Nightingale Armonia

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
sorin_denver
Posts: 70
Joined: 29 Oct 2008, 08:51
Location: Constanta

Nightingale Armonia

Post by sorin_denver »

Cam de doua luni ascult muzica la un sistem compus din Armonia http://nightingale.it/it/prodotti/categ ... i/armonia/" onclick="window.open(this.href);return false;, Yamaha si incinte diy cu difuzoare diy fullrange . Inainte sa il iau am ascultat amplificatorul la dealer pe incintele mele si mi-a placut felul cum canta armonia pe difuzoarele fullrange . Se stie ca sunetul difuzoarelor fr. nu este agreat de orcine , dar eu nu ma mai pot intoarce la sunetul unei incinte conventionale . Singura incinta care combina cu succes un fullrange cu un difuzor de bas este German Physics dar la alt nivel de pret . Mai nou a aterizat de proba si un Yamaha cds 2000 care se potriveste perfect in sistem si sper sa si ramana aici . Ca idee eu asa vad incinta ideala pentru mine : http://www.mademansion.com/voxativ-ampe ... udspeaker/" onclick="window.open(this.href);return false; , un singur difuzor , fara filtre , cu sensibilitate mare . Avantajul difuzoarelor fr. este ca au un motor foarte puternic si un sistem mobil foarte usor fapt pentru care au o viteza si o dinamica mult peste boxele conventionale (sunt ca niste motociclete cu motor mare si caroserie usoara care sunt capabile de acceleratii greu de obtinut de masini ). Daca e cineva curios sa vada difuzorul fr. diy o poate face aici https://picasaweb.google.com/1179908991 ... 2352516514" onclick="window.open(this.href);return false; doar primele 4 poze sau https://picasaweb.google.com/1179908991 ... 4erj-P7pgE" onclick="window.open(this.href);return false; . Acestea sunt in continua upgradare si mai am destul pina sa fiu pe deplin multumit .

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Nightingale Armonia

Post by Obelix »

Boxele alea "plate si patrate" seamana cu un un model DIY relativ modest, de fapt trebuie sa fie o spirala intre cele doua "capace" patrate, din pacate nu mai tin minte unde l-am vazut... :evil:

User avatar
sorin_denver
Posts: 70
Joined: 29 Oct 2008, 08:51
Location: Constanta

Re: Nightingale Armonia

Post by sorin_denver »

Este un dublu horn ce radiaza in jos si arata cam asa la interior https://picasaweb.google.com/1179908991 ... N-zpLic3wE" onclick="window.open(this.href);return false; . Probabil la asta te gandeai http://www.6moons.com/audioreviews/cornu/cornu.html" onclick="window.open(this.href);return false; .

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Nightingale Armonia

Post by momolo »

sorin_denver ai cateva poze facute la maestrul VTP acasa, https://picasaweb.google.com/1179908991 ... 3304793666" onclick="window.open(this.href);return false; , el ti-a facut boxele astea ?

( https://picasaweb.google.com/STUDERa725 ... 9rzu45SSVQ#" onclick="window.open(this.href);return false; )

Cum ti s-a parut boxa acea tip VTP coloana inalta pe 2 cai ? (cea vopsita in rosu). Mie mi-a placut.

Cunosc ampliful Armonia, d-na Miseta il are de cativa ani, a fost cu acesta si pe la ultima editie "hihi-arena" la care a participat (Hotel Crowne Plaza) precum si la o demonstratie anul trecut prin Bucuresti. Il pusese pe o pereche bokshelf Diapason Adamantes III http://www.tnt-audio.com/casse/adamantes_e.html" onclick="window.open(this.href);return false; ( am si niste foto cu ocazia aceea https://picasaweb.google.com/STUDERa725 ... oX3vpiqgQE#" onclick="window.open(this.href);return false; ). Nu putea duce bookshelfurile alea, puterea prea mica (si distorsiona in voie, se vedea ca "plange" dupa niste full range eficiente) insa pentru difurile tale full-range pare de ajuns watajul.

Apropos de playerul (nou) de la Yamaha, daca ai posibilitatea baneasca si de noroc, merita sa incerci si un Yamaha vintage CDX-2000 sau CDX-2200
http://knisi2001.web.fc2.com/cdx-2000.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.hifido.co.jp/photo/07/095/09586/a.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
http://soundt.18.forumer.com/a/yamaha-c ... t5554.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
sorin_denver
Posts: 70
Joined: 29 Oct 2008, 08:51
Location: Constanta

Re: Nightingale Armonia

Post by sorin_denver »

Pozele cu cele doua tipuri de boxe care apar in contul meu de pe picasa doar le gazduiesc acolo la rugamintea lui sandugeorge316 de pe elforum http://www.elforum.ro/viewtopic.php?f=4&t=87309" onclick="window.open(this.href);return false; . Armonia duce foarte usor difuzoarele fullrange (care au cam 100db ) , si cu volumul la ora 9 este mai mult decit suficient nivelul pentru o auditie decenta . Un Yamaha cdx 2000 l-am scapat printre degete de pe audioweb la 400 euro . Si eu as fii curios sa compar cds 2000 cu cdx 2000 . Am un Yamaha cd 1000 dar este slabut totusi . Desi la inceput eram chitit pe un lampas se , Armonia care este pp canta nesperat de bine , are un sunet foarte detaliat si vivace . La o comparatie cu un amplificator se diy viewtopic.php?f=4&t=1040" onclick="window.open(this.href);return false; Armonia ( din punctul meu de vedere ) are un sunet mai bogat in detalii , mai rafinat iar ca bas mai vivace , mai controlat . Si amplificatorul se canta foarte bine dar Armonia imi place mai mult .

Post Reply