21 decembrie 1989, Romania, trecerea din lac in putz.

Doar o vorba sa-ti mai spun
User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

21 decembrie 1989, Romania, trecerea din lac in putz.

Post by momolo »

Majoritatea au uitat dar oare s-ar merita sa tina minte ?!

Azi e 21 decembrie. Se implinesc doua decenii = o generatie de la ziua cand s-a spart mitingul dictatorului gangav si pulimea s-a revarsat pe strazi calcand pentru prima oara in picioare portretele celor doi. Imi aduc aminte ca mi-am julit grav pantofii mei de piele (bulgareasca) cand i-am infipt in mutra Leanei. Tin minte ca dimineata a fost o zi cu ceata si destul de frig. Intr-un fel semana cu vremea de azi. Sa vedem daca apare timid si soarele ca atunci.

Azi vor comemora oficial doar sobolanii grasi si imbuibati care s-au capatuit dupa acel eveniment. Ei au motive sa-si aminteasca.

Dar pentru unii apare intrebarea asta dupa doua decenii - care au tradat si ticalosit mai mult Romania ? Cei de atunci sau cei de azi ?

Ar fi multe amintiri de depanat, poate ca ar trebui scrise, poate ar fi pacat sa se piarda.

Doar cei care au invatat din acele evenimente sunt cu adevarat castigati, averile, banii, functiile, toate sunt trecatoare, nimeni cu le ia cu el cand dispare.

Intr-o zi ca asta nu simt decat dezgust pentru sobolanii lacomi care colcaie in capul Romaniei. Insa viata e dreapta, acum ei sunt reprezentativi. Straniu, dar atunci cei care conduceau Romania si aveau mai multa demnitate si erau mai putin tradatori cu tara si neamul decat cei de azi, in acelasi timp nu erau atat de reprezentativi ca cei de azi. In suma pot spune ca nu e un progres ci un mare regres. Omul nou acum are burta, matele mai pline dar sufletul si capul mai goale.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: 21 decembrie

Post by Obelix »

Mitul s-a spart in 17 decembrie, in 21 m-au trezit si bucurestenii... :twisted:

DNA
Posts: 75
Joined: 02 Dec 2009, 19:15

Re: 21 decembrie

Post by DNA »

21 decembrie 1989
una dintre cele mai frumoase zi ale vieţii mele.

Am sorbit cu nesaţ fiecare moment, fiecare secundă. Eram cu ochii pe TV în clipa când s-a spart mitingul. Am început să urlu, am ieşit în curte răcnind " cade ceauşescu, cade Ceauşescu ...", sper disperarea celor din jurul meu.

Ce e, ce e, mamă !

Cadeeeeeeeeeeee Ceeeaaaaaaaaaaaşescuuuuuuuuuuuuuuuuuuu am răcnit cu ochii holbaţi şi cu spume la gură, dornic să pornim vânătoare de comunişti.

Aaaa, bine, uf, credeam că te-ai opărit cu cafeaua ...

Mama.
Fiecare cu priorităţile proprii.
:mrgreen:

puf
Posts: 471
Joined: 09 Oct 2008, 20:30

Re: 21 decembrie

Post by puf »

"Dar pentru unii apare intrebarea asta dupa doua decenii - care au tradat si ticalosit mai mult Romania ? Cei de atunci sau cei de azi"

Cei de azi erau si atunci, nu sunt din generatia postdecembrista.Majoritatea politicienilor si "oamenilor de afaceri" cu succes de anvergura au fost in slujba vechiului sistem comunist. Daca ar fi ceva de reprosat inainte lacomiei si ticalosiei este ca acesti oameni au slujit din convingere un regim apoi l-au scuipat indignati.Inconsecventa asta ma deranjeaza cel mai mult iar de aici pana la tradare nu este decat un pas.
Pentru mine astfel de persoane sunt doar niste tarfe, niste zdrente si se bucura de dispretul permanent.Astfel de indivizi sunt gata sa tradeze pe oricine, oricum si oricand pentru a apuca ceva... ei conduc societatea actuala.

In urma evenimentelor de atunci avem mii de revolutionari cu certificate si sute de victime ...nici un vinovat! In concluzie eroii au ucis victimele!?

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: 21 decembrie

Post by bnt »

DNA wrote: dornic să pornim vânătoare de comunişti.
Mda...pacat ca dupa 20 de ani ne-am intors cu tolba goala... :lol:

DNA
Posts: 75
Joined: 02 Dec 2009, 19:15

Re: 21 decembrie

Post by DNA »

bnt wrote: pacat ca dupa 20 de ani ne-am intors cu tolba goala... :lol:
Aşa este.
Au scăpat nepedepsiţi.

La fel ca majoritatea naziştilor, ca majoritatea comisarilor sovietici, au scăpat.
Pol Pot a murit în patul lui, fără pic de regrete, la 80 şi ceva de ani.

Societatea umană e slabă.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: 21 decembrie

Post by momolo »

Ar fi fost aberant sa credem ca poate exista un proces al comunismului in genul celui de la Nurnberg. Ar fi fost si este in continuare imposibil.

Uitati-va la celelalte state foste comuniste. Unde ati vazut "procesul comunismului" asa cum va inchipuiti voi ?!

Un oarecare exemplu - in actuala Germanie o parte dintre politicienii de frunte provin din fostele structuri comuniste RDG-iste. Daca nu ma insel chiar si baba Merkel a fost "utecista" in fostul RDG (din ce stiam).

Procesul comunismului precum cel de la Nurnberg si "vanatoarea" de comunisti ar fi fost si este total imposibil. In toate statele foste comuniste cei care au ajuns la putere si cei care s-au imbogatit au provenit din vechile structuri, in general esaloanele 2 si 3. Practic "revolutiile" anticomuniste provocate de intelegerea intre USA si URSS la Malta au eliminat primul esalon comunist, practic au eliminat (doar) "dinozaurii" stalinisti si brejnevisti, adica adeptii razboiului rece care tocmai se incheiase.

Asa cum cele doua Germanii de dupa razboi au fost construite pe baza industriei naziste aparatinand marilor familii care toate au colaborat cu Hitler si fostii nazisti, tot asa statele foste comuniste au fost schimbate de catre fostii comunisti si pe baza fostului sistem economic comunist.
Daca la noi spre deosebire de altii s-a produs un jaf de mai mari proportii decat la altii, asta e ghinionul nostru insa de vina sunt si obiceiurile, mentalitatea si naravurile noastre mioritice.

Peste tot in lumea fosta comunista conduc fostii securisti si fostele esaloane secundare din fostele regimuri comuniste. Cine alticineva ar fi avut idee de cum se conduce o tara, un judet, un oras, o comunitate ?! Cine naiba avea vreo idee ce inseamna capitalismul, statul, organizarea administrativa si juridica ?! Omul de rand de la strung sau de la sapa ?! Pai chiar daca ala a ajuns in noile functii ale noului stat, ulterior a trebuit "ajutat" de catre "fosti" pentru ca numai aia stiau (partial si de multe ori gresit) ce trebuie si cum trebuie facut.

Cum naiba sa faci procesul comunismului si comunistilor ?! Sa se acuze si sa se condamne singuri intre ei ?!

Pai in Germania de dupa razboi procesul de la Nurnberg a fost facut de catre OCUPANTII INVINGATORI. In cazul nostru si al fratilor estici cine naiba ne-a ocupat pe noi ?! Aveam noi americani pe teritoriul romanesc care sa organizeze vanatoare si proces de comunisti !? Si nu uitati ca defapt procesul de la Nurnberg a fost mai mult simbolic. A condamnat doar o parte dintre capii fostului regim nazist insa grosul nazistilor care au colaborat, construit regimul lui Hitler si au facut faradelegi, au scapat basma curata si au construit noile Germanii. Implicarea populatiei a fost atat de mare incant era imposibil sa-i pedepsesti pe toti. Asa si la noi cu diferenta ca nici macar nu aveam pe cineva DIN AFARA care sa o faca macar simbolic.

Ganditi-va bine in ce proportie era infiltrat regimul comunist in structurile sociale si economice ! Ganditi-va bine, unde naiba gasim oameni cu pregatire de orice fel, economica, politica, sociala, etc, care sa nu fi colaborat cu regimul, ca sa nu fi fost defapt PRODUSUL regimului comunist ?!....Aaaa! Stiu, multi vor sari sa spuna ca membrii simplii PCR nu au fost defapt comunisti (si chiar asa e.... insa mai nimeni in RSR nu a fost defapt comunist adevarat ci doar fripturist).

Dar va intreb eu, cine naiba pune delimitarea intre ala care a fost membru PCR, securist, turnator, lingau, ciripitor, bun, necolaborator, necomunist adevarat si ala care a fost pe bune rau ?!

Ce autoritate suprema punem sa desparta neghina de grau ?! Pe ce criterii ?! Cum aplicam ?!.....

Asta in timp ce noi la 21 de ani de la lovilutie nu suntem in stare nici macar sa avem drumuri in Capitala fara noroi, fara gropi, fara caini vagabonzi, fara cersetori, fara mizerie si fara debanda, bonus cu luminatie noaptea !!! Noi nu suntem in stare sa ne hranim intreaga populatie si vrem procesul comunismului ?! Nu suntem in stare sa ne stergem la cur si vrem judecata ca la Nurnberg ?!

Cine pe cine sa judece ?

Care sunt aia bunii si care sunt aia raii ?

Cum punem gardul la judecatorie ?!

.....Si apropos! Cu ce judecatori ?! Cu aia formati, educati si facuti in vremea comunista ?! Aia care la facultate invatau despre multiubitul conducator geniul Carpatilor (si erau selectati dupa dosar ca altfel nu ajungeau acolo), sau punem analfabetii de dupa 1990, aia facuti judecatori ca se intra usor la facultate si s-au bagat toate fatucile lu'mama si lu'tata care nu disting stanga de dreapta ?! (nu ca inainte in vremea lui Ceasca cand iti lua foc creierul ca sa reusesti sa intri la facultate!).

Punem pe tata judecator comunist si spalat la creieri sau pe fiul beizadea manelara ca sa judece procesul comunistilor si sa faca vanatoarea de comunisti si sa desparta pe aia vinovatii de aia nevinovatii ?!

Cum naiba poti delimita dupa o jumatate de secol cand omul de rand avea doar doua optiuni, sa colaboreze cu regimul ca sa prospere, sa nu colaboreze cu regimul si sa ajunga un paria, un marginal ?! Intrebarea principala este CINE SA JUDECE ?! Cine fara pata si calificat se poate ridica mai sus de restul ?!

Eu cred ca daca pe langa altele (mai importante) ne-ar fi iesit basinile astea "anti-comuniste" din cap la timp in anii 90, poate azi o duceam mai bine si Romania nu mai era la pomana altora. Poate aveam mai mult timp sa facem bani si sa producem plus-valoare si sa creem asa cum au facut nemtii dupa razboi intr-o Germanie aflata in ruine aduncand-o unde este azi!

Din pacate ura asta fireasca si perfect justificata anti-comunista a fost folosita exact de aia cei mai vinovati ca sa-si atinga interesele de imbogatire si acapararea puterii.

Daca am fi privit mai lucid si mai ales mai pragmatic problema comunismului poate alta ar fi fost situatia. Dar culmea, bietii oameni naivi si spalati la creieri dupa o viata de gulag ceausist au fost manati in turme idioate de exact pastorii cei mai nepotriviti, de exact calaii lor deghizati in Zana cea Buna! (cu zambet larg).

Pulimea a avut de lucru cu macaiala anti-comunista in timp ce profitorii fostului regim au devenit profitorii noului regim cu acte in regula, cu pixul in mana.

Acum e tarziu, statul s-a consolidat in jurul lor, pulimea a pierdut a doua oara trenul pe care oricum nu-l putea prinde si pentru care oricum nu avea bilet.

In opinia mea,"procesul comunismului" nu putea fi decat ceva teoretic, la nivel intelectual.
Pragmatic ar fi fost doar popularizarea istoriei adevarate, mai ales pentru aia mici la scoala. Insa in realitate s-a inlocuit un bullshit comunist cu alt bullshit "neo-capitalist" predat copiilor la scoala.

Insa lucid privind, in Romania nu au existat intelectuali dizidenti inafara de o mana de oameni idealisti si naivi ajunsi si ei acolo prin forta imprejurarii, ulterior atat de usor de cumparat pe 30 de arginti.

Mai este si un alt motiv serios pentru care nu putea avea loc nici un proces al comunismului - in Romania nu a fost comunism ci un regim despotic de teroare in doua parti, prima ca tara invinsa si ocupata de Stalin, a doua ca tara fripturista ocupata de ai nostrii (ca brazii). Numai comunism nu a fost aici. Mai degraba putem vorbi de o tara bananiera subjugata unei clici de profitori catarati la putere cu ajutor extern din care a provenit "Geniul Carpatilor" care pentru 25 de ani a instituit dictatura personala a bunui plac ca intr-un stat african sau asiatic.

Cine a participat la "lovilutie" in zilele de 21 si 22 stie bine ca nu se striga "Jos comunismul" ci "Jos Ceausescu" si mai stie ca oamenii majoritari nu voiau schimbarea de regim ca treaba asta nici prin cap nu le trecea, ei voiau doar sa aiba de mancare, caldura in casa, sa traiasca mai bine fapt pentru care Ceausescu si Leana trebuiau sa plece. Erau tatuci rai, perversi si abuzivi ca nu bagau pui la alimentara!
Apoi au gasit unul bun si zambitor si si-au luat-o din nou fara vaselina.

Abia dupa deturnarea rascoalei din 21...22 a inceput provocat de catre agitatorii care stiau ce fac spre deosebire de majoritatea care nu stiau ce fac sa se strige si "Jos Comunismul" printre "jos tiranul" si alte deastea.

Cu cat intelegem mai bine adevarul si realitatea, cu atat vom avea mai multe sanse sa ne mearga mai bine.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: 21 decembrie

Post by Obelix »

momolo wrote: Cu cat intelegem mai bine adevarul si realitatea, cu atat vom avea mai multe sanse sa ne mearga mai bine.
Da si nu, in ideea ca degeaba realitatea este inteleasa de catre 10% din populatie (din care 9.9% are interesul ca "circul" sa continue) :?

MASA CRITICA pentru a se misca ceva nu a fost atinsa, si nici nu va fi probabil niciodata in viitorul previzibil, intr-o tara care, ca si Beninul, "are mai multi medici emigrati decat in tara" :| (fapt real, in cazul lor, la rromanelia "e pe vine"...)

In plus, chiar daca acest fapt s-ar fi produs, CE FOLOS, populatia (= plebea) nu este germana, nu este nici macar la genunchiul populatiei italiene, spaniole sau portugheze, care nici ele nu se remarca prin prea mult "geniu colectiv". Turma nu ar fi urmat elitele, cel putin nu la orele la care se "dau" manele, talk-showuri si telenovele argentiniene la TV...

oake
Posts: 625
Joined: 24 Oct 2008, 19:03
Location: bucuresti

Re: 21 decembrie

Post by oake »

Am ieşit şi pe 21 şi pe 22...mai ales pe 22. Pe 21 m-am retras la timp, stând şi aproape. Pe 22 am avut inconştienţa să iau şi o armă.
Noroc că mi-am revenit la timp.
A fost ce a fost, dar este ce este!

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: 21 decembrie

Post by momolo »

21 de ani de la ceea ce s-a numit "revolutie" si despre care putem spune doar un singur lucru sigur, a fost o schimbare sau inceputul schimbarii.

Un eveniment care poate a trecut neobservat dar pe care il gasesc drept un mare simbol al inceputului unui drum greu si nu se stie cat de lung, de revenire a tarii noastre la normalitate - este vorba de repunerea la locul ei de drept a statuii celui mai mare Rege si Conducator pe care l-au avut romanii vreodata, Carol I Rege al Romaniei.
Respect !

Image
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: 21 decembrie

Post by Obelix »

Singurul loc in care "aia cu sange albastru" merita sa ajunga este... la ghilotina... :mrgreen:

bnt
Posts: 425
Joined: 10 Jul 2009, 21:21

Re: 21 decembrie

Post by bnt »

Mda...povestea contractului e insa...alta poveste. :)

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: 21 decembrie

Post by momolo »

Obelix, traiesti intr-o republica si probabil iti place mult lucrul asta. Deja in ultima vreme cred ca placerea republicana ti s-a intensificat :lol: . Fara indoiala, la cum evolueaza lucrurile va fi si mai nemaipomenit pe viitor :lol: .

Insa nimeni nu stie viitorul. :wink:
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: 21 decembrie

Post by momolo »

Regele Mihai I a anuntat ca, incepand cu data de 10 mai 2011, toate legaturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa Princiara de Hohenzollern iau sfarsit - "Incepand cu 10 mai 2011, Casa Regala a Romaniei nu va mai purta numele de 'Hohenzollern-Sigmaringen' si va fi cunoscuta de acum inainte numai sub numele de 'Casa Regala a Romaniei'," se arata in documentul semnat de Regele Mihai I.

Astfel, niciun membru al Familiei Regale a Romaniei nu va mai purta si nu va mai folosi vreun titlu conferit de orice Sef al Casei Princiare de Hohenzollern.

Decizia au fost luata "in conformitate cu dorintele regretatului nostru bunic, Majestatea Sa Regele Ferdinand de a conferi un caracter national si independent Dinastiei si Casei Noastre Regale" si "urmand datoria mea fata de istorie si fata de urmasii si succesorii mei", precizeaza Regele Mihai.

Redam mai jos textul documentului:

"Luand in considerare decizia iubitului Nostru bunic, Regele Ferdinand I, de a conferi un caracter national si independent Dinastiei si Casei Noastre Regale, si urmand datoria mea data de istorie si fata de urmasii si succesorii mei (...), actionand in conformitate cu vointa mea libera, fac cunoscut:

Art. 1 Ruperea tuturor legaturilor istorice si dinastice cu Casa de Hohenzollern

(1) La data de 10 mai 2011 toate legaturile dinastice dintre Casa Regala a Romaniei si Casa princiara de Hohenzollern iau sfarsit.

(2) In conformitate cu dorintele regretatului nostru bunic, Majestatea Sa Regele Ferdinand I, si cu decizia Sa din anul 1921, Familia Regala a Romaniei si membrii sai au purtat si poarta numele de "al Romaniei". Dar incepand cu 10 mai 2011, Casa Regala a Romaniei nu va mai purta numele de "Hohenzollern-Sigmaringen", si nu va mai fi cunoscuta de la aceasta data sub numele de "Casa de Hohenzollern-Singmaringen". Casa Regala romana va fi cunoscuta de acum inainte numai sub numele de "Casa Regala a Romaniei".

Art. 2 Renuntarea la titlurile conferite de Capii Familiei Princiare de Hohenzollern

(1) Incepand cu data de 10 mai 2011, niciun membru al Familiei Regale a Romaniei nu va mai purta si nu va mai avea dreptul sa poarte, sau sa foloseasca, vreun titlu conferit (ereditar sau ad personam) de orice Sef al Casei Princiare de Hohenzollern.

(2) Capul Casei Regale a Romaniei ramane singura autoritate pentru aprobarea sau acceptarea oricarui titlu sau distinctie.

Art 3. Amendarea Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei

(1) Normele Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei se amendeaza prin excluderea particulelor "de Hohenzollern", "de Hohenzollern-Sigmaringen" si "de Hohenzollern-Veringen", in masura in care se refera la oricare dintre membrii Casei Regale a Romaniei.

(2) Normele Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, amendate, vor fi transmise membrilor Familiei Regale a Romaniei.

Casa de Hohenzollern este o familie dinastica de electori, regi si imparati ai Prusiei, Germaniei si Romaniei. Svabi de origine (din Schwabenland, sudul Germaniei), isi iau numele de la castelul Hohenzollern din vecinatatea orasului Hechingen (la cativa km sud de Tubingen, landul Baden-Wurttemberg).

In Romania, pe 10 mai 1866, dinastia de Hohenzollern este aleasa ca dinastie domnitoare de catre conducerea politica in frunte cu Ion Bratianu.

Regii Romaniei, printi de Hohenzollern: Carol I (principe al Romaniei 1866 - 1881; rege 1881-1914); Ferdinand I al Romaniei (1914 - 1927); Mihai I al Romaniei (1927 - 1930 si 1940 - 1947) si Carol al II-lea al Romaniei (1930 - 1940).

Anuntul a fost facut pe 10 mai, Ziua Monarhiei in Romania. Data este legata de trei evenimente din istoria tarii. In primul rand, pe 10 Mai 1866, Carol I a sosit in Bucuresti, capitala Romaniei, unde a depus juramantul in fata Parlamentului. Tot pe 10 mai, in anul 1877, Carol I proclama independenta Romaniei. De asemenea, pe 10 mai 1881, Carol I a fost incoronat ca Rege al Romaniei.
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-86 ... ollern.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: 21 decembrie, Romania, trecerea din lac in putz.

Post by momolo »

Este fabulos cat de mult a prins propaganda comunista primitiva, stupida, atat de falsa dar adresata numai celei mai urate parti ale mentalitatii si constiintei umane ! (lacomia, trufia, egoismul, iluzia ca suntem puternici si putem controla totul, lipsa de credinta in orice, etc)
La atata distanta in timp, dupa esecul total si falimentul absolut al comunismului bolsevic-stalinist-nationalist, dupa 21 de ani de "tranzitie" in care pana si cel mai redus mintal dintre cetatenii mioritici ar trebui sa inteleaga strambaciunea si minciuna in care se scalda aceasta biata tara dupa al doilea razboi mondial si pana azi, perioada in care se vede doar un lucru pastrat constant, acelasi, garantat 100%, "sfanta saracie mioritika", cu toate astea inca mai exista oameni, culmea, aparent foarte inteligenti, aparent foarte talentati si dotati intelectual, care inca mai spun "-Nu pot sa-l sufar pe Regele Mihai pentru ca a vandut tara la rusi!".

Mi se pare atat de stupid si eu unul ma blochez cand aud asa ceva, nu-mi vine in minte nici un raspuns sau poate ar trebui sa spun, "-Dar ce crezi, trebuia mai bine ca regele la plecare sa ia poporul roman in geamantan sau sa se inscrie in PRM (ulterior PCR) ?!".
Imi aduc aminte de furia multimii in anii 90 cand venea vorba cat de putin despre monarhie si Regele Mihai. Parca era "baubaul" care venea sa le ia tot ce mai aveau (in realitate nu aveau chiar nimic, doar o saracie crunta, endemica, absoluta si azi dovedita eterna). Circula vorba aia haioasa, "- Pai ce?! Sa vina regele cu fetele lui sa ne ia mosiile?!"; spusa numai de cei mai saraci dintre saraci care maximul ce au avut la viata lor a fost o biata casa si aia obtinuta doar in epoca comunista ca mai tarziu sa nu mai aiba nici de o spoiala; toate astea in timp ce tara romaneasca era transhata precum porcul de Craciun in mosii, feude, zone de influenta economica, zone de dominatie mafiota, in timp ce politicenii care se aflau la putere talhareau banci precum talharii, demolau industria pentru a vinde petece de teren la straini contra comison si spaga, distrugeau agricultura ca sa aiba strainii unde-si vinde mizeriile lor, culmea, vorbe spuse chiar si de catre cei putini care vedeau si stiau aceste nelegiuri avand acces intamplator la franturi de informatie !

Insa nici unul nu se intreba, oare cui ii mai pasa de tara asta ? Oare mai exista vreunul aflat la putere care tine la Romania si ii vrea binele ?!

Ultimul "bastion" al acestei deviatii de gandire autodistructiva este iluzia ca "noi"(care noi !?) trebuie sa ne alegem "tatucul" dupa cum ne place. Culmea, o iluzie a alegerii pastrata in doua decenii in care nu se putea dovedi mai bine ca nu exista alegere pentru omul de rand culcat sub Ceausescu si sculat sub Iliescu + restul. Culmea, o iluzie intr-un sistem care spulbera orice iluzie ! Iluzia "alegerii" intr-o cantina unde poti opta doar intre a face diaree de la mancare de fasole stricata sau de la mancare de cartofi stricati ! Dar se chiama "alegere" dupa programul anterior unde erai obligat sa mananci doar un singur fel de laturi obligatorii !

Imi aduc aminte de anii de inceput 90 cand erau unii care-mi spuneau, "- Astora si daca le arati adevarul filmat cu incetinitorul si-l dai de multe ori pe derulare inainte si inapoi ca sa-l priceapa si ultimii retardati, tot nu ar crede, sunt complet orbi si surzi !"
Unii dintre cei care spuneau asa au plecat definitiv din tara asta si azi le merge foarte bine intr-o lume unde umblii 2 saptamani pe strada dupa care tot nu trebuie sa-ti cureti pantofii.

Ok, pe scurt, cei multi au vrut (fara sa vrea) si au capatat ceea ce au meritat. Dar inzecit pentru ca viata e dreapta cu cei strambi.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

Post Reply