Kemp Elektroniks shunt conditioners

Analogic, digital, sisteme audio, casti, revelatii si review-uri
Post Reply
User avatar
JohnnyDarkRo
Posts: 144
Joined: 09 Oct 2009, 17:25
Location: Bucuresti
Contact:

Kemp Elektroniks shunt conditioners

Post by JohnnyDarkRo »

Salut,


Kemp Elektroniks (http://www.kempelektroniks.nl) este o firma mica din Olanda care se ocupa exclusiv de alimentarea aparatelor HiFi. Proprietarul si angajatii sunt toti audiofili.

Acum vreo doua luni mi-am cumparat din afara cate unul din cele 3 shunt conditioners pe care le produc ei:
SR Plug: http://www.kempelektroniks.nl/FilesCont ... g__eng.pdf
QA Plug: http://www.kempelektroniks.nl/FilesCont ... e__eng.pdf
SNS Plug: http://www.kempelektroniks.nl/FilesCont ... e__eng.pdf


Revenind la cele 3 produse si la experienta mea pur personala vreau sa spun ca merita incercate toate cele trei, si mai ales ca raportul pret calitate este foarte bun.

SR Plug a fost cel mai eficient, si cel mai scump (EUR 195). Producatorul recomanda ca SR Plug sa fie plasat pe peretele din spatele boxelor, cu firul antena vertical la mijlocul distantei dintre boxe. Initial l-am pus in acelasi prelungitor in care am sistemul audio, iar apoi l-am pus in alt prelungitor, in care am (pseudo)sistemul video. Nu a fost nici o diferenta intre cele doua amplasari ale SR Plug (pt ca modul lui de actiune este legat de interferentele electromagnetice ale celorlalte aparate), dar a contat mult pozitia in priza. Efectul a fost instant, un bas mai puternic, dinamica mai buna. SR Plug are un potentiometru pe care daca il rotesti spre drepta poti creste usor detaliul sunetului dar poti pierde din timbrul vocii cateodata - asdar trebuie gasita o pozitie de mijloc in functie de optiunile personale.

QA Plug a fost intermediar ca efect din punct de vedere strict personal, efectul fiind de asemenea instant. L-am plasat in prelungitorul cu sculele audio, in prima pozitie. Si aici a contat in ce pozitie l-am bagat in priza.

SNS Plug este recomandat a fi plasat fie in prize langa aparatura care este sursa de poluare cu radiatii electromagnetice, fie, daca nu stii care este aceasta sursa, tot in prelungitorul cu sistemul audio. Efectul nu este instant, se instaleaza in 30 minute. Sincer, eu am pus SNS Plug la priza de alimentare la computer, i-am schimbat pozitia in priza, dar nu am simtit mai nimic. Am pus apoi SNS Plug tot in prelungitorul cu sculele audio, pe prima pozitie (mutand QA Plug pe pozitia doi) si efectul favorabil s-a simtit, dar extrem de putin comparativ cu celelalte doua, si de aceasta data pozitionarea in priza contand.

Recunosc ca nu ma pricep la electronica deloc, si ca nu inteleg prea mult principiile fizice pe care se bazeaza aceste device-uri. De aceea experienta pe care v-am impartasit-o mai sus este bazata pur si simplu pe urechile mele si sistemul meu audio. Nu fac reclama niciunui dealer cu aceste produse intrucat ele nu au distributie in Romania.

PS. Ce se intampla cu forumul acesta?!? Reusesc sa intru in el o data pe luna. Pacat!.. :(
AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.

User avatar
momolo
Moderator
Posts: 15650
Joined: 02 Oct 2008, 10:11
Location: Bucuresti

Re: Kemp Elektroniks shunt conditioners

Post by momolo »

JohnnyDarkRo
PS. Ce se intampla cu forumul acesta?!? Reusesc sa intru in el o data pe luna. Pacat!..
Incepand cu anul trecut prin luna noiembrie si pana pe la inceputul verii, acest forum a suferit atacuri informatice. Pentru a functiona am ales trecerea obligatorie prin prima pagina si astfel nu se poate folosi nici un link direct in forum, toate deschid prima pagina.
Totusi, aproximativ de cateva luni functioneaza 100%, eu nu am intalnit decat rare si sporadice situatii in care se deschidea ceva mai greu desi il accesez din multe locatii diferite si de la mai multi provideri de internet.
Cel mai in masura sa-ti raspunda la problemele IT este SOLO, eu nu ma pricep, sunt doar utilizator cu drepturi de moderator.
Recunosc ca nu ma pricep la electronica deloc, si ca nu inteleg prea mult principiile fizice pe care se bazeaza aceste device-uri. De aceea experienta pe care v-am impartasit-o mai sus este bazata pur si simplu pe urechile mele si sistemul meu audio.
Interesante dispozitivele, orice chestiune din asta nu se poate judeca corect decat prin proba practica la ureche.

Ce pot spune legat de fenomenele combatute de aceste dispozitive (presupun) e o experienta personala - am observat ca intr-un lantz (sistem) audio anumite aparate atunci cand sunt pornite in priza influenteaza negativ sunetul. De exemplu, am un sistem cu doua surse, cdplayer si pickup. Daca ascult pickup-ul (lucrul asta implicand ca si preul phono sa stea pornit) si tin playerul CD (sau transport + DAC) aprinse in priza, sunetul se inrautateste chiar si cu aparatele pozitionate la distanta destul de mare, de exemplu 2 metri. Culmea, se poate intampla si invers, adica ascultand sursa digitala cu pickup-ul aprins.
Din aceste situatii (precum si altele) am dedus ca ar fi ceva legat de reteaua de alimentare cu tensiune (230V), mai degraba paraziti indusi inapoi in retea de catre aparatele pornite si bineinteles, perfect logic, orice aparat electronic pornit, radiaza electromagnetic.In plus, orice ecranare nu e perfecta, doar partiala si selectiva.
Prostu' invata pe pielea lui, desteptu' pe-a altuia.

User avatar
SOLO
Moderator
Posts: 1881
Joined: 25 Sep 2008, 22:42
Location: Milan

Re: Kemp Elektroniks shunt conditioners

Post by SOLO »

PS. Ce se intampla cu forumul acesta?!? Reusesc sa intru in el o data pe luna. Pacat!..
Nu am inteles daca nu poti intra pentru ca nu ai timp sau pentru ca ai o problema tehnica . Fii mai explicit ca sa pot sa te ajut .
Every foot from the wall adds 1000$ to the sound
*Doneaza pentru libertatea si sustenabilitatea forumului

User avatar
JohnnyDarkRo
Posts: 144
Joined: 09 Oct 2009, 17:25
Location: Bucuresti
Contact:

Re: Kemp Elektroniks shunt conditioners

Post by JohnnyDarkRo »

Chiar mi-ai dat de gandit, o sa inchid si eu total CDplayerul cand ascult la pick-up, sa vad daca e vreo diferenta...

La mine in camera de auditie, pe langa sistemul audio, mai am si un computer, unul (sau cateodata chiar doua) laptopuri, un LED, DVDplayer si media player ordinar (ambele Eboda), un video, un media box de la televiziunea prin cablu. Ma gandesc ca toate aceste aparate, intr-o masura mai mare sau mai mica, pot da interferente. De aceea am cumparat acele device-uri. Am considerat ca nu sunt foarte scumpe raportat la cat am dat pe sistem si apreciez ca per ansamblu a meritat. Nu-mi pare rau.

Probabil trebuie sa ma mai "joc" cu ele, sa le asez in diferite moduri/locatii/combinatii, sa vad daca pot obtine ceva mai bun.
AudioAero Capitole SE, Aurender N100SC, Roksan TMS 3, JVC TD-V621, Thrax Dionysos, Thrax Orpheus, Thrax Teres, Ascendo Z-F3 SE, cables and power conditioner by Iura, HiFi Expert Audio Racks.

Obelix
Posts: 1444
Joined: 19 Jan 2009, 13:01

Re: Kemp Elektroniks shunt conditioners

Post by Obelix »

Frectie la un picior de lemn, generatorul de unde care contracareaza cele generate de Pamant... :mrgreen:
Demn de fraierit un manager cu scoala facuta la Spiru Harreth :mrgreen:

Post Reply