acesta ar fi un solid radioactiv.[1]
Pe 10 octombrie 2006, cercetători de la Institutul Rus pentru Cercetare Nucleară si de la Laboratorul Național "Lawrence Livermore" din California au anunțat în Physical Review C faptul că au detectat indirect elementul 118 produs prin colizii ale atomilor de Californiu și de Calciu.


Teoretic se pot creea poate infinit de multe elemente ce pot detine proprietati fizico-chimice nebanuite si aplicatii fantastice.
Treaba asta ma duce mereu la gandul ca defapt nu stim mai nimic despre ceea ce numim Univers.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

La scoala am invatat "Tabelul lui Mendeleev" care daca nu ma insel, pe vremea aia cuprindea 107 elemente insa e posibil sa fi fost totusi 109 ca asta:

Image

dar vazandu-l pe asta nou cu 118 elemente m-am uitat ca vitelu' la poarta noua:

Image

Imi aduc aminte ca la chimie ne invata ca "tabelul lui Mendeleev" este ceva final, definitiv, adica atat are Universul.
puf wrote:Treaba asta ma duce mereu la gandul ca defapt nu stim mai nimic despre ceea ce numim Univers.
- fara indoiala ca nu poate fi altfel. Universul cunoscut oricat este de imens si imposibil de cuprins cu mintea umana, ar putea fi doar o fractiune infima din realitate iar "elementele" nu numai ca sunt doar 118 sau 218 (poate in viitorul apropiat) dar e posibil ca insasi gandirea "in elemente" de baza sa fie gresita si primitiva.
Dealtfel eu am visat culori care nu exista si am visat ca exista atat de multe culori incat pe cele cunoscute si vazute nici nu merita sa le numaram, sunt prea putine in raport cu realitatea.... In fine, asta poate arata ca sunt dus cu pluta, dar ideea e urmatoarea - daca ne gandim numai cat de mare este Universul cunoscut si apoi aruncam o privire pe matematica probabilitatilor o sa ne dam instant seama ca in realitate si in cadrul Universului cunoscut este posibil sa existe absolut orice ne-am putea imagina si mai mult de atat.

Dar problema nu e aflarea realitatii ci asimilarea realitatii. Fara indoiala ca avem o limita (chiar foarte joasa) de acceptare a realitatii Universului si intr-un fel trebuie sa ne protejam sau ne protejeaza insusi echilibrul incredibil din care am luat nastere.

Se stie ca un "buffer" daca este atacat cu semnal prea mare sau prea complex e posibil sa se blocheze si sa distorsioneze. Astfel ca orice drum trebuie sa aiba niste etape si in fond conteaza mai mult drumul decat destinatia.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Deruland canale TV dau de diverse meetinguri unde reporterii intreaba (tendentios si cu directie voita) pe protestatari de ce mitingesc ? Aproape in fiecare caz (inclus interviuri lacrimogene si tendentioase cu diversi bugetari platiti de mizerie) respectivii intrebati de reporter se plang ca au de platit ratele la banca si nu le mai ramane nimic de trai vai de ei, mai ales acum cu salariul taiat, totul pe ton de victima de parca nu chiar ei sunt vinovati (100%) pentru situatia in care s-au pus de buna voie, de parca trebuia vesnic economia sa ramana prospera si in continua urcare, de parca cineva trebuia sa le garanteze slujba si salariul pe viata !

Ideea care se transmite e ca parca statul, autoritatile, Presedintele tarii sunt cu totii vinovati si obligati cu ceva pentru el, cetateanul X care acum 2 ani si-a facut diverse credite ("cu buletinul") si acum cineva, oricine, de exemplu statul TREBUIE sa-l ajute, sa-i dea, sa-l scuteasca, sa-i asigure locul de munca si salariul asa cum era pe vremurile bune, intr-un cuvant sa-l salveze deoarece acum 2...3 ani s-a dus ca inconstientul la banca si a luat un credit pe care l-a folosit, mancat, evaporat fara sa se gandeasca ca ARE DATORII PENTRU VIITOR !

Evident, nici un reporter din asta tendentios nu-i spune simplu si firesc ca-i treaba lui sa se descurce cum poate deoarece nu l-a obligat nimeni (nici statul de la care acum asteapta SALVAREA, POMANA) sa ia banii de la banca, plus de asta, a avut acei bani si s-a bucurat de ei. Iar daca acum statul l-ar ajuta, practic ar lua pentru asta de la cei care NU s-au bucurat de credite precum "victima".


Dar nu asta e subiectul ci altul - iata ce se intampla intr-o tara de vreo 100 de ori mai avansata decat a noastra cu cei care papa inconstienti si aiurea credite si apoi se trezesc ca nu le mai pot plati ca nu au din ce:

http://finance.yahoo.com/banking-budget ... reditcards" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

DNA
Posts: 75
Joined: 02 Dec 2009, 19:15

Re: DIVERSE

Post by DNA »

Am observat că majoritatea oamenilor au tendinţa de a cumpăra tot felul de chestii mai mult sau mai puţin utile. Această tendință este impulsiv convulsivă, asta ca să parafrazez ideea topicului despre cumpărarea de muzică de ep Audiofil.

Mărturisesc că eu nu înţeleg acest sentiment, chiar dacă în trecut, pe timpul lui Ceauşescu, l-am experiementat şi eu, în câteva ocazii.

Aş înţelege dacă persoana în cauză ar fi un om cu surse de venituri multiple, îndestulătoare, dar când văd oameni îndatoraţi pe 6 ani doar pentru un televizor şi o maşină de spălat, ori pentru o maşină relativ scumpă, am sentimente amestecate. Pe de o parte îmi este milă, pe de cealaltă parte mă enervez.

Ne îndreptăm către o schimbare masivă de sistem social. Noi, cei care suntem în jurul vârstei de 40 de ani, nu vom mai încasa pensie. Plătim pensia actualilor, dar noi nu vom mai putea să primim suficient. Va fi doar o chestie simbolică.

Investiţiile făcute acum, în orice care ar putea să aibă valoare, să producă bani, sunt cam singurele chestii pentru care se merită îndatorarea pe termen lung, IMHO.

Micile plăceri ale vieţii pot să-şi găsească un loc, dar să te îndatorezi pentru chestiuni neimportante, este o gravă iresponsabilitate.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: DIVERSE

Post by Obelix »

Intre a trai ca un cac** si a te indatora pe viata, se poate adopta o pozitie mediana, nu-i asa :?:
Sincer, singurul credit pe care il admit este cel pentru casa (oricum ai plati chirie...) De fapt, am mai facut mici credite, "de confort", de genul "plateste in 4 rate fara dobanda", dar asta e tot...
Masina mea... reprezinta ceva intre 3 saptamani si o luna de salariu... :twisted:
Dar o voi schimba anul asta, pe una de vreo 3 ori mai scumpa... :roll:

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: DIVERSE

Post by momolo »

Problema este ca o populatie aflata la nivelul de subdezvoltare semi-tribala si pe deasupra naucita de o tranzitie intre ceva neinteles catre ceva neinteles, a fost atrasa cu cantec de sirena spre "automutilare" financiara de catre un sistem bancar privat dominat de companii straine si nearbitrat corect de catre un stat debil si mancat de virusul coruptiei. Bancile si-au facut de cap profitand de stramba, incompleta legislatie si neaplicarea acesteia precum niste cowboy in El Dorado, noile teritorii unde domneste doar legea junglei, a celui mai tare, si unde te poti imbogatii peste noapte daca esti suficient de abil si rapace.

Atata vreme cat burtile au fost pline (pentru ca recolta era bogata, anul bun, se fura si mai si ramanea), mioriticul de jos si mioriticul din fruntea "tribului" au spus, "-Merge si asa!".

Apoi a venit "iarna" economica si burtile au inceput sa fie goale. In acel moment tribalii au inceput sa-si dea seama ca si-au pus singuri streangul financiar de gat.

Intr-o oarecare masura problema este si morala. Tribalilor primitivi (cu mintea simpla si nepregatiti pentru noua viata) li s-au oferit streangurile si lanturile pe post de margele frumoase cu complicitatea/nepasarea statului, deci a tribalilor sefi din fruntea bucatelor.

Acum tribalii sefi, nu conteaza ca sunt altii sau doar o parte din cei fosti, au inceput executia obligatorie precum portareii.

"Stapanii colonisti veniti din Vest" isi vor partea, scamatoriile le-au mers de minune, triburile locale au reactionat entuziast la sacii lor cu cioburi si margele.

Astfel ca actualii Sefi de Trib au o pozitie ingrata, trebuie sa-si execute supusii si pe langa treaba asta, sunt evident contestati de alti fomisti care vor si ei ca tot fomistul sa se puna in locul lor la adapostul foametei, adica in fruntea bucatelor, alea cate au mai ramas. Nu conteaza ca nu ajung pentru toti, conteaza cat de aproape esti rezerve. Intotdeauna taierea se incepe de jos, de la cel mai mic si mai slab.

Astfel ca in prezent asistam in domeniul financiar din Romania la ceva asemanator cu distrugerea triburilor amerindiene dupa ce colonistii albi au invatat ca cel mai "eficient" lucru nu este sa-i impuste (munca multa si cu riscuri, ineficient) ci sa le vanda bautura.
Dupa ce le-a dat de baut nu au mai avut grija lor, s-au distrus singuri, si-au cedat pamanturile, s-au omorat intre ei si apoi restul au murit de foame si de saracie.

Istoria se repeta in spirala, ajunge in acelasi punct deasupra locului pe unde a mai fost.

Metodele de dominare sunt mereu aceleasi ca principiu, difera doar forma, ambalajul.
De exemplu, daca vrei ca gloata sa nu te mai urmareasca ii dai ceva de lucru, de exemplu arunci un pumn de bani.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply