Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

A fost odata ca niciodata
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by momolo »

Ce a ajuns Nakamichi cu sigla originala cu tot !

http://www.nakamichiplug.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.nakamichi.com/home.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Nu mai spun de AKAI, sunt supermarketurile pline de gunoaie sinistre pe care scrie brandul asta!

http://www.akai.com/about.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by momolo »

Nakamichi si AKAI au aceeasi adresa in Singapore cu aceleasi numere telefon si fax:

456 Alexandra Road
#12-01 NOL Building
Singapore 119962
Tel: (65) 6272 1488
Fax: (65) 6272 3350

http://www.nakamichi.com/home.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.akai.com/contact.asp" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by momolo »

GRUNDIG - o fosta super firma defuncta, actual sub numele asta se distribuie (avand birouri si adresa in Germania) produse 100% chinezesti de larg consum (banale, proaste, ieftine, tipicul "gunoi" chinezesc pentru supermarket-uri ):

http://www.grundig.de/index.php?L=1" onclick="window.open(this.href);return false;

Metoda prin care economia Chinei suge din interior economia europeana asa cum suge paianjenul interiorul unei muste prinse in plasa. In Europa se freaca hartiile si internetul si nu se produce nimic, numai se plimba si se vinde marfa de colo-colo in timp ce in China se PRODUCE (plus valoare autentica) pana in ziua cand, dupa epuizarea ultimelor resurse "albe" (faima de fost mare brand, increderea de marketing, iluziile) chinezii vor muta birourile cu frecatorii de hartii direct la ei in China. Ce nevoie vor mai avea de nemtii frecatori de hartzoage?! Lacomia va impinge si mai mult lumea alba in plasa de paianjen a celei galbene, intr-un viitor nu foarte indepartat aceste nume de brand vor fi pe deplin epuizate (in mentalitatea consumatorului global) astfel ca marfa chinezeasca va purta cu mandrie denumirile nationale ca de exemplu "Marele Zid" si "Szentzegoang-goang"etc, etc. Tre' sa ne apucam de invatat chineza! Nu stiu cat se vor mai chinui sa printeze prospectele si in limbile europene ?!
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by puf »

Din cate stiam eu si vad confirmarea aici : http://en.wikipedia.org/wiki/Grundig" onclick="window.open(this.href);return false; Grundig AG este proprietatea turcilor de la Beko.

Este adevarat ca se produce aproape numai in China, tot ce inseamna electronice si mai nou cam orice de la mancare pana la nave spatiale.Totusi nu trebuie pierdut din vedere ca birocratii aia europeni care plimba marfa si freaca hartiile castiga inzecit fata de producatorii chinezi.
Germania este locomotiva Europei nu neaparat prin resurse si productie ci prin gestiunea corecta a afacerilor.
In China se poate produce atat de ieftin nu pe baze concurentiale ci pentru ca exista un control si subventii guvernamentale, nici o economie din piata libera nu poate produce la astfel de preturi.Aici nu este vorba numai de munca ieftina cat si de logistica, utilitati, taxe si impozite coordonate sa aduca productia in un segment neconcurential.
Castigurile si acumularile din aceasta productie sunt sub controlul financiar al marilor finantisti si exista pericolul ca oricand capitalul acumulat sa nu mai valoreze mare lucru, totul prin o simpla manevra economica, o simpla frecare de hartie.

Eu am o teorie: stapanii si scalvii sunt intodeauna aceeasi si indiferent ce transformari social-economice...politice apar, in esenta nu se modifica nimic, doar contextul si conditiile difera.Teoria se aplica la nivel de indivizi cat si la nivel de tari, exceptiile doar confirma regula.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by momolo »

puf wrote:Totusi nu trebuie pierdut din vedere ca birocratii aia europeni care plimba marfa si freaca hartiile castiga inzecit fata de producatorii chinezi.
- tocmai de aceea situatia nu poate ramane pe loc. Aceste discrepantze mari intre veniturile mici ale celor care produc si veniturile mari ale celor care nu produc vor schimba situatia incet, incet.
puf wrote:Germania este locomotiva Europei nu neaparat prin resurse si productie ci prin gestiunea corecta a afacerilor.
pana la urma pe lumea asta lucrurile sunt simple, nu poti castiga bani adevarati decat producand. Cu cat productia se va muta mai mult din Germania in China ramanand numai administratorii de afaceri (frecatorii de hartii), cu atat le va fugi mai mult pamantul de sub picioarele nemtilor si intr-un final se vor trezi intr-o lume unde nu vor mai fi utili atunci cand cei care produc (chinezii si altii) isi vor administra singuri "bostanariile".
Nu exista alta cale spre prosperitate decat productia. Asta o dovedeste intreaga istorie de pana acum. Ia exemplul Japoniei anilor 50,60,70, apoi exemplul orasului-colonie britanica Hong Kong, apoi exemplul micii colonii Singapore sau exemplul Malaieziei sau Korea de Sud, etc,etc. Toate aceste tari s-au ridicat din cea mai mare ruina si inapoiere prin MUNCA si PRODUCTIE.
Lucrurile sunt simple. Daca comunistii ii dadeau inainte la modul ipocrit cu munca si productia asta nu inseamna ca nu aveau dreptate. Insa noi de acum suntem jmecheri si "democrati", belim ochii cu jind la aia de dincolo care freaca hartiile de colo-colo si castiga mult...azi.
puf wrote:In China se poate produce atat de ieftin nu pe baze concurentiale ci pentru ca exista un control si subventii guvernamentale, nici o economie din piata libera nu poate produce la astfel de preturi.Aici nu este vorba numai de munca ieftina cat si de logistica, utilitati, taxe si impozite coordonate sa aduca productia in un segment neconcurential.
intradevar, exista o situatie care nu a mai fost. Un regim dictatorial eficient si pus la treaba. Un stat comunist care aplica cele mai pure principii capitaliste avand la dispozitie fondurile uriase ce permit aplicarea de politici economice. Practic un adevarat razboi economic subteran unde vedem clar cine castiga si cine pierde.
puf wrote:Castigurile si acumularile din aceasta productie sunt sub controlul financiar al marilor finantisti si exista pericolul ca oricand capitalul acumulat sa nu mai valoreze mare lucru, totul prin o simpla manevra economica, o simpla frecare de hartie.
ai si nu ai dreptate. Intamplator China nu e un statulet bananier si nici mic, astfel are o anume greutate. Lovirea Chinei prin diverse metode "cu pixul" este posibila si dealtfel ma tem ca se si petrece la ora asta insa e cam greu sa scufunzi un pachebot cu multe compertimente. Dealtfel chinezii au acum au o noua tema, sa scape de dolar sau sa-l confiste pentru ei. S-ar putea sa le iasa. Si sa nu uitam in ce masura avansata economia globala devine din ce in ce mai mult legata de China. Interesant este ca in plina criza (pe care acum o traim), fiind afectata si economia chineza, aceasta e in acelasi timp si motorul scoaterii economiei globale din criza. In premiera se vede ca USA nu mai poate tracta economia globala asa cum o faceau pe vremuri, deja au probleme serioase, datorii imense acumulate, etc, centrul de greutate economica s-a mutat in Asia.
puf wrote:Eu am o teorie: stapanii si scalvii sunt intodeauna aceeasi si indiferent ce transformari social-economice...politice apar, in esenta nu se modifica nimic, doar contextul si conditiile difera.Teoria se aplica la nivel de indivizi cat si la nivel de tari, exceptiile doar confirma regula.
pare adevarat ceea ce spui insa din nou ar trebui sa citim istoria. Ia exemplul Angliei secolului 16-17 si vezi cam de la ce situatie au plecat (falimentul statului, umilire militara primita de la francezi, etc) si la ce situatie au ajuns practic o mana de oameni (destepti, organizati, curajosi si altfel decat ceilalti din jur, inaintea timpurilor lor) in decurs de nici 100 de ani, iar asta pe vremea aia! Acum, 100 de ani de atunci sunt echivalati cu 15.....20 de ani azi.
Acea tarisoara mica si fara resurse, Anglia, a ajuns sa domine lumea si sa aiba cel mai mare imperiu teritorial care a existat vreodata in istoria omenirii. Totul prin munca, tenacitate, organizare si mai ales prin existenta unor oameni destepti in posturile cheie de decizie. Ia aminte, azi China este ceea ce este in primul rand pentru ca exista oameni destepti in posturi cheie de decizie si pe fond, pentru ca decizia catorva oameni cheie are o enorma greutate, nu ca in statele democrate unde nimeni nu are vreo decizie cheie, unde se tot dezbate democratic si se tot fac comitzii si comitete iar intr-un final mai nimeni nu raspunde de nimic si nimic nu se rezolva, state in prezent sufocate de coruptie, din ce in ce mai innecate in propriul sistem ineficient, state unde mentalitatea colectiva evolueaza in rau, omul de rand invata ca pe lumea asta nu conteaza decat sa pui mana pe bani si pe putere dupa care esti la adapost de oricine, de lege, de orice regula si constrangere. Din pacate statele democratice clasice educa o noua generatie de "om-lup" care are eficienta pe termen scurt dar va pierde pe termen lung. Statul chinez educa un "om-oaie" care pierde pe termen scurt dar va castiga pe termen lung.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
nicumur
Posts: 340
Joined: 03 Oct 2008, 17:57

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by nicumur »

Cred ca le acordam o importanta prea mare chinezilor.
Da, sunt mesteri iscusiti cand este vorba de a copia un produs occidental, dar stau extrem de prost la capitolul creatie.
Si, mult mai prost stau la capitolul resurse.
Dintr-un condei China se poate trezi ca plateste pe resurse dublu decat in urma cu 2-3 luni (asta daca ridica clontul).

Deasemenea, fabrica de facut dolarei este in alta parte :mrgreen:
Si, tot peste noapte se pot trezi ca miile de miliarde de dolari existenti la ei (dupa ultimele calcule China detine 9 zecimi din toti dolarii existenti pe piata :shock: ) devin curpapir 8)

Asa ca, baietii isi stiu locul si statutul (de sclavi) si nu emit pretentii prea mari.

Uitati-va la orasele-fantoma din China si veti observa ca tot gandire cretina de comunisti au - pur si simplu au bani si nu au habar ce sa faca cu ei - sunt inapoiati rau de tot.
"Forumul nu e o anexă a dormitorului sau a closetului de-acasă. E o ieşire în lume, cu tot ceea ce o asemenea ieşire presupune, de la veşmînt la discurs." - ANDREI PLESU

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by momolo »

nicumur, ce spui tu nu e lipsit de adevar insa cand se va intinde coarda prea tare si China va fi pusa la zid, vom avea si al III-lea razboi mondial. In fond, USA domina lumea mai mult militar decat economic. In prezent China incearca sa domine lumea economic. Daca se va ajunge la o situatie fara iesire pentru China, atunci am pus-o de un razboi pentru ca cine are putere economica poate avea maine si putere militara (si deja au).

Cat priveste creatia, priveste statisticile invatamantului chinez. Este adevarat ca azi ii aduce de la tara analfabeti insa acestia invata cu burta pe carte pe cand tineretul occidental invata pipand marijoana si facand demonstratii de dat foc la masini si spart vitrine.
O data cu mutarea productiei acolo se muta si know-how-ul, vrem sau nu vrem. Asa au facut si japonezii, la inceput copiau de zor si trageau cu ochiul la altii. Erau saraci lipiti, o tara devastata in ruine, sefii de companii mergeau cu bicicleta la serviciu. Au ajuns unde vedem azi iar China e de 10 ori mai mare decat Japonia.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kostas
Posts: 1489
Joined: 03 Oct 2008, 16:23

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by Kostas »

Am si eu o intrebare - preferati China lui Mao din anii 70 cand armata se batea cu partidul, cand taiau mainile pianistilor si trimiteau actorii in agricultura ?!

Acum occidentalii vad India ca o contrapondere pentru China. Este un stat parlamentar, cu multe oportunitati .

In ce priveste companiile care ajung sa se reprofileze pentru profit, asta este o regul a asumata de capitalism . Daca faci bani invartind hartii , cu atat mai bine, industria e poluanta , muncitorii sunt guralivi si pusi pe greve, nu silentiosi ca cei chinezi.

Apropos, la o mare fabrica din China, unde se fac electronice pentru restul lumii constatand ca muncitorii nu fac altceva decat sa doarma in timpul liber, - oare de ce, au construit cluburi cu piscine, terenuri de tenis, etc. care ... au fost primite fara mare entuziasm. Au fost indemnati, manati, haideti, folositi aceste facilitati. Ca sa impace pe toata lumea , muncitorii dormeau dusi pe marginea piscinelor sau motaiau apatici prin baruri. :)
"Muzica este un răspuns căruia nu i s-a pus nici o întrebare". - Nichita Stănescu

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by puf »

Pana la urma am ajuns offtopic la chestiuni sociale.

Pai sa vedem cum este mai bine pentru majoritatea locuitorilor acestor zone.

In China duduie economia, productia atinge nivele record, se depasesc planurile cincinale( suna cumva cunoscut?) dar muncitorii lucreaza minim 12 ore pe zi in conditii extreme, traiesc in mizerie, sunt platiti doar sa poata pune ceva pe masa si nu au nici o alta perspectiva toata viata.

Frecatorii de hartii nu produc dar beneficiaza de conditii de viata grozave, asistenta medicala de top, educatie avansata, acces la nivele culturale ridicate, mediu curat, traiesc in lux, au haine fine, isi permit echipamente audio-video exotice, masini scumpe, distractii fara numar, asistenta sociala daca nu mai au chef de munca, etc.

Cine este aici scalv, care sistem este de preferat si de ce?

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by Kross »

De Aiwa a pomenit cineva? pe langa akai, sansui, nakamichi? Semi moarta e si JVC, care dupa plecarea din matsushita, nu mai e ce a fost absolut deloc, Sanyo, care a fost totalmente inghițit de Panasonic la fel cum Aiwa de catre Sony, Toshiba si Hitachi s au retras demult de pe piața asta, Technics (care a reinviat, am avut ocazia anul trecut sa ascult o scula noua de la ei), Wharfedale, Scott, Fisher (Odata cu sanyo), Saba, Loewe, Crown. Pot pune aici fara rusine si Philips...tot ce vad de la ei astazi parca sunt niste jucarii, sunt fragile, plasticoase ca intotdeauna la philips, plus ca sunt niste gioarse la sunet...daca panasonic si sony mai suna cum suna...philips e jale...mai ales cand pui 150w rms pe o chestie care consuma de la priza, doar 40 w. Alt brand dus de rapa, Nordmende, care erau renumiți pentru calutatea lucrurilor lor. Sharp (de unde erau regii tv lcd acum tv urile lorsunt niste vortex ), Blaupunkt, alte cazuri care au ajuns sa fabrice cani fierbatoare, prajitoare de paine si alte nimicuri...asemeni telefunken, norrdmende....traiasca Vestel Turcia...ca ei mai au un gram de calitate, desi entry level, nu sunt rele...alte produse, Orion, marca celebra entry level, numai ciurucuri vad sub acest brand...
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by Kross »

Kenwood, afara de auto audio nu mai face nimic. RCA, Emerson...alte mortaciuni chinezarite...de est europene nu mai zic...toate, fie s au dus, fie s au chinezarit, fie fabrica becuri sau mai rau pufuleți, sau inchiriazs spații...trist...aaa alta marca distrusa: Altec lansing. Apropo de blaupunkt, am vazut niste chestii asa de.sinistre...mai ales un radio cu pickup...stil vintage...aceeasi chestie cu hyunday sau sencor sau alte ciurucuri care umplu spațiu de pomana. Dar asta e trendul...
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by momolo »

Cine vrea Grundig gaseste asa ceva :lol: :lol: :lol: (am vazut ieri la cineva in bucatarie acest "sandwich maker" si am cautat pe net - brandul Grundig este scris identic, cu aceleasi caractere ca cel vechi, adevarat):
https://www.compari.ro/sandwich-maker-c ... p54875063/" onclick="window.open(this.href);return false;


Iata ce colectie de mari branduri au in portofoliu cei doi frati taiwanezi/chinezi ( evident, toata scularaia sub marcile astea se fabrica in China, in Shenzhen, chiar si scrie pe undeva unde se fabrica toate ):

http://www.iaggroup.com/brands/" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by Kross »

La fel cum taiwanezii de la Hanpin produc pickupuri pentru toți. Si asta din anii 80-90...cu mici exceptii. Pioneer, Sony, Marantz, ce gasesti azi in altex. E adevarat, hanpin are si pickupuri foarte bune, dar au si ei clase de calitate. Cel mai tare a fost cand am vazut...cana fierbatoare...BLAUPUNKT si sandwich maker TELEFUNKEN...minicuptor electric SABA, si aparate de gatit orez akai si sansui...Akai am vazut frigidere, aparate de A/C...vai de ele de marci...sharp pune brand pe toate troacele...akai la fel...si inca e bine daca akai pune brandul pe tv vestel turcesc...recent de la akai am.vazut un pickup nou cu braț s si care suna chiar decent.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Dadix
Posts: 438
Joined: 03 Jun 2016, 11:06

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by Dadix »

Grundig a fost cumpărat de turcii de la Beko și a devenit divizia de lux pentru electrocasnicele lor. Si Arcticul nostru tot de Beko aparține.

Kross
Posts: 527
Joined: 05 Apr 2017, 18:17

Re: Mari branduri defuncte si prostituarea acestora azi

Post by Kross »

Grundig se pune si pe niste combine.audio si alte dracii. Alea sunt made.in china. Treaba e ca am vazut.niste frigidere si masini de spalat grundig, si pot spune ca finisajele erau mult peste arctic si beko, desi erau facute tot de beko... Eu am in bucatarie luat demult un radio portabil grundig music boy 50, si pot sa spun ca e foarte sensibil si are o calitate foarte buna, il am de vreo 12 ani, luat din Franța. Grundig au avut.niste boxe sferice bune... Iar multe.din sculele lor audio erau fie facute de Philips in regim oem penttu grundig, fie erau japoneze, facute de sanyo sau matsushita. De fapt Sanyo si Matsushita (Azi Panasonic ) erau cam aceeași chestie, conducatorii celor doi fiind rude. Pickupurile grundig erau facute in 80%din cazuri de matsushita si sanyo. La fel si unele amplificatoare si boxe. Dar facute de japonezi conform cerintelor nemtilor. Desi pana prin anii 90 grundig a avut acționariat philips, asemeni loewe opta.
1) Technics SU-V8K 2) SU-8080K
1) Linn Isobarik DMS 2) JBL LX-55
1)Technics SL1200GR (curând)2) Technics SL-B202 & Technics SL1500-C.
1)Technics ST-8044k 2) ST-8080K.
1) Sony CDP-X33ES 2) CDP-X55ES/philips n4504
1) Living 2)Dinning.

Post Reply